تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 2 از 2 اولاول 12
نمايش نتايج 11 به 19 از 19

نام تاپيک: می خواستم در مورد هنر تایپوگرافی یه توضیحی بدین

اگه نباشه جاش خالی می مونه N A V I D's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    مشهـد

پيش فرض

منم با h128mk جان موافقم .
    اين طرح واقعا قشنگه .
    آفتاب جون از شما هم ممنونم كه ما رو بي فيض نذاشتي .
    بقيه دوستان هم اگر نمونه اي دارند ديگه خلاصه ...
    ممنون دوستان .

تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    مشهـد

پيش فرض

بازم سلام .
    خودم چند تا داشتم كه دلم نيومد نذارم .
    (فقط از دوستان يه سوال اساسي دارم كه آيا اينا هم تايپوگرافي محسوب ميشن يا اصولا طراحي به شمار مي يان ؟)

آقاي روح ا... محمديان:
    [IMG] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [/IMG]

خانم نرگس صفايي

آقاي آرش وكيل زاده

و آقاي عليرضا لطيفيان
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    Last edited by N A V I D; 03-07-2007 at 17:42.

تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    مشهـد

پيش فرض

چرا جواب نميدين ؟
    آيا اينا هم تايپوگرافي محسوب ميشن يا اصولا طراحي به شمار مي يان ؟

اگه نباشه جاش خالی می مونه aftabkhanom's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

نويد جان نمي شه به اين سئوال تو جواب داد چون هر طراح و گرافيستي توي ايران يه برداشت از تايپوگرافي داره و كارهاشم طبق برداشت خودش از تايپوگرافي ارائه مي ده
    توي ايران تايپوگرافي دچار سردرگميهو هر گرافيستي يك نوع اظهار نظر درباره تايپوگرافي داره
    به نظر من هر طراحي مي‌تواند با توجه به ديدگاه خود وارد اين مقوله بشه ولي نمي‌تواند راجع به آن اظهار نظر كنه چون تايپوگرافي توي ايران اشباع نشده و چند سالي است كه به ايران اومده حتي خيلي از گرافيست ها تايپوگرافي رو با خوشنويسي اشتباه مي گيرند در صورتي كه خوشنويسي بايد پايبند يك سري قواعد و سنتهايي باشه كه كاملا تعريف شده است ولي هنوز براي تايپوگرافي همچين قواعدي توي ايران مشخص نشده
    تايپوگرافي در غرب به يك شكل ديگه است و گرافيستها به هيچ وجه ساختار حروف رو بهم نمي ريزن چون سابقه تايپوگرافي در غرب خيلي زياده و كاملا اين هنر اشباع شده و الان قاعده و قانون مشخصي داره
    يه گرافيست خوب براي طراحي حروف قالب حروف رو نبايد بشكونه و حروف بوسيله مصرف كننده (مردم عادي) بايد راحت خونده بشه
    الان فكر مي كنم متوجه شده باشي چرا مي گم نمي شه جواب مشخصي داد؟!

اگه نباشه جاش خالی می مونه aftabkhanom's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

گزارش خبر گزاري ميراث فرهنگي سخنراني آقاي رضا عابديني با موضوع (تولد تايپوگرافي از روح خوشنويسي) در تالار بتهوون خانه ي هنرمندان ايران

آقاي عابديني در ابتدا به اين موضوع اشاره كردند كه :

نکاتي که که در اين جا گفته مي شود تجربيات شخصي من است که در باره تايپوگرافي مي گويم يعني چيزهايي که خودم تجربه کرده ام اما نمي توان از آن به عنوان يک قانون قاعده اصلي ياد كرد

