تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 171 از 602 اولاول ... 71121161167168169170171172173174175181221271 ... آخرآخر
نمايش نتايج 1,701 به 1,710 از 6015

نام تاپيک: اینترنت بر بستر فیبر نوری FTTH مخابرات، تانوما

داره خودمونی میشه Hasan_'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2018

پيش فرض

عوضش مشکل نویز، فاصله از کافو، پینگ افتضاح و ... نداره تانوما. یه بار هزینه واسه یه عمر استفاده. بستر کابل مسی مخصوصا تو ایران هیچ آینده روشنی نداره. بعدش VDSL هم هزینه مودم داره و باید خطتون رفته باشه تو پوشش کافوی نوری مجهز به کارت DSLAM مخصوص VDSL. اگه من حق انتخاب داشتم مستقیم درخواست تانوما میدادم جای VDSL. فعلا مجبورم با همین VDSL سر کنم.
    بالای ۵۰٪ مشترکین حتی VDSL هم ندارن ! سوال : تانوما یا همون فیبر تا درب منزل ، مستقیم از مرکز مخابراتی تا منزل کشیده میشه ! این وسط کافوی هم درگیره ؟ مخابرات میگه کابل برگردان ! ینی مشترکی که ۸۰۰ متر یا بیشتر با مرکز فاصله داره ! مخابرات میاد کل این مسیر رو فیبر جایگزین میکنه ؟

FTTB (Fiber to the Building or Fiber to the Basement or Fiber to the Business)

فیبرنوری از مرکز تا داخل ساختمان یا مجموعه مشترک کشیده شده و بقیه مسیر تا محل مشترک به‌وسیله سیم مسی سرویس داده می‌شود. بهترین گزینه در این حالت تحویل پهنای باند به مشترک با استفاده از فنّاوری VDSL است.
    Last edited by Hasan_; 05-07-2019 at 20:09.

2. این کاربر از Hasan_ بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال انجمن اینترنت misam5526's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2008

پيش فرض

عوضش مشکل نویز، فاصله از کافو، پینگ افتضاح و ... نداره تانوما. یه بار هزینه واسه یه عمر استفاده. بستر کابل مسی مخصوصا تو ایران هیچ آینده روشنی نداره. بعدش VDSL هم هزینه مودم داره و باید خطتون رفته باشه تو پوشش کافوی نوری مجهز به کارت DSLAM مخصوص VDSL. اگه من حق انتخاب داشتم مستقیم درخواست تانوما میدادم جای VDSL. فعلا مجبورم با همین VDSL سر کنم.
    FTTH دارای ضعفهای دیگه ای هست (خصوصا در مورد ایران). اصولا فناوری GPON یک روش توزیع اشتراکی اینترنت با محدودیت روی هر پورت نوری (در olt) محسوب میشه که شرایط رو برای توسعه خصوصا از لحاظ اقتصادی در برابر فناوریهای مبتنی بر FTTC یا وایرلس ثابت تضعیف میکنه.

تانوما اینده ای نداره و صرفا چون هزینه ای انجام شده و بودجه ای صرف خرید تجهیزات و نصب پورتهای نوری شده می بایست از جیب مشترک به یک سرانجام حداقلی برسه وگرنه نه توجیه فنی داره و نه اقتصادی.

4. 2 کاربر از misam5526 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال malek911's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2009

پيش فرض

تو طرح یک ساله اش کل حجم یکسال رو یکجا میده یا اینکه هر ماه 500 گیگ ؟
    نه هر ماه میده فقط

6. 2 کاربر از malek911 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Nov 2015

پيش فرض

تانوما یه طرح شکست خوردس الان مخابرات میاد براتون کابل رایگان میکشه به همین خیال باش اینطوری که ورشکسته میشه مخابرات ..فرض کن برای هر خونه بخواد فیبر بکشه در شرایط کنونی امکان نداره اصلا..

