جلوی امیر کبیر نوشته آشپز که ! شماره 4 رو نمیگی مگه ؟!
نکنه شماره 41 رو میگی ؟فکر کنم اون یکی دیگه باشه !!
پ ن : همچنان منتظر سعید جان هستیم ! سعید امشب اگه پست رو ندی نصفه شب برات زنگ میزنم بی خواب بشی !!![]()
جلوی امیر کبیر نوشته آشپز که ! شماره 4 رو نمیگی مگه ؟!
نکنه شماره 41 رو میگی ؟فکر کنم اون یکی دیگه باشه !!
پ ن : همچنان منتظر سعید جان هستیم ! سعید امشب اگه پست رو ندی نصفه شب برات زنگ میزنم بی خواب بشی !!![]()
Last edited by Gam3r; 14-08-2011 at 23:09.
سلام دوستان
چند وقت پیش محمد عزیز کلی اصرار میکرد که یه متنی بنویسم ولی به دلیل کمبود وقت شرمندش میشدم. سه شنبه کلاس های تابستون مدرسم تموم شد و یه کم وقت آزاد بدست آوردم ، سعی کردم توی این پست یه سری تجربه های شخصی خودم و دوستانم رو بنویسم. خواهشی که از شما دارم اینه که حتما کل پست رو بخونید ، مطمئنم خیلی کمکتون میکنه /// چون مطالب این پست تجربه ی من و دوستانم هست ، مطمئنا با اکثر مطالبش شما هم برخورد خواهید کرد و اگه راه مقابله با اون رو ندونید مجبورید مثل ما با روش آزمون و خطا جلو برید و بعضی موقع ها به خاطر اشتباهتون تاوان سنگینی رو بپردازید ، پس حتما کل پست رو بخونید !
...
◄ کی هستم ؟!
من سـعـید هستم . دبستان توی یه مدرسه ی دولتی بودم . راهنمایی رو توی شاهد بودم و در حال حاضر در دبیرستان غیر انتفاعی نــجــم الـثــاقــب ( از مجموعه دبیرستان های سلام ) درس میخونم . رشتم ریاضیه و معدل پارسالم 19.25 شده .
اول از همه میخوام یه دسته بندی کلی درباره ی موضوعات این پست انجام بدم
چگونه مطالعه کنم ؟
انگیزه برای درس خوندن
برنامه ی مطالعاتی صحیح
نحوه مشخص کردن مطالب مهم
اولویت بندی در خواندن مطالب
شیوه ی مرور درس ها
انتخاب منابع مطالعاتی مناسب
..
آفت های مطالعه
کلاس های غیر ضروری
دوستان ناباب
اعتیاد به یک تفریح
دوست جنس مخالف
خواب !
....
☜ چـگــونـه مـطــالــعــه کــنــم ؟
اهمیت این بخش فوق العاده زیاده . اگر شما یک روش مطالعه ی صحیح داشته باشید ، سریع تر مطالب رو یاد میگیرید و توی یه بازه ی زمانی مشخص مطالب بیشتری میخونید . بعضی هارو دیدم از این بخش بی تفاوت میگذرن و دونستن روش صحیح مطالعه و شرایطش رو یه وقت تلف کردن به حساب میارن و معمولا دلیلشون هم این هست : « فلان دانشمندمون ، توی خونشون یه چراغ نداشتن و طرف مجبور بوده بره زیر تیر چراغ برق توی بدترین شرایط درس بخونه و با این شرایط دانشمند هم شده ... » برای جواب دادن به این دسته از عزیزان باید گفت که همون دانشمند اگه توی شرایط مناسب درس میخوند، به جای اینکه روزی 7 ساعت وقت بزاره برای خوندن مطالبش ، با روزی 3 ساعت هم کارش راه میفتاد و مطلب رو سریع تر میگرفت .. بعضی ها هم دیگه خیلی توی کشف راه صحیح مطالعه وسواس دارن ! مثلا طرف 2 ماه فقط دنبال روش های مطالعه میگرده و میترسه با یه روش غلط استارت بزنه . اگر حتی با یه روش مطالعه ی غلط استارت بزنید طی یه مدتی با کسب تجربه ، کم کم خودتون روش مطالعه ی مناسبتون رو کشف میکنید![]()
◄ انـگـیــزه بـرای درس خــونــدن
حتی در بین بچه های درس خون هم این سؤال همیشه هست : « اصلا من برای چی دارم این درس ها رو میخونم ؟! » معلم های ما برای جواب دادن به این سؤال معمولا میگفتن : « برای کنکور ! » در واقعیت هم اگه هدف نداشته باشید جوابش همینه . خیلی از درس هایی که میخونیم شاید به درد آینده نخوره اما چیزی که باعث شده هم مدرسه ای هام علاقه به درس خوندنشون خیلی زیاد بشه ، اینه که هدفشون رو مشخص کردن . به خاطر همین توی درس خوندن یه انگیزه ی وصف نشدنی پیدا کردن . خودم رو مثال میزنم من از فیزیک متنفر بودم . همش میگفتم : « چیه این فیزیک ؟! فقط بلدن توپ بندازن بالا بگیرنش !! »عوضش تا دلتون بخواد از بچگی خوره ی بازی های کامپیوتری بودم . یه روز با یه برنامه ی بازیسازی آشنا شدم و شروع کردم به بازیسازی و در حال حاضر برنامه نویس برای بخش انجین هستم ( Game Programmer ) و بعضی موقع ها برای یه شرکتی برنامه مینویسم و قصد هم دارم که توی آینده در یکی از دانشگاه های کانادا Computer Science بخونم و ...
