یادداشتی از کارلو گارگانزه: آیا کریستیانو رونالدو بهترین بازیکن تاریخ است؟
کارلو گارگانس از گل دات کام اظهارات گستاخانه و مضحک خورخه مندس، مدیر برنامههای کریستیانو رونالدو، مبنی بر اینکه این ملی پوش پرتغالی برترین بازیکن تمامی ادوار بوده است، را به تمسخر میگیرد.
ترجمه: احمد تقیزاده
سايت گل- و بالاخره جایزه این هفته “اندی گِرِی” به خاطر اظهارنظر بسیار ابلهانه، احمقانه و از روی نادانی و بیاطلاعی، به کارگزار و وکیل برتر‼! «خورخه مندس» تقدیم میگردد!
امروز صبح به نقل از اکسپرس خبر داد که مدیر برنامه های این بازیکن پرتغالی ادعائی مبنی بر آن داشته که موکلش بهترین بازیکن فوتبال در تمامی ادوار بوده است. مندس در این باره اینچنین توضیح داد: “من فکر میکنم دلیل این امر سرعت زیاد، تکنیک فوق العاده و توان زیاد وی در بازی هوائی است. فکر میکنم همه با نظر من موافق خواهند بود.” اکنون همه میدانیم که بیشتر وکلای بازیکنان فوتبال به دنبال اظهارنظرهائی هستند تا به نوعی بازیکن و موکل خود را بیش از سایرین در معرض توجه عام قرار داده و بتوانند بیشتر روی او مانور دهند. حامیان مالی رونالدو که به واقع هیچ درکی از فوتبال ندارند، تحت تأثیر همین جوسازیها قرار گرفته و با چکهای سفید امضاء و دلارهای رنگی خود، به این فضا دامن میزنند. برخی چنین استدلال میکنند که اظهارات مندس را باید نادیده گرفت زیرا اظهارات او صرفاً جنبه تجاری و تبلیغاتی داشته است.
اما با این وجود، تنها به خاطر استحضار هواداران فوتبال و خوانندگان، به ویژه آنهائی که سن و سال کمتری دارند، تنها به این دلیل بر خود لازم میدانم به این نکات اشاره کنم تا بگویم اظهارات مندس تا چه اندازه مسخره و مضحک بوده است.
موضوع بهترین بازیکن تمامی ادوار همیشه مطرح بوده است. همانگونه که کریس وُوکس از گل داتکام چند هفته پیش در مطلبی اشاره کرده بود: “در ورزشی که به طور ذاتی بسیار وابسته به کار تیمی و گروهی است، پس چرا همه به دنبال این مباحث هستند که فلان بازیکن در فلان مسابقه برتر از بازیکن حریف بود و بر او غلبه کرد، و حتی روی این مسئله بسیار پافشاری میکنند. و در طول یک قرن گذشته هم برخی تمایل دارند تا ویژگیها و معیارهای فوتبالیستهای برتر را با یکدیگر مقایسه کرده و آنها را به تفکیک با هم قیاس کنند و چنین نتیجه گیری کنند که فلان بازیکن بهتر از سایرین بوده است. اما یکی از بهترین حقایق در مورد فوتبال اینست که فوتبال سبب میشود تا مردم ایدههای بسیار زیادی در مورد فوتبال بیان کرده، و بحث بهترین بازیکن جهان هم موضوع دیگری برای مردم است تا به آن پرداخته و خود را سرگرم آن کنند؛ پس با این تفاسیر بنده چه جایگاه و اختیاری دارم که بخواهم به این بحثها خاتمه دهم؟”
پس دوست عزیز، کریس وُوکس، من را نیز از پرداختن به این بحث باز نخواهد داشت.