تاريخ عضويت
    May 2008

پيش فرض

بالای ۵۰٪ مشترکین حتی VDSL هم ندارن ! سوال : تانوما یا همون فیبر تا درب منزل ، مستقیم از مرکز مخابراتی تا منزل کشیده میشه ! این وسط کافوی هم درگیره ؟ مخابرات میگه کابل برگردان ! ینی مشترکی که ۸۰۰ متر یا بیشتر با مرکز فاصله داره ! مخابرات میاد کل این مسیر رو فیبر جایگزین میکنه ؟

FTTB (Fiber to the Building or Fiber to the Basement or Fiber to the Business)

فیبرنوری از مرکز تا داخل ساختمان یا مجموعه مشترک کشیده شده و بقیه مسیر تا محل مشترک به‌وسیله سیم مسی سرویس داده می‌شود. بهترین گزینه در این حالت تحویل پهنای باند به مشترک با استفاده از فنّاوری VDSL است.
    از مرکز نمی کشه، از نزدیک ترین کافو نوری می کشه

تاريخ عضويت
    May 2008

پيش فرض

FTTH دارای ضعفهای دیگه ای هست (خصوصا در مورد ایران). اصولا فناوری GPON یک روش توزیع اشتراکی اینترنت با محدودیت روی هر پورت نوری (در olt) محسوب میشه که شرایط رو برای توسعه خصوصا از لحاظ اقتصادی در برابر فناوریهای مبتنی بر FTTC یا وایرلس ثابت تضعیف میکنه.

تانوما اینده ای نداره و صرفا چون هزینه ای انجام شده و بودجه ای صرف خرید تجهیزات و نصب پورتهای نوری شده می بایست از جیب مشترک به یک سرانجام حداقلی برسه وگرنه نه توجیه فنی داره و نه اقتصادی.
    همه جای دنیا اینترنت ثابت یا رو کابل مسی ارائه میشه یا فیبر نوری به صورت FTTH، حالا بر فرض یه مشترک بیاد هزینه کنه FTTH کنه خطش رو، آیا بعد مجبور میشه عوضش کنه با یه فناوریه دیگه ؟! منظور من از آینده نگر بودن اینه که همون خط دیگه کافیه واسه سال های سال. اگه شما منظورتون اینه که آینده دست کابل مسی و تکنولوژی های VDSL و G.Fast هستش، دلیل بیارید (بر اساس زیر ساخت کشور). وایرلس ثابت رو نمیشه اقتصادی دونست و خیلی از کشورهای پیشرفته هم هنوز ازش استفاده نمی کنن. مشکلات وایرلس هم کم نیست.

تاريخ عضويت
    Dec 2008

پيش فرض

همه جای دنیا اینترنت ثابت یا رو کابل مسی ارائه میشه یا فیبر نوری به صورت FTTH، حالا بر فرض یه مشترک بیاد هزینه کنه FTTH کنه خطش رو، آیا بعد مجبور میشه عوضش کنه با یه فناوریه دیگه ؟! منظور من از آینده نگر بودن اینه که همون خط دیگه کافیه واسه سال های سال. اگه شما منظورتون اینه که آینده دست کابل مسی و تکنولوژی های VDSL و G.Fast هستش، دلیل بیارید (بر اساس زیر ساخت کشور). وایرلس ثابت رو نمیشه اقتصادی دونست و خیلی از کشورهای پیشرفته هم هنوز ازش استفاده نمی کنن. مشکلات وایرلس هم کم نیست.
    اولا اینکه همه جای دنیا اگه منظور اروپا و امریکاست که غلبه بر کابل و سیم مسیه (DSL). برای مثال پوشش نت در امریکا بین دی اس ال و FTTH رو در دو لینک زیر بخوبی بصورت مقایسه شده میشه دید و پوشش خیلی کم فیبر نوری کاملا واضحه.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

گراف زیر هم برای اروپا نشون دهنده اینه که تا فوریه 2017 به طور میانگین برای 28 عضو اتحادیه اروپا پوشش FTTH در حد 10 درصده (مثلا آلمان ، ایتالیا و فرانسه زیر 5 درصد پوشش FTTH دارند)

حالا که نگاهی به دنیا انداختیم برگردیم کشور خودمون ایران و سایر سوالهای شما.