شاید این هدف من برای شما مسخره باشه ولی من راهم رو پیدا کردم . میدونم بازی نیاز به فیزیک داره . فیزیک رو برنامه نویس مینویسه و من برای اینکه فیزیک بازی هارو بنویسم باید خودم فیزیکم خوب باشه . پس الان میدونم تک تک فرمول های فیزیک که دارم یاد میگیرم در آینده برای نوشتن الگوریتم ها کمکم میکنه. به خاطر همین فیزیک رو با یه انگیزه ی بالایی میخونم و از خوندنش لذت میبرم ! برای مشخص کردن هدف فقط کافیه ببینید به چه چیزی علاقه دارید . اون علاقه و وابستگی شما رو به عالی ترین درجه ها میرسونه !
از الان اگه هدفتون مشخص باشه انگیزتون برای درس خوندن چند برابر میشه ( البته این وسط عربی مظلوم واقع میشه چون وجودش اضافیه ! ولی با همون فرض « برای کنکور ! » عربی رو هم بخونید : دی )
◄ بـرنـامـه ی مـطـالـعـاتـی صـحـیـح
( این قسمت رو قبلا توی یه مقاله توی پی.تی خونده بودم و به نظرم راه هایی که نویسنده ی اون مقاله پیشنهاد داده خیلی عالیه و خودم با این روش جواب گرفتم. این قسمت رو عینا از اونجا کپی میکنم)
هر چند به ندرت من دیدم بدون برنامه هم کسی موفق بشه، ولی اکثرا کسایی توی یه امتحان موفق میشن که با برنامه جلو میرن.
اگر برای خوندن یه مبحث مدت زمان خاصی رو وقت دارید سعی کنید طوری زمان تون رو تنظیم کنید که 3-2 دور مطالب رو بخونید. به عنوان نمونه:
مثال:
فرض کنید 500 صفحه جزوه رو باید برای امتحانی بخونید و یک هفته هم وقت دارید. چه جوری میشه این وقت رو استفاده کرد:
الف- روش بسیار غلط و بسیار شایع: روز اول 10 صفحه می خونید، روز دوم 20 تا، روز سوم 25 تا و ...، شب امتحان که می رسه می بینید که شما موندید و 300 صفحه جزوه نخونده و با سرعت نور سعی می کنید بخونیدش. نتیجه اش هم اینه که اگه خیلی شانس بیارید یه دهی می گیرید! که البته به احتمال زیاد هم این طور نیست و...
ب- روش غلط دیگه: 500 صفحه رو تقسیم بر 7 روز می کنید، می افته حدودا روزی 70 صفحه، شروع می کنید روزی 70 صفحه خوندن، ولی روز امتحان می بینید بیشتر مطالبی که اول خونده بودید رو یادتون نمیاد!
نتیجه باز هم خوب نیست ...
ج- روش صحیح:طوری تنظیم می کنید که 3-2 دور مطالب خونده بشه. مثلا در ابتدا روزی 120 صفحه مطالعه می کنید، که حدودا در چهار روز دور اول تموم میشه. دور دوم روزی 250 صفحه و 2 روزه، دور سوم شب امتحان از مطالب سخت تر + نمونه سوال زدن.
نتیجه تضمینی عالیه، اگر بد بود بنده همین جا هستم، می تونید تشریف بیارید مجازات کنید!
حالا ممکنه این سوال پیش بیاد که چطور میشه تو یه روز مثلا 120 صفحه درس خوند؟ این طوری:
تنظیم بندی زمان درس خوندن:
مکررا دیدم که افراد موفق حتی زمان یک روزشون رو هم تقسیم بندی می کنند. یعنی مثلا میگن من اگر امروز 10 ساعت مفید دارم و می خوام 120 صفحه بخونم می افته ساعتی 12 صفحه، یعنی هر 5 دقیقه یک صفحه.
حتی می تونید روی صفحه های جزوه تون تایم بنویسید (روش بسیار مورد علاقه خودم). مثلا روی صفحه 1 بنویسید 8:05 و روی صفحه دو 8:10 و الی آخر، و بعد خودتون رو مقید کنید که باید تا ساعت 8:05 صفحه یک تموم بشه و تا 8:10 صفحه دو و ...
این روش باعث میشه که حواس تون بسیار به درس جمع بشه و از حواس پرتی و عدم تمرکز نجات تون میده. به شدت هم توصیه میشه !
◄ نـحـوه مـشـخـص کـردن مـطـالـب مــهــم
من برای مشخص کردن مطلب های مهم از پرانتز استفاده میکنم . اونایی که خیلی مهم هستن رو با دو تا پرانتز مشخص میکنم و دور کلمه های کلیدی رو با خودکار دایره میکشم .
از ماژیک Highlighter برای مشخص کردن مطالب مهم خوشم نمیاد چون به مرور زمان چشم خسته میشهاز این ماژیک ها برای مشخص کردن تست ها یا سؤالاتی که نکته ی مهم دارن استفاده میکنم و فقط روی شماره ی سؤال این ماژیک رو میکشم و موقع دوره کردن سