با تشکر از دوست عزیزم X-lichking بابات این همه زحمت و کوشش تو اینترنت و اطلاعات عالی.
اما به عرض دوستان برسونم که من شخصآ زیاد به اطلاعات موجود تو سایتهای اینترنتی اعتقاد ندارم از این رو سعی میکنم که به صورت تجربی تست کنم.من دیشب یک تست مفصل بین لپ تاپ خودم(Pro 64 jq) و سونی مدل F 115 FX/B انجام دادم و نتیجه اش رو هم در زیر براتون میگم:
در ابتدا صفحه نمایش ها رو با هم مقایسه کردم.در رزولیشن برابر 720×1280 و با Max حالت نور و روشنایی در حالت نمایش عکس،فیلم و گیم(نمایش 3D)و این نتیجه بذست اومد:
در نمایش قسمتهای روشن تصویر(کلیه قسمتهای بغیر از مشکی و رنگهای تیره) به وضوح میشد برتری سونی را دید و به دقت هم نیاز نداشت.در قسمتهای تاریک و رنگهای تیره اسوس بهتر بود اما نه خیلی زیاد.سونی کاملآ در قسمتهای تیره همه چیز رو تاریک میکرد ولی اسوس جزئیات کمی بهتر بود که فکر میکنم بخاطر استفاده از LED باشه.در تست با MAX رزولیشن که سونی با فول HD و اسوس با 768×1366 بودند.بطور کاملآ واضح میشد برتری سونی رو دید.اما باز هم مشکل قسمتهای تیره باقی بود.
اما تست پردازش
در این قسمت هر دو ویندوز با یکسری برنامه های ثابت و میزان load رم به مقدار 1.25Gb تست شدند.در یک رندر تصویری با برنامه Primiere اسوس تقریبآ به طور محسوسی سریع تر عمل کرد ولی در تست محاسباتی با نرم افزار Catia سونی به طور محسوس سریع تر بود تو زمان نصب ، Nero 9 رو اسوس سریع تر نصب کرد و در عوض سونی Office رو بهتر نصب کرد.در کل چیزی که کلآ من از این تست و چند تست دیگر(اجرای برنامه،بوت شدن و ...)دستگیرم شد این بود که نمیشد بگی کدوم سریع تره و تقریبآ از لحاظ پردازشی تو یه سطح بودن.(البته هم من و هم دوست عزیزم از این تست کلی شاکی بودیم چون تمام ساختار لپ تاپ و ویندوزمون رو به هم ریختیم ولی خب این تست لازم بود).
اما تست صدا
از لحاظ صدای DVD درایو ،تقرییا هر دو پر صدا هستند اما کاملآ میشد بلند تر بودن صدای اسوس رو تشخیص داد.از لحاظ صدای فن CPU کاملآ صدای سونی بیشتر بود.در حالت عادی این اختلاف کم بود و تقریبآ صدای هر دو رو با دقت کامل میشد شنید.اما در حالت Load صدای سونی خیلی بیشتر بود چون به راحتی به گوش میرسید اما اسوس رو باز هم باید دقت میکردید تا بشنوید.صدای هارد هر دو هم که شنیده نمیشد.تو تست صدای اسپیکر بلندی صدای سونی مشهود بود.اما از لحاظ کیفیت صدا بخصوص باس صدا برتری اسوس رو به راحتی میشد فهمید.البته این تست با یه DVD اورجینال گرفته شد و هر دو مدل هم به خوبی با MAX صدا و بدن خش موفق به پخش شدند.در استفاده از هدفون برتری اسوس به شدت افزایش میافت.
تست گرافیک
تو این تست که وقت زیادی هم گرفت نتایج زیر بدست اومد:(کلیه تستها با نرم افزار Fraps )
بازی Crysis Warhead تو رزولیشن 720×1280 با تنظیمات Very High و AA وVsync هم تا بالاترین حد.
اسوس متوسط فریم 21 و سونی متوسط 11 اما میشد با اسوس راحت تو این تنظیم بازی کرد ولی سونی قابل بازی نبود.
با همون رزولیشن و با تنظیمات high بدون AA و Vsync
اسوس متوسط 32و سونی متوسط 17رو داشتند که باز هم با سونی نمیشد بازی کرد.
با همون رزولیشن و با تنظیمت مدیوم و بدون AA و Vsync
اسوس متوسط 46 و سونی متوسط 28 داشتند.
بازی Devil May Cry 4 با رزو لیشن 720×1280
با تنظیمات اولترا و با AA و Vsync
اسوس متوسط 26 و سونی متوسط 12که با سونی نمیشد بازی کرد.
با تنظیمات اولترا و بدون AA و Vsync
اسوس متوسط 36 و سونی متوسط 18 داشتند که باز هم با سونی نمیشد بازی کرد
با تنظیمات High و بدون AA و Vsync
اسوس متوسط 57 و سونی متوسط 31 داشتند.که به راحتی قابل بازی بود.
البته بازیهای NFS Shift و PES 2010 رو هم تست کردیم که با هر دو تو بالاترین حالت گرافیک قابل اجرا بودند.
از لحاظ کارکرد با کیبورد سونی بهتر بود اما کیبورد این دو خیلی شبیه به هم است فقط اسوس یه مقدار کلید ها متراکم تر است.
با عرض پوزش از دوستان به دلیل نبودن وقت تست دیگه انجام نشد.من جمع بندی رو به عهده خودتون میزارم اما جمع بندی من به صورت زیر است:
به نظر شخص من از لحاظ کلی بغیر از گرافیک که سونی اصلآ قابل قبول نبود تو تمامی موارد دیگه این مدل سونی از این مدل اسوس قابل قبول تره.پس به نظر اگر دوستان به صورت حرفه ای قصد بازی با لپ تاپ رو دارند اصلآ سونی مناسبشون نیست چون باید بازیها رو با گرافیک پائین اجرا کنند که من به شخصه نمی پذیرم.اما اگر کاربردتون در حد گیم های حرفه ای نیست خرید این مدل سونی کاملآ منطقی تر به نظر میرسه.البته اختلاف قیمت حدود 200.000 تومانی این دو مدل رو باید در نظر گرفت.البته F115 خیلی بهتر از F116 به نظر میاد.
.gif)