سلام، ببینم چه طور باید شیشه ی لنز رو که یه خرده چرب شده رو تمیز کرد بدون اینکه آسیبی ببینه؟ (لنز جدا شدنی نیست یعنی مال خود دوربین هست)
با چی و چه طور تمیزش کنم؟
شاید جاش اینجا نباشه ولی نمی دونم کجا باید این سوال رو مطرح می کردم...
سلام، ببینم چه طور باید شیشه ی لنز رو که یه خرده چرب شده رو تمیز کرد بدون اینکه آسیبی ببینه؟ (لنز جدا شدنی نیست یعنی مال خود دوربین هست)
با چی و چه طور تمیزش کنم؟
شاید جاش اینجا نباشه ولی نمی دونم کجا باید این سوال رو مطرح می کردم...
قبلاً بحث های خیلی خوبی دوستان داشته اند و نکات مفیدی گفته اند .. کافیه تالار رو یه جستجو کنی (بالا ، سمت راست دکمه، جستجو هستش - تنظیمش کن روی حالت پست ها و دنبال کلماتی مثل لنز و تمیز بگرد)
اگه یه نظافت سطحیه ، به نظرم یه پارچه از جنسی که خشن نباشه و پرز نده (مثلاً دستمال عینک یا دستمال نظافت LCD) مناسبه ... البته یه بسته هایی هم هست برای نظافت لنز و اینا که فکر کنم چند هزار تومن بیشتر نباشه و اگه علاقه مندی می تونی بخری.
سلام بر دوستان
نمیدونم جای پرسیدن این سوال اینجا بود یا نه؟
دوربینم LUMIX DMC-FX9 هست. جدیدا توی عکس ها یه لکه ای میفته که مثل یه کثیفی روی لنزش هست، ولی نه از طرف بیرون!!! مثل عکس هایی که براتون گذاشتم و با رنگ قرمز دورش را علامت زدم:
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
به نظر شما چیکارش کنم؟!؟!؟کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
دوربین شما ضد غبار هست؟ من فکر نکنم که این مدل دوربین ضد غبار باشه... احتمال داره که از داخل پرز فرش یا لباس یا مو یا یه چیزی مثل اینا وارد دوربین شده و روی لنز قرار گرفته باشه.
البته این یه احتمال بود که من این طور فکر می کنم.
راه حلش هم اینه که به نمایندگی کاملاً وارد و متخصص و 100 درصد قابل اطمینان که توسط کمپانی تولید کننده ی دوربین تائید شده باشه برید و از بخواین که لنزش رو باز کنه و تمیز کنه.
یه سوال این واید تو دوربینای حرفه ای چه جوریه یعنی یه لنز معمولی 18mm هست اما دوربینای نیم حرفه ای 5mm هست این اختلاف که خیلیه یه توضیحی میدید که چه جوریاس
تفاوت در اندازه ی سنسور و لنز هست. دوربین های حرفه ای سنسورهای بزرگ دارند (مثلا فول فریم یا 35 میلیمتری). برای دوربینی که سنسور فول فریم داره یک لنز با واید 10 میلیمتر دقیقا همین اندازه محدوده ی زوم در اختیار شما میذاره. ولی دوربینایی که سنسور کوچکتر دارند (مثل خیلی از دوربین های SLR و تمام دوربین های کامپکت) به دلیل اندازه ی کوچکتر سنسور وضعیتشون یه مقدار فرق میکنه. اگه این دوربین اندازه ی سنسورش نصف اندازه ی سنسور فول فریم باشه در این صورت عدد محدوده ی زوم لنز ضرب در 2 میشه تا محدوده ی واقعی زوم به دست بیاد (استاندارد 35 میلیمتری). یعنی باید واید لنز این دوربین 5 میلیمتر باشه تا دقیقا به همون اندازه زاویه ی دید در اختیار شما بذاره. ولی از اون طرف زوم تله ی بهتری دارند (مثلا 200 اگه باشه ضربدر 2 میشه 400 میلیمتر). به زبان ساده تر مثل اینه که یه صفحه دارین به مساحت 10 متر مربع. سنسور فول فریم تمام صفحه رو نشون میده و اون سنسور کوچکتر فقط 5 متر مربع وسط صفحه رو. نسبت اندازه ی سنسور دوربین به سنسور فول فریم رو معمولا Focal Length Multiplier میگن یا همون Crop. مثلا دوربین کنان 500ِD کراپ 1.6 داره. یعنی اندازه ی فاصله ی کانونی ضربدر 1.6 باید بشه تا معادل 35 میلیمتریش به دست بیاد.
خیلی خیلی ممنون خیر ببینی ننه
توی واید رو فکنم فهمیدم یعنی 18mm حرفه ای ها مساوی با 9mm غیر حرفه ای ها و 10mm حرفه ای ها مساوی با 5mm غیر حرفه ای ها هست (D5000 & HX1)
اما تله رو نفهمیدم بیشتر راهنماییم کنید
شاید این باشه که Full-Frame ها 200mm اندازه 100mm بقیه هست (Canon EOS-1Ds Mark III & D5000) ددروسه
مممممممممممنننننننننننننن وووووووووووونننننننننننن![]()
تقریبا درسته. البته شاید من واضح نگفتم. درستش اینه که بگیم 9 میلیمتر فول فریم برابره با 18 میلیمتر روی سنسور با 2X کراپ. یعنی اگه شما یه لنز 55-18 داشته باشید روی دوربین 500D فاصله ی کانونی شما معادل 82-27 یک دوربین فول فریم خواهد بود. به عبارت دیگه این لنز روی 500D تبدیل به 82-27 میشه ولی روی 1D همون 55-18 خواهد بود. یکی از مهمترین مزیت های دوربین های فول فریم هم همینه که شما میتونید واید واقعی رو با این دوربین ها تجربه کنید.
این لینک فکر کنم خیلی کمک کنه:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دو تا قسمت مهمش هم اینجا نقل قول میکنم:
در مورد دوربین SLR با سنسور کوچکتر از فول فریم:
در مورد دوربین های کامپکت:This advantage on the tele end becomes a disadvantage on the wide ange end. For instance, a 19mm lens fitted onto a digital SLR with FLM of 1.5X will only generate the field of view of a 28mm lens fitted on a 35mm film camera.
Typically the sensor diagonal is 4 times smaller than the diameter of 35mm film. A 7mm lens fitted on such a camera will have the same field of view of a 7mm x 4 or 28mm lens on a 35mm film camera. Just like the digital lenses for digital SLRs, these lenses are designed to generate image circles to cover the smaller sensor. This allows these lenses to be much smaller and cheaper to manufacture.
Last edited by prowler88; 16-12-2009 at 10:28.
سلام
دوستان لطفا با راهنماییتون ، خانواده ای را از نگرانی برهانید
من دوربین کانن sd940 خریدم . موقعی که می خواستم بخرم بین sd940 و sd980 گیر کرده بودم . 980 در چند آیتم برتر بود که من همه اونها رو به ظرافت 940 بخشیدم اما یک مزیتی که سایتهای ایرانی ( از جمله دیجی کالا ) ازش نام برده بود ، فلاش قویتر sd980 بود که تا 6.5 متر برد داشت در مقال 4 متر sd940
من روز خرید با خودم قرار گذاشتم که هرکدوم فلاش قویتری داشت بخرم و درحالت مساوی sd940 رو انتخاب کنم .
