تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 19 از 123 اولاول ... 91516171819202122232969119 ... آخرآخر
نمايش نتايج 181 به 190 از 1228

نام تاپيک: ✔ رفع اشکال سوالات درسی مباحث مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاهی و کنکوری ها

آخر فروم باز shabeashegha's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2008

پيش فرض

فکر کنم باید مشخص کنی که چه آینه ای ...
    مثلا در آینه ی محدب ، سرعت حرکت تصویر به اندازه ی جسم ربط داره ، وقتی جسم از بی نهایت به آینه ی محدب نزدیک میشه ، تصویرش بزرگ میشه و در نتیجه سرعت تصویر هم زیاد میشه ...

چیز دیگه ای توی سئوال نبود ؟!

البته خیلی وقته که این قسمت ها رو نخوندم ، شاید دوستان دیگه بتونن کمک کنن ...

موفق باشی ...
    آخ آخ ببخشید حق با شماست .آینه مقعره. فراموش کرده بودم توی صورت سوال بنویسم:43:

2. این کاربر از shabeashegha بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه ramin 69's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    tehran

پيش فرض

بچه ها کسی جواب این سوال منو نمیدونه؟ تبسم خانم کمک کنین شما که استادین توی این درس
    حالا یه سوال از فیزیک دارم: جسمی از بینهایت تا مرکز یک آینه مقعر جابه جا میشود نحوه حرکت تصویر چگونه است؟
    1) پیوسته کند شونده
    2) پیوسته تند شونده
    3) سرعت و شتاب ثابت
    4) ابتدا کند شونده سپس تند شونده

جوابش پیوسته تند شونده است ولی سوال من اینه که چرا گزینه 4 نمیشه؟ مگه غیر از اینه که وقتی جسم از بی نهایت به مرکز میاد تصویر از کانون تا مرکز جابه جا میشه (یعنی کند شونده) بعد جسم از مرکز تا کانون که جابه جا میشه تصویر از مرکز تا بینهایت جابه جا میشه (یعنی تند شونده)
    چرا برداشت من غلطه؟
    برداشت شما کاملا درسته. منم از این اشکالا خیلی زیاد دارم چون ما تو حل سوالات میخوایم هرچه سریعتر به جواب برسیم صورت سوال رو با دقت نمیخونیم.
    توی صورت سوال گفته جسم رو از بی نهایت تا مرکز جابجا میکنیم. پس کند شونده میشه دیگه ، این مورد که انتقال جسم از مرکز به کانون ، تصویر رو از مرکز به بی نهایت و تند شونده میبره درسته ولی مد نظر سوال نیست... هست؟!!

2 تا نکته اصلی نوع سوال ها:
    1. هر وقت یه جسم رو از بی نهایت به آینه محدب نزدیک کنیم تصویر از کانون به آینه نزدیکتر شده و بزرگتر میشه
    و سرعت انتقال تصویر کمتر از سرعت انتقال جسمه و هم چنین خلاف جهت

2. هر موقع یه جسم رو از بی نهایت به آینه مقعر نزدیک کنیم تصویر خلاف جهت آن حرکت میکنه و ابتدا از کانون به مرکز آینه میره و سپس از مرکز به بی نهایت منتقل میشه بعدش تغییرجهت میده و به سمت آینه حرکت میکنه.

4. 2 کاربر از ramin 69 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2008

پيش فرض

برداشت شما کاملا درسته. منم از این اشکالا خیلی زیاد دارم چون ما تو حل سوالات میخوایم هرچه سریعتر به جواب برسیم صورت سوال رو با دقت نمیخونیم.
    توی صورت سوال گفته جسم رو از بی نهایت تا مرکز جابجا میکنیم. پس کند شونده میشه دیگه ، این مورد که انتقال جسم از مرکز به کانون ، تصویر رو از مرکز به بی نهایت و تند شونده میبره درسته ولی مد نظر سوال نیست... هست؟!!

2 تا نکته اصلی نوع سوال ها:
    1. هر وقت یه جسم رو از بی نهایت به آینه محدب نزدیک کنیم تصویر از کانون به آینه نزدیکتر شده و بزرگتر میشه
    و سرعت انتقال تصویر کمتر از سرعت انتقال جسمه و هم چنین خلاف جهت

2. هر موقع یه جسم رو از بی نهایت به آینه مقعر نزدیک کنیم تصویر خلاف جهت آن حرکت میکنه و ابتدا از کانون به مرکز آینه میره و سپس از مرکز به بی نهایت منتقل میشه بعدش تغییرجهت میده و به سمت آینه حرکت میکنه.
    حق با شماست. حالا اگه فرض کنیم که گفته بود از بی نهایت تا کانون آینه مقعر ببریم چی؟اون موقع گزینه 4میشه یا من اشتباه میکنم؟راستش من این طور تستارو کمی مشکل دارم. اگه میشه این سوالمم جواب بدین ممنونتون میشم. یعنی وقتی از بینهایت تا کانون میره میشه ابتدا کند شونده سپس تند شونده؟

اگه نباشه جاش خالی می مونه ramin 69's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    tehran

پيش فرض

حق با شماست. حالا اگه فرض کنیم که گفته بود از بی نهایت تا کانون آینه مقعر ببریم چی؟اون موقع گزینه 4میشه یا من اشتباه میکنم؟راستش من این طور تستارو کمی مشکل دارم. اگه میشه این سوالمم جواب بدین ممنونتون میشم. یعنی وقتی از بینهایت تا کانون میره میشه ابتدا کند شونده سپس تند شونده؟
    درسته. اگر گفته بود تا کانون اون موقع ابتدا کندشونده و سپس تند شونده میشد.
    حالا اثباتش:

1. وقتی جسم تو بینهایته تصویر در آینه مقعر رو کانون تشکیل میشه

2. ما میایم جسم رواز بی نهایت که دوره دوره اون همه راه میایم و جسم رو همین طور به آینه نزدیک میکنیم تا برسیم به مرکز آینه . در این حالت تصویر هم روی مرکز آینه تشکیل میشه.

نتیجه: ما کلی فاصله جسم رو فرضا در 5 دقیقه از بینهایت آوردیم روی مرکز اما تصویر ما در همین 5 دقیقا فقط فاصله f رو از F تا C اومده. پس مسلما سرعتش خیلی کمتره( یا همون کند شونده)
    حالا میایم جسم رو از C به F منتقل می کنیم. ما توی فقط مثلا 3 دقیقا جسم رو از C به F بردیم ولی در همین 3 دقیقا تصویر از مرکز به بینهایت منتقل میشه ( چون وقتی جسم روی کانون F قرار میگیره جسم میره بی نهایت) پس در این مرحله سرعت تصویر خیلی بیشتره.(تند شونده)

حالت اضافی: اگر جسم رو از F هم به آینه نزدیک تر کنیم تصویر تغییر جهت میده و به صورت مجازی در پشت آینه مقعر تشکیل میشه.

البته تا جایی که من توی تستا دیدم اکثرار از ما مقایسه سرعت انتقال تصویر و جسم رو میخوان. که در حالت اول سرعت انتقال تصویر کمتر از سرعت انتقال جسم ودر حالت دوم سرعت انتقال تصویر بیشتر از سرعت انتقال جسم هستش.

هر جاییش نا مفهوم بود بگو تا بیشتر توضیح بدم.

موفق باشید
    Last edited by ramin 69; 22-11-2009 at 18:56.

7. این کاربر از ramin 69 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه new life's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

در اینه ی مقعر هنگامی که جسم از بی نهایت تا کانون جابه جا میشود ( چون تصویر در حال بزرگ شدن میباشد )
    بنابراین حرکت تند شونده است
    من چون از اول نبودم نمیدونم چی نوشتم ولی اگر خوب نفهمیدید بگید من بیشتر توضیح بدم

9. این کاربر از new life بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2008

پيش فرض

درسته. اگر گفته بود تا کانون اون موقع ابتدا کندشونده و سپس تند شونده میشد.
    حالا اثباتش:

1. وقتی جسم تو بینهایته تصویر در آینه مقعر رو کانون تشکیل میشه

2. ما میایم جسم رواز بی نهایت که دوره دوره اون همه راه میایم و جسم رو همین طور به آینه نزدیک میکنیم تا برسیم به مرکز آینه . در این حالت تصویر هم روی مرکز آینه تشکیل میشه.

نتیجه: ما کلی فاصله جسم رو فرضا در 5 دقیقه از بینهایت آوردیم روی مرکز اما تصویر ما در همین 5 دقیقا فقط فاصله f رو از F تا C اومده. پس مسلما سرعتش خیلی کمتره( یا همون کند شونده)
    حالا میایم جسم رو از C به F منتقل می کنیم. ما توی فقط مثلا 3 دقیقا جسم رو از C به F بردیم ولی در همین 3 دقیقا تصویر از مرکز به بینهایت منتقل میشه ( چون وقتی جسم روی کانون F قرار میگیره جسم میره بی نهایت) پس در این مرحله سرعت تصویر خیلی بیشتره.(تند شونده)

حالت اضافی: اگر جسم رو از F هم به آینه نزدیک تر کنیم تصویر تغییر جهت میده و به صورت مجازی در پشت آینه مقعر تشکیل میشه.

البته تا جایی که من توی تستا دیدم اکثرار از ما مقایسه سرعت انتقال تصویر و جسم رو میخوان. که در حالت اول سرعت انتقال تصویر کمتر از سرعت انتقال جسم ودر حالت دوم سرعت انتقال تصویر بیشتر از سرعت انتقال جسم هستش.

هر جاییش نا مفهوم بود بگو تا بیشتر توضیح بدم.

موفق باشید
    عالی بود . ممنون واقعا لطف کردین

در اینه ی مقعر هنگامی که جسم از بی نهایت تا کانون جابه جا میشود ( چون تصویر در حال بزرگ شدن میباشد )
    بنابراین حرکت تند شونده است
    من چون از اول نبودم نمیدونم چی نوشتم ولی اگر خوب نفهمیدید بگید من بیشتر توضیح بدم
    راستش رو بخواین همش رو متوجه نمیشم! شما گفتین چون تصویر در حال بزرگ شدن هست پس حرکت تند شوندس؟حالا سوال پیش میاد واسم: چرا معیار رو اندازه تصویر قرار دادین؟چرا مثل دوستمون رامین اندازه جابه جایی جسم و تصویر قرار ندادین؟این جوابی که دادین بر اساس قانون خاصیه؟ (منظورم اینه که رابطه فیزیکی داره؟)

تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

اصلا من همچین چیزی نشنیدم که بر اساس جابه جایی تند یا کند شونده بودن رو تعیین کنیم
    چیزی که به ما گفتن: شما هر سوالی که دادن تصویر جسم را رسم کن مثلا از بینهایت تا کانون اگر جسم جابه جا شده شما میدونی تصویر جسمت روی چه مکانهایی قرار میگیره بعد میبینی تصویر جسمت به طور مداوم داره بزرگ وبزرگتر میشه پس نتیجه میگیری حرکت تند شوندست
    هیچ فرمولی هم نداره (تازه شما قطعا خیلی راحت میتونی جای تصویر رو تجسم کنی خیلی سریع به جواب میرسی)
    مثلا وقتی جسم از فاصله ی دور (بینهایت)به کانون یک اینه ی مقعر نزدیک میشه تصویر جسم از f تا بینهایت جا به جا خواهد شد . در همه ی حالتها هم تصویر معکوس هست و همین طور در حال بزرگ شدن (فقط وقتی روی مرکز که باشه تصویر با جسم برابر ه)
    پس حرکت همواره تند شوندست
    سخت بود ؟؟؟؟
    باز اگر جایی رو متوجه نشدید یا اینه ی محدب رو هم خواستید بگم

12. این کاربر از new life بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2008

پيش فرض

اصلا من همچین چیزی نشنیدم که بر اساس جابه جایی تند یا کند شونده بودن رو تعیین کنیم
    چیزی که به ما گفتن: شما هر سوالی که دادن تصویر جسم را رسم کن مثلا از بینهایت تا کانون اگر جسم جابه جا شده شما میدونی تصویر جسمت روی چه مکانهایی قرار میگیره بعد میبینی تصویر جسمت به طور مداوم داره بزرگ وبزرگتر میشه پس نتیجه میگیری حرکت تند شوندست
    هیچ فرمولی هم نداره (تازه شما قطعا خیلی راحت میتونی جای تصویر رو تجسم کنی خیلی سریع به جواب میرسی)
    مثلا وقتی جسم از فاصله ی دور (بینهایت)به کانون یک اینه ی مقعر نزدیک میشه تصویر جسم از f تا بینهایت جا به جا خواهد شد . در همه ی حالتها هم تصویر معکوس هست و همین طور در حال بزرگ شدن (فقط وقتی روی مرکز که باشه تصویر با جسم برابر ه)
    پس حرکت همواره تند شوندست
    سخت بود ؟؟؟؟
    باز اگر جایی رو متوجه نشدید یا اینه ی محدب رو هم خواستید بگم
    خیلی بزرگواری کردین. جالب بود
    پس بزرگ شدن تصویر= تند شونده
    کوچک شدن تصویر= کند شونده
    درسته؟ این رابطه واسه عدسی ها هم صادقه؟

14. این کاربر از shabeashegha بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

خیلی بزرگواری کردین. جالب بود
    پس بزرگ شدن تصویر= تند شونده
    کوچک شدن تصویر= کند شونده
    درسته؟ این رابطه واسه عدسی ها هم صادقه؟
    خواهش میکنم
    بله در رابطه با عدسی ها هم درسته

16. 3 کاربر از new life بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه Tabasom.Sweet's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض سرعت تصویر در اینه های کروی

سرعت تصویر در اینه های کروی از رابطه ی

W=m2 v(این 2 توان mهست )

به دست میاد که m بزرگنمایی اینه هست و v سرعت جسم

برای به دست اوردن m هم میتونیم از تقسیم q (فاصله ی تصویر تا راس اینه) برp( فاصله ی جسم تا راس اینه) استفاده کنیم هم از تقسیم

طول تصویر به طول جسم
    ------------------------
    * در اینه های مقعر تصویر های مجازی هر چی از اینه دور تر باشن بزرگترن
    در اینه های محدب هر چه تصویر از اینه دور تر باشه کوچک تره
    -----
    همینجوری گفتم هر کی تدریس های دوستامون رو خوند این دو تا مورد رو هم همینجوری بخونه
    مربوطه به مبحثه وگرنه همه که استادن
    Last edited by Tabasom.Sweet; 24-11-2009 at 02:31.

18. 4 کاربر از Tabasom.Sweet بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •