ببینید دوست عزیز در مباحث قضایی و اختلافات حقوقی یا کیفری بین طرفین دادگاه های ایران مثل نظام حقوقی کامن لا نیست که از هیئت منصفه تشکیل شده باشه اینجا صرفا قوانین در مباحث حرف اول رو میزنند . بعد قوانین تکمیلی و عرف سپس بعد رویه قضایی . پس وجدان و اینجور مسائل در دادگاه ها برابر است با کشک .
اختلاف حقوقی چیزی نیست که صرفا بر پایه اعتماد به وجدان یا شخصیت خوب طرفین حل بشه و اصولا هم اعتماد به شخصیت طرفین در مسائل حقوقی اشتباه محضه. بخاطر همین قانون اهرم فشار تعیین کنندست که جای هیچ چون و چرایی نداره و طرف دیگه نمیتونه زیر چیزی بزنه .
ما اینجا به بررسی یک پدیده اجتماعی از زیر و بم نمیپردازیم که از خوبی یا بدی فلسفه مهریه صحبت کنیم . اینکه فلسفه مهریه دچار مشکل است یا نه مد نظر من و بحثمون نیست و کاملا یک بحث جداگانه میطلبه و من هم در این مورد با شما هم عقیده ام! اما من از آمار و واقعیتها فعلی جامعه ایران صحبت میکنم که اگر مهریه نباشه چه اتفاقاتی میتونه بیفته و دقیقا درسته که ما باید به جای این قوانین آموزشهای بهتری در جامعه انجام بدیم اما وضع کشور ما خراب تر از اینهاست که فکر میکنید و باور بفرمایید خیلی مونده تا مردم ما درک پذیرش مسائلی رو داشته باشند که میفرمایید و از طرفی دولتی هم نداریم که در این زمینه بتونه مفید واقع بشه و امیدوارم در آینده یه دلسوز پیدا بشه .
بنابراین :
1- بین شخص مونث مجرد با متاهل زمین تا آسمون تفاوته . قیاس شما صحیح نیست!
2-به شما پیشنهاد میکنم فردا به شعبات خانواده دادگاه عمومی شهرتون یه سربزنید تا متوجه بشید آمار من اشتباهه یا درست!
3-اگر قوانین حمایتی ما از زنان بهبود جدی پیدا کنه شک نکنید حقوق دانها در سطح کشور به موضوع مهریه واکنش نشون میدند! اما اهرمی قویتر در این کشور به نام
شرع اسلام که قوانین ما بر اساسش پایه ریزی شده اجازه حذفش رو نمیده لکن قانون این اختیار رو داره که سقف رو پایین تر بیاره مثلا از 110 سکه به 20 سکه کاهش بده .
4-در اخر کشورهای اروپایی امریکایی چیزی به نام مهریه ندارند ولی در عوض قوانین سخت حمایتی از زن و بنیاد خانواده ; عدم تبعیض جنسیتی ; و مهمترین فاکتور یعنی فرهنگ جا افته حقوق متقابل زن و مرد رو اعمال میکنند . هر وقت ایران به این نقطه رسید شما شک نکنید من اولین نفر هستم که به مجلس نامه میزنم شما هم امضاش کنید