خوشم مییاد که میخوای با من بحث کنی.
jpg قابلیت progressive داره.وسط یک زمین بزرگ در سکند لایف هستی. از کدوم میشه استفاده کرد؟یعنی اینکه تنها مزیت فرمت های با حجم پایین مثل JPG فضاییه که روی دیسک می گیرن و پهنای باند ارسالی که برای آنلاین اسفاده میشه. که هیچ کدوم ربطی به بازی و کارت گرافیک ندارن.
۱- 20 دقیقه صبر کن تا همهی چند ده مگابایت تکسچر دانلود بشه.
2- همون لحظه وارد بازی شو، درسته که کیفیت گرافیکی اولش پایینه ولی آرومآروم بهتر میشه.
چه ربطی داره؟فرمت هایی که من اسم بردم فرمت ذخیرهسازی هستند و نه فشرده سازی. VGA هدر گرافیکی رو تشخیص میده و به pu ی خودش میفرسته. مثلن برای فایلهای کامپوسرو(مثل gif) مقدار هدر (به فرمت hexadecimal) هست F89a. حجم فایل روی حافظهی گرافیکی هم فقط به بایتکد بستگی داره.جهت اطلاعتون باید بگم JPG, PNG و دهها فرمت دیگه ای که منو شما می شناسیم فرمت های نرم افزاری هستن و کارت گرافیک اصلا اینها رو نمی شناسه. تنها فرمت فشرده سازی که سخت افزار کارت گرافیک می شناسه DXT هست.
در ضمن تا اونجایی که من میدونم (و خیلی کم میدونم چون سه سالی هست که کار دایرکتایکس نکردم) DXT مجموعه توابع فشردهسازی S3 هست که تو دایرکتایکس یا openGl استفاده میشه. نه فرمته و نه ربطی به سختافزار داره و حداکثر قدرت فشرده سازیش 4:1 نسبت به فرمت PCX ه.
صددر صد از BMP. اصلن jpg حجم بایت کد تو کارت گرافیک رو بیشتر از BMP میکنه. اگه بتونم با tiff کار میکنم که ایندکسینگ خفنی داره. گفتم در موارد خاص مثل بازیهای ممو -که تعدادشون هم کم نیست- مجبوریم از jpg استفاده کنیم.دو تا تکسچر داری:
یکی پسوندش BMP هست و بدون فشرده سازی، فرمت خام هست و در نتیجه کیفیت عکس هیچ تفاوتی نمی کنه.
عکس دوم پسوندش JPG هست و با فشرده سازی 70 درصد، لبه ها همه از بین رفته، رنگ ها از Color Table خونده میشه با کیفیت پایین و کنتراست هم به کلی از بین رفته.
هر دو هم 3 مگ از رم رو می گیرن، حالا شما باشی کدوم رو تو بازیت می ذاری؟
من فقط با این جملهی "هیچ مزیتی برای فرمت های JPG, GIF, TIFF و امثالهم وجود نداره، فقط پر از عیبند،" مشکل دارم.
من آمار ندارم که چند تا از انجینهای تجاری از gif انیمیشن پشتیبانی میکنند. اما با مثال نقض میتونم بگم که همهی انجینهای id و کارمک و شرکت LZW (مثل کوایک و دارکانجین که استاندارد ترین -و نه قویترین- انجینها هستند) به شدت از gif و از نگارش netscape اون استفاده میکنند. سعی کنید AnimatedTexture یونیتی و افت فریم برای انیمیشن بیشتر از 20 فریم رو با gif مقایسه کنید.در ضمن اینجا صحبت رو انجین های تجاری هست و باید بگم هیچ کدوم Gif رو ساپورت نمی کنن، هر کدوم یه AnimatedTexture خاص خودشون دارن.