فکر کنم قبلا هم در این مورد جمله معروف علی دایی رو گفته بودم حالا نمیدونم اینجا بوده یا جای دیگه
بعد از اون بازی معروف استقلال پرسپولیس و اون گل سالم نوری که به اشتباه آفساید گرفته شده بود علی دایی اینجوری گفته بود:
من تا آخر عمرم توی تاریخ بازیهای دربی نمینویسم که این بازی رو باختیم
من هم تا آخر عمرم نمینویسم که این دو الکلاسیکو رو پشت سر هم باختیم
شاید به نظر جمله علی دایی و برداشتی که من از اون کردم غیر منطقی به نظر برسه اما فکر میکنم علی دایی فراتر از نتیبجه و اشتباهات داوری درباره بازی تیمش قضاوت کرد
افت عجیب بارسا در اون مقطع به همراه مصدومیتهای ناگهانی باعث شد اشتباهات داوری به ضررش دیده نشه
برای من علیرغم افت بارسا این مهمه که بارسا توی اتفاقاتی که در جریان بازی رقم میخوره مثل رئال میتونست صاحب ضربه پنالتی بشه(هر چند برخوردی بین پیکه و رونالدو نبود و مشخصا رونالدو داور رو فریب داد مثل بازی برگشت که باز هم داور رو فریب داد و پیکه به اشتباه کارت گرفت)
نتیجه یک 90 دقیقه فوتبال رو اتفاقات اون بازی مشخص میکنن
اتفاقاتی که بعضیهاشون با دخالت داوری رقم میخورن
همنجور که دوستان رئالی میتونن بگن اون صحنه ها پنالتی نبوده دوستان بارسایی هم میتونن تا آخر عمرشون این باختها رو قبول نکنن
من وقتی به سه سال اخیر و بعد از حضور مورینیو نگاه میکنم میبینم که رئال اکثر اوقات زمانی بارسا رو برد که این تیم یا کامل نبود یا مشکلاتی مثل مصدومیت و غیبت مربیش داشت یا اشتباهات داوری به این تیم به شکل مشخصی کمک کرد
یا باید بارسا در فاصله 6 روزه بین دو بازی نیمه نهایی با چلسی به مصاف رئال بره و به دو سه بازیکنش استراحت بده و کسی مثل تیو رو بزاره که چند تک به تک رو خراب کنه
یا باید در غیاب یک سرمربی و مصدومیتها در عرض چند روز دو الکلاسیکو برگزار کنه
این جمله یا فرهنگ هم یک امر نسبیه
مگه میشه بارساییها مصدومیتهای عجیب در خط دفاعی در بازی رفت رو فراموش کنن
مگه میشه با هر شرایطی برد
خط دفاعی بارسا امسال هم به خاطر مصدومیت هم به خاطر افت شدید پیکه بدترین شرایط خودش در 25 سال اخیر(مدتی که من از بارسا به یاد دارم) رو داشت
خیلی از تماشاگرای بارسایی در فرومهای اسپانیایی مساوی در بازی رفت با اون شرایط رو یک برد میدونستن
من دلایل افت بارسا رو کاملا مشخص و بعضیهاش رو کاملا طبیعی میدونم
اما برام جالبه که رئال با این همه هزینه و داشتن یک سرمربی که کاندیدای بهترین مربی تاریخه چرا اینجوری نتیجه گرفت
چرا مورینیو که سال سومش معروف بوده به فصل گرفتن جامها اینجوری در انتهای فصل کم میاره هر چند در ابتدای فصل و به شکل کلی در تمام فصل رئال سرحال نبود
شاید فکر کنید دارم از روی تعصب نظر میدم اما من مطمئنم اگر بارسا 40 درصد خودش هم بود و مثل همه تیمهای طبیعی یک مربی روی نیمکتش بود رئال الان از کوپا هم حذف شده بود
بارسا در ابتدای یک تحول و گذر از دوران رویایی پپ به زمان فعلی بود و برای چنین تیمی قهرمانی مقتدارنه در لالیگا(مهمترین جامی که مورینیو در این سه سال برد) هم میتونه نتیجه خوبی باشه
اما رئال چی؟
پرز که هر چی مورینیو گفت فقط یک چَشم جوابش داد
کاسیاس رو نخواست براش دروازبان خرید
یه هافبک وسط میخواست مودریچ رو خرید
واران به ناگاه ظهور کرد و برای رئال در حد یک فوق ستاره ظاهر شد(70 درصد بردهاتون در الکلاسیکو رو مدیون این بازیکن هستید که هم گل زد هم توپ رو از روی خط دروازه بیرون کشید)
در سراسر اروپا دست هیچ مربیی به اندازه مورینیو باز نبود
برام جالبه سایت گل که بعد از حذف بارسای گواردیولا برابر چلسی البته با توجه به اون بازی واقعا درخشان و سطح بالا از بارسا دائم مقالاتی در مورد پایان عصر بارسا و شکست نهایی تئوریهای پپ منتشر میکرد
اما حالا با وجود این کارنامه ضعیف در طول سه سال خبری از چرایی و تحلیل یک شکست نیست
البته از لابلای حرف طرفدارای رئال میشه چند دلیل بیرون کشید
1- مصدومیت آربلوا
2- افت پپه
3- دشمنی کاسیاس با مورینیو
جالبه بعضی دوستان رئالی تیمی که در هر پست دو بازیکن سطح اول داره رو تیمی نصفه نیمه میدونن
اما بارسایی که در غیاب مدافعینش مجبور میشه آدریانو و ماسکرانو رو به عنوان دفاع میانی بازی بده رو تیم کامل میدونن
آخی
حالا ما دیگه از دید تماشاگرای بارسا قهرمان نیستیم و قهرمانیمون بی مزه شده
پس اینا کی بودن دو شب قبل ریخته بودن تو خیابونا شربت شیرازی میخوردن