خب من واضح تر صحبت کنم شاید کمک کننده باشه، اولین نکته اینکه من هم با لفظ ازدواج سفید برای چنین رابطه ای مخالفم و قبلا هم در پست هام به این نکته اشاره کردم. دقت هم بفرمایید در پستم در مورد زندگی مشترک بدون ثبت ازدواج نه لفظ ازدواج به کار بردم و نه لفظه ازدواج + سفید.
الان طوری برداشت شده که بنده عرض می کنم با ازدواج رسمی مخالفم (البته در مورد سایر نظرات مشابه من هم این مصداق داره). به هیچ عنوان... میشه گفت ازدواج مهمترین اتفاق زندگی یک فرد هست. اما مسئله اینه که نه من نوعی و نه هیچ کس نوعی نمی تونه ارتباط افراد رو مورد قضاوت قرار بده و بر اساس صلاحدید خودش (صلاح بر مبنای هر دلیلی) برای دیگران تعیین تکلیف کنه.
در اینکه در جامعه ما این نوع ارتباط قابل قبول نیست شکی نیست و دشواری های متعددی پیش رو داره اما دو نفر که این نوع زندگی رو انتخاب می کنند این رو هم می پذیرند. الان هم قصد اشاعه هیچ نوع ارتباط خاصی نیست. آیا گفته شده که ازدواج رسمی نکنید بفرمایید زندگی مشترک بدون ثبت رسمی کنید؟ آیا من همچین چیزی گفتم؟ آیا کسانی که ازدواج رسمی داشتند رو قضاوت کردم که کار اشتباهی نکنید شما در حال لکه دار کردن ارتباط هستید؟ که الان بخوایم در مورد مضرات ازدواج رسمی برای شما توضیح بدیم. اصلا چه فرقی می کنه دوست عزیز؟ شما حتی یک مخالف هم داشته باشید کافی هست که نتونید نتیجه صد در صد در مورد موضوعی بگیرید.
برای چی میدونن در زندگی مشترک رسمی خوشحال نخواهند بود؟
من نمی دونم همه اشخاصی که می خوان ارتباط بدون ازدواج رسمی داشته باشند و برای اونها ازدواج رسمی صلاح داده می شه خوشحال خواهند بود یا نه چون من اعتقاد دارم افراد باید در تصمیم گیری آزاد باشند. شما که معتقد به عدم آزادی هستید و اجبار برای ثبت رسمی از کجا می دونید این اندیشه شما برای میلیون ها افراد جامعه کارکرد خواهد داشت؟ چه چیزی به شما که فقط یک فرد از این چند میلیون هستید این اطمینان رو می ده؟
عرض من همینه که مگه زندگی مشترک رسمی چه چیزایی رو قراره تحمیل کنه که ازدواج سفید و غیر رسمی اونارو تحمیل نمیکنه؟
شما هرچیزی رو که در ازدواج سفید میشه بهش رسید ولی در ازدواج رسمی دست نیافتنی هست رولطفا ذکر کنین.
شما رو ارجاع می دم به اول صحبتم. من چیزی رو توصیه نمی کنم. من می گم افراد برای تصمیم گیری آزاد باشند. هر تصمیمی عواقب مثبت و منفی داره که مسئولیتش با خود اونهاست.
در مورد مثال شناسنامه از نظر من شخصی سنخیتی با این موضوع برای تشابه وجود نداره.
اما در نظر کلی و به عنوان فقط نظر شخصی و نه حتی توصیه برای دیگران، ایران بستر لازم برای چنین ارتباط آزادی رو نداره، چه درست و چه غلط ما در فرهنگی زندگی می کنیم که چنین چیزی به سختی مورد قبول هست و در کلیت می تونم بگم مورد قبول نیست. چون فرد با جامعه در ارتباطه, حالا اگه دو فرد تصمیم می گیرند چنین زندگی ای داشته باشند عواقب خوب و بدش رو حتما می پذیرند. باز هم می گم نظر شخصی هست.