اول بگم که من اعتقاد دارم که حتی بعد از چند ماه بعد از انتشار یه بازی هم باید مسائل مهم داستان رو توی اسپویلر گذاشت یا اینکه حداقل اشاره کرد که خطر لو رفتن داستان بازی وجود داره چون بالاخره ممکنه خیلی ها بازی رو تموم نکرده باشن و این تاپیک رو بازدید کنن. به خصوص که این بازی هم یه بازی خاصه که داستان اون از همه بخش ها مهتره...
اگه کسی بازی رو تموم نکرده به هیچ وجه این پست رو نخونه
حالا جدای از این دلیل هایی که اوردی که در مورد بهترین انتخاب از بین سه انتخاب بودش و دلیل های دیگه هم که میشه اورد ، یه چیز خیلی واضحی که وجود داره اینه که بعد از انتخاب هر کدوم از سه پایان سرنوشت شپرد مشخص میشه و کاملا مشخصه که کدوم انتخاب درسته و دو تا انتخاب دیگه اشتباهکاتالیست به شپرد سه پیشنهاد میده که در هر کدوم باید ها و نباید های زیادی در ذهن شپرد ایجاد میشه.از زبان کاتالیست بهترین انتخاب تلفیق و بدترین انتخاب تخریبه.
با انتخاب کنترل نشون داده میشه که شپرد به کل نابود میشه و بدترین انتخاب ممکن همین انتخابه
با انتخاب تلفیق نشون داده میشه که شپرد به هاسک تبدیل میشه و این انتخاب هم اشتباهه
اما در نهایت انتخاب تخریب بهترین انتخابه و با این انتخاب شپرد سربلند از این بازی یا امتحان بیرون میاد و تنها در این انتخابه که ممکنه آخرش صحنه ای به نمایش دربیاد که شپرد زنده مونده...
پس خود بازی هم به طور مستقیم میگه که کدوم انتخاب بهترین انتخاب بوده
ولی ریپر ها خیلی شبیه اون نمی تونن باشن و به نظر من بیشتر شبیه شیطان یا همون دیو درون هستنریپر ها نشانه همون عزراییله که بدون اینکه تو بخوای میاد میکشتت( reaper در فرهنگ انگلیسی ها هم نشانه فرشته مرگه)
چون تاثیر اصلی اون روی ذهن موجوداته و اینجوری هم نیست که حتما هر کسی از اونا شکست بخوره و اگه یه نفر قوی باشه می تونه توی این جنگ روانی و ذهنی پیروز بشه
مثلا توی شماره یک سارن نماد یه شخصیت فریب خورده توسط ریپر ها ست که از همون اول تلاش نکرده که در مقابل اون خواسته های پلید بایسته و آخرش هم که شپرد با سارن صحبتای زیبایی می کنه و میگه که قسمتی از وجود تو هنوز باور داره که این چیزا اشتباهه که سارن در جواب شپرد میگه که شاید تو راست میگی و شاید من هنوز شانس داشته باشم ولی ساورین خیلی قویه و دیگه برای من خیلی دیر شده و در نهایت خودشو می کشه. یعنی در نهایت شکست می خوره و نمی تونه در مقابل نیروی شیطانی مقاومت کنه که نشونه ضعیف بودن خودشه. این در حالیه که اگه فرضا یه نفر قوی باشه توانایی مقاوت در برابر وسوه های اونا رو داره و می تونه پیروز بشه که اینو به عینه توی بازی می بینیم...
یه نکته هم اینه که ریپر ها مثلا توی بازی اشاره می کنن که سعادت موجودات در اینه که از اونا پیروی کنن ولی می بینیم که واقعیت برعکس اینه و سعادت اونا اینه که از اونا پیروی نکنن!
حالا نمیگم که دقیقا همه خصوصیات شیطان رو دارن ولی خب با توجه به این توضیحاتی که دادم شباهتی زیادی دارن و نمی تونه این همین جوری اتفاقی باشه!
بعد یه بحثی هم هست اینه که بازی در ژانر sci-fi یا علمی-تخیلی قرار می گیره و درسته مسائل علمی مختلفی هم در اون وجود داره ولی عامل تخیل هم در جای خودش باقیه و نمیشه گفت صرفا هر چیزی در بازی یه جورایی به دنیای واقعی خودمون ربط داره...
اگه قرار باشه شپرد توی شماره بعدی مس افکت باشه که خب دوباره سازندگان بازی باید حرف خودشون رو عوض کنن چون از قبل اشاره کردن بودن که این شماره آخرین شماره از داستان شپرده!اما نکاتی برای مس افکت 4 !!!!
معلوم نیست که آیا در extended cut سرنوشت هاربینجر هم توضیح داده بشه. از طرفی در طول بازی و آخرش از سرنوشتش آگاه نمیشیم! امکان داره هاربیجر به فضای تاریک فرار کرده بشه و از طرفی که موج انفجار crucible احتمالا تاثیری بر روی فضای تاریک نداشته پس ریپر های باقی مونده در اون فضا کاملا سالم هستند.
یادمون نره شپرد در تخریب زنده میمونه و چون تخریب پایه بازی های بعدی مس افکته پس فرصتی برای ساخت یک بازی دیگر با شخصیت شپرد از بین نرفته. همچنین درآخر بازی ذکر میشه که شپرد یک داستان دیگه برای گفته شدن داره!! شپردی که ما میشناسیم تنها همین داستان رو داره و حتی اولین ماموریت مهمش در آکوز هم اونقدر اهمیت نداره و در طول خود بازی و بارها گفته شده و بخش مهمی از شخصیت شپرده.
به نظر من مس افکت دنیایی داره شبیه دنیای جنگ ستارگان و یه جوریه که میشه شماره های زیادی از اون در آینده منتشر بشه که شخصیت اصلی اون هم بعد از یه مدت تغییر کنه و بیشتر اون چیزی که مهمه اینه که همین رویه انتخاب های زیاد در بازی رو ادامه بده...
از اینی هم که الان هست می تونه بیشتر موفق باشه ولی به شرط این که ناشری به غیر از EA پیدا کنه. کارگردان بازی Casey Hudson قبلا کارگردان بازی فوق العاده بزرگی مثل Star Wars: Knights of the Old Republic هم بود که توی نسل قبلی منتشر شده بود و تا مدت ها هم همه جایزه ها رو به عنوان یه Sci-fi RPG ازان خودش می کرد و بازی حاشیه هایی مثل مس افکت رو نداشت که دلیلش اینه که اون موقع ناشر Bioware شرکتی مثل LucasArts بود. ولی الان EA یه جورایی با کارایی که می کنه روی کیفیت بازی هم تاثیر منفی می ذاره. شاید EA برای بازی های ژانر های دیگه بتونه ناشر فوق العاده باشه ولی به نظر من برای سبک نقش آفرینی که Bioware در اون سابقه طولانی داره ، EA اصلا نمی تونه عملکرد مناسبی به عنوان یه ناشر داشته باشه...