کنار یکی از لاستیکهای جلو سمند یمقدار باد کرده . باید لاستیک عوض بشه یا قابل تعمیره ؟
مارک لاستیک NEXEN و 80 درصد هست
برای تعویض تایر چه برند ایرانی پیشنهاد میشه ؟
کنار یکی از لاستیکهای جلو سمند یمقدار باد کرده . باید لاستیک عوض بشه یا قابل تعمیره ؟
مارک لاستیک NEXEN و 80 درصد هست
برای تعویض تایر چه برند ایرانی پیشنهاد میشه ؟
Last edited by Soroush-S; 29-08-2016 at 23:12.
حتما تعویض کنید بسیار خطرناک هست و کناف داخلی لاستیک پاره شده با یک ضربه لاستیک میترکه .
کومهو . هانکوک . رودستون و غیره
مرسی از توجه شما و پاسخگویی به مطلب. با توجه به مدالها و ستاره هایی که در پروفایلتون درج شده و مطمئن نیستم تجربی هست یا دانشی...
عرضم به حضورتون که...
این مطلب رو از کجا و رو چه حسابی میفرمایید؟!
قانون فیزیک دوست عزیز . برگردیم به دوم راهنمایی و مفهوم اصطهکاک
پونز راحت تر وارد دیوار میشه یا میخ ؟
قطعا پونز ٬ چرا که سطح تماس بیشتر باعث تقسیم فشار از سطح بزرگتر به پایه پونز میشه .
من هم علمی و هم تجربی نظراتم رو خدمت دوستان بیان میکنم . در زمینه جنس لاستیک و نرمی تا تجربه نداشته باشید نمیتونید راحت نظر بدید .
اتفاقا انتظار داشتم همین نظر رو بدید...
ولی متاسفانه در فیزیک وسعت سطح عامل نیروی اصطکاک نیست. در فیزیک عوامل نیروی اصطکاک ضریب اصطکاک و نیروی عکس العمل سطح هستند. ضریب اصطکاک به جنس و زبری سطح مربوط میشه و نیروی عکس العمل سطح به جرم جسم مربوط میشه.
امکانش هست اگه رابطه ای در این ضمینه دارید رو نشون بدید؟
با افزایش نیروی F ، نیروی اصطکاک ایستایی نیز افزایش می یابد . تا زمانی که جسم در آستانه حرکت قرار گیرد . که در این لحظه بیشترین نیروی اصطکاک ایستایی را خواهیم داشت .
نیروی اصطکاک ایستایی بیشینه از رابطه زیر بدست می آید :
که در این رابطه N نیروی عمودی سطح وارد بر جسم است .
می توان برای نیروی اصطکاک ایستایی رابطه زیر را نوشت :
![]()
Last edited by siava5h; 12-09-2016 at 18:00.
دوست عزیز شما ضریب اصطهکاک خود لاستیک رو دارید بررسی میکنید که ربطی به این موضوع نداره ٬ باید ضریب اصطهکاک لاستیک و جاده رو محاسبه کنید ٬ هر جسمی یک ضریب اصطهکاک داره که ربطی به وسعت و اندازه جسم نداره . یعنی فرضا دونوع لاستیک مشابه و هم جنس داریم ٬ یکی برای دوچرخه و یکی برای تریلی . چون هر دو یک جنس مشابه هستند ٬ دارای ضریب اصطهکاک یکسانند ٬ اما اینجا بحث اصلا ضریب اصطهکاک جسم نیست بلکه میزان خود اصطهکاک بر سطح هست .
یک مثال دیگه بگم شاید موضوع روشن تر بشه برای شما
هواپیما با ضریب اصطهکاک هوا ( طبق نظریه آیرو دینامیک پل ) تقریبا ناچیز حساب میشه ٬ اما اگر مقاومت پیشرفته خونده باشید این ضریب اصطهکاک در نقطه نقطه هواپیما محاسبه شده ( ضرب شده ) تا مجموع و میزان اصطهکاک هوا با بدنه مشخص بشه .
در مورد لاستیک هم وقتی ضریب اصطهکاک لاستیک رو متوجه شدید و مفهومش رو خیلی خوب بلدید ٬ در ادامه باید در تمام نقاط سطح تماس محاسبه شود ( حتی ضریب اصطهکاک برخورد هوا با لاستیک هم قابل محاسبه هست )
بنابر این باید ابتدا نمودار سطح لاستیک ( ممان لاستیک ) با زمین رو محاسبه کنید ( انتگرال بگیرید زیر نمودار ) تازه اگر از شیب هم صرفنظر کنیم چون در این صورت بازهم باید محسابه داشته باشیم . سپس میزان انتگرال معین رو در ضریب اصطهکاک لاستیک و سپس در سطح ضرب کنید و هردو را با هم جمع کنید تا میزان کلی بدست بیاد .
خب حالا نیروی وارد بر لاستیک هست فشار روی سطح P/A
سطح ممان همون A هست فشار هم از فرمول وزن در گرانش ٬ حاصل ضربدر موی اس لاستیک ( ضریب اصطهکاک لاستیک )
من نتونستم فرمول ها رو تایپ کنم هرچند خیلیاش هم یادم رفته .
امیدوارم متوجه شده باشید .
مجددا تشکر از پاسخگویی. هدف کسب اطلاعات هست . در این بحث یا من موفق هستم یا شما، که نتیجه افزایش اطلاعات هر دوطرف هست و امید که این بحث را یک کل کل نپندارید.
من چند سوال بپرسم:
اول اینکه میزان تحصیلات شما و گرایشتان.؟ (مطمئنا دکترای فیزیک بودن نشان صحت بحث نیست و مجبور به ارائه روابط هستید، روابطی که قابل فهم سطوح پایین تر باشد. و همچنین کاردان مکانیک خودرو هم نشان از کم سوادی نیست) میزان تحصیلات بنده لیسانس مکانیک گرایش ساخت.
دوم ارئه روابط هست که اگر مطالبی که در ذهنتان هست را در گوگل سرچ کنید یک محتوای حدودی هم ارائه کند کفایت میکند برای من..
سوم به صورت موردی نسبت به پاسخ شما نظر بدم.
در تعیین معیار ضریب اصطکاک ضریب بین دو سطح سنجیده میشه. نه یک جنس. حتی ممکن است هر دو سطح از یک جنس باشند. اما ضریب منحصر به جنس نیست. و ارتباط به درگیری بین دو سطح دارد. ممکن است یک جنس زبر تر یا صافتر باشد که ضریب متفاوتی را میدهد.
منحرف شدن از یک هدف دچار سردرگمی در مسئله خواهد شد و دنیای مکانیک دنیای گستردگی و ناشناختگی است.
موضوع بحث در مورد میزان پهنای لاستیک بوده و معیار دیگری در مسئله آورد نشده. شما نمیتوانید معیارهای متعدد به مسئله اضافه کنید. در این مسئله تمامی معیارهای که نام برده نشده یکسان سنجیده میشوند اعم از شیب، میدان گردش، نیروی ایستا یا جنبشی، فرآیندهای ترمزگیری abs و یا معمولی، جنس لاستیک، جنس سطح آسفالت و کلیه پارامترهایی که میتواند در نیروی ترمز گیری خودرو موثر باشند.
بحث فشار بحثی مرتبط با مسئله هست ولی در نیروی f (اصطکاک) از معیارهای فشار استفاده نمیشوند. چرا که این پارامتر از روابط حذف هستند. از آنجا که نیرو عمود ثابت است، با افزایش سطح، فشار وارده بر اجزا کاهش میابد و نتیجتا ترمز گیری جز به جز سطح درگیر شونده نیز کاهش میابد این افزایش سطح و این کاهش نیروی اصطکاک اجزا با هم رابطه مستقیم دارند. از این رو از طرفین روابط حذف هستند. که همان رابطه معروف مو در نیروی عکس العمل سطح را ارائه میدهد.
صحبت شما در مورد هواپیما درست است اما برای هواپیما نیروی اصطکاک هوا تنها پارامتر مورد بررسی در این وسیله نقلیه هست و به دلیل سرعت زیاد تاثیر شدید دارد.
اما این مسئله در مورد لاستیک سنجیده نمیشود. چرا که آشفتگی هوا در جلوی چرخها به شدت زیاد است. و اصلا پارامتر محاسبه ای برای آن تعیین نشده و با آزمایشات کامپیوتری و شبیه سازی آنرا تخمین میزنند.
اگر معیار افزایش سطح را افزایش درگیری لاستیک با هوا مد نظر دارید که بنده بعید میدانم، آیا آنرا تنها معیار ترمز گیری قرار میدهید؟
متاسفانه خیر. به نظرم جواب مناسبی برای سطح ارائه نشد.
Last edited by siava5h; 03-09-2016 at 12:46.
سلام دوستان عزیز
زاپاس پراید تا چند سال میشه نکرد زیر ماشین؟
مال من هنوز نوه و 3 ساله دست نخورده.
درود
عمر لاستیک دست نخورده بین ۵ تا ۷ سال هست .
سلام مهندسدرود
عمر لاستیک دست نخورده بین ۵ تا ۷ سال هست .
تشکر از اظهار نظرتون عزیز.
پیشنهادات شما راهگشای فرومه.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)