سلام دوستان،
من هارد لپ تاپم MK2035GSS هست و تصمیم دارم اون را با یک هارد 750 گیگابایتی جایگزین کنم. من دنبال هارد آنچنانی برای کارهای آنچنانی نیستم و
بیش تر یک هارد مطمئن می خوام بخرم که مثل هارد فعلیم کار بده و حداقل برای چند سال سالم بمونه. تو این چند روز که کمی توی اینترنت گشتم از هارد های ST9750423AS, ST9750420AS, WD7500BPVT و WD7500BPKT خوشم اومد ولی تمام پاساژ پگاه و مجتمع تجاری طالقانی (بازار بزرگ) را توی اصفهان گشتم ولی هــــــــــــــــیچ کدوم از این مدل ها را پیدا نکردم!!!
شاید چیزی در حدود بالای 95% مغازه دار ها فقط TOSHIBA کار می کردند و می گفتند Seagate و Western Digital خوب نیستند و ساخت چین هستند ولی TOSHIBA ساخت فیلیپین!!! واقعا همینطوره؟ اون هایی هم که Seagate و Western Digital داشتند به تعداد خیلی محدود و با ظرفیت های 500 و کم تر داشتند و اونا هم TOSHIBA کار می کردند ...
اگه WD و Seagate خوب نیستند، پس چرا توی اینترنت به نظر می رسه که همه دنبال هاردهای این دو شرکت هستند؟
ببخشید سوال هام نظم خاصی ندارند؛ این درسته که ST9750420AS یکم قدیمی هست و چون 7200 دور هست خریدش همراه با ریسکه؟ اگه اینطوره چرا توی Benchmark های معروف اصلا اسمی از ST9750423AS برده نشده؟
راستش این TOSHIBAای هم که من دارم واقعا خوب کار کرده و اصلا ازش بد ندیدم جز اینکه دیگه واقعا نمی تونم با 200 گیگابایت سر کنم و سرعتش هم خیلی کمه (البته 200 گیگابایت پره پره!). هارد فعلیم نزدیک 6 سال به طور ناپیوسته کار کرده و به گفته ی HD Tune نزدیک 1000 روز روشن بوده (آخر این پست Benchmark هایی از هارد فعلیم را گذاشتم که ماله دیروزه).
تا اینجای پستم یه درخواست کلی برای راهنمایی خرید هارد 750 گیگابایت بود. ممنون می شم پیشنهاداتون را داشته باشم در این ضمینه.
- - - -
در نهایت بعد از کلــــــــــــــــی گشت و گذار توی یک مغازه یک هارد ST9750423AS پیدا کردم و به قیمت 215 هزار تومان خریدمش!! فروشنده با من کمی آشنا بود و من تاکید کردم که هارد نو می خوام و اونم به من گفت که این هارد را از روی یک لپ تاپ نو به درخواست مشتری باز کرده و هیچ استفاده ای نشده و منم به شرط پس آوردن خریدمش. اینم بگم که روی هارد نوشته ساخت چین هست و سایت تولیدیش SU هست. هارد را آوردم خانه و سریع روش ویندوز 7 و Driver های CPU و Chipset و SATA را نصب کردم و HD Tune Pro را هم نصب کردم و شروع کردم به تست و Benchmark گرفتن ... .
در اولین مرحله متوجه شدم که زمان بالا آمدن ویندوزی که تازه نصب کرده ام در همون حدی هست که زمانی که روی هاردِ TOSHIBA ویندوز جدید نصب کردم بودم! این موضوع خیلی من و ناراحت کرد و تو ذوقم زد. نباید تفاوت فاحشی تو زمان بالا آمدن ویندوز داشته باشند با توجه به اینکه هاردِ اولی 4200 دور هست، Cacheش کم تره و تکنولوژی هاش به روز نیست و 6 سال کار کرده؟
دو اینکه بعد از اولین اجرای HD Tune Pro متوجه شدم که وضعیت Health هارد مرتب و منظم نیست مثل وضعیت هارد خودم ... . همه اش OK هست ولی کلی به هم ریختگی داره و اعدادش بالا و پایین هستند ولی هیچ سکتور مشکل یا مشکلی شیبه این نداره. یه نکته ای که متوجهش شدم این بود که این هارد نزدیک 55 روز روشن بوده!!!! این طبیعیه برای هاردی که مثلا نو باشه؟
هرچند توی Benchmark کاملا مشهود بود که سرعت این هارد خیلی بالا تر از هارد خودمه، ولی نکته ی بعد که توجهم را به خودش جلب کرد کاهش ناگهانی و شدید سرعت Read در چند محدوده ی خاص بود (فکر کنم حدود 100 گیگابایت و 400 گیگابایت). همچنین توی File Benchmark بعضی جاها به شدت سرعت Read پایین می اومد!! همچنین توی Random Access Benchmark شیب افزایش سرعت دسترسی خیلی بیش تر از هاردِ TOSHIBA هست!! خلاصه این موارد کلی زد توی ذوقم ...
این شد که خیلی نگران شدم که نکنه این هارد نه تنها نو نباشه، بلکه مشکل هم داشته باشه؟
اگه فکر می کنید برای اینکه بتونید دقیق تر در خصوص ST9750423AS راهنماییم کنید به Benchmarkهاش نیاز دارید بفرمایید تا امروز ازشون عکس بگیرم و بذارم اینجا.
ممنون می شم دوستان متخصص هم برای خرید هارد راهنماییم کنند و هم بفرمایند که این هاردی که گرفتم مشکلی داره و برم پسش بدم یا نه؟
ببخشید که متنی که نوشتم هم علاوه بر درخواست راهنمایی و طولانی بودن کمی درد و دل هم توش بود.
این هم Benchmarkهای هارد TOSHIBAم:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]