مصاحبه تفصیلی با علي فتحاللهزاده :كنارگذاشتن"امير قلعه نویی" اشتباه بود/
تيــم دوم مــن پــرسپــوليـس است /خم شديم اما نشكستيم
تراژدي استقلال در ليگ هفتم با قهرماني در جام حذفي پايان خوشي يافت و جالب آن كه زوج موفق اما، ناهمگون فتحاللهزاده و قلعهنويي اين موفقيت را رقم زدند. اكنون در آستانهي آغاز ليگ هشتم مديرعامل باشگاه استقلال تيم متولد شده از اين پارادوكس را قدرتي مينامد كه ميتواند تهديدها را به فرصتها تبديل كند.
علي فتحاللهزاده به دفتر ما آمد و جسورانه اما، صادقانه از شخص اول ورزش كشور تا تعامل با قلعهنويي گفت و البته از آرزوهايش، افتتاح كمپ استقلال و قهرماني در آسيا.
* بمباران فتحاللهزاده!
در طي سالهايي كه فتحاللهزاده مديريت باشگاه استقلال را برعهده داشته است همواره هواداران اين تيم در انتظار بمبهاي وي در فصل نقل و انتقالات هستند. اما، امسال خريدهاي باشگاه رقيب كمي كفهي ترازو را براي مردي كه استقلاليها از او به عنوان "آبراموويچ استقلال" ياد ميكنند، سبكتر ساخته است. با اين حال فتحاللهزاده معتقد است در اين فصل بهترين خريدها را انجام داده و به همين دليل است كه اين خريدها به چشم نميآيد. فتحاللهزاده ميگويد: «تيم نقل و انتقالات ما توانست تمامي خواستههاي كادرفني را جامهي عمل بپوشاند. تنها موضوع مجتبي جباري باقي مانده است كه با آمدن او پرونده نقل و انتقالات مختومه ميشود.»
وي ادامه داد: «زماني كه ميبينيم تمامي بازيكنان موردنظر كادرفني را جذب كردهايم يعني به تمامي اهداف خود رسيدهايم؛ چرا كه اطمينان دارم قلعهنويي با تدبير فهرست بازيكنان موردنظرش را تهيه كرده و به طور حتم براي اين بازيكنان برنامه دارد. باور دارم كه استقلال در فصل نقل و انتقالات موفق بود. ما به دليل حضور در ليگ قهرمانان آسيا سعي كرديم در هر پست دو بازيكن بگيريم و اين ترافيك بازيكن در تيم نيز به همين دليل است.»
وي معتقد است بازيكنان بزرگي در اين فصل جذب استقلال شدهاند: «هاشم بيكزاده يا خسرو حيدري به هيچ عنوان از بازيكنان پرسپوليس كمتر نيستند. ضمن آن كه ما بازيكناني چون حسين كاظمي و سياوش اكبرپور را كه پرسپوليسيها نيز دنبال آنها بودند، به تيم بازگردانديم و من اين كار را بازگشت به عقب نميدانم چرا كه ما تنها جواهرهايي را كه از دست داده بوديم، دوباره بازگردانديم. بنابراين ضرر نكرديم. خبر دارم كه پرسپوليسيها در اردوگاهشان تا ساعت 3 نيمه شب با حسين كاظمي مذاكره كردهاند و همين طور با سياوش اكبرپور، اما در نهايت آنها را به استقلال آورديم. تصور ميكنم آن قدر بازيكن خوب گرفتهايم كه فرد خاصي به چشم نميآيد.»
* زوج فتحاللهزاده و قلعهنويي – تناقض زيبا
زماني كه فتحاللهزاده مديريت باشگاه استقلال را برعهده گرفت و امير قلعهنويي نيز با وجود موفقيتهايش به طور كامل از جمع آبيپوشان تهراني جدا شد، شايد كسي تصور نميكرد كه زماني زوج فتحاللهزاده و قلعهنويي بتوانند ايدهآلترين وضعيت را براي تيم استقلال رقم بزنند. فتحاللهزاده آن چه را كه در ناصر حجازي و فيروز كريمي محك زد و نيافت اكنون در وجود ژنرال آبيها يافته است و در مقابل اعتقاد دارد كه قلعهنويي نيز او را مدير ايدهآل خود ميداند. فتحاللهزاده زماني كه صحبت از ماندنش در باشگاه استقلال پس از بازگشت قلعهنويي به اين تيم به ميان ميآيد، قاطعانه ميگويد: «يك مدير بايد بسيار ذليل باشد كه به دليل آمدن مربي يا سرپرست در پست خود حفظ شود. من در زندگي همواره نان بازوي خودم را خوردم و قلعهنويي نيز ميداند كه اگر به استقلال آمده است تنها و تنها به خواست من بوده است.»
