فوتبال ايران روزهاي مهمي را پيش رو دارد؛ سه روز بعد تيم ملي در يکي از حساس ترين بازي هايش در راه رسيدن به جام جهاني به مصاف کره جنوبي مي رود و پنج روز بعد هم ورزشگاه آزادي ميزبان شصت و ششمين داربي تهران خواهد بود. در حالي که بازي تيم ملي دو روز زودتر از داربي برگزار مي شود اما جدال سنتي استقلال- پرسپوليس آنقدر جذاب و پرهياهو است که قسمت عمده يي از اخبار فوتبال ايران را به خود اختصاص داده است. در اين شرايط همچنان ابهامات زيادي درباره بازي روز جمعه وجود دارد. وضعيت داور داربي، کادر فني پرسپوليس و مصدوميت علي کريمي مهم ترين مواردي است که در فاصله پنج روز مانده به داربي همچنان نامشخص و سوال برانگيز باقي مانده است.
مظفري زاده سوت مي زند
از چند ماه پيش مسوولان فدراسيون فوتبال و کميته داوران از استفاده از يک داور ايراني در داربي شماره 66 خبر دادند. نزديک به 14 سال است داوران خارجي اين ديدار سنتي را سوت زدند، اما کميته داوران قصد دارد به اين روند پايان دهد و حتي چندي پيش فهرست داوراني که براي قضاوت اين بازي نامزد شده اند، اعلام شد. سعيد مظفري زاده، مسعود مرادي و هدايت ممبيني داوراني بودند که از آنها به عنوان نامزدهاي قضاوت در داربي نام برده شد. البته بعد از چند روز نام مسعود مرادي هم در کنار اين سه نفر قرار گرفت و در شرايطي که همه منتظر انتخاب يک داور از ميان اين چهار داور بودند به يکباره چند روز پيش علي کفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال عنوان کرد هنوز درباره استفاده از داور ايراني در داربي تصميم گيري نشده. به گفته کفاشيان، ظرف امروز و فردا در اين باره تصميم نهايي اتخاذ مي شود. غلامرضا سليماني دبير کميته داوران هم ديروز اين گفته کفاشيان را تاييد کرد و افزود؛ «در صورت استفاده نکردن از داور ايراني در بازي روز جمعه از ميان ايرماتوف از ازبکستان و سوبخيدين از مالزي يک نفر به عنوان داور داربي انتخاب مي شود.»در اين ميان اين سوال پيش مي آيد که چرا پس از چند روز فدراسيون تغيير موضع داده و از داور ايراني روي برگردانده و دست به دامن داور خارجي آن هم از نوع آسيايي اش شده؟ آيا نارضايتي جسته و گريخته دو باشگاه از حضور داور ايراني دليل اين چرخش 180 درجه يي فدراسيون است؟ با توجه به سوابق علي کفاشيان که در «سر کار گذاشتن» افکار عمومي مهارت استادانه يي دارد، به نظر مي رسد مطرح شدن دوباره نام داور خارجي تنها يک تاکتيک است. فدراسيون خواسته اين تصور به وجود بيايد که اين بار هم از داور ايراني خبري نخواهد شد و سعيد مظفري زاده داور احتمالي داربي بدون اينکه توجهي به او بشود و فشاري را تحمل کند، اين چند روز را پشت سر بگذارد. اگر اتفاق خاصي در چند روز باقي مانده رخ ندهد، روز جمعه سعيد مظفري زاده پيشاپيش دو تيم از تونل ورزشگاه خارج مي شود و داربي 66 را سوت مي زند.از ميان نامزدهاي قضاوت داربي، مظفري زاده در هفته يي که گذشت، در ليگ برتر قضاوت نکرد تا بدون اينکه دردسري برايش به وجود بيايد، با تمرکز و استراحت کافي خود را به بازي جمعه برساند. به احتمال فراوان رضا سخندان و مهدي کامراني فر هم کمک هاي مظفري زاده در روز جمعه خواهند بود. کامراني فر در اين باره گفت؛ من نفر اول کمک داوران ليست بين المللي ايران هستم و چندين سال است که ديدارهاي سخت را قضاوت مي کنم و در داربي امسال چه داور خارجي باشد و چه داخلي، من يکي از کمک داوران خواهم بود. به هر ترتيب شواهد نشان مي دهد سعيد مظفري زاده جمعه به غيبت 14 ساله داوران ايراني در داربي پايان مي دهد.
آيا کريمي مي رسد
ديروز قرار بود نشست خبري عباس انصاري فرد مديرعامل پرسپوليس برگزار شود و در شرايطي که خبرنگاران به محل برگزاري کنفرانس رفته بودند، متوجه شدند اين نشست لغو شده است. انصاري فرد در اين باره گفت؛ من وظيفه دارم طبق صلاحديد باشگاه کار کنم. باشگاه صلاح ديد براي ايجاد آرامش در آستانه داربي نشست مطبوعاتي به تعويق بيفتد. پس از بازي با استقلال پاسخگوي سوالات خبرنگاران در نشست مطبوعاتي خواهم بود.به هر حال در روزهاي اخير حضور «نلو وينگادا» در پرسپوليس مهم ترين اتفاق براي قرمزها محسوب مي شد. همه منتظرند اين مربي پرتغالي امروز وارد تهران شود و از فردا هدايت پرسپوليس را بر عهده بگيرد.امروز صبح به علت بارندگي شديد در تهران دو تيم پرسپوليس و استقلال نتوانستند روي چمن تمرين کنند و به آکادمي ملي المپيک در مجموعه انقلاب پناه بردند. همين اتفاق باعث شد دو تيم قبل از داربي با هم ملاقات داشته باشند.افشين پيرواني در آخرين روزهاي سرمربيگري اش در پرسپوليس خطاب به بازيکنانش گفت؛ وينگادا از دوشنبه به همراه دو دستيار خارجي اش به تهران مي آيد و تيم را تمرين مي دهد. من از شما مي خواهم همان طور که با من کمال همکاري را داشتيد، با وينگادا هم داشته باشيد.به نظر مي رسد با آمدن وينگادا تنها افشين پيرواني در کادر فني پرسپوليس باقي خواهد ماند و ديگر خبري از نعيم سعداوي، احمدرضا عابدزاده و پرويز کماسي نخواهد بود.مصدوميت علي کريمي ديگر اتفاق مهم اردوي سرخپوشان است که کاملاً مسوولان، مربيان و هواداران اين تيم را نگران کرده است. ستاره داربي 65 به علت کمردرد نتوانست ديروز تمرين کند و مشخص نيست بتواند به بازي جمعه برسد يا خير. البته دکتر زرينه پزشک پرسپوليس اعلام کرده تلاش خواهد کرد ستاره پرسپوليس را به داربي برساند.در آن سو اوضاع استقلال کاملاً آرام است و اين تيم بدون هيچ گونه اتفاق ويژه يي در انتظار رسيدن داربي است.
وينگادا اخراج نشده بود
درباره چگونگي اتمام همکاري نلو وينگادا با تيم ملي اردن همچنان اخبار متفاوتي منتشر مي شود. اين مربي پرتغالي پس از شکست اردن در برابر سنگاپور از اردن جدا شد. در حالي که اخبار موجود نشان مي دهد وينگادا به خاطر اين نتيجه ضعيف از اردن اخراج شده است اما مسوولان باشگاه پرسپوليس عقيده ديگري دارند و مي گويند قرارداد وينگادا با اردن به پايان رسيده بود و اخراجي در کار نبوده است. هارون ايمن دبير فدراسيون فوتبال اردن در اين باره گفته است؛ اين مربي پرتغالي شخصيت خوبي داشت و در تيم ما همه تلاش خودش را انجام داد. من فکر مي کنم او مربي خوبي است و در آينده هم موفق خواهد بود اما وينگادا از تيم ملي اردن اخراج نشده قرارداد ما به پايان رسيده بود و دو طرف تمايلي به تمديد قرارداد نداشتند. خبر ديگر درباره وينگادا اين است که او پيشنهادي از تيم «شن يانگ» چين هم داشته اما پرسپوليس را به اين تيم ترجيح داد.