خب محمد حسین.
نحوه تاریخ نگاری که خواسته بودی که با چه محاسباتی به این نتایج رسیدی رو ذکر میکنم.
فقط چند تا چیز اولش بگم. از من قبول کن.
من نمیخوام سال 2012 رو توی محاسبات بیارم خودش کشیده میشه.
همه محاسبات رو خودم انجام دادم.
یه چند جمله ای درباره نحوه گاه شماری سرخپوست ها و تقویم مایایی بگم.
تقویم مایایی دقیقترین تقویم تاریخ بشر هست. (البته نظر من ه).
نحوه ساختار و گاه شماری تمدن های سرخپوستا، ریاضیات بسیار دقیق و علم نجوم فوق العاده ی داشته. منجمین مایا اسرار عجیبی رو میدونستند. اونا تمام کسوف ها و خسوف ها رو تا امروز کاملا دقیق گفته اند. حساب کنید چه دانش ریاضی و نجوم عظیمی پشت گاه شماری نجومی مایاها بوده.
تقویم شمسی بسیار دقیق و قوی ه. چون اعتدالیون بهاری توش، در همه نقاط جهان منطبق میشه. (ایرادی که توی تقویم میلادی وجود داره) (عدم انتباق اعتدالیون بهاری در نقاط مختلف زمین).
تقویم گریگوری هم که مبانی گاهشماری میلادی روی اونه.
تقویم عربی (قمری) هم که جزوه گنگ ترین و کم دقت ترین تقویم هاست.
تقویم عبری و اتیوپیایی و فرانسوی و چینی هم که چیز زیادی واسه گفتن ندارند. مثل عربی اند (حتی ضعیف تر).
سرخپوست ها از یک نوع گاه شماری و تقویم استفاده نمیکردند. اونااز تقویم ترکیبی استفاده میکردند. هر تقویم برای موقعیت خاصی استفاده میشده.
اونا یه نوع تقویم داشتند که بهش تقویم خورشیدی میگفتند. این تقویم 250 روز داشته. این و توی کشاورزی استفاده میکردند.
یه تقویم داشتند که بر اساس حرکات زهره ساخته بودنش. از این تقویم واسه پدیده های نجومی استفاده میکردند.
یه تقویم داشتند به اسم تقویم هاب Haab. هاب 365 روز داشت. از این تقویم واسه گاه نگاری سالها استفاده میکردند.
در نهایت بزرگترین و مهمترین تقویم که من جزئیات ش رو میخوام بگم تقویم چرخشی Calendar Round ه. تقویم تزولکین Tezolkin.
عکسش اینه.
تقویم تزولکین Tezolkin

این یه تقویم چرخشی ترکیبی ه. اسرار این تقویم هنوزم کاملا فاش نشده. دانشمندا توی نحوه ساختش موندن. نمیتونن بفهمن.
تقویم گریگوری جلوش چهار دست و پا تعظیم میکنه. به عقیده بسیاری از باستان شناسان و دانشمندان، موجودات فضایی مایاها رو در ساخت این تقویم یاری کردند. (خواهش میکنم به خاطر این جمله به من حمله نکنید من نقل به مضمون کردم. نظر دانشمندا رو گفتم).
نحوه گاه شماری مایاها
آغاز گاه شماری مایا، روز 13 اوت 3113 پیش از میلاده.
چرا مایاها این روز رو برای تاریخشون انتخاب کردند معلوم نیست. باستانشناسان میگن که این روز اتفاق خاص و مهمی واسه اونا افتاده واسه همین این روز رو به عنوان مبدا تاریخ شون در نظر گرفتن.
بر اساس اساطیر سرخپوستی دوره اول زمین گیاهان بوجود اومدند. در دوره دوم حیوانات ظاهر شدند. دوره سوم و چهارم انسانهایی اومدند ولی خوب نبودند (انسانهای چوبی و گلی). رب النوع ها از اونا خوششون نیومد مردند. دوره چهارم تموم شد و انسانهای امروزی (مثل ما بوجود اومدند).
در محاسبات تقویم تزولکین اعداد 13 و 20 به وفور به کار میره.
حالا نحوه گاه شماری:
یک روز = 1 kin
vinal = 20 kin
Toon = 18 vinal
Katoon = 20 toon
Baktoon = 20 katoon
یک دوره زمین = 13 Baktoon
محاسبه من:
13 اوت 3113 قبل از میلاد : مبدا تاریخ
1 کین = 1 روز
1 وینال = 20 کین (20 روز)
1 تون = 360 کین