* قلعهنويي مربي تحميلي نيست
فتحاللهزاده براي نخستين بار از اتفاقي در نيم فصل ليگ هفتم خبر ميدهد كه آمدن قلعهنويي به استقلال را به تاخير انداخت و ميگويد: «در نيم فصل به طور كامل توافق كرديم تا قلعهنويي به استقلال بيايد اما، در آن زمان يكي از دوستان امير به من گفت كه ديديد كار از بالا تمام شد و قرار است امير به استقلال بازگردد؟ من منبع اين خبر را از او پرسيدم و او در پاسخ گفت فردا متوجه ميشوي، به همين دليل با وجود آنكه خودم قصد داشتم قلعهنويي را به استقلال بياورم اما از اين تصميم منصرف شدم و حتي به دوست قلعهنويي نيز گفتم كه امير را به استقلال نميآورم تا ببينم چه كسي ميتواند به من فشار بياورد.»
وي افزود: «در نهايت فيروز كريمي به استقلال آمد و زماني كه قرار بر جدايي شد بار ديگر به قلعهنويي اعلام كردم كه او گزينه ما براي فصل آينده است. در هر صورت تصور ميكنم قلعهنويي آن قدر توانمند است كه براي آمدن به تيم نياز به توصيه و تحميل فرد ديگري نداشته باشد. قلعهنويي يك مربي تحميلي به من نيست. من او را به دليل توانمندي، جسارت و كاربلدي به استقلال آوردهام و از اين تصميم خود نيز بسيار راضي هستم. اطمينان دارم كه قلعهنويي استقلال را به اوج بازميگرداند.»
مديرعامل باشگاه استقلال ادامه داد: «قلعهنويي و من كارهاي جداگانهاي از يكديگر داريم. امير در مستطيل سبز اختيار تام دارد و حتي من به عنوان مديرعامل اگر او راضي نباشد وارد رختكن هم نميشوم. در مقابل قلعهنويي نيز به طور كامل بر اختيارات مديرعامل واقف است و هيچ زماني وارد اين محدوده نميشود، به خصوص زماني كه من مدير هستم. در كل معتقدم اكنون استقلال صاحب يك سرمربي باقدرت به همراه مديرعاملي كاربلد است كه اين موضوع روزهاي خوبي را براي باشگاه استقلال نويد خواهد داد.»
فتحاللهزاده ادامه داد: «اگر مخفيانه از قلعهنويي بپرسيد كه علاقه دارد با كدام مديرعامل كار كند او از من نام ميبرد. شايد در دوراني قلعهنويي و "قريب" در شرايطي دوستانه با هم كار ميكردند؛ ولي اطمينان دارم كه امير در مسايل كاري مديريت من را ترجيح ميدهد چرا كه قدرت مديريتيام را لمس كرده و همه شاهد بودند كه گروه ما چگونه در شرايط بحراني قهرمان شد.»
وي افزود: «من اگر بدانم بودن دشمنم نيز به نفع استقلال است با او كار ميكنم چرا كه ما در مقابل هواداران مسوول هستيم. با اين حال با قلعهنويي بسيار راحت كار ميكنم چرا كه او فاكتورهاي مثبتي دارد و من به عنوان يك مدير همواره دنبال مربياي با چنين فاكتورهايي ميگردم.»
فتحاللهزاده در ادامه ميگويد كه در زمان بحث انتخاب سرمربي تيم ملي نيز گزينه اصلي او امير قلعهنويي بوده است و تمام تلاش خود را انجام داده تا او سرمربي تيم ايران شود: «در آن زمان يكي از اعضاي هيات رييسه فدراسيون درباره گزينهام و اختلافي كه با قلعهنويي دارم سوال كرد كه من پاسخ دادم اين اختلافات شخصي است. اما، اكنون بحث منافع ملي در ميان است و به همين دليل من قلعهنويي را انتخاب ميكنم. البته منكر تواناييهاي علي دايي نيستم اما، در آن زمان امير را به دليل حضور بيشتر در كنار تيم ملي گزينه بهتري ميدانستم.»