منظور از آینده نداشتن عدم توسعه شبکه در فناوری مربوط و باقی موندن در انحصار یک شرکت حاکمیتی به خاطر بی رغبتی سایر شرکتهاست. این یعنی عدم انعطاف در ارائه طرح های مشترک پسند به خاطر نبود رقابت. کسی که هزینه میکنه برای تانوما تا سالهای سال داره اون خط رو ولی اگه سرویس دهندش روز به روز ضعیف تر بشه و باقی شرکتها روی همون نسل DSL طرحهای عالی تری بدن، بود و نبود این خط تانوما به چه دردش میخوره؟! واضحه که مجبور میشه باز برای استفاده از سرویس های دیگه دوباره اقدام به هزینه کرده و از شرکت دیگه سرویس بگیره.

اما چرا تانوما ضعف داره و انعطاف کافی نداره؟

در کشور ما به طور خاص، دلیل اصلی به ماهیت این فناوری و توان پایین اشتراک پذیری پورتهای نوری پسیو بر میگرده. هر پورت OLT (مثلا یک گیگابیت) میتونه تا حداکثر 128 ONT/ONU تقسیم بشه. بنابراین در FTTH که گیرنده یک ONT محسوب میشه پوشش هر پورت در همون حده در حالی که برای FTTC میشه هر پورت یک گیگابیت به چند دستگاه ONU اختصاص پیدا کنه و از داخل کافوها با DSLAM بین چندصد یا هزاران مشترک توزیع بشه. در غیر این صورت و در صورت اصرار بر FTTH باید مدیریت پهنای باند رو با روترهای اضافی و تعداد بسیار بیشتری تجهیزات و پورتهای نوری به انجام رسوند که هزینهرو بالا میبره.

زیر ساختهای ایران در تامین پهنای باند هنوز خیلی ضعیفه و نیازمند ارائه اینترنت قطره چکانی (سهمیه بندی ترافیک و سرعت) هست تا همه مشترکین بتونن بهره مند بشن از نت بهتر. به عنوان مثال مرکز مخابراتی شما شاید بین 10 تا 20 گیگابیت بر ثانیه پهنای باند (ظرفیت انتقال دیتا) رو برای اینترنت اختصاص داده باشه. اگه این مقدار قرار باشه با تانوما بدست مشترک برسه باید تعداد خیلی زیادی پورت نوری نصب (OLT خریداری بشه)، روترهای اضافی برای مدیریت پهنای باند و تعداد زیادی واحد odn برای توزیع نیازه که هزینه بالا میطلبه و انچیزی که بدست مشترک میرسه همچنان سهمیه بندی شدست. این درحالیه که بستر سیم مسی در ایران موجوده و نیاز به هزینه اضافی نیست و کافیه تنها تا یک کافو فیبر کشیده و از تکنولوژی های بروز تری استفاده کرد تا پهنای باند موجود با کیفیت بهتری به دست مشترک برسه.

نکته بعدی بحث وایرلس ثابته؛ این بحث نیاز مند مطالعه و علاقه مندی بیشتریه.
    مثلا اسپرینت امریکا چند سال پیش TD_LTE رو تا سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه تونسته بود تست کنه در شبکش با انتنهای MIMO 4×4 و در همون زمان با انتنهای MIMO 16×16 به 3 گیگابیت بر ثانیه رسیده بود. امروزه که کلا بحث LTE روبه پایانه و فناوری وایرلس به سرعت داره متکی به 5G میشه که مزیتهای اون فقط ارائه سرعت بیشتر نیست و بحث طولانی رو داره. با گسترش این فناوری در شهرهایی مثل شهرهای ایران، خیلی خوب میشه پهنای باند موجود رو به طرز بهینه تری بین مشترکین توزیع کرد بهطوریکه هزینه دسترسی و شرایط استفاده خیلی بهتر از فیبر یا خط مسی باشه.

11. 3 کاربر از misam5526 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    May 2008

پيش فرض

اولا اینکه همه جای دنیا اگه منظور اروپا و امریکاست که غلبه بر کابل و سیم مسیه (DSL). برای مثال پوشش نت در امریکا بین دی اس ال و FTTH رو در دو لینک زیر بخوبی بصورت مقایسه شده میشه دید و پوشش خیلی کم فیبر نوری کاملا واضحه.

گراف زیر هم برای اروپا نشون دهنده اینه که تا فوریه 2017 به طور میانگین برای 28 عضو اتحادیه اروپا پوشش FTTH در حد 10 درصده (مثلا آلمان ، ایتالیا و فرانسه زیر 5 درصد پوشش FTTH دارند)

حالا که نگاهی به دنیا انداختیم برگردیم کشور خودمون ایران و سایر سوالهای شما.

منظور از آینده نداشتن عدم توسعه شبکه در فناوری مربوط و باقی موندن در انحصار یک شرکت حاکمیتی به خاطر بی رغبتی سایر شرکتهاست. این یعنی عدم انعطاف در ارائه طرح های مشترک پسند به خاطر نبود رقابت. کسی که هزینه میکنه برای تانوما تا سالهای سال داره اون خط رو ولی اگه سرویس دهندش روز به روز ضعیف تر بشه و باقی شرکتها روی همون نسل DSL طرحهای عالی تری بدن، بود و نبود این خط تانوما به چه دردش میخوره؟! واضحه که مجبور میشه باز برای استفاده از سرویس های دیگه دوباره اقدام به هزینه کرده و از شرکت دیگه سرویس بگیره.

اما چرا تانوما ضعف داره و انعطاف کافی نداره؟

در کشور ما به طور خاص، دلیل اصلی به ماهیت این فناوری و توان پایین اشتراک پذیری پورتهای نوری پسیو بر میگرده. هر پورت OLT (مثلا یک گیگابیت) میتونه تا حداکثر 128 ONT/ONU تقسیم بشه. بنابراین در FTTH که گیرنده یک ONT محسوب میشه پوشش هر پورت در همون حده در حالی که برای FTTC میشه هر پورت یک گیگابیت به چند دستگاه ONU اختصاص پیدا کنه و از داخل کافوها با DSLAM بین چندصد یا هزاران مشترک توزیع بشه. در غیر این صورت و در صورت اصرار بر FTTH باید مدیریت پهنای باند رو با روترهای اضافی و تعداد بسیار بیشتری تجهیزات و پورتهای نوری به انجام رسوند که هزینهرو بالا میبره.

زیر ساختهای ایران در تامین پهنای باند هنوز خیلی ضعیفه و نیازمند ارائه اینترنت قطره چکانی (سهمیه بندی ترافیک و سرعت) هست تا همه مشترکین بتونن بهره مند بشن از نت بهتر. به عنوان مثال مرکز مخابراتی شما شاید بین 10 تا 20 گیگابیت بر ثانیه پهنای باند (ظرفیت انتقال دیتا) رو برای اینترنت اختصاص داده باشه. اگه این مقدار قرار باشه با تانوما بدست مشترک برسه باید تعداد خیلی زیادی پورت نوری نصب (OLT خریداری بشه)، روترهای اضافی برای مدیریت پهنای باند و تعداد زیادی واحد odn برای توزیع نیازه که هزینه بالا میطلبه و انچیزی که بدست مشترک میرسه همچنان سهمیه بندی شدست. این درحالیه که بستر سیم مسی در ایران موجوده و نیاز به هزینه اضافی نیست و کافیه تنها تا یک کافو فیبر کشیده و از تکنولوژی های بروز تری استفاده کرد تا پهنای باند موجود با کیفیت بهتری به دست مشترک برسه.

نکته بعدی بحث وایرلس ثابته؛ این بحث نیاز مند مطالعه و علاقه مندی بیشتریه.
    مثلا اسپرینت امریکا چند سال پیش TD_LTE رو تا سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه تونسته بود تست کنه در شبکش با انتنهای MIMO 4×4 و در همون زمان با انتنهای MIMO 16×16 به 3 گیگابیت بر ثانیه رسیده بود. امروزه که کلا بحث LTE روبه پایانه و فناوری وایرلس به سرعت داره متکی به 5G میشه که مزیتهای اون فقط ارائه سرعت بیشتر نیست و بحث طولانی رو داره. با گسترش این فناوری در شهرهایی مثل شهرهای ایران، خیلی خوب میشه پهنای باند موجود رو به طرز بهینه تری بین مشترکین توزیع کرد بهطوریکه هزینه دسترسی و شرایط استفاده خیلی بهتر از فیبر یا خط مسی باشه.

کجای حرفم اشاره کردم کشورهای پیشرفته رفتن زیر پوشش فیبر سراسری ؟! من گفتم وایرلس هنوز به عنوان بستر اصلی اینترنت کشورهای پیشرفته قرار نگرفته. بعدش همون امریکا که شما میگید، نه از DSL استفاده می کنه و نه فیبر. شبکه کابلی DOCSIS استفاده می کنه و تو آخرین نسخه به سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه رسوندتش. اروپا هم بیشترDSL محوره ولی کم کم داره شبکه فیبر رو گسترش میده. هر دو این کشورها با این که در حال تست و ارزیابیه شبکه وایرلس هستن اما هنوز نرفتن کل زیر ساختشون رو با این شبکه تنظیم کنن.
    نکته بعدی این که تاکیید شدید دارید رو پهنای باند و تقسیمش، چه DSL ارائه بشه چه FTTH همون پهنای باند با همون تجهیزات باید برای تقسیمش وجود داشته باشن. کدوم زیرساخت مسی رو میگید ؟!؟! اگه زیر ساخت مسی ایران مثل اروپا بود که من شدیدا از DSL طرفداری می کردم اما این زیرساختی که تو ایران وجود داره تو خیلی جاها به شدت فرسودست، یا بیاد با کابل های مسی (که به شدت گرونن) نوسازی بشن یا این که از جایگزین ارزون تر استفاده بشه. علاوه بر زیر ساخت مخابرات، خیلی از خونه ها کابل کشی تلفونشون به شدت غیر اصولیه و همین ارائه ADSL رو هم با مشکل روبرو کرده چه برسه به VDSL و G.Fast !!
    در مورد اینترنت وایرلس هم ایرادات حداقل تا الان شروع کار هستن، کم نیست. تو این تکنولوژی هم تو مناطق شلوغ و پر کاربر سرعت به شدت تحت شعاع قرار می گیره، همین طور وجود نقطه کور، پیدا کردن و اجاره کردن جایگاه ها برای قرار دادن آنتن ها خودش چالش بزرگیه واسه شرکت های ارائه دهنده. خرید تجهیزات بروز هم واسه کابران سنگین میشه هم خود شرکت ها عمرا همچین تلاشی کنن. در عمل دست نیافتنی تر از اینترنت گیگابیتی تانوماست که با یه مودم ارزون چینی هم میشه بهش رسید.
    اما برگردیم به بحث اصلی. در شرایط فعلی کدوم فناوری رو واسه زیر ساخت مسی ایران مناسب میدونید ؟! ADSL؟! VDLS؟! G.Fast؟! یا چیزی که من نمیدونم؟ من بحثم اینه که وقتی زیر ساخت کشور فرسودست، بهترین جایگزینه فعلی کابل نوریه جای کابل مسی و آینده نگر هم هست چون محدودیت های کابل مسی رو نداره. جایی هم که زیر ساخت مسی سالم و قوی داره میشه با DSL Family پوشش داد بدون هزینه اضافه. جایی هم که زیر ساختش به شدت آسیب دیده بهتره بره تو پوشش فیبر.حالا شما میاد 5G تجویز می کنید.
    در مورد ایرادی که به آینده نگر بودن گرفتید هم حدس می زنم شما خطتون هنوز نرفته زیر پوشش کافو تا مثل من و خیلی های دیگه مجبور شید برید زیر سلطه مخابرات. وقتی چنین اتفاقی میوفته یا باید از بهترین فناوری این شرکت استفاده کنیم یا بریم از شبکه ناقص اینترنت وایرلس TD-LTE ایران با محدودیت های سنگین. خیلی از دوستانی که صحبت تانوما رو می کنن، انتخابشون بین تانوماست با ADSL و VDSL شرکت مخابرات. دلیل این انحصارم فقط خود مخابرات نیست، تا تعداد مشترکین زیر پوشش فیبر به حدی نرسه که واسه سایر شرکت ها دلچسب باشه، رغبتی نمی کنن بیان سرویس بدن.
    Last edited by bardiam; 06-07-2019 at 12:29.

13. این کاربر از bardiam بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه Hasan_'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2018

پيش فرض

توسعه شبکه کابل در ایران و سایر کشور ها اصلا قابل مقایسه نیست ! کشور ما متاسفانه از اول انحصاری بوده ! در همین زمینه هم شرکت مخابرات ایران
    به طور قطع نمیتونه تا 5 سال آینده حتی تهران رو زیر شبکه کابل ببره ، با وجود تمامی مشکلات تحریم و انحصار و فلان ... اذری جهرمی سعی میکنه با یکپارچه کردن شرکت
    های FCP فیبر رو به کافو ها برسونه و از اونجا به مشترک FTTC رو ارائه بده ... یا همون vdsl خودمون... که باز با وجود انحصار طلبی مخابرات و اوضاع کسات بازار این کار انجام نخواهد شد. کشور های همسایه از جمله ترکیه همچنان به فکر توسعه شبکه کابل هستن
    چون فقط با توسعه شبکه کابل میتونن سرویس های ارزش افزوده از جمله تلویزیون اینترنتی رو ارائه بدن و کسب درامد بکنن...

تاريخ عضويت
    Dec 2008

پيش فرض

کجای حرفم اشاره کردم کشورهای پیشرفته رفتن زیر پوشش فیبر سراسری ؟! من گفتم وایرلس هنوز به عنوان بستر اصلی اینترنت کشورهای پیشرفته قرار نگرفته. بعدش همون امریکا که شما میگید، نه از DSL استفاده می کنه و نه فیبر. شبکه کابلی DOCSIS استفاده می کنه و تو آخرین نسخه به سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه رسوندتش. اروپا هم بیشترDSL محوره ولی کم کم داره شبکه فیبر رو گسترش میده. هر دو این کشورها با این که در حال تست و ارزیابیه شبکه وایرلس هستن اما هنوز نرفتن کل زیر ساختشون رو با این شبکه تنظیم کنن.
    نکته بعدی این که تاکیید شدید دارید رو پهنای باند و تقسیمش، چه DSL ارائه بشه چه FTTH همون پهنای باند با همون تجهیزات باید برای تقسیمش وجود داشته باشن. کدوم زیرساخت مسی رو میگید ؟!؟! اگه زیر ساخت مسی ایران مثل اروپا بود که من شدیدا از DSL طرفداری می کردم اما این زیرساختی که تو ایران وجود داره تو خیلی جاها به شدت فرسودست، یا بیاد با کابل های مسی (که به شدت گرونن) نوسازی بشن یا این که از جایگزین ارزون تر استفاده بشه. علاوه بر زیر ساخت مخابرات، خیلی از خونه ها کابل کشی تلفونشون به شدت غیر اصولیه و همین ارائه ADSL رو هم با مشکل روبرو کرده چه برسه به VDSL و G.Fast !!
    در مورد اینترنت وایرلس هم ایرادات حداقل تا الان شروع کار هستن، کم نیست. تو این تکنولوژی هم تو مناطق شلوغ و پر کاربر سرعت به شدت تحت شعاع قرار می گیره، همین طور وجود نقطه کور، پیدا کردن و اجاره کردن جایگاه ها برای قرار دادن آنتن ها خودش چالش بزرگیه واسه شرکت های ارائه دهنده. خرید تجهیزات بروز هم واسه کابران سنگین میشه هم خود شرکت ها عمرا همچین تلاشی کنن. در عمل دست نیافتنی تر از اینترنت گیگابیتی تانوماست که با یه مودم ارزون چینی هم میشه بهش رسید.
    اما برگردیم به بحث اصلی. در شرایط فعلی کدوم فناوری رو واسه زیر ساخت مسی ایران مناسب میدونید ؟! ADSL؟! VDLS؟! G.Fast؟! یا چیزی که من نمیدونم؟ من بحثم اینه که وقتی زیر ساخت کشور فرسودست، بهترین جایگزینه فعلی کابل نوریه جای کابل مسی و آینده نگر هم هست چون محدودیت های کابل مسی رو نداره. جایی هم که زیر ساخت مسی سالم و قوی داره میشه با DSL Family پوشش داد بدون هزینه اضافه. جایی هم که زیر ساختش به شدت آسیب دیده بهتره بره تو پوشش فیبر.حالا شما میاد 5G تجویز می کنید.
    در مورد ایرادی که به آینده نگر بودن گرفتید هم حدس می زنم شما خطتون هنوز نرفته زیر پوشش کافو تا مثل من و خیلی های دیگه مجبور شید برید زیر سلطه مخابرات. وقتی چنین اتفاقی میوفته یا باید از بهترین فناوری این شرکت استفاده کنیم یا بریم از شبکه ناقص اینترنت وایرلس TD-LTE ایران با محدودیت های سنگین. خیلی از دوستانی که صحبت تانوما رو می کنن، انتخابشون بین تانوماست با ADSL و VDSL شرکت مخابرات. دلیل این انحصارم فقط خود مخابرات نیست، تا تعداد مشترکین زیر پوشش فیبر به حدی نرسه که واسه سایر شرکت ها دلچسب باشه، رغبتی نمی کنن بیان سرویس بدن.
    بحث کردن من برای صرفا بحث نیست و بر مبنای افزایش اطلاعات دوستانست. پس نیازی به هاشا و کی و گفت و کی نگفت نداره خیلی راحت میتونیم ریپلای نکنیم. (اینو در جواب جمله اولیه شما میگم)

