واعظ آشتياني: تكليف عنايت را مشخص ميكنم
عنايت و واعظ؛ حمله و ضد حمله
گفتوگوي رئيس كميته داوران با خبرگزاري فارس، آنقدر تند بود كه هيچكس تصورش را نميكرد حتي خود عنايت كه در عصبانيت اين حرفها را به زبان آورده بود. جالب اينكه خود مسعودخان ساعتي بعد آن مصاحبه كه با فارس انجام شده بود را تكذيب كرد. در حالي كه خبرنگار فارس از موجود بودن فايل صوتي اين گفتوگو ميگويد،واعظ آشتياني هم در كلماتي تند عليه رئيس كميته داوران و حملاتش موضع گرفت و به دنياي فوتبال گفت:«تكليف عنايت را روشن ميكنم!»
اظهارنظر مربيان و بازيكنان ليگبرتر درباره عملكرد و مشكلات داوري به يك نمايش تكراري و البته بيتاثير تبديل شده. اما ديالوگي كه روز گذشته و به فاصله 24 ساعت پس از بازي استقلال و پيكان بين واعظ آشتياني و مسعود عنايت رد و بدل شده، ابعادي تازه به مناقشه و منازعه بين رئيس كميته داوران با منتقدانش داده است؛ آنچه در جنگ لفظي بين عنايت و واعظ آشتياني جلبنظر ميكند، پيش كشيدن مسائل و اتفاقات چند روز گذشته توسط عنايت است كه بدون ترديد تبعات غيرقابل پيشبينياي را براي او بهدنبال دارد. گفتوگوي جنجالي و بيپرواي عنايت با خبرگزاري فارس سوژه بكر خبري و سرخط مهمترين اخبار روز گذشته بود.
آغاز دوئل
سوت پايان بازي استقلال و پيكان آغاز تنش و درگيري لفظي بين واعظ آشتياني و مسعود عنايت بود. چراغ اول را البته واعظ روشن كرد. آنجا كه با زير سوال بردن كيفيت داوريها در اين فصل، صلاحيت كميته داوران را به چالش كشيد: «هرچه به هفتههاي پاياني و بازيهاي حساس و سرنوشتساز نزديكتر ميشويم شرايط داوري هم تغيير ميكند و من براي آقاي عنايت متاسفم كه فقط توجيه ميكند و اوضاع هم روز به روز بدتر ميشود.» مسعود عنايت اما به يك آدم رك و صريح اللهجه شهره است. او كه جواب هر منتقدي را با يك جواب قاطع و كوبنده ميدهد، اين بار هم واعظ را با الفاظ و جملات خود بينصيب نميگذارد و مورد نوازش قرار ميدهد. او در گفتوگويي غيرمنتظره با خبرگزاري فارس ميگويد:«متاسفانه مديرعامل باشگاه استقلال هم به جمع افرادي پيوست كه درباره داوري اظهارنظر ميكنند. ظاهرا فقط فوتبال ايران حرفهاي شده و اروپا فوتبال حرفهاي ندارد كه مديرعامل يك باشگاه عليه داوري صحبت ميكند. بهتر است مديران باشگاه به مديريت خود بپردازند و امور داوري را به كميته داوران محول كنند.» پس از مطرح كردن شايعه تباني باشگاه استقلال با ابراهيم توره كه در چند نشريه ورزشي منتشر شد و نهايتا منجر به دستگيري چند خبرنگار ورزشي شد، واعظ آشتياني بهعنوان يك مديرسياسي- ورزشي صراحتاً به رد اتفاقات چند روز گذشته با باشگاه استقلال و مبرا كردن خود از اين جريانات پرداخت. عنايت اما با پيش كشيدن اين اتفاقات با لحني تندتر عليه واعظ صحبت ميكند. اين اوج منازعه و شاهبيت صحبتهاي عنايت در جنگ لفظي با مديرعامل باشگاه استقلال است؛ «مديرعامل باشگاه استقلال بيايد و جانشين من شود و داوران خاطي را فلك و جريمه كند. شايد هم بهتر است واعظ آشتياني بيايد و داوران خاطي را 400 ميليون تومان جريمه كند و به زندان بيندازد.» مسعود عنايت اتفاقات چند روز گذشته را تلويحا مورد اشاره قرار ميدهد و در ادامه ميگويد: «داوران يا معلمند يا كارمند. مثل بازيكنان استقلال نيستند كه قراردادهاي چند صد ميليوني ببندند. من داوران را بايد چگونه مجازات كنم؟ بازداشتگاه كه ندارم و آنها را نميتوانم به زندان بيندازم!»