وي افزود: «در حال حاضر نيز قلعهنويي را بهترين گزينه براي سرمربيگري استقلال ميدانم و اطمينان داشته باشيد كه نتيجه حضور او را در استقلال خواهيم ديد، هر چند كه اطمينان دارم اگر قلعهنويي نتواند انتظارات را برآورده كند علاوه بر اين كه ما دست به تغييرات ميزنيم خود او نيز مانند فيروز كريمي كار را به دست ديگري خواهد سپرد. با اين حال اطمينان ميدهم كه با قلعهنويي حرفهاي زيادي حتي در ليگ قهرمانان آسيا خواهيم داشت. اميدوارم به استقلال زمان داده شود چرا كه حرفهاي من بر روي حساب، تحقيق و پژوهش است.»
* بركناري "امير" اشتباه بود
زماني كه بحث به استقلال ليگ هفتم رسيد، فتحاللهزاده حرفهاي جالبي داشت، او از وجود يك جريان بيروني در ايجاد ناكامي استقلال خبر داد و گفت: «آنها تيم را به چالش كشاندند، به نظر من استقلالي كه در دو بازي رفت و برگشت مقابل قهرمان ليگ مساوي كرد و اگر برتر از حريف نبود؛ ضعيفتر هم نبود و يا تيمي كه قهرمان جام حذفي شد، جايگاهش بسيار بالاتر از مكان سيزدهم جدول بود اما، در اين بين گروهي پروژه تزلزل را كليد زدند كه عدهاي از آنها نادانسته بعضي اقدامات را انجام دادند و گروهي نيز دانسته اين نادانستهها را هدايت كردند. البته بايد بگويم كه ما خم شديم اما نشكستيم.»
فتحاللهزاده سپس اذعان كرد كه تصميم براي كنار گذاشتن قلعهنويي از استقلال پس از ليگ پنجم اشتباه بوده است.
* غول حاشيه را خفه ميكنيم
مديرعامل باشگاه استقلال در ادامه ميگويد: «اكنون ديگر اين جريانات را شناسايي كردهايم و با توجه به اين كه امسال نيز شرايط اندكي به سمت همان حاشيهها ميرود، به اين گروه اخطار ميكنم كه حواس ما جمع است و يكبار حرمت نگاه ميداريم اما، اگر آن غول خفته بخواهد بار ديگر حركت كند و نفس افعي خود را به استقلال نزديك كند، اين بار گردنش را ميشكنيم.»
وي افزود: «پشتوانه استقلال هواداران هستند، وقتي كه
استقلال سيزدهم شد آنها ميتوانستند با ما قهر كنند؛ اما، آن قدر با مرام بودند كه در فينال جام حذفي 100 هزار نفر به ورزشگاه آمدند و عامل قهرماني استقلال آنها بودند نه ما.»
* از تكذيب استعفا خسته شدم
آنچه كه در طول فصل گذشته بيش از هر چيزي مديريت فتحاللهزاده را تحت تاثير قرار ميداد، شايعههاي بركناري و يا استعفاي او بود. فتحاللهزاده در اين باره گفت: «پس از بازي مقابل ذوب آهن هر هفته شايعه ميشد كه بركنار ميشوم و يا استعفا دادهام، جالب اين بود كه در اين مدت هر چهار عضو هيات مديره يعني دانشجو، رضايي، نفريه و پورحيدري نظر مثبتي پيرامون ادامه فعاليت من داشتند و حتي اگر يك راي من را در نظر بگيريد باز هم چهار عضو ديگر هيات مديره با جداييام مخالف بودند، در هر صورت ما ديگر از تكذيب اين شايعات خسته شدهايم و به آن عادت كردهايم. حتي عليآبادي و كيومرث هاشمي نيز در مقابل اين شايعات حمايت خود را از من اعلام كردند و من هم عنوان كردم كه بگذاريد آنها شايعهسازي كنند من با قدرت به كارم ادامه ميدهم.»