وي با طرح اين سئوال که :«اين عنوان عجيب غريب و پر طمطراق به چه معني است؟ » افزود:«من قرار نيست اين جا تعريف فيزيولوژي بدهم که چه گونه مي شود، خوشنويسي را به صورت تايپ در آورد؟اين اسم براي کساني که با منطق و فلسفه سر و کار دارند مي دانند که اين کلمه برگرفته از يکي از نوشته ناتمام و به يک معناي ديگر رساله دکتري «فردريش نيچه» که کامل نکرده ،است. به نظر من اين نوشته اولين نوشته دقيق و تاثير گذار در زمان خودش بود نيمه تمام نوشته شد. يک روابط بسيار پيچيده در اين کتاب مطرح مي شود که وقتي فکر
    مي کردم به موضوع تايپوگرافي مربوط بود. »

وي با اشاره به نام اين رساله که،« تولد تراژدي از نوع موسيقي است»؛ گفت:« اين موضوع خيلي ارتباط نزديک مفاهيم ما دارد. اصل کتاب درباره يونان باستان است. در تمام کتاب به اين مي پردازد که تراژدي چه مسير حرکتي داشته است. نيچه به اين مي رسد که اين هنر از راه موسيقي و ارتباط با آن مسير خود را طي کرده است. نيچه مسائل را ساده مي نوشت و منظور اصلي را صريحا اعلام مي کرد. اين پروسه آن قدر براي من جالب بود که به اين نتيجه رسيدم که خط فارسي هم براي رسيدن به گونه از هنر گرايي مانند غرب بايد مسيري اين چنيني را طي کند. يعني به سادگي نمي توانيم آن روال و روندي را که تايپ غربي طي کرده است را براي الفباي فارسي در نظر بگيريم. يکي از دلايلي که اين عنوان را از نيچه وام گرفتم اين است که فيلسوف آلماني يکي از کساني است که من از او بيشتر از هر گرافيست ديگري هنر طراحي گرافيک را ياد گرفتم.»

اين گرافيست ايراني معتقد است :« اگر قرار است که تايپوگرافي را به صورت درست ياد بگيريم بايد مسير آن را درست مانند يک فرد غربي طي کنيم. هرگز از ابتدا سعي نکنيم چيزي را تغيير دهيم . کاري که خيلي ها در صدد انجام آن هستند. بدون توجه به اين نکته که در واقع مشابه سازي مي کنند. با روش فقط يک کار شتابزده اي را مطرح مي کنند. نيچه از کساني است که مهمترين نقدها را راجع به غرب کرده است. در نتيجه براي مني که در بطن تمدن غربي زندگي نکرده ام قابل دسترس است. چون او خودش را به عنوان يکي از بزرگترين فلاسفه مغرب زمين و تاريخ خودش نقل مي کند. »

وي همچنين به با اشاره به مسئله جهاني شدن که اين روزها مطرح است و قصد دارد همه فرهنگ ها را در قالب يک فرهنگ در آورد؛ اين موضوع را مطرح کرد:« کساني که جهاني شدن در تصوير را طرح مي کنند مي گويند بياييم با کمک گرافيک تصويرهايي را مطرح کنيم که همه بفهميم. اما اين برخلاف اصولي هست که وجود دارد. هرکسي خط و گرافيک را از زبان خود تعريف مي کند.»
    عابديني در بخشي از اين سخنراني به تولد خط در دنيا به عنوان يک تحول بزرگ تاريخي اشاره کرد:« ما در زماني داريم درباره خط حرف مي زنيم که همه باورها براساس تصوير است. امروزه 99 درصد از دريافت هاي ما تصويري است. اين يک مفهوم ريشه اي درباره تايپوگرافي است. همه ما مي دانيم که خط مهمترين اختراع بشر بوده و کشف انواع خط چقدر مشکلات تاريخي را حل کرده است. خط مهمترين رابط ميان انسان هايي گذشته و حال است. تمام حرف هاي پيچيده اي که عرفا و دانشمندان در باره LOGOS گفته اند مربوط به کشف خط است. اين کشف گذار انسان از دوره اسطوره به دوره تاريخي و دوره ثبت و ضبط تاريخ است. »

به نظر وي خط داري دو کارکرد دارد:«يکي از اين کارکردها جنبه ذخيره اطلاعاتي است. البته بايد اين را در نظر گرفت که برخي خط ها قابليت و کارايي هاي خاصي را دارند. اين که مثلا زبان فرانسوي و فارسي زبان شهر است به دليل ويژگي خط آن ها است. انگليسي زبان تجارت است. کارکرد ديگر خط در اين است در بعضي از خطوط قابليت هايي تغيير و زيبايي دارند که تايپوگرافي از همين جا منشعب مي شود. يعني به لحاظ بصري مي توانند قابليت هاي خود را به نمايش بگذارند .»

عابديني همچنين به ريشه کلمه تايپوگرافي اشاره کرد:« کلمه تايپوگرافي ريشه در واژه تايپ دارد. اين کلمه از آن کلماتي است که در فرهنگ ايراني به سختي ترجمه مي شود و بهتر است با همان واژه اصلي صحبت کنيم.TYPE برخلاف آن چيزي که آن را به کار مي گيريم معني گونه و الگوهاي تکرار شونده است. اصلا به معني حروف نيست. »

تايپ با اختراع گوتبرگ همراه است. :«ابتدا بيشتر به دنبال خوانا نويسي بودند و توجهي به خوشنويسي نمي شد. اين حروف سربي راه طولاني را طي کردند تا توانستند خط غربي را با خود هماهنگ کنند. در اين مورد زبان فارسي يک قدم عقب تر بود.نکته مهم در اختراع گوتنبرگ وجود داشت اين بود که کلمه تايپ در کنار کلمه IMAGE همراه شد.. هيچ کتابي نوشته نمي شد مگر آن که با تصوير سازي همراه شود. »

اسم تايپوگرافيک براي کساني که با منطق و فلسفه سر و کار دارند مي دانند که اين کلمه برگرفته از يکي از نوشته ناتمام و به يک معناي ديگر رساله دکتري «فردريش نيچه» که کامل نکرده است. به نظر من اين نوشته اولين نوشته اي که دقيق و تاثير گذار در زمان خودش نيمه تمام نوشته است. يک روابط بسيار پيچيده در اين کتاب مطرح مي شود که وقتي فکر مي کردم به موضوع تايپوگرافي مربوط بود.

تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    مشهـد

پيش فرض

آفتاب جان حق با شماست . با اين اوضاع آشفته تايپوگرافي ايران نبايد بيشتر از اينها انتظار داشت .
    ممنون از گزارش .

پروفشنال minizoro's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2006
    محل سكونت
    مهد خوشمزه ترین غذاهای ایران و بهترین آب و هوا؛ تبریز

پيش فرض

يكي ديگه از تايپوگرافيهاي استاد اديبي كه من واقعا لذت مي برم

شعر زمستان است

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ببينين مثلا همين كه ميگين شعر زمستان منظورم اين بوده كه خوب اين كجاست كجا نوشته شده چه جوريييي؟؟؟؟؟؟؟/

تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    مشهـد

پيش فرض

minizoro جان اگه درست دقت كني ميبيني كه چند بيت به طور عمود كنار هم قرار دارند .
    يكم سخت ولي بازم خونده ميشه .
    ولي راست ميگي اگه متن شعر باشه خيلي بهتره .

پروفشنال minizoro's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2006
    محل سكونت
    مهد خوشمزه ترین غذاهای ایران و بهترین آب و هوا؛ تبریز

پيش فرض

minizoro جان اگه درست دقت كني ميبيني كه چند بيت به طور عمود كنار هم قرار دارند .
    يكم سخت ولي بازم خونده ميشه .
    ولي راست ميگي اگه متن شعر باشه خيلي بهتره .
    اصوليش هم اينطوريه كه بايد نوشته بشه
    مثلا اگه يكي كه زوق هنري نداره اون اثر مناضره رو ببينه فكر ميكنه چي ديده
    ولي اگه بنويسين كه اين براي چي هستش اون وقت خيلي هم حال ميكنه.... مگه نه؟؟

صفحه 2 از 2 اولاول 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •