به هیچ تیمی تعلق خاطر ندارم و كاملا شانسی و اتفاقی دروازهبان استقلال شدم.
امسال قطعا استقلال را قهرمان میكردم
حساسترین بازی هفته تحت شرایطی كاملا ویژه برگزار میشود. بحث سه اخطاره شدن محمد نوری، تردید و محرومیت فابیو جان واریو و البته ادعای طلب 40 میلیونی فیروز كریمی از استقلال، شكل متفاوتی به بازی استقلال و صبا باتری بخشیده است، آنچه حساسیت این بازی را به اوج میرساند باخت 3 بر یك استقلال در بازی رفت است و بدون تردید فردا قلعهنویی پس از پیروزی مقابل مس و پرویز مظلومی در اندیشه فتح دومین نبرد حیثیتی است. صرفنظر از بازی انتقامجویانه، بازی دو تیم یك تماشاگر ویژه هم دارد؛ ناصر حجازی كه تلاشهایش برای بازگشت به لیگبرتر با ابومسلم نافرجام ماند، پس از اتفاقات فصل گذشته كه او را یك پای تغییر و تحولات استقلال كرده بود نظرات جالبی در مورد بازی فردا دارد.
گفتوگو با مرد شیكپوش و چهره كاریزماتیك فوتبال ایران از بررسی ابعاد فنی استقلال آغاز شد:«در تیم فعلی استقلال عنصر خلاقیت به بالاترین حد خود رسیده است. بازیكنان خلاق، تكنیكی و تاثیرگذاری كه امروز در استقلال حضور دارند كمك قابلتوجهی به شكلگیری كارگروهی و رسیدن به اهداف تاكتیكی كردهاند.» حجازی بلافاصله یك فلاش بك به فصل قبل میزند:«فصل پیش از باشگاه خواستم همین فابیوجان واریو كه امسال ستاره استقلال است را به خدمت بگیرند اما گفتند باشگاه فولاد 300 میلیون روی او قیمت گذاشته و توان پرداخت این پول را ندارند. علاوه بر او مازیار زارع را هم میخواستم. اما بعد از رفتن من باشگاه پولدار شد و دست روی هر بازیكنی كه گذاشت، گرفت.» برای قضاوت در مورد تواناییهای فنی قلعهنویی و فیروز كریمی نظرات حجازی صائب است؛ چه آنكه او سابقه كار كردن با هر دو مربی را دارد:«فیروز كریمی یك مربی تاكتیك محور است اما تاكتیكهای او اغلب برای خنثی كردن تاكتیك حریف بهكار گرفته میشود و قلعهنویی هم با ابزار خوب، فوقالعاده نتیجه میگیرد. او حتی در بعضی پستها بازیكن زیاد آورده و برای اینكه بتواند همه بازیكنانش را راضی نگه دارد، هر بازیكنی كه قهر میكند را دو یا سه بازی فیكس بازی میدهد اما من با امثال سانجان بازی میكردم.»
پیشبینی بازی دو تیم از نگاه حجازی حكایت از برتری استقلال به روایت او دارد. حجازی به همان نكتهای اشاره میكند كه نقطه قوت استقلال به شمار میرود. هافبكهای خلاق وخط میانی ویرانگر آبیها. این ویژگی نقطه مقابل تیم او در فصل گذشته است:«استقلال فورواردهای فوقالعادهای دارد اما آنچه با دیدن بازیهای استقلال نمود بیشتری دارد، خط میانی قدرتمند آنهاست. بازیكنی مثل جان واریو به تنهایی یك تیم است و به لحاظ جاگیری، دوندگی، كار با توپ قابلیتهای منحصر به فردی دارد. فابیو فوتبال را با تمام وجود و احساسش بازی میكند، مثل تمام فوتبالیستهای برزیلی.»
بهرغم گذشت یكسال از مسائل و اتفاقات گذشته. حجازی هنوز هم دل پری بابت بركناریاش و بیعت با فیروز كریمی دارد:«آوردن فیروز كریمی اشتباه بزرگ من بود، همانطور كه اشتباه كردم و در مورد انتخاب دستیار و مربی بدنسازم از باشگاه اختیار تام نگرفتم. من نباید به آنها اعتماد میكردم. قبل از آمدن فیروز كریمی و در هفته چهارم استعفا داده بودم اما باشگاه خودش اصرار داشت به كارم ادامه بدهم.»
حجازی با لحنی آمیخته به حسرت هنوز از مهلت كمی كه فصل پیش در اختیارش قرار دادند میگوید:«فصل پیش تیم خوبی ساخته بودم و اگر باشگاه فرصت بیشتری به من میداد و بازیكنان مورد نیازم را میخرید، تردید نداشته باشید استقلال امسال شانس اول قهرمانی بود. كمااینكه همان تیم من قهرمان جامحذفی شد.» بازیكنانی مثل منیعی، برهانی، منتظری و كوشكی كه سال گذشته فصل فاجعهباری را تجربه كردند، در تیم قلعهنویی به ستارههایی تاثیرگذار تبدیل شدهاند و حتی به پیراهن تیمملی رسیدهاند، حجازی اما نزول این بازیكنان در فصل گذشته را به بدشانسی خود ربط میدهد:«این از شانس بد من بود كه آرش برهانی در هر بازی چندین و چند موقعیت را به هدر میداد اما حالا آقای گل لیگبرتر است. همین برهانی را قبل از آغاز فصل جواب كرده بودند و چهار هفته اول نیمكتنشین بود، ضمن اینكه اكثر بازیكنان موفق این فصل را من به استقلال آوردم.» حجازی در آستانه بازی استقلال و صبا باتری موضعگیری متفاوت و البته عجیبی را از خود بروز میدهد:«به هیچ تیمی تعلق خاطر ندارم و كاملا شانسی و اتفاقی دروازهبان استقلال شدم. من نه طرفدار استقلال هستم و نه صبا باتری. تیم من بارسلوناست.»
بااینحال او استقلال را یكی از شانسهای قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا میداند؛ «من 11 سال پیش و با تیم «زپرتی» استقلال به فینال جام باشگاههای آسیا رسیدم و با این بازیكنانی كه امروز در استقلال حضور دارند، آنها باید قهرمان آسیا شوند