مديرعامل باشگاه استقلال تهران خبرگزاريها را نگهبانان ورزش ناميد و گفت: «شما ميتوانيد در مقابل افراد سودجو و كساني كه اين شايعات را ميسازند شفاف سازي كرده و با روشن ساختن مسايل مردم را از نگراني درآوريد. در هر صورت متاسفم كه در فضاي خبري به جاي آن كه 70 درصد اخبار صحيح و 30 درصد نادرست باشد، 70 درست اخبار به شايعات اختصاص يافته است.»
فتحاللهزاده ادامه داد: «من فصل پيش يك بار در شرايطي كه استقلال در جام حذفي نتايج خوبي گرفته بود و در ليگ نيز جايگاه مناسبي داشت، به صورت شفاهي به اعضاي هيات مديره اعلام كردم كه در پايان فصل چه تيم نتيجه نگيرد و چه قهرمان شود من از استقلال جدا ميشوم و حتي درخواست كردم تا يك گزينه جديد به مرور وارد باشگاه شود تا در كنار من براي برعهده گرفتن مديريت باشگاه آماده شود؛ اما، اعضاي هيات مديره اين حرف را نپذيرفتند. در پايان فصل نيز بار ديگر اين موضوع را مطرح كردم اما، اعضاي هيات مديره از من خواستند كه به فكر بستن پرقدرت تيم براي ليگ هشتم باشم، به همين دليل با تمام توان به ميدان آمدم و تيم را آماده كردم. بنابراين موضوع استعفا من يك شايعه است.»
وي درباره تعاملش با اعضاي هيات مديره نيز گفت: «من صددرصد حمايت هيات مديره را پشت سر خود دارم. چرا كه هر چهار نفر را امتحان كردهام و مطمئنم كه دوست دارند من به كارم ادامه دهم.»
*"علي آبادي" پاي من ايستاد
وي درباره نظر سازمان تربيت بدني نيز گفت:«اطمينان داشته باشيد كه اگر سازمان چنين تصميمي داشت تاكنون آن را اجرا ميكرد؛ چرا كه سازمان تربيت بدني با كسي تعارف ندارد. با اين حال در طول سال گذشته زماني كه استقلال ميباخت بيشترين فشارها به رييس سازمان تربيت بدني وارد ميشد تا من را بركنار كند، من از اين فشارها باخبر ميشدم؛ اما، عليآبادي از اين مسايل چيزي به من نميگفت. در واقع رييس سازمان تربيت بدني پاي من ايستاد و اگر علي آبادي در روز قهرماني استقلال تا آن اندازه خوشحال بود تنها به دليل همين ايستادگي بود چرا كه اگر استقلال قهرمان نميشد آن وقت حاشيهسازان بهانههاي بيشتري پيدا ميكردند.»
فتحاللهزاده افزود: «با اين حال هيچ مديرعاملي را به آساني من نميتوان بركنار كرد، چرا كه هيچ گاه براي ماندن جريان سازي نميكنم. حتي يكي از دوستان هيات مديره به من ميگفت " كه رفتنم از آمدنم شيرينتر است"، به اين دليل كه وقتي حكم ميگيرم تنها يك تشكر ميكنم؛ اما، زماني كه ميروم به طور دائم از باشگاه حمايت ميكنم. در هر صورت سال گذشته ما با كوهي از مشكلات دست و پنجه نرم كرديم اما، اطمينان ميدهم كه در سال جاري از اين مشكلات خبري نخواهد بود و استقلال در ميان سه، چهار نماينده ايران در آسيا بهترين خواهد بود.»
* به دنبال اعتبار آسيايي
فتحاللهزاده برنامههاي مختلفي براي باشگاه استقلال دارد كه مهمترين آنها را كسب يك جام داخلي طي اين فصل عنوان كرده و ميگويد: «نيم نگاهي به ليگ قهرمانان آسيا داريم، به هر حال استقلال به عنوان پرافتخارترين باشگاه ايران در آسيا بايد از اعتبارش دفاع كند، به همين دليل تيم را به گونهاي بستهايم كه علاوه بر ليگ برتر و جام حذفي توانايي موفقيت در آسيا را نيز داشته باشد.»
