سلامسلام
حتما پاسخ میدمیک سری از سوالات ناشی از کنجکاوی محض من توسط دوستان پرسیده شد ! ممنون اگه به این سوالات منم جواب بدید
خلاقیت رو نمی شه تو کلمه تعریف کرد حداقل من نمی تونم تعریف کنم . اما به شدت معتقدم خلاقیت یه جورایی ذاتی است و به هیچ عنوان اکتسابی نیست. مثلا خلاقیت وودی آلن رو چطور میشه با تمرین بدست آورد؟ من تا حالا کار خلاقانه ای نکردم اما ایده زیاد دارم برای فیلم ، فیلم کوتاه و داستان و...به نظرت خلاقیت یعنی چی؟ و بزرگترین کار خلاقانه ای که کردی چی بوده؟
من کلا تو پاسخ به این شکل سئوالها خیلی بی استعدادم . پاسخ دندان شکن یعنی یه جوری باشه که جای گفتگو برای طرف مقابل نذاره.جواب دندون شکن یعنی چی !؟
ذهنت چقدر تو سربازی نجاتت میده! دلت برا ی کتابهات تنگ میشه!؟ کدوماشون؟
نمیدونم امیدوارم خیلی کمکم کنه اما محیط سربازی یه جورایی برای آدمای مثل من جای مانور باقی نمی گذاره. باورت میشه بیشترین دغدغه ام کتابها و فیلمهامه ؟ من اینقدر روی جراید و کتابها و فیلمهام حساسم که مادرم جرات نمی کنه بدون هماهنگی یک دونه ای از اون ها رو استفاده کنه. برای بیشترشون دلم تنگ میشه . اما برای این ها بیشتر دلم تنگ می شه : تمام رمان هایی که دارم ، تذکره اولیا ، فیلمنامه هایی که از بیلی وایلدر دارم ، جامعه شناسی نخبه کشی ،تفسیر خواب (فروید) ، قدرت اسطوره (جوزف کمبل)و تسلی بخش های فلسفه ،سرگذشت فلسفه و...
با آدمهایی که به خاطر تیتر سراغ کتاب و فیلم میرن حتماً رو درو شدی! سیاست رفتاریت در مقابل اینجور ادمها چی بوده!؟
والا من این رویه رو که دوست ندارم چون در هر شرایطی محتوا مهمه و ارجحیت داره. من با کلی آدمها سر اعتقاداتم دعوام شده . چون بی نهایت رک هستم و راحت نظرمو میگم . به یکی از دوستام گفتم کوئیلو یک شومن هست و نویسنده نیست باور کن می خواست من رو کتک بزنه . اما در وجه اول سعی می کنم با دلایل منطقی و بدون توهین متقاعدشون کنم اگه نتونم بی خیال میشم البته اگر با اون فرد صمیمی باشم یه موقع دیدی به نویسنده مورد علاقه اش چیزی هم گفتم .
تا دلت بخواد. اصلا یه بزرگی گفته : "کتاب به کسی امانت ندهید چون من یک کتابخانه از کتاب های به امانت گرفته شده دارم"، و یک بزرگ دیگری گفته :"احمق کسی است که کتابی را به کسی قرض بدهد و احمق تر کسی است که آن کتاب را برگرداند" . من خیلی از کتابها رو مجبور شدم دوباره بخرم چون قرض گیرنده نه تنها کتاب رو پس نمیده بلکه اگر بهش بگی هم بهش برمیخوره.تا حالا شده به کسی کتاب قرض بدی بهتون پس نده!
به جز در دنیای مجازی کامپیوتر ، عضو گروههای فرهنگی دیگه ای هم بودی!؟
بله . یک جمعی بودیم توی نشر قصه . چند تا جوان که اکثرا یکی دوسالی از من بزرگتر بودن . ما قصد ساختن فیلم کوتاهی رو هم داشتیم . من فیلمنامه اون فیلم رو هم نوشتم که فوق العاده خوب از آب در اومد اما یک ماه بعد در عین ناباوری یکی خیانت کرد و قصه رو به یک فردی فروخته بود و یارو هم اتفاقا جایزه اول جشنواره فیلم کوتاه رو برد. خوب گروه بعد از اون از هم پاشید . الان هم یک گروه با بچه های پی سی داریم که واقعا داریم خوش می گذرانیم . قرار میذاریم .سینما می ریم . میریم پارک . درباره فیلم صحبت می کنیم و .... . اما گروه فرهنگی عضو نبودم فقط یه مدتی توی سینما تک عضو بودم که گروه فرهنگی محسوب نمیشه.
به نظرت تقسیم بندی اثار هنری تو سبک های مختلف کار درستیه! اگه جوابت مثبته ویلیام ترنر(نقاش) را جزو رمانتیک ها می دونی یا امپرسیونیست ها! ( در صورت عدم شناخت ترنر پاسخ به این مهم نیست)
والا هم یک سری ویژگی های خوب داره و هم یک سری وجوه منفی. خوب من ایشون رو نمی شناسم . تو سینما ما مفهومی به نام ژانر داریم که برای مطالعه آثار سینمایی خیلی راهگشا است . مثلا نگاه کن یکی می خواد درباره سینما اطلاعات یاد بگیره من بهش توصیه میکنم یک ژانر رو برای شروع انتخاب کنه و بره یک مدت فقط ازاین ژانر فیلم ببینه و عناصر مشترک رو توش پیدا کنه . مثلا ژانر معمایی . بعد از دیدن 10 فیلم فرد می بینه کلی اطلاعات مفید کسب کرده مثلا تو خیلی از این ها اتفاقات مشابه ای میفته.کلیشه هایی وحود داره و .. اگر اطلاعات تو این زمینه خواستی یه کم اطلاعات دارم که بتونم کمک کنم.
نظرت دربارهء صندلی داغ چیه!
خیلی خوبه اگر سئوالات شخصی پرسیده نشه . من از تجسس تو امور شخصی بیزارم . کلا ایده ی خوبیه. من خودم سه روز قبل از ایجاد این تاپیک تو انجمن فیلم یک تاپیک مثل همین زدم . پس مشخصا با صندلی داغ موافقم . البته تو اجرا ما یه کم با این انجمن فرق میکنیم . من نمی ذارم هر کس سئوال کنه بلکه اون کسی که دوست داره سئوال کنه باید ابتدا بیاد به مصاحبه کننده سئوال ها رو بده و در صورت تایید سئوالات رو مصاحبه کننده از مهمان بپرسه.
آنتونی رابینز (نویسنده کتابهای موفقیت) . اکثرا روی رابینز تعصب شدید دارند و من ترجیح می دم باهاشون در نیفتم.اصولا با طرفداران کدوم نویسنده که ازش راضی نباشی حاضر نیستی در بیافتی!؟
زیباترین موجودی که دیدی کی و یا چی بود ! تا به حال به عنوان یه نویسنده سعی کردی وصفش کنی؟
من این سئوال رو شاید درست نفهمیدم . زیباترین چیزهایی که دیدم تو طبیعت بودند مثلا یک آبشار تو بیشه است که فوق العاده زیبا بود .
نه وصفش نکردم.
به نظرت فاصله بین خوندن دوتا کتاب چقدر باید باشه ! منظورم اینه که چقدر حاضری روی کتابی که به تازگی تموم کردی فکر کنی؟
والا اگه شاهکار بخونی باید تا یکی دو هفته بذاری مزه اش زیر زبونت بمونه . اگه کتاب خوب بود چند روز و اگه متوسط بود که هیچ قانونی ندارم واسش.
چرا برای مرگ مارکز حاضر نیستی ولی برای مرگ اون پیرمردی که میشناختی و مرد از خدا تشکر کردی؟
خیلی فرق میکنه من مارکز رو از نزدیک نمی شناسم . دوست دارم مارکز باشه و کتاب بنویسه پس به همین خاطر از خدا می خوام چند سال هم از عمر خودم برداره بگذاره رو عمر مارکز .چون اون آدم با ارزش تری ست نسبت به من.
مرسی از پرسش هاتون.ببخشید اینا کاملاسخنان یک آدم فضوله وهر جور اسم دیگه ای که روی این سوالها بذارم دروغه!
موفق باشی و تشکر!