با توجه به اینکه رافائل بنیتز احتمال اومدنش بسیار زیاده و به احتمال بسیار زیاد، مربی آینده تیم هست، گفتم بد نیست که یه نگاهی داشته باشیم به وضعیتش تا ببینیم بنیتزی که همیشه یکی از مربی های محبوب پرز بوده، چیکارست..
اول یه سری بحث کلی و تاکتیکی و بعد هم نگاهی به آمارش:
شناسنامه: فکر میکنم مهمترین نکته درباره بنیتز 55 ساله، بحث اسپانیایی و مادریدی بودنشه و اینکه از تیم پایه رئال مربیگری رو شروع کرده و با جو تیم کاملا آشناست
اخلاق: بحث دومی که هست بحث اخلاق بنیتز هست که میگن مربی بسیار سختگیری هست و شدیدا از بازیکنهاش انتظار داره. جرارد یه بار گفته بود که وقتی یه بازی خوب انجام میده، خیلی خوشحال میشه که از زبون رافا بشنوه که "خوب بازی کردی" چون کم تعریف میکنه!
تیم گرا: در واقع رافا معتقده عملکرد یک تیم بر اساس خوب بودن تمام اعضاش هست و اگه یک بازیکن عالی نباشه، روی عملکرد تیم تاثیر میذاره و برای همین اصلا با کسی شوخی نداره...ضمن اینکه رافا به وجود ستاره در تیمش اعتقاد نداره و همه اعضای تیم براش مهم هستن...
ترکیب چرخشی: یه نکته مهم دیگه درباره شیوه مربیگری رافا اینه که شدیدا به ترکیب چرخشی اعتقاد داره و بارها دفاع کرده از این موضوع و معتقده این موضوع در اماده بودن بازیکنها در اواخر فصل که بازیها خیلی حساس و نزدیک هستن، تاثیر داره
4-2-3-1: سیستم مورد علاقش هم 1-3-2-4 هست و به دفاع من تو من هم اعتقادی نداره و تیم هاش یارگیری منطقه ای انجام میدن
آمار
اما وقتی آمار تیم های تحت هدایتش رو نگاه میکنیم، میبینیم که درصد برد خیلی بالایی نداره و بازی تیمهاش معمولا کم گل هستن!
(در انتهای همین آمار یه مقایسه کردم با کارلتو قبل از اومدن به رئال و بجا گذاشتن یه رکورد عالی، تا ببینیم آمار کارلتوی قبل از رئال، چقدر تفاوت داره با بنیتز؟
احتمالا غافلگیر میشید...!)
لیگ :
رافا در طی کل دوران کاریش، 662 بازی رو در لیگ داشته که 323 بازی رو با برد پشت سر گذاشته تا درصد بردش، رقمی کمتر از 50 درصد بازیها باشه! البته رافا در این بین 166 بازی رو باخته تا درصد باخت هاش هم حدود 25 درصد بازی ها باشه!
در طی این 662 بازی، تیم های رافا با زدن 968 گل، میانگین 1.4 گل رو در هر بازی دارن در حالیکه از اون سمت با دریافت تنها 578 گل در این بازیها، میانگین 0.87 گل در هر بازی رو داشته تا همونطور که گفتم، مشخص بشه بازی تیم هاش کم گل هستن
اروپا :
اما در اروپا آمار بنیتز بهتر هست جاییکه 158 بازی هدایت تیمهاش رو به عهده داشته که موفق شده 92 بازی رو با برد پشت سر بذاره و آمار 58 درصد برد رو داشته. 35 باختش هم نشون دهنده 22 درصد باخت در بازیهاش هست
در طی این 158 بازی، تیم هاش موفق به زدن 269 گل شدن که آمار 1.7 گل در هر بازی رو نشون میده. همچنین در همین مدت تیمهاش 136 گل هم دریافت کردن تا میانگین 0.86 گل خورده رو داشته باشه تا در مجموع مشخص بشه بازی تیم هاش در اروپا، کمی پر گل تر هست
مجموع :
در نهایت رافا از روز اول مربیگریش تا حالا، در مجموع در 912 بازی هدایت تیم های مختلف رو در مسابقات مختلف به عهده داشته که با 464 برد، تغریبا میانگین 51 درصد برد در بازیها رو کسب میکنه. از اونور هم با 226 باخت، میانگین 24 درصد باخت رو داره.