* سه سال ديگر قهرمان آسيا ميشويم
مديرعامل باشگاه استقلال زماني كه ميخواهد دو روياي بزرگ را كه در راس آمال خود قرار داده بيان كند، ابتدا به كارنامه مديريتياش مراجعه كرده و ميگويد: «استقلال طي 63 سال قدمت، پنج بار قهرمان جام حذفي شده كه سه بار آن در دوره مديريت من بوده و در ليگ نيز چهار يا پنج قهرماني كسب كرده كه دو بار آن در زمان من بدست آمده، بيترديد كسب پنج قهرماني در شش سال مديريت، افتخاري نيست كه براي هر مديري پيش آيد و يا نميتوان آن را به حساب شانس گذاشت، بلكه در پشت اين عناوين برنامهريزي هدفمند و علمي قرار دارد. اكنون تصور ميكنم كه با اين قهرماني ما بايد به دنبال اهدافي بزرگتر باشيم، دو آرزوي بزرگ دارم كه نخست تكميل كمپ باشگاه استقلال است و اطمينان دارم با ايجاد آن قدرت مانور باشگاه يك و نيم برابر بيشتر ميشود و ديگري قهرماني استقلال در ليگ قهرمانان آسياست. در واقع ما در اين فصل به قلعهنويي و همكارانش گفتهايم كه براي قهرماني به آسيا بروند؛ اما، رقابتهاي اين فصل ليگ قهرمانان آسيا را به چشم تمرين نگاه ميكنيم تا براي سه سال ديگر آماده شويم چرا كه در برنامهريزي كلان، استقلال بايد سه فصل ديگر در آسيا قهرمان شود كه اگر به اين هدف نرسيم من از استقلال ميروم تا نيروهاي جوان جايگزينم شوند.»
* كمپي براي تمامي فصول
فتحاللهزاده درباره كمپ استقلال نيز گفت: «هدفمان اين است كه طي شش ماه آينده زمين چمن و سكوهاي پنج هزار نفري تماشاگران را آماده كنيم و تا يك سال ديگر يكي از سالنهاي چند منظوره را تكميل و ظرف يك سال و نيم آن را به بهرهبرداري برسانيم. سپس فاز هتل 4 ستاره، رستوران، فروشگاه و استخرهاي دوقلو در كمپ كليد ميخورد كه مدت احداث آنها پنج سال خواهد بود، با ايجاد اين امكانات هواداران ميتوانند يك روز كامل را همراه با خانواده در كنار بازيكنان استقلال بگذرانند و از امكانات كمپ استفاده كنند.»
وي افزود: «درباره اعتبارات لازم براي تكميل اين پروژه نيز رايزني كردهايم كه قسمتي را سازمان تربيت بدني و بخشي ديگر را باشگاه استقلال پرداخت ميكند، البته با بخش خصوصي نيز براي شراكت صحبت كرديم، ضمن آنكه هتل چهار ستاره، تنها مخصوص استقلال نيست و تيمهاي شهرستاني كه به تهران ميآيند هم ميتوانند در آن اقامت كنند كه از اين راه نيز درآمدزايي ميكنيم.»
فتحاللهزاده همچنين از ايجاد مجتمع تجاري بزرگ در اين كمپ خبر داد و گفت: «يك طبقه كامل از اين مجتمع به نمايندگيهاي تمامي ماركهاي معروف و بينالمللي ورزشی اختصاص مييابد.»
* بدهي 3 ميلياردي
مديرعامل باشگاه استقلال معتقد است كه به دليل صرفهجويي در فصل گذشته، بحث مالي در اين باشگاه وجود نداشته و خاطرنشان ميكند كه تراز مالي استقلال زيرنظر سازمان تربيت بدني بوده و خرج كردن فراتر از اين تراز غير ممكن است.
وي ميگويد: «ما حتي همواره بيست درصد كمتر از پرسپوليس هزينه كردهايم و من حاضرم اين موضوع را ثابت كنم.»
فتحاللهزاده ادامه داد: «رقمي كه هر ساله به اين دو باشگاه اختصاص مييابد پنج ميليارد تومان است، البته سازمان تنها يك و نيم ميليارد را مستقيم پرداخت ميكند و باقيمانده اين مبلغ را بايد از طريق درآمدزايي بدست بياوريم. در هر صورت با همراهي اعضاي هيات مديره در سال گذشته تمامي هزينهها را تامين كرديم، ضمن آن كه 800-900 ميليون تومان از بدهي سالهاي گذشته را پرداخت كرديم اما، تصور ميكنم كه هنوز بين سه تا سه و نيم ميليارد تومان بدهي از سالهاي قبل براي باشگاه استقلال باقي مانده است.»
* "مصطفوي" را در خواب هم ميشناسم!
در هفتههاي اخير مديران عامل باشگاه پرسپوليس و استقلال بارها در سخن به يكديگر كنايه زدند، از جمله داريوش مصطفوي عنوان كرد كه به دليل مشغلهي كاري زياد اگر فتحاللهزاده را ببيند، او را به ياد نميآورد كه فتحاللهزاده در اين باره ميگويد: «من برعكس اگر مصطفوي را درخواب هم ببينم، ميشناسمش، حتي سايه او را هم تشخيص ميدهم چرا كه مصطفوي استخوان خرد كرده فوتبال است.»
وي افزود: «برخي صحبتهاي ما جنبه كري خواني داشته و براي مردم جذاب است اما، من و مصطفوي بايد مراقب باشيم كه از محدوده خاصي خارج نشويم و بعضي خط قرمزها را رعايت كنيم تا اعتبار دو باشگاه حفظ شود.»
* تيم دومم پرسپوليس است
فتحاللهزاده ميگويد: «تيم دوم من پرسپوليس است و همواره به هواداران ميگويم كه ما در زمين رقيب و بيرون از مستطيل سبز رفيق هستيم. در واقع اصل مبارزه ما، رقابت جانانه و رفاقت پهلوانانه است. در هر صورت ما امسال نيز همراه پرسپوليس مدعي قهرماني هستيم ما بايد بدون ترس با رقيبمان بجنگيم چرا كه ترسوها در استقلال و پرسپوليس جايي ندارند.»
* قرمزها به تير ميزنند، ما به دروازه
مديرعامل باشگاه استقلال در ادامه گفتوگو به كريخوانيهاي مدير تيم رقيب پاسخ داد و درباره پيشبيني مصطفوي مبني بر زدن چهار گل به استقلال در ليگ برتر گفت: «به احتمال زياد منظور مصطفوي تير دروازه بوده است! آنها چهار توپ به تير دروازه ميزنند و ما دو گل به درون دروازه.»
وي افزود: «ما براي انجام بازي سوپر جام لحظه شماري ميكنيم، حتي شبها با لباس ورزشي ميخوابيم و آمادهايم در هر لحظه و هر مكاني كه اعلام شود با پرسپوليس بازي كنيم.»
مديرعامل باشگاه استقلال درباره ماجراي جذب هاشم بيكزاده نيز گفت: «مصطفوي سالها در فدراسيون فوتبال بوده و خودش ميداند كه قرارداد داخلي هيچ اعتباري ندارد، ما نيز در اين فصل با بازيكنان بسياري چون روحالله بيگدلي و صابر ميرقرباني قرارداد داخلي امضا كرديم اما، آنها از باشگاههاي ديگر سردرآوردند، در هر صورت بيكزاده به صورت رسمي و در هيات فوتبال با ما قرارداد بسته و پرسپوليسيها ميتوانند تا پايان ليگ اين موضوع را پيگيري كنند!»
* سرخابيها همديگر را دور نزنند
فتحاللهزاده درباره وجود دستوري از سوي سازمان تربيت بدني پيرامون جذب نكردن بازيكنان تيم رقيب نيز گفت: «ما در باشگاه استقلال تاكنون هيچ دستوري در اين زمينه دريافت نكردهايم، تنها از استقلال و پرسپوليس خواسته شده است تا از جذب بازيكنان يكديگر بدون رضايت باشگاه مقابل خودداري كنند اما، گرفتن بازيكن از تيم رقيب با رضايت و هماهنگي دو طرف مشكلي ندارد.»
* داربي ايران در فينال ليگ قهرمانان
سرانجام فتحالله زاده به نقطهاي مشترك با داريوش مصطفوي رسيد و درباره آرزوي همتايش در باشگاه پرسپوليس پيرامون رويارويي استقلال و پرسپوليس، در فينال ليگ قهرمانان آسيا گفت: «آرزوي بسيار زيبايي است، در واقع اين بازي فينالي براي فوتبال ايران خواهد بود و من نيز بسيار مشتاق و شادمان خواهم بود كه اين دو تيم در فينال ليگ قهرمانان آسيا به مصاف يكديگر بروند.»
