چند روز پیش بازی رو بالاخره تموم کردم
دیر بازی رو شروع کردم و دیر هم تموم کنم و کلا نسبت به مس افکت 2 خیلی اشتیاق برای اون نداشتم
در مورد بازی خب درسته از یه سری نظرها نسبت به قبل پیشرفت داشته مثل سیستم مبارزات که نسبت به قبل خیلی بهتر بود و در مورد این موارد خیلی میشه صحبت کرد و نمیشه از ویژگی های مثبت اون گذشت ولی هر چه قدر هم در مورد این ویژگی های بازی بگیم می رسیم به مهترین قسمت بازی یعنی داستان اون که آخرش همه چی رو به باد میده! طرفدارای بازی از اولین شماره بازی تا به الان 5 سال برای بازی صبر کردن و توی شماره اول و دوم انتخاب های مهم زیادی توی بازی بود که خیلی ها منتظر بودن که تاثیر اونا رو ببینن ولی عملا انتخاب های شماره قبلی توی پایان این سه گانه تاثیر خاصی نداره!
پایان بازی کلیتش مشکل داره و هیچ جوری نمیشه اونو توجیه کرد و طرفدارا واقعا حق دارن که ناراحت باشن
یه سایت هم 5 دلیل اورده که در مورد پایان بازی حق با طرفدارانه و به نظرم حرف های اون درسته:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Bioware بر خلاف سال 2009 و 2010 که با Dragon Age و Mass Effect 3 کلی ازش تقدیر شد و کلی جایزه تصاحب کرد ، دو سال متوالی بعد از اون رو با شماره بعدی این بازی ها جوری عمل کرد که فقط خشم طرفداران اون دو تا بازی رو به همراه داشت. 2011 که Dragon Age 2 رو منتشر کرد که اون قدر تغییر توی بازی داده بود که بازی به کل شکل و شمایلش عوض شده و یه جورایی مثلا می خواستن شبیه مس افکت باشه که به خاطر همین نتونست موفقیت قبلی رو تکرار کنه و مورد انتقاد شدید طرفدارا قرار گرفت. 2012 هم که با Mass Effect 3 کلیه حاشیه ساز شد و طرفدارا حتی نسبت به قضیه Dragon Age 2 هم بیشتر خشمگین شدن و اینم به خاطر اینه که Bioware اشتباهات متعددی کرد مثل عرضه DLC روز انتشار بازی برای پول بیشتر و یا از اون بزرگتر پایان بازی که خودش به تنهایی برای عصبانیت طرفدارا کافیه!
فکر کنم Bioware مسائلی مثل رومنس براش خیلی مهمتر بود و توی این شماره این قسمت پیشرفت داشت و یه جورایی با همه میشد رومنس داشت!!
توجه کنید که خود من طرفدار Bioware هستم و اونایی که از مدت ها قبل منو می شناسن می دونن که چه قدر این شرکت رو دوس داشتم و حتی بعضی ها به شوخی می گفتن تو یکی از اعضای این شرکتی... ولی این که طرفدار اونم دلیل نمیشه که هر چیزی منتشر شد الکی بیام ازش طرفداری کنم و من واقعا تعجب می کنم چه جوری بعضی ها این پایان بازی رو با دلایلی توجیه می کنن. این کار فقط پاک کردن صورت مسئله ست...
در ضمن این قضیه dlc برای درست کردن پایان بازی بیشتر شبیه یه شوخی می مونه!
وقتی یه سه گانه می خواد تموم بشه دیگه باید همه چی بعد پایان بازی جم و جور بشه و این که بعد از اون یه dlc داستانی برای روشنتر کردن داستان بازی بیاد اصلا جالب نیست. حالا اگه قرار باشه به غیر از اون ، پایان بازی هم عوض بشه که دیگه خیلی بدتر. اصلا معنی نداره وقتی یه بازی پایانش بد و اشتباه زیادی داشت بعد یه دفعه سازندگان بیان یه جوری قضیه رو ماست مالی کنن و پایان رو تغییر بدن که اگه این اتفاق بیافته جزو عجیبترین وقایع دنیای بازیه!!
در نهایت باید بگم که فعلا انگیزه ای برای دوباره رفتن بازی ندارم
امتیازی هم که کاملا مناسب بازی می دونم به این صورته:
داستان: 7
مثل شماره های قبلی انتخاب هایی توی بازی وجود دارن که بعضی از اونا در نوع خودشون خیلی جذابن. همچنین شخصیت پردازی و دیالوگ ها هم خوبن. اما در نهایت پایان بازی جوریه که به راحتی میشه چند نمره از داستان بازی کم کرد اگه قرار بود به پایان بازی هم امتیاز بدم امتیاز 4 رو مناسب اون می دونستم...
گیم پلی: 8.5
مبارزات بازی عالی طراحی شدن و هوش مصنوعی دشمنان خیلی بهتر شده. قسمت هایی مثل تنوع اسلحه ها و آپگرید اسلحه ها نسبت به قبل بهتر شدن. اما نکته منفی گیم پلی که باید اشاره کرد ماموریت های فرعی ضعیفه که اصلا طراحی خوبی ندارن...
گرافیک: 9
گرافیک پیشرفت زیادی نسبت به قبل نداشته ولی هنوز هم در سطحی بالا و راضی کننده ست...
صدا و موزیک: 9.5
موزیک های بازی خیلی خوبن اما ای کاش Clint Mansell توی ترک های بیشتری نقش داشت که در اون صورت این قسمت شاهکار می شد . در مورد صداگذاری هم که همیشه Bioware این قسمت رو به بهترین شکل و بدون نقص درست می کنه...
جذابیت: 9
بازی جذابیت خیلی بالایی داره و جزو بازی هایی هست که غرق در دنیای اون میشید...
امتیاز کل: 8.6