يواخيم لو: گل لام به تركيه زيباترين خاطره سال من است
سال 2008 كه يك هفته ديگر به پايان ميرسد براي فوتبال تيم ملي آلمان حسابي پر از فراز و نشيب بود. شاگردان يوآخيم لو كه به عنوان نخستين تيم براي بازيهاي يورو 2008 انتخاب شده بودند پس از شكست دو بر يك برابر كرواسي در بازيهاي گروهي در مرحله يك چهارم نهايي با پيروزي سه بر دو برابر پرتغال نمايش خيلي خوبي داشتند ولي در بازي نيمه نهايي برابر تركيه كه با نتيجه 3 بر 2 برنده زمين را ترك كردند بايد تا واپسين دقايق نگران باشند. آنها در بازي پاياني برابر اسپانيا هيچ شانسي نداشتند. از سوي ديگر در اختلاف نظر بين يوآخيم لو و بازيكنان با تجربه يعني بالاك و فرينگس در طول چند ماه گذشته نظر رسانهها را در آلمان حسابي به خود جلب كرده بود.
آقاي لو به عنوان سرمربي تيم ملي آلمان كريسمس را چگونه جشن خواهيد گرفت؟
در خانه در كنار همسر، مادرم و خواهران و برادران خودم.
آيا هديهها را انتخاب كردهايد؟
راستش را بگويم همسرم اين كار را به عهده ميگيرد. ما زياد هديه به خودمان نميدهيم بلكه به كساني كه نيازمند هستند، كمك ميكنيم.
پس آرزوي خاصي نداريد؟
از لحاظ مادي نه. بلكه مايل هستم براي خانواده و دوستان خود بيشتر وقت داشته باشم. من در طول اين سال بيش از 200 روز از خانه دور بودم و خيلي خوشحال هستم كه در طول دو هفته آينده با فوتبال سر و كار نخواهم داشت.
زماني كه به بازيهاي يورو 2008 فكر كنيد كدام صحنه بيشتر از همه به ياد شما ميافتد و به شما لذت ميدهد؟
صحنه گل فيليپ لام در برابر تركيه. پس از اينكه تيم ملي تركيه گل دوم خود را به ثمر رسانيد و بازي دو بر دو مساوي شده بود ما به وقت اضافي فكر ميكرديم اما پس از گل فيليپ لام ميدانستم كه ما به بازي پاياني راه يافتهايم. پس از سوت پايان بازي فورا به رختكن رفتم كه چند لحظه با خودم تنها باشم و از پيروزي لذت ببرم.
اين تصويرها در بررسي اتفاقات ورزشي سال 2008 نشان داده خواهند شد.
ما به آنها دوباره با ميل نگاه خواهيم كرد.
اما صحنههايي نيز وجود دارند كه چندان زيبا نيستند. از جمله درگيري لفظي بين بالاك و بيرهوف مدير ورزشي تيم ملي آلمان پس از پايان بازي فينال برابر اسپانيا و همچنين ديگر بازيكنان كه از شكست حسابي ناراحت بودند. تيم ملي آلمان هيچ شانسي برابر اسپانيا نداشت. با شركت در بازي پاياني ما تجربه بزرگي به دست آورديم. ولي با اين حال نميتوانيم كاملا راضي باشيم. برخي از بازيكنان قادر نبودند تمام توانايي خود را نشان دهند. ما نتوانستيم تمام مدت در سطح بالا بازي كنيم.
اخيرا در برابر انگليس سطح بازي شما خيلي پايين بود و هيچ روند پيشرفتي ديده نميشد.
بله درست است بازي برابر انگليس خيلي ضعيف بود. اما ما در مسابقات پس از بازيهاي يورو خيلي قويتر بوديم. ما در چند هفته گذشته بازيهاي انجام شده در سال 2008 را ارزشيابي كرديم. اگر نگاه كنيم متوجه ميشويم كه ما تا چه اندازه توپ را نگه داشته و در زمين ميدويم ما از شكستهاي خود درس خواهيم گرفت.
براي نمونه چه درسهايي؟
اينكه ما پيش از شروع يك جام بايد بيشتر براي آمادگي وقت صرف كنيم. براي ما اكنون كاملا واضح است كه نياز به گزينههاي بيشتري داريم. به همين دليل بايد به جوانها بيشتر فرصت دهيم تا رقابت در تيم بيشتر شود. براي نمونه تروفسكي از تيم هامبورگ اكنون يك وزنه بزرگي شده است.
به بازيكنان جوان فرصت بيشتري دادهايد و بازيكنان با تجربه مانند بالاك و فرينگس فكر ميكنند كه به آنها به اندازه كافي احترام گذاشته نميشود. آيا برخورد شما اشتباه بوده است؟
فوتبال حرفه اي يك دنياي خيلي سختي است. ناهماهنگي هنوز يك مقدار وجود دارد و اين باعث ميشود كه بيشتر مواظب باشيم.
اما درگيري بين سرمربي و كاپيتان تيم يك مقدار بازتاب خوبي نداشت.
گاهي اوقات اختلاف نظر خوب است زيرا جريانات جديدي را به وجود ميآورد اما از سوي ديگر اگر مشكلي وجود دارد بايد در داخل تيم حل شود. بحث در مورد آن نزد رسانهها اصلا درست نيست. اين مساله ديگر به وجود نخواهد آمد.
چون شما قانونهايي به وجود آوردهايد و هر بازيكن بايد نقش خود را به خوبي اجرا كند؟
ما در نزد تيم ملي آلمان 50 تا 60 نفر دور هم هستيم پس به همين دليل بايد قوانيني وجود داشته باشد. ما نميخواهيم بازيكنان را در قفس نگه داريم. آنها بايد اجازه صحبت كردن داشته باشند اما اگر مشكلي وجود داشته باشد بايد فقط در داخل تيم حل شود.
كار كردن با بالاك با احترام و اعتماد متقابل هنوز امكان دارد؟
براي من موضوع تمام شده است. بالاك هميشه يك وزنه مهم بوده و هنوز هم هست. ما در تيم ملي آلمان اميدواريم كه تورستن فرينگس دوباره فرم دلخواه خود را به دست بياورد.