سعی میکنم سوالای شما رو با توجه به اطلاعاتم جواب بدم.

docsis در تمام نسلهاش و سایر فناوری های مربوط به سیم مسی رو در تاپیکهایی خیلی وقت پیش توضیح دادم ، حالا که میدونید نیازی به تکرار یا یاداوری اون تاپیکها نیست. امار و داده ها هم در نت در مورد کشورهای مختلف موجوده اگه تاپیکی در باب مقایسه باز بشه همونجا بحثش رو ادامه میدم.

در شرایط فعلی کدوم فناوری رو واسه زیر ساخت مسی ایران مناسب میدونید ؟! ADSL؟! VDLS؟! G.Fast؟! یا چیزی که من نمیدونم؟
    زیر ساخت مسی ایران در صورت افزایش کافوها و کاهش فاصله بخوبی جواب گوی VDSL خواهد بود. علی رغم داشتن مشکلات در سیم کشی ها در خیلی از مناطق با کاهش فاصله به طرز قابل توجهی مشکلات کم میشه و سیگنالها قدرت کافی در رسیدن به مقصد رو خواهند داشت. البته این موضوع که شما باور داشته باشید شبکه مسی ایران جوابگو نخواد بود رو نمیتونم کاریش کنم مگر اینه ارجاع بدم به دوستانی که خطشون از خط مسی به کافوی نوری تغییر کرده و کشش خطشون به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرد (در فناوری ADSL)

نکته بعدی این که تاکیید شدید دارید رو پهنای باند و تقسیمش، چه DSL ارائه بشه چه FTTH همون پهنای باند با همون تجهیزات باید برای تقسیمش وجود داشته باشن.
    این جمله شما دارای ایراده. اگه به متن من برگردید و دوباره بخونید تاکید کردم که مسئله سر افزایش هزینه تجهیزات بر سر توزیع اینترنت در روش FTTH خواهد بود که ناشی از نیاز به ترمینالهای نوری بیشتر و روترهای اضافست. مسئله پیچیده ای دیگه نداره.

تو این تکنولوژی هم تو مناطق شلوغ و پر کاربر سرعت به شدت تحت شعاع قرار می گیره، همین طور وجود نقطه کور، پیدا کردن و اجاره کردن جایگاه ها برای قرار دادن آنتن ها خودش چالش بزرگیه واسه شرکت های ارائه دهنده. خرید تجهیزات بروز هم واسه کابران سنگین میشه هم خود شرکت ها عمرا همچین تلاشی کنن. در عمل دست نیافتنی تر از اینترنت گیگابیتی تانوماست که با یه مودم ارزون چینی هم میشه بهش رسید.
    تانوما پسیو اشتراکیه پس لفط اینترنت گیگابیتی اگرچه ایراد علمی نداره ولی در عمل در شرایط قطره چکانی معنا نداره. دلیلش هم اینه که در عمل بر خلاف لینک اکتیو متقارن، نیاز به شیر شدن به تعداد خیلی بالا داره و هرگز در صورت توسعه به ماگزیمم خودش نمیتونه برسه. (حتی به یک دهم اون هم در صورت افزایش مشترک و توسعه کامل بسختی دست پیدا خواهد کرد)

وایرلس اما بر خلاف انچه تصور میکنید در مسیر رشد قابل توجهی قرار داره. مشکلاتی مثل سیگنال و ... همه در صورت وجود میتونند با انتن خارجی رفع بشن کما اینکه سالهاست خیلی از مشترکین P2P یا وایرلس اشتراکی داشتن و اشنا هستن با مسائلش. اما مزایای اون مثل قابل جابجایی بودن و شبکه ای با سرعت بالا که با توجه به همون مسئله شیر اینترنت بین مشترکین زیاد در حداکثر سرعت قابل دستیابی نه تنها کمتر از فیبر نخواهد بود بلکه در بعضی موراد میتونه در فناوری های جدیدتر میانگین سرعت دستیابی به اینترنت برای هرکابر از فیبر بیشتر هم باشه.

جایی هم که زیر ساختش به شدت آسیب دیده بهتره بره تو پوشش فیبر.حالا شما میاد 5G تجویز می کنید.
    با اجازه شما، بله. من بعد از FTTC ، ورود اینترنت وایرلس ثابت نسل پنجم 5G Fixed رو مناسب میدونم برای شرایط و زیرساخت فعلی. خوشبختانه در حال تکامله و زمانی که مسائل سیاسی-اقتصادی حل بشه اپراتورها در کمتر از یکسال میتونند اقدام به راه اندازی نسل بالغ تری از نسلم پنجم کنند.

بحثم اینه که وقتی زیر ساخت کشور فرسودست، بهترین جایگزینه فعلی کابل نوریه جای کابل مسی و آینده نگر هم هست چون محدودیت های کابل مسی رو نداره. جایی هم که زیر ساخت مسی سالم و قوی داره میشه با DSL Family پوشش داد بدون هزینه اضافه..
    زیرساخت مسی کشور مشکل اصلیش دور بودن کافوها و مراکز مخابراتیه. وگرنه در اکثر موارد با رفع این مشکل، خیلی از مواردی که باعث مشکل شبکه هستند از جمله اتصالات نامناسب، قابل جبران و اصلاحه و نیازی به تعویض زیر ساخت مسی اصلا نبوده و نیست.

نگاه و جوابهای من در این مورد مثل یک استفاده کننده شخصی نیست و از سر علاقه و تخصص مثل بحث های دانشگاهیه بنابراین اینکه استفاده کننده یک وسیله یا فناوری باشم یا نیاشم ارتباطی به نوع جواب من حداقل در این مورد نداره. و البته نظر مدیران فعلی وزارت ارتباطات هم به نوعی شبیه به همین مواردیه که عرض کردم. (اینو حدس نمیزنم بلکه از صحبت با دوستانی که کارشناس صنعت ای تی کشور هستند میدونم)
    Last edited by misam5526; 06-07-2019 at 14:40.

16. این کاربر از misam5526 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 5 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 5 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •