هر چند یکی از دوستان به تعریف ای پی استاتیک و دینامیک اشاره کردند اما فکر کنم که دانستن تعریف و تفاوت مورد سوال شمانبود
برای مشخص شدن کاربردهای ای پی استاتیک با یک مثال ساده شروع می کنم
ای پی استاتیک همانند یک شماره موبایل دایمی است درحالی که ای پی دینامیک شبیه استفاده از تلفن عمومی است که با پایان یافتن مکالمه شماره شما هم ازبین میره.
خوب طبیعیه که تازمانی که فقط شما با دیگران تماس می گیرید و شماره خود را به هیچکس نمی دهید و نیازی به در دسترس بودن ندارید تفاوتی بین شماره موبایل دائمی و تلفن عمومی نیست
اما همین که قرار شد برای انجام امور شخصی یا کاری شماره خود را به کسی بدهید در این صورت شماره ای که همواره بتوان با ان با شما تماس گرفت ارزش واهمیت خود را نشان می دهد
خوب حال با این مقدمه بریم سر این موضوع که ثابت ماندن ای پی شما در اینترنت (همان شماره تلفن شما در مثال فوق) در کجا ها ضروری و لازمه؟
1) Remote access
اولین مزیت داشتن ای پی استاتیک دسترسی راحت به کامپیوترتان از هر نقطه دنیا است برنامه هایی همچون Remote Administrator یا PC Anywhere مزیت واقعی خودشون رو وقتی نشون می دند که کامپیوتر مورد نظر شما چه در خانه چه در محل کار ای پی استاتیک داشته باشه و گرنه پس از برقراری هر ارتباط فقط تا پایان همان ارتباط به ان کامپیوتر دسترسی دارید و با تعویض شدن ای پی ارتباط قطع می شه و برقراری ارتباط مجدد با دادن فقط بادادن ای پی جدید امکان پذیره
2) وب سرور
اگر مایل هستید که بروی کامپیوتر خود یک وب سرور داشته باشید برای امور شخصی یا کاری
3) راه اندازی FTP SERVER
4) راه اندازی یک game server
اکثر بازیهای کامپیوتری دارای امکاناتی هستند که به شما اجازه می دهد کامپیوتر خودرا بعنوان سرور معرفی و نحوه اجرا و این که چه کسانی امکان حضور در بازی رو داشته باشند رو کنترل کنید
معایب ای پی استاتیک
هکرها
همانطور که اگر مزاحم تلفنی شماره شما رو بدست بیاره می تونه مزاحمت برای شما ایجاد کنه هکرها هم با داشتن ای پی استاتیک شما می تونند حملات خود رو به صورت مداوم برعلیه شما ادامه بدن
طبیعیه که کسانی که بدلایل مختلف که در بالا هم به ان اشاره شد به ای پی استاتیک نیاز دارن بازهم می تونند با استفاده مناسب از امکاناتی همچون فایروال و رعایت مسائل ایمنی امنیت خود را حفظ کنند همچون وب سایتهاو ...
ولی اگر به هیچکدام از موارد ذکر شده در بالا نیازی ندارید ای پی دینامیک امنیت خاص خودش رو به شما می ده امنیت ناشناس بودن.
در یک کلام امکان رهگیری و ... فعالیتهای شما مشکل تره
موارد دیگه ای هم بسته به کار و نوع فعالیت شخص می تونه مهم باشه که خوب فکر نمی کنم برای یک کاربر معمولی اهمیتی داشته باشه