با تشکر از راهنماییتون موضوع زهکشی تراریوم برام سوال شده بود.
با تشکر از راهنماییتون موضوع زهکشی تراریوم برام سوال شده بود.
یک سوال در مورد بذرها
در توضیحات مربوط به بسته های بذر معمولا نوشته شده است که 24 ساعت قبل در اب خیسانده شود. می خواستم این مورد رو توضیح بفرمایید که منظور چیست؟ و این کار برای چیست؟ ایا باید 24 ساعت در اب باشند و یا فقط یه خیساندن کوتاه منظورشون هست؟
یه سوال دیگه هم د اشتم و اونم اینکه اینجا من از چند باغبان و یه مهندس کشاورزی در مورد زمان قلمه زدن پرسیدم. همشون می گفتند که از دی ماه به بعد هست. حالا سوال من این هست که ایا این زمان که گفته می شه برای همه نوع قلمه ( علفی . خشبی و ... ) هست و یا فقط برای حالت خشبی هست؟ درمورد زمان قلمه گل سرخ هم پرسیدم گفتند همون دی ماه به بعد.
Last edited by hamidma; 07-10-2007 at 13:50.
با تقدیر فراوان از راهنماییتون
راستش رو بخواهید حدود دو هفته قبل که کاکتوس رو بازرسی می کردم متوجه شدم که اصلا ریشه مناسبی نزده است پس فکر کنم فعلا مشکل از ریشه نباشد. نظر دیگه ای ندارید؟
با سلام
میشه لطفا دقیقا بفرمایید که کاکتوستون رو در چه شرایط نوری قرار داده اید و شرایط خاک گلدانرا(ار نظر رطوبتی)بفرمایید. ضمن اینکه منظورتون از ریشه مناسب چی هست. آیا ریشه زده یا نزده؟
زمان قلمه با توجه به شرایط اقلیمی در مناطق مختلف دارای تفاوت هایی هست. شما بهترین کار را کردید که از همانجا تحقیق کرده اید.اما این زمان اغلب برای قلمه های دارای چوب سخت یا نیمه سخت تعیین میشوند نه قلمه های علفی.در واقع بهترین زمان برای تکثیر توسط قلمه های علفی همان فصل رشد هست نه فصل استراحت گیاه.
در مورد خیساندن هم میتوانید بذور را داخل یک دستمال پارچه ای گذاشته و سپس دو راه دارید. یا دستمال را خیس کنید و یا اینکه عین حالتی که میخواهید سبزه عید سبز کنید عمل کنید.نمیدانم چه بذری را به شما گفته اند که بخیسانید اما این کار را معمولا برای خیار و امثالهم میکنند که در واقع با این کار بذور را از قارچ محفوظ نگهمیدارید و هم تا زمان انتقال به خاک تحت کنترل دارید و هم از گزند حشرات و آفات دور نگهمیدارید.ضمن اینکه از رسیدن آب به بذر برای جوانه زنی اولیه مطمئن میشوید. اما این کار برای تمام بذور ضرورتی ندارد مگر اینکه تاکید شده باشد.
موفق باشید
امین رخ
با تشکر فراوان از راهنماییتون. ایا گرفتن قلمه های علفی هم مانند قلمه های چوب سخت و نیمه سخت هست و محیط ریشه دهی نیز همون ویژگیهای محیط ریشه دهی قلمه های چوب سخت و .. رو باید داشته باشه؟زمان قلمه با توجه به شرایط اقلیمی در مناطق مختلف دارای تفاوت هایی هست. شما بهترین کار را کردید که از همانجا تحقیق کرده اید.اما این زمان اغلب برای قلمه های دارای چوب سخت یا نیمه سخت تعیین میشوند نه قلمه های علفی.در واقع بهترین زمان برای تکثیر توسط قلمه های علفی همان فصل رشد هست نه فصل استراحت گیاه.
در ضمن اینکه گفته می شود که برای گرفتن قلمه باید محل برش به صورت اریب بریده شود علتش چیست؟ و ایا عمومیت دارد؟ و اگر کلا در مورد گرفتن قلمه ها یه توضیح بفرمایید ممنون می شم.( اینکه چه اندازه ای داشته باشه و ایا پوست هم اضافه داشته باشد و .... )
با تشکر فراوان![]()
Last edited by hamidma; 10-10-2007 at 00:31.
خوب کاکتوس تا مدتی در اتاق بود در پشت پنجره غربی که البته با مات کننده های شیشه نور مستقیم به کاکتوس نمی خوردو الان هم در ایوون با شرایط نوری غربی غیر مستقیم به علت سقف دار بودن ایوون قرار داده ام. اینکه ایا ریشه دارد یا نه راستش رو بخواهید از اینکه کاملا بخواهم کاکتوس رو از خاک بیرون بیارم واهمه دارم که از بین بره ولی می تونم با اطمینان بگم که ریشه نامناسب و یا اصلا ندارد چون به راحتی تکون میخوره. ولی احساس می کنم که مقداری خود کاکتوس رشد داشته است که شاید اصلا دلیل ریشه دار بودن مناسب نباشد .
سلام
در پست های قبلی به این اشاره شده که در مورد کاکتوس پس ار تهیه قلمه باید قلمه را در هوای آزاد نگهداری تا جریان شیره از ته قلمه متوقف شود و بعبارتی ته قلمه خشک شود. بیم آن میرود که قلمه شما شروع به پوسیدن از انتها نموده باشد. اگر چنین نیست صبر کنید تا ریشه تولید شود.
یکی از عوامل رشد بد شکل نازک و دراز در کاکتوس ها کم نوری بیش از حد هست و در واقع گیاه بدنبال نور گردن میکشد تا نور را ببیند!
موفق باشید
قلمه چوبی و علفی با هم فرق دارد. برای قلمه های چوبی از بستر بسیار سبک و بدون مواد غذایی با زهکش بسیار بالا (مثل ماسه) استفاده میشود چون قلمه قرار است که از مواد غذایی اندوخته شده در خود در فصل رشد قبلی استفاده کند.
منظور از اریب بودن قلمه ،سطح برش نیست.شاید برخی بر این عقیده باشند که من آنرا محترم میشمارم اما منظور این هست که خود قلمه را بصورت اریب در بستر کاشت قرار دهند تا سطح تماس با خاک ودر واقع تعداد گره های قرار گرفته در ماسه( چون بستر ماسه غالبا کم عمق هست) بیشتر و در نتیجه تولید ریشه از گرههای بیشتری صورت پذیرد.در برخی موارد که بروز ریشه از محل برش صورت میگیرد برش اریب کمک به افزایش سطح ریشه دهنده و نیز به جهت تیز بودن قلمه به آسانتر شدن فرو کردن قلمه در ماسه و به حد اقل رساندن خسارت ناشی از خراشهای ماسه و کنده شدن پوست قلمه کمک میکند و همچنین احتمال آودگی به قارچهای خاکزی را هم افایش میدهد که برای این منظور ته قلمه را به مواد ضد قارچ آغشته میکنند.
موارد گفته شده در بالا برای قلمه های علفی که در خاک ریشه دار میشوند هم صادق است و لی در مورد خاک باید همان خاکگلدان یا پیت ماس استفاده شود چون در اغلب موارد( در منازل) قلمه در همان گلدانی قلمه زده میشود که قرار است در آن نگهداری شود.اریب بودن قلمه در علفی ها بدلیل اینکه اندازه گیاه کوچک هست باعث بد شکلی پس از رشد میشود مثلا تصور کنید که حستن یوسف را کج قلمه بزنید. طبیعی هست که ساقه های جدید همگی صاف خواهند بود و منظره زیبایی ایجاد نمیکند. هر چند که گاهی این خودش زیباست .عکسی از حسن یوسف خودم میگذارم که همین شکل هست.
درضمن اینکه دلم میخواد اثر محل قرارگیری روهم دراینجابه شماعرض کنم. در این جایی که این حسن یوسف قرار گرفته بطرز عجیبی رشد میکنه در حالی که برادر ها یا بچه های این حسن یوسف که در جاهای دیگه خانه قرار دارند اینقدر رشد ندارنه و هر از چند گاهی میارمشون اینجا تا رو به راه که شدند دوباره میبرم سر جای خودشون.
اندازه برگ از دمبرگ تا انتها حدود 25 سانت و ارتفاع گلدان از گف حدود 80 سانت هست
![]()
Last edited by amin_rogh; 10-10-2007 at 11:32.
سلام
در مورد تراریوم ضمن معرفی این تاپیک:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کتابی رو هم معرفی میکنم
ممکنه پیدا نشه چون من تو کتابخونه دانشکده دیدمش و خیلی هم قدیمی بود
اما به ساده ترین روش توضیح داده:
"تراریوم"
نوشته ی باربارا گرابمن
ترجمه ی محمد جواد پاکدل
ناشر: انتشارات مردمک
موفق باشید
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)