تمام فروشگاهها رسمی و غیررسمی کانن گفتند هیچ تفاوتی نه در عکس و نه در فلاش بین این دوتا نیست و منم به تبع sd940 خریدم
حالا شما به لینک زیر توجه کنید
سایت معتبر dpreview بین این دو دوربین مقایسه انجام داده و در مورد فلاش اعداد دیجی کالا رو تایید کردهکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
sd980 • Range (Auto ISO):50cm - 6.5m (wide) / 2.5m tele
sd940 • Range (Auto ISO):30cm - 4.0m (wide) /50cm - 2.0m tele
حالا سایت خود کانن رو ببینید
که در مورد فلاش sd980 نوشتهکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Built-in Flash Range 50 cm – 3.5 m (1.6 – 11 ft.) (W)/
90 cm – 1.5 m (3.0 – 4.9 ft.) (T)
و در مورد sd940 در لینک زیر نوشته
Built-in Flash Range 30 cm – 4.0 m (12 in. – 13 ft.) (W)/
50 cm – 2.0 m (1.6 – 6.6 ft.) (T)
البته من از اصلاحات تخصصی سر در نمیارم اما همینجوری از نوشته های سایت خود کانن به این نتیجه رسیدم که فلاش sd940 کمی قویتر هم هست !!کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
لطفا به من بگید جریان چیه ؟
اصلا من درست متوجه شدم یا نه ؟
به کدوم سایت میشه اعتماد کرد ؟
پ.ن1 : البته روی خود دوربین هم فلاش sd980 ظریفتر و باریکتر هست . نمی دونم ربطی داره یا نه ؟
پ.ن2 : سیمور جان ، بخدا سعی می کنم کوتاه بنویسم اما نمیشه![]()
یه توضیح کوچولویی ام من بدم.
ببینین،در مورد دوربینای SLR که دوست عزیزم توضیح دادن،من وارد اون بحث نمیشم.
ولی چون دیدم شما غیر حرفه ای ها رو هم مد نظر دارین،گفتم اینو بگم.ببینین،چون توی دوربینای SLR، قابلیت تعویض لنز دوربین حرف اول رو می زنه،(کلا از سالهای 1940 به این طرف،همه قطعاتی که یه جورایی باید قابلیت تعویض رو داشته باشن)،باید از یک سری استانداردهایی پیروی کنن،یکی از اون استاندارد ها،فاصله لنز از سنسور هستش.توی دوربینای قدیمی فیلمی،این فاصله دقیقا 35 میلی متر بود.ولی توی دیجیتال ها،یک استاندارد جدید هم تدوین شده که فاصله رو به نصف این مقدار تقلیل میده.در واقع عین اینکه یه لنز تبدیل 2X همیشه جلوی سنسور نصب شده،هر لنزی رو که بندازین،نسبت به دوربینای استاندارد قبلی(که هنوزم استفاده میشه) دو برابر بزرگنمایی بیشتری رو داره.یعنی همونطور که پویان جان فرمودن( جناب Prowler درست گفتم اسمتونو؟). هر لنزی بندازین مثلا 180-70 ،توی این دوربینا تبدیل میشه به (معادل) 360-140 میلی متر.
حالا توی دوربینای نیمه حرفه ای(شامل همون HX1 ,...) چون لنز قابل تعویض نیست،بنابر این استانداردی هم برای رعایت کردن وجود نداره.همونطور که می بینین مثلا لنز فوجی s200exr فاصله کانونی 101.5-7.1 داره یا پاناسونیک fz - 38 که فاصله کانونی 86.4-4.8 میلی متر داره.
این یعنی اینکه فاصله لنز فوجی از سنسور 8.14 میلی متر (نه 35 میلی متر) و در پاناسونیک 6.22 میلی متر(دوباره نه 35 میلی متر) هست.خب برای اینکه مشکل و سردرگمی اینجا برطرف بشه و همچنین آزادی عمل کارخانه طراح بیخودی ازش گرفته نشه،اومدن یه استانداردی تعریف کردن که هر شرکتی موظف شده علاوه بر فاصله کانونی اصلی،فاصله کانونی معادل 35 میلی متری رو هم گزارش بده تا مصرف کننده گیج نشه که حالا واید کدوم بیشتره یا کدوم تله قویتری داره.....
Fuji
Panasonic
![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)