سلام
کسی راجب پیامبری داوود اطلاعاتی دارد .
سلام
کسی راجب پیامبری داوود اطلاعاتی دارد .
سلام
مي خواستم در مورد "معاني و بيان در 10 غزل حافظ " تحقيق كنم.
كسي مي تونه كمك كنه؟
سلام
یعنی میخواهید در 10 غزل حافظ صنایع ادبی را استخراج کنید؟
من مي خوام بدونم داستانهاي هزار و يك شب مثل سند باد - علاالدين و چراغ جادو - علي بابا و چهل دزد بغداد و ... در اصل ايراني بوده يا نه؟
با تشكر
خودم جواب را پيدا كردم همگي ايراني هستند
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
همه این داستان ایرانی هستند!
ولی اعراب همون طور که دانشمندان و فیلسوف های ما رو صاحب شدن! این اثار ادبی رو هم به نام خودشون زدن..!
1- معشوقه اي که با مردي ديگر مي خوابد
اگر شعر حافظ را با نگاهي روانشناختي بررسي کنيم، نوع خاصي از عشق را در غزليات او کشف مي کنيم. خصيصه ي اصلي ي اين نوع عشق اين است که معشوقه يک زن آزاد نيست، بلکه زني است که "صاحب" دارد. به اين معنا که زن مورد علاقه ي شاعر، با کس ديگري غير از عاشق دلسوخته، رابطه دارد. اين محبوبه ي فريبا و اين مرغ بهشتي را، مرد ديگري آب و دانه مي دهد. بند نقاب اين معشوقه ي زيبا و اين شاهد قدسي را، مرد ديگري از صورت او مي کشد. زني که شاعر عاشق اوست، در آغوش مرد ديگري مي خوابد. اين فکر جگر سوز و تجسم همخوابگي ي معشوقه با مردي غريبه، خواب را از ديده ي عاشق بيچاره، ربوده است:
اي شاهد قدسي، که کشد، بند نقابت؟
اي مرغ بهشتي، که دهد، دانه و آبت؟
خوابم بشد از ديده، در اين فکر جگر سوز
کاغوش که شد، منزل آسايش و خوابت؟ (ديوان حافظ، ص 10)
عاشق از خود مي پرسد اين معشوقه ي طناز و اين شمع دل افروز، که جان عاشق را سوزانده است، جانانه ي کيست؟ اين زن زيبا، که دل و دين از شاعر ربوده است، در آغوش چه کس مي خوابد و همخانه ي چه کسي است؟
يارب اين شمع دل افروز، ز کاشانه ي کيست؟
جان ما سوخت، بپرسيد که جانانه ي کيست؟
حاليا، خانه برانداز دل و دين من ست،
تا در آغوش که مي خسبد و همخانه ي کيست؟
باده ي لعل لبش، کز لب من دور مباد،
راح روح که، و پيمان ده پيمانه ي کيست؟
دولت صحبت آن شمع سعادت پرتو
بازپرسيد خدا را، که به پروانه کيست؟
يا رب، آن شاهوش ماه رخ زهره جبين
در يکتای که و گوهر يک دانه ي کيست؟ (ديوان حافظ، ص 43)
زمون دبيرستان به كلماتي مثل "چرت و پرت" يا "ليسانس ميسانس" كه قسمت دومشون بي معني بود، يه چيزي ميگفتن... كسي يادش هست چيه؟ فوريه ها...
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)