دقیقا به خاطر همین مشکل من Comodo رو حذف کردم و اومدم به سمت Outpost Firewall Pro
برای تک تک پروسه ها باید قوانین منحصر به فرد خودشون تعریف بشه و همچین چیزی در Comodo بسیار ضعیفه.
برای مثال عکس زیر رو ببینید.
Outpost برای ارتباط یاهو با اینترنت 20 قانون و وضع کرده. مثلا مشخص کرده که برای تبادل اطلاعات کانکشن مربوط به WEebCam فقط خروج اطلاعات از Port 5100 اجازه داداه میشه و هر درخواست وبکم خارج از این پورت ، بلاک میشه.
این یعنی کنترل بسیار دقیق Outpost بر روی تمام ارتباطهای شبکه.
حالا شما برو ببین که Comodo چه قوانین ابتدایی برای یاهو تعریف کرده.
قابلیت Stealth کردن در تمام فایروالها وجود داره. با stealth کردن ، کامپیوتر شما به Ping ها و Port Scan ها جواب نمیده و در شبکه مخفی میشه.
این برای جلوگیری از حملات Inbound مفیده اما مشکل ما اینجاست که Comodo برای بسیاری از پروسه ها و فایلها قوانین ارتباطی خوبی نمیزاره و مثلا با آلوده شدن یه فایل به تروجان ، اون فایل میتونه راه رو برای نفوذ هکرها باز کنه و واسطه ای برای نفوذ به کامپیوتر قربانی بشه. در این حالت دیگه Stealth بودن هم نمیتونه کاری برای شما بکنه.
حالت Stealth Mode فقط شما رو در برابر Port Scan و Ping ها محافظت میکنه و در مقابل درخواستهای ورودی نرم افزارها هیچ واکنشی نمیده. برای کنترل درخواستهای ورودی فایروال باید حتما به قوانین تعیین شده از طرف کاربر و یا قوانین پیش فرض مراجعه کنه که همونطور که گفتم در comodo بسیار ابتدایی طراحی شدن.
در ضمن ایکنه تمام درخواستهای ورودی بسته بشه کاملا اشتباهه و نرم افزارهای زیادی برای کار احتیاج به درخواستهای ورودی دارن مثل یاهو مسنجر.
اینها باز نمیتونه پوشاننده ضعف Comodo در قوانین ابتدایی اون برای پروسه ها باشه.
اگه یکی از فایلهای ویندوز آلوده باشه و مثلا پسور بانکی شما رو بدزده ، حالا این پروسه چه توی سندباکس باسه چه نباشه کارشو انجام میده مگر اینکه برای اون پروسه دقیقا تعریف شده باشه که از چه پروتکلها و چه پورتهایی میتونه استفاده کنه و ارتباطات اینترنتی اون کاملا تحت نظر باشه . این کار رو Outpost میکنه ولی کمودو معمولا برای نرم افزارها قوانین بسیار ساده ای میزاره که اصلا قابل اطمینان نیستن.
متاسفانه هیچ تستی برای فایروالها در مورد کنترل شبکه وجود نداره. درسته که Comodo کمی HIPS بهتری نسبت به Outpost داره ، ولی در مورد کنترل شبکه و جلوگیری از حملات inbound به هیچ وجه به پای Outpost و بسیاری از فایوالهای دیگه نمیرسه.