* "Uhlsport" حامي مالي لباس استقلال
ماجراي حامي مالي لباس استقلال نيز به موضوعي دغدغهبرانگيز ميان سرمربي ومديرعامل باشگاه تبديل شد؛ هر چند كه فتحاللهزاده ميگويد: «اين موضوع را رسانهها بزرگ كردند، من و قلعهنويي تنها به شايعات ميخنديديم و اين موضوعي نيست كه بخواهد من و امير را رودرروي يكديگر قرار دهد.»
وي افزود: «با شركت "uhlsport" به عنوان حامي مالي پيراهن استقلال به توافق رسيدهايم و پايه اين قرارداد را نيز از دو و نيم ميليارد گذاشتهايم اما، اگر همين الان سرمربي تيم با اين موضوع مخالف باشد، من تصميم ديگري ميگيرم، بيترديد نظر قلعهنويي در اين باره براي من مهم است چرا كه او بازيكن بوده و ميداند نفرات در چه لباسي راحتتر هستند.»
* همدان نميروم
شايعه جابهجايي مديران دو باشگاه استقلال تهران و پاس همدان بيشتر شبيه به يك شوخي بود، فتحاللهزاده نيز همين نظر را دارد و ميگويد: «اگر اوليايي ميخواهد به استقلال بيايد قدمش روي چشم، من چيزي در اين باره نشنيدم و خوب هيات مديره نيز اين موضوع را رد كرد كه البته من از آنها نخواستم چنين كاري را انجام دهند؛ با اين حال اگر اوليايي قصد دارد اين بار را از دوش من بردارد با كمال احترام، پستم را تقديمش ميكنم اما، بيترديد به همدان نميروم چرا كه نميتوانم در شهرستان كار كنم.»
* انتقادهاي پورحيدري مغرضانه نيست
اين روزها پورحيدري به عنوان عضوي از هيات مديره انتقاداتي را به نحوه اداره باشگاه استقلال وارد ساخته اما، فتحاللهزاده ميگويد: «منصور خان استقلالي است و ميدانيم كه مغرضانه صحبت نميكند و بحثهايش از روي دلسوزي است، به همين دليل آن را به جان و دل ميخريم. البته پورحيدري خود پيشكسوت استقلال است و بايد پذيرفت كه استقلال در فصلي كه تيم بزرگي چون سپاهان بدون جام ماند، قهرمان حذفي كشور شد بنابراين نبايد اين قهرماني را لوث كرد؛ بيترديد اگر باشگاه تشكيلات نداشت اين قهرماني بدست نميآمد. ضمن آن كه ما چارت باشگاه لوركوزن را براي تهيه اساسنامه باشگاه به ايران آوردهايم و برطبق اين اساسنامه وظايف تمامي اعضاء مشخص شده است.»
* "زريبافان" يك استقلالي تمام عيار
فتحاللهزاده درباره رييس مجمع باشگاه نيز نظرات جالبي دارد و ميگويد: «زريبافان فرد با نفوذي در كشور است و ما از وجودش نهايت استفاده را ميبريم، خوشبختانه وي از نادرترين افرادي است كه به باشگاه استقلال آمده و يك استقلالي تمام عيار است و به همين دليل قدمهاي بزرگي براي باشگاه برداشته، طي چند روز اخير نيز زريبافان اقدامات مهمي براي استقلال انجام داد كه نتايجش در آينده مشخص ميشود.»
فتحاللهزاده در ادامه پيرامون احكام خود براي مسوول نقل و انتقالات و روابط عمومي باشگاه نيز گفت: «براي رهايي از بحث دلالي از وجود یکی از دوستان امير قلعهنويی که رابطه خوبي با بازيكنان دارد، استفاده كرديم و "نوريفر" نيز با توجه به سابقه مطبوعاتي جزء پيشنهادات خوبي بود كه به من شد و من نيز پذيرفتم.»
* خصوصيسازي تا دو سال ديگر كليد ميخورد
مديرعامل باشگاه استقلال تهران ميگويد: «سازمان تربيت بدني پيگير بحث خصوصي شدن استقلال است و عليآبادي تاكنون دهها جلسه در اين مورد با من داشته و حداقل 10 مدل را به منظور خصوصي شدن به وي ارايه دادم كه با اين پيگيريها حدس ميزنم ظرف يكي، دو سال آينده بخشي از باشگاه استقلال واگذار شود.»
در ادامه علي فتحاللهزاده به عنوان عضو هيات رييسه فدراسيون فوتبال به سوالاتي درباره وضعيت فدراسيون و تيم ملي نيز پاسخ داد.
* نگاهمان به كميتهها با اغماض است
فتحاللهزاده درباره آخرين وضعيت فدراسيون فوتبال و لغو ديدارهاي تيم ملي گفت:«اعضاي هيات رييسه و كميتههاي فدراسيون به تازگي انتخاب شدهاند و با توجه به اين كه كار ما نظارت بر كميتههاي فدراسيون است، در اين مرحله با اغماض برخورد ميكنيم. البته از نظر ما پيدا كردن دو، سه تيم قدرتمند به عنوان حريف تداركاتي تيم ملي كار دشواري نيست و اگر كوتاهي در اين زمينه ببينيم، برخورد ميكنيم اما، معتقدم كه "تاج" و كميته تيمهاي ملي در حال حاضر با تمام توان كار ميكنند و اگر تا زمان آغاز مسابقات مقدماتي ما هفت، هشت ديدار تداركاتي نيز انجام دهيم كار بزرگي صورت گرفته است.»
* هدف مرحلهي دوم جام جهاني باشد
عضو هيات رييسه فدراسيون معتقد است در شرايطي كه چهار تيم آسيايي به صورت مستقيم راهي جام جهاني ميشوند ديگر ناكامي در راهيابي به اين رويداد يك فاجعه است و ميگويد: «زماني كه قصد داشتم رييس فدراسيون بشوم، حضور در مرحلهي دوم جام جهاني جزء برنامههايم بود، اكنون نيز ديگر نبايد در فكر صعود به اين رقابتها باشيم بلكه بايد دنبال موفقيت در گروه و صعود به مرحله يك هشتم پاياني جام جهاني 2010 باشيم.»
* نگرانيها را درك ميكنم
فتحاللهزاده ميگويد: «نگرانيها درباره فدراسيون فوتبال را درك ميكنم؛ اما، فدراسيون در حال تمرين است و به تازگي كار خود را براساس اساسنامه جديد و طبق ساختار فدراسيون جهاني آغاز كرده و اكنون نياز به مراقبت است اما، به مرور بر اوضاع مسلط ميشويم و مسوولان مجرب و آموزش ديدهتر ميشوند.»
وي افزود: «تمامي تيمهاي آسيايي قوي شدهاند با اين حال ما نيز ميخواهيم از فرصت استفاده كنيم و زيرساختها و امكانات فدراسيون را ا فزايش دهيم، در هر صورت ما نيز نگران هستيم اما، شكننده نيستيم.»
* روابط سازمان و فدراسيون
عضو هيات رييسه معتقد است كه فدراسيون فوتبال بايد مستقل باشد و نياز مالي فدراسيون فوتبال به سازمان تربيت بدني را عامل از بين رفتن اين استقلال دانسته و ميگويد:«طبيعي است كه انتظاراتي نيز وجود داشته باشد، البته اين انتظارات به معناي دخالت نيست.»
فتحاللهزاده نظرات رييس سازمان تربيت بدني را براي فدراسيون موثر ميداند و ميگويد: «در كل نوع روابط و اداره كار به خود افراد بستگي دارد. به عنوان نمونه من از ابتدا تمامي مسايل و مشكلات استقلال را به رييس سازمان گفتم اما، قول دادم كه يك جام بدست آوريم و زماني كه اين اتفاق افتاد عليآبادي به من اعتماد كرد.»
فتح الله زاده در پايان صحبتهايش نظر خود را پيرامون چند نام چنين بيان كرد:
1- استقلال: محبوب قلبها
2- محمدحسين قريب: رفيق كم لطف
3- عليآبادي: يار همراه
4- اميرقلعهنويي: مربي جسور
5- مصطفوي: استقلالي بيوفا
6- داربي: رزمايش
7- ناصر حجازي: اسطوره استقلال
8- فيروز كريمي: آخر مرام
9- آبراموويچ: دشمن من
10- فتحاللهزاده: سرباز استقلال