در این 912 بازی، تیمهاش موفق به زدن 1398 گل شدن که میانگین 1.5 گل در هر بازی رو میده. از اونور هم دریافت 819 گل در این بازیهای، میانگین 0.89 گل خورده در هر بازی رو برای تیمهاش رقم میزنه
افتخارات:
زیر 19 سال رئال:
لیگ : 1 بار
جام : 2 بار
اکسترمادورا :
صعود به لیگ بالاتر
تنریف:
صعود به لیگ بالاتر
والنسیا:
لالیگا : 2 بار
جام یوفا : 1 بار
لیورپول:
اف.ای کاپ: 1 بار
سوپرجام انگلیس: 1 بار
لیگ قهرمانان اروپا: 1 بار
سوپرکاپ اروپا: 1 بار
اینترمیلان:
سوپرکاپ ایتالیا : 1 بار
جام باشگاه های جهان : 1 بار
چلسی:
لیگ اروپا: 1 بار
ناپولی:
کوپا ایتالیا: 1 بار
سوپورکاپ ایتالیا: 1 بار
مقایسه با کارلتو
در حالت عادی وقتی آدم نگاه به آمار میکنه، نا امید میشه! برای همین گفتم امار دوران کاری بنیتز رو با کارلتو مقایسه کنیم تا ببنیم آیا کارلتو قبل از رئال هم اینقدر آمار فوق العاده ای داشته؟؟
نتیجه برای من که خیلی جالب بود...شاید برای شما هم جالب باشه بدونید که اگه امار رئال کارلتو رو از کارنامه کارلتو کم بکنیم، آمار این دو مربی شباهت بسیار زیادی بهم دارن!
در واقع کارلتو قبل از هدایت رئال، 851 بازی رو به عنوان سرمربی سپری کرده بود که 476 برد رو کسب کرده بود تا میانگین 55 درصد برد رو از خودش به جا میذاره. با مقایسه با آمار بنیتز، متوجه میشیم که درصد بردهای کارلتو تنها 4درصد بیشتر بوده! از اونطرف کارلتو 161 بازی رو باخته بود که میانگین 18 درصد باخت رو داره که 6 درصد کمتر از بنیتز هست.
اما وقتی وقتی گل های زده و خورده رو مقایسه میکنیم، میبینیم که شباهات بسیار بیشتر میشه. تیم های کارلتو در مجموع 1,438 گل زدن که میانگین 1.6 گل در هر بازی رو میده که خب تنها 1 دهم درصد از میانگین گل های زده تیم های بنیتز بیشتر هست!
جالبتر اما تعداد گلهای خورده دو مربی هست که خیلی شبیه هستن. تیم های کارلتو در این 851 بازی، 737 گل دریافت کردن تا میانگین 0.86 گل خورده رو داشته باشه...مقایسه با آمار بنیتز نشون میده که اختلاف دو مربی، تنها 3 صدم-ه!
البته بی انصافیه که به این نکته اشاره نکنیم که کارلتو این آمار رو با تیم های بزرگتر و مشخصا بازیکنان بزرگتری بدست آورده!
تیم های کارلتو : رجینا، پارما، یوونتوس، میلان، چلسی و پاریس سنت جرمن
تیم های بنیتز : تیم دوم رئال، وایادولید، اوساسونا، اکسترمادورا (!)، تنریف، والنسیا، لیورپول، اینترمیلان، چلسی و ناپولی
مقایسه چلسی دو مربی:
دو مربی، سابقه هدایت یک تیم مشترک رو دارن که چلسی باشه..جالبه که تیم های چلسی دو تیم هم شباهت زیادی بهم داشتن از نظر آماری
کارلتو میانگین 61 درصد برد داشت در حالیکه بنیتز آمار 58 درصد برد داشت. جالب اینکه درصد باخت هر دو مربی 20 درصد بوده!
کارلتو در چلسی میانگین 2.2 گل در هر بازی رو داشته در حالیکه چلسی بنیتز، میانگین 2 گل رو داشته و اختلاف 0.2 هم هست
کارلتو درصد گلهای خورده تیمش، 0.86 گل در هر بازی بوده در حالیکه بنیتز میانگین 1 گل خورده در هر بازی رو داشته
فکر میکنم نتیجه گیری کاملا مشخص هست
اینکه کارلتو هم قبل از اومدن به رئال، یه مربی تهاجمی و با درصد برد بالا محسوب نمیشده اما در رئال این اتفاق افتاد
همون اتفاقی که برای مورینیو هم افتاد (حداقل از نظر تهاجمی بودن!)
در واقع اسم رئال، باعث تغییر این مربی ها شده..
در نتیجه میشه امیدوار بود که بنیتز هم این اتفاق براش بیوفته و آمارش خیلی بهتر بشه...
------------------------------------
پ.ن : خودم فکرش رو نمیکردم اما نوشتن این متن، نزدیک 2 ساعت زمان برد!!![]()