تكذيبشدني نيست
به فاصله كمتر از يك ساعت، مسعود عنايت با سنجيدن كليه جوانب و در گفتوگو با دنيايفوتبال به تكذيب هر آنچه از قول او روي خروجي خبرگزاري فارس قرار گرفته پرداخت. تكذيب صحبتهاي جنجالي و نامتعارف از سوي مديران فوتبال و خراب كردن همه كاسه و كوزهها بر سر يك خبرنگار، امروز به يك موتيف تمام عيار تبديل شده است. عنايت در مورد اظهاراتش راجع به واعظ آشتياني سعي در تلطيف شرايط موجود دارد؛ «همه حرفهايي كه از قول من نوشتهاند دروغ است و من بحث 400 ميليون و زنداني كردن داوران توسط مديرعامل باشگاه استقلال را مطرح نكردهام و همه اين بحثها را تكذيب ميكنم.» رئيس كميته داوران ساعاتي بعد هم در گفتوگو با مهر در مورد مصاحبه عليه واعظ آشتياني ميگويد: «داوري يك امر تخصصي است، شأن و جايگاه مديران باشگاه بالاتر از اين است كه در حوزههاي تخصصي اظهارنظر كنند. وظيفه مديرعامل سياستگذاري و هدايت يك مجموعه در جهت هدفي مشخص و متعالي است و نبايد به مسائل حاشيهاي دامن بزنند.» در حالي كه عنايت اظهاراتش در خبرگزاري فارس را تكذيب ميكند و در اظهارنظرهاي بعدياش به تكذيب اين گفتوگو ميپردازد، علي وهابي خبرنگار خبرگزاري فارس كه اين گفتوگو را انجام داده، از اسناد موجود در پس گفتوگو با عنايت ميگويد:«اين گفتوگو ساعت 7 جمعه شب انجام شده و مكالمه تلفني بين من و آقاي عنايت ضبط شده و موجود است. من ابتدا با تلفن همراه ايشان تماس گرفتم اما بهدليل نداشتن شارژ با اتاق كميته داوران تماس گرفتم.»
خشم واعظ و اطلاعيه رسمي باشگاه
واعظ آشتياني كه خود را در مدت نسبتا كوتاه حضورش در مسند مديرعاملي باشگاه استقلال فردي صريحاللهجه نشان داده در مورد مصاحبه جنجالي مسعود عنايت با آرامش و اطمينان خاطر خاصي ميگويد: «درباره اظهارات آقاي عنايت يك اطلاعيه رسمي را صادر كردهايم كه منعكسكننده واكنش باشگاه استقلال است.» واعظ اما حق تسويهحساب با عنايت را براي خود محفوظ ميداند و با لحن خاصي ميگويد:« مشكلي نيست. بههرحال آقاي عنايت صحبتهايي را مطرح كردهاند و من هم تكليف او را مشخص ميكنم. جنجال و كشمكش بين واعظ و عنايت در حالي اوج گرفته كه استقلال در حساسترين بازي فصل، چهارشنبه اين هفته بهمصاف ذوبآهن ميرود و انتخاب داور اين بازي بزرگترين چالش ذهني مسعود عنايت خواهد بود كه اين بار در بد مخمصهاي گرفتار شده.»