دوست عزیز، شما گویا از ماجرای انحصار فیبر نوری در دست مخابرات از سال 86-87 تا امروز خبر ندارین؟ یعنی چی که کسی مجبور نیست؟ اتفاقا چند میلیون نفر در ایران مجبور هستند!!!
من از حدود سال 85 تجربه سرویس ADSL از دوتا شرکت صبانت و ارتباط رو داشتم. صبانت به این صورت بود که شما 37 هزار تومان میدادی، برای سه ماه ADSL نامحدود با سرعت اسمی 128 کیلوبیت میگرفتی، که البته جهت اطلاع بگم، صبانت هیچ محدودیتی روی سرعت دانلود قرار نمیداد و 128 کیلوبیت کاملا اسمی بود و تقریبا همه کاربران حداقل سرعت 300 کیلوبایت در ثانیه دانلود رو بدون هیچ گونه تایم اوت یا Latency بالا داشتن (این موضوع هم در خانه که مرکز فرشچی هست و هم در دفتر کار در منطقه احمد آباد یکسان بود). چیزی که امروز بعد از نزدیک به 10 سال با اینترنت مزخرف 10 مگابیت مخابرات نداریم و در بهترین حالت سرعت دانلودم 300 کیلوبایت میشه، اما تقریبا بیشتر اوقات روز سرعت بسیار کمتر، همیشه تایم اوت و پکت لاس بالا و Latency های متغیر و مزخرف هم همراهش هست، تازه این موضوع روی اینترانت ملی صدق میکنه و اوضاع اینترنت که خیلی هم بدتره ...
شرکت ارتباط هم که با قیمت خیلی پایین تری ADSL نامحدود میداد که اون سرعت های اسمیش واقعی بودن و محدودیت سرعت داشتن اما قیمت مناسبی داشت، فکر کنم تابستون سال 86 (شاید هم 87) بود که ناگهان اینترنت خانه قطع شد، بعد از بررسی متوجه شدم که تلفن هم قطع هست و بعد از حدود یک هفته پیگیری بالاخره مرکز امور مشترکین اعلام کرد عملیات کابل برگردان هست و مشخص نیست تا کِی درست بشه، بعد چند هفته بالاخره تلفن ها وصل شد، اما اینترنت نه ... بعد از کلی پیگیری (چون این فیبر نوری موضوع جدیدی بود هیچ کس نمیدونست مشکل چیه) بالاخره شرکت ارتباط که اون زمان اینترنت داشتم اعلام کرد که مخابرات خطوط رو به فیبر نوری تغییر داده و امکان ادامه ارائه سرویس برای اون شرکت نیست.
اون زمان به زمین و آسمون زدم تا بتونم ADSL بگیرم، از مراجعه های متعدد به امور مشترکین تا شرکت های مختلف و بالاخره بعد حدود 2 سال خود مخابرات به صورت انحصاری روی خطوط فیبر نوری ADSL ارائه کرد. از هزینه هایی که این کار مخابرات و این انحصار گرایی روی دست من گزاشت (مانند سوخت شدن سرویس ADSL ی که داشتم و هزینه های چند صد هزار تومانی اینترنت هوشمند در اون زمان) چشم پوشی کنیم، برای مدتی سرویس های نامحدود مخابرات که حداکثر سرعتشون دقیقا با سرعت اسمیشون یکی بود قابل قبول بودند تا اینکه مخابرات خصوصی (!!!؟ س.پ. خصوصیه؟ خندم میگیره) شد. بعد از اون و به لطف کارشناسان و ملک جعفریان و دیگر دزدان روز به روز داره شرایط بدتر و بدتر میشه ...
من سال های قبل با سرعت های کم میتونستم ویدئو استریم آنلاین حتی از سرورهای خارجی ببینم، الان از سایت صدا و سیما (
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
) هم نمیشه دید، هر 10 ثانیه ویدئو قطع میشه و گیر میکنه و باید از اول صفحه رو لود کرد که به خاطر Packet Loss ها و تایم اوت های زیاد هستش ...
ضمنا جهت اطلاع اون دوستانی که میگن شکایت به 195 خوبه و جواب میده، دوباره بعد از یک سال و خورده ای شکایت کردم، این هم نتیجش، خودتون قضاوت کنید که حتی یک نفر تا حالا به خودش زحمت نداده بعد از 20 روز، 20 ثانیه وقت بزاره و یک کلمه پاسخ بده:
چندین بار هم با 195 تماس گرفتم و دو حالت ضبط پیام و ارتباط با اپراتور، هر کدوم رو که بزنی در هر صورت میره به ضبط پیام و هیچ اپراتوری درکار نیست؛ بعد پیام گزاشتن هم کسی هیچ پیگیری ای نمیکنه یا تماسی نمیگیره ...
دقیقا ماجرایی که تابستان پارسال رخ داد و بعد از یک مدت طولانی یک نفر زنگ زد و گفت دوباره شکایتت رو ثبت کن و برای دومی هم همین داستان و هیچ پیگیری ای نشد!
این مملکت از پایبست ویران است، داستان فقط مخابرات نیست ...
منم زمانی که طرح قبلیم تمام شد، دقیقا از شماره های مختلف با موبایل و خونه تماس میگرفتن یا SMS میفرستادن، من یکی دو نفر اول رو مودبانه رد کردم اما با نفرات بعدی مجبور شدم خیلی تند برخورد کنم و ازشون بپرسم از کجا و به حقی اطلاعات شخصی و تماس من رو به دست آوردن؟ باور کنید اگر پول و زمانشو داشتم از مخابرات به خاطر اینکه اطلاعات شخصی و تماس من رو در اختیار ده ها نماینده داده شکایت میکردم.