در ادامه 100 بازیکنی را که در طی کمتر از یک ساعت گردآوری کردهام و به باور من در دوره بازیگری خود به لحاظ توانائیهای انفرادی و موفقیتهای به دست آمده بسیار بهتر از کریستیانو رونالدو بودهاند، نام میبرم. به دلیل آنکه زمان بازی فوتبال تا پیش از دهه 1960 کمتر از 90 دقیقه بوده، از اینرو بازیکنان دهههای 1950 و پیش از آن در این فهرست لحاظ نشدهاند. البته باز هم بازیکنان دیگری به ویژه در آمریکای جنوبی برتر از رونالدو بودند که از جمله میتوان به آلبرتو اسپنسر اشاره کرد که بسیار برتر از رونالدو بوده است، اما در اینجا مجالی برای توجیه و استدلال برتری او نسبت به رونالدو نیست.
رونالدو حتی در ردیف سه بازیکن برتر تاریخ فوتبال پرتغال هم جائی ندارد، و حتی جزء 100 بازیکن برتر 50 سال گذشته نیز نمیباشد. آقای جورج، وکیل و مدیر برنامههای رونالدو، آیا نگاهی به این فهرست داشتهاید؟ اما بنده خیلی خرسندم که این فهرست را به شما نشان دهم.
صد بازیکن برتر و بالاتر از کریستیانو رونالدو
آرژانتین: دیهگو مارادونا، لیونل مسی، خاویر زانتی، دانیل پاسارلا، ماریو کمپس، عمر سیووری، آلفردو دیاستفانو (یعنی منظور آقای وکیل این بوده که کریستیانو رونالدو واقعاً از مارادونا هم بهتر بوده؟)
برزیل: پله، لوسیو، رونالدینیو، کافو، رونالدو، ریوالدو، روماریو، زیکو، فالکائو، جونیور، ریولینو، جرزینهو، گرسون، توستائو، دیالما سانتوز، گارینشا، خوزه آلتافینی، نیلتون سانتوز، دیدی، زیتو (شاید از پله هم بهتر بوده است‼!)
بلغارستان: هریستو استویچکف
جمهوری چک: پاول ندود
دانمارک: میشائیل لادروپ، آلان سیمونسن
انگلیس: سِر بابی چارلتون، بابی مور، گوردون بنکس
فرانسه: زین الدین زیدان، لیلیان تورام، مارسل دسائی، میشل پلاتینی، ژان تیگانا، آلن ژیرس (آیا رونالدو بهتر از زیدان بوده است‼؟)
آلمان: یورگن کوهلر، لوتار ماتیوس، آندریاس برمه، رودی فولر، کارل هاینس رومنیگه، اولی اشتلیکه، راینر بونهوف، پل برایتنر، فرانتس بکن بائر، گانتر نتزر، وولفانگ اُورات، گرد مولر، کارل هاینس اشنلینگر، اووه زیلر (و آیا رونالدو از بکن بائر هم بهتر است؟)
مجارستان: فلورین آلبرت، فرانک پوشکاش، ساندور کوکسیس
ایتالیا: جیان لوئیجی بوفون، فابیو کاناوارو، آلساندرو نستا، پائولو مالدینی، جوزپه برگومی، روبرتو باجو، فرانکو بارهسی، آنتونیو کابرینی، گاتانو چیهرا، دینوزوف، کلادیو جنتیله، جیاچینتو فاکتی، ساندرو مازولا، لوئیجی ریوا، جیانی ریورا (رونالدو حتی بهتر از مالدینی‼؟)
مکزیک: هوگو سانچز
هلند: ادگارد داویدز، فرانک رایکارد، رود گولیت، مارکو فان باستن، رود کرول، جان نیسکنز، یوهان کرایف (و حتی بهتر از یوهان کرایف)
ایرلند شمالی: جورج بست
لهستان: کازیمیر دِینا، زگوراز لاتو
پرتغال: لوئیس فیگو، اوزه بیو، ماریو کولونا (او حتی از اوزه بیو و مولر هم بهتر است؟)
پرو: تئوفیلو کوبیلاس
اسکاتلند: کنی دالگلیش، جیمی جانستون
اتحاد جماهیر شوروی سابق: اولِگ بلوخین، آلبرت شسترنیِف، لئو یاشین، ایگور نِتو
اسپانیا: جابی، آندرس اینیستا، فرانسیسکو جنتو، لوئیس سوارز
یوگسلاوی سابق: دژان استانکوویچ، دراگان یاجیک
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سهشنبه 11 ژانویهٔ 2011