rootnt, جان
من درايو G رو كه آخري هم هست خالي كردم و پارتيشن مجيك هم نصب كردم
خواستم يه پارتيشن جديد با فرمت swap درست كنم اجازه نداد كه بيشتر از 2 گيگ به اين پارتيشن اختصاص بدم :!:
ميشه يه راهنمايي بكني در اين مورد ؟
ممنون![]()
rootnt, جان
من درايو G رو كه آخري هم هست خالي كردم و پارتيشن مجيك هم نصب كردم
خواستم يه پارتيشن جديد با فرمت swap درست كنم اجازه نداد كه بيشتر از 2 گيگ به اين پارتيشن اختصاص بدم :!:
ميشه يه راهنمايي بكني در اين مورد ؟
ممنون![]()
سلام دوست عزیز
چرا ۲ گیگ برای swap?
شما ۵۰۰-۶۰۰ مگا بایت برای swap در نظر بگیرید و بقیه (حداقل ۵ گیگ- یعنی ۵ گیگا بایت به بالا) رو هم با ext3 فرمت کنید
البته الان احتیاج نیست فرمت کنید و با پارتیشن مجیک فقط شما اندازه پارتیشن ها رو مشخص کنید
و در موقع نصب لینوکس پارتیشن هایی که درست کردید فرمت کنید
موفق باشید
خواهش میکنم - وظیفمهrootnt, جان ممنون از زحمتهایی که می کشی . Wink
کار من رو راحت کردی Mr. Green
موفق و سربلند و همیشه با لینوکس باشید
rootnt, يعني پارتيشن swap رو كه درست كردم ديگه cd رو بزارم و شروع به نصب كنم ؟ و در هنگام نصب بقيه درايو g رو به صورت ext3 فرمت كنم ؟
اقا من درايو 17 گيگي رو يه 2 گيگ ازش دادم به swap و 15 گيگ بقيه رو به صورت ext3 فرمت كردم
بعد رفتم تو نصب لينوكس وقتي به مرحله expert partitioner رسيدم اين گزارش رو داد و ديگه ندونستم كه چه كار كنم و اومدم بيرون :( لطفا راهنمايي كنيد مرسي
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اولا که خیلی کار خوبی کردی که زیاد باهاش ور نرفتی چون یه اشتباه کوچیک در این موقع باعث گرفتاریت میشه
دوما من فکر میکنم شما ۲تا extended پارتیشن دارید و نمیدونم این درسته که ۲ تا داشته باشید (یا واقعا ۲ تا دارید؟) یا نه؟
سوما linux swap باید قبل از ext3 باشه
چهارما ۱.۹ گیگ برای swap خیلی زیاده , اگر جای اضافی داری خوب عیبی نداره و لی بهت بگم از این همه فضا استفاده نمیشه
لینوکس از این پارتیشن به عنوان visual ram استفاده میکنه و اگر اندازه اش ۲ برابر ram اصلی باشه خوبه
البته زیاد بودن linux swap خیلی خوبه ولی دیگه نه اینقدر(۱.۹گیگ)
ببین من بهت پیشنهاد میکنم پارتیشن هات اینطوری باشه:
Expert partitioner
/dev/had 57.2GB 6Y060L0
/dev/had1 10.0GB win95 FAT32 LBA
/dev/had5 10.0GB win95 FAT32 LBA
/dev/had6 10.0GB win95 FAT32 LBA
/dev/had7 10.0GB win95 FAT32 LBA
/dev/had8 700MB Linux swap
/dev/had9 16.4GB Linux hative
البته ۱۶ گیگ هم برای ext3 زیاده
من توی این ۱ سالی که لینوکس کار کردم یادم نمی یاد ۷ گیگ بیشتر برای این پارتیشن در نظر گرفته باشم و احتیاجی هم نداشتم
حالا خودتون بهترمیدونید حجم فعالیتتون چقدره
خوب وقتی در موقع نصب به این مرحله رسیدید روی پارتیشن آخر (/dev/had9 16.4GB Linux hative) دو بار کلیک کنید تا پنجره properties اون باز بشه
در این صفحه شما از قسمت mount point گزینه (/) رو انتخاب کنید و در قسمت فرمت تیک فرمت کردن رو بزارید و نوع اون رو هم ext3 انتخاب کنید و بعد از این کار پارتیشن بندی تمومه و به مرحله بعد و نصب میروید
لذت ببرید
rootnt, خيلي ممنون امتحان ميكنم ببينم چي ميشه
اما من 1 دونه extended پارتيشن دارم يعني پارتيشن مجيك كه اينطوري نشون ميده
بعد اينكه چطوري linux swap رو قبل از ext3 بزارم ؟
اقا من ليونكس رو با موفقيت نصب كردم![]()
و اما چند مشكل!
اول اينكه نميتونم در لينوكس به اطلاعات درايوهاي ويندوز دسترسي داشته باشم يعني درايوها باز نميشن در لينوكس و ارور ميدن
دوم اينكه نميدونم كدوم سخت افزار ها شناخته شدن و كدوم ها رو هنوز نشناخته
سوم اينكه چطوري ميتونم زبان فارسي رو در لينوكس فعال كنم
فعلا همين سه تا :mrgreen:
ممنون
سلام پاپیون جان
خوشحالم که این همه فعال هستی و اینقدر سوال داری
شما ادامه بده من هم تا هرجا که توانایی دارم به سوالاتت جواب میدم
ولی یه مسئله ای اینجا پیش میاد
این سوالهایی که شما میکنی دیگه در مورد نصب لینوکس نیست
پس اگر میخوای ادامه بدی عنوان تاپیک رو عوض کن و یه چیز مناسب تر براش انتخاب کن
درمورد سوال اولتون (دسترسی به درایوهای ویندوز) یه تاپیک بود که خودم نحوه دسترسی به درایوهای ویندوز رو توش توضیح دادم
شما میتونی به اون تاپیک مراجعه کنی
فقط برای اینکه یه جواب کوتاه داده باشم باید بگم این ۲تا دستور رو اجرا کنید
mkdir /mnt/win_c#
با این فرمان یک دایرکتوری با نام win_c در شاخه mnt/ ساخته میشه و همونطور که میدونید شما به جای win_c هرچیزی که دوست دارید میتونید بزارید
بعد با فرمان زیر درایو C رو در win_c مونت کنید
mount -t vfat /dev/hda1 /mnt/win_c
البته اگر فرمت درایوهای ویندوز شما fat باشه این میتونید اونها رو ببینید ولی اگر ntfs باشه نمیتونید این کار رو بکنید و بحثش فرق میکنه
حالا اگر درست متوجه سوالتون نشده باشم بیشترتوضیح بدید
در مورد دومی هم نمیتونم یه جواب قطعی بهتون بدم
چون تو هر توزیعی فرق میکنه و من تا حالا از suse استفاده نکردم
مثلا در فدور یه برنامه داره به نام hardware browser که خیلی راحت همه سخت افزارها رو نشون میده
ولی در کل در KDE در menu==>control center قسمتی برای سخت افزار داره
در مورد سوال سومتون هم باید همون کنترل سنتر رو باز کنید و از شاخه system administrator==>font installer رو انتخاب کنید
حالا اینجا شما باید روی دکمه add font کلیک کنید و بهش مسیر فونت های فارسی رو نشون بدید
که مهمترین فونت Tahoma هستش
اگر ندارید میتوند از ویندور قرض بگیرید :mrgreen:
و بعد از شاخهregional & accessibility ==<keyboard layout رو انتخاب کنید و در آنجا زبان فارسی رو به زبان قبلیتون اضافه کنید
البته ۱-۲ مورد دیگه هم تغییر بدید بد نیست (انتخاب کشور ایران در country /region)ولی تا همینجا هم کار انجام شده
سلام
اقا متاسفانه من به يه مشكل ديگه برخوردم
ديروز وقتي لينوكس رو نصب كردم ريستارت كردم و وارد ويندوز شدم و كارم رو كه در ويندوز انجام دادم دوباره ريستارت كردم كه به لينوكس برم اما متاسفانه ديگه نه لينوكس بالا اومد و نه ويندوز و مجبور شدم جفتش رو فرمت كنم
درضمن من ويندوز رو روي درايو C و لينوكس رو روي آخرين درايو يعني G ريخته بودم
بعد از يه نفر سوال كردم گفت نبايد ويندوز رو روي C ميريختي و همين باعث شده كه اين مشكل پيش بياد
حالا ويندوز رو روي درايو D ريختم و حالا ميخوام دوباره لينوكس رو روي درايو G بريزم
ميخوام ببينم اگه اين كار رو بكنم ديگه اون مشكل به وجود نمياد ؟
سلام
نه پاپیون جان این کار رو نکن
بابا من خودم از اول ویندوز رو روی درایو C نصب میکردم و لینوکس رو روی آخرین پارتیشن
اصلا این کاری که شما گفتی اشتباهه
البته میشه ولی فایده نداره (شما باید درایو D رو set active کنی) اینجوری مشکلاتت بیشتر میشه
میدونی چیه دوست من
این مشکل معمولا خیلی زیاد پیش میاد که دیگه سیستم عامل بالا نمیاد و بوت لاودر کار نمیکنه
شما یک بار دیگه به همون صورت قبلی سیستم ها رو نصب کن انشاالله دیگه خراب نمیشه
با اینهمه من کلا فکر میکنم پارتیشن بندی شما مورد داشته باشه
حالا بعدا بهتون بیشتر توضیح مید م :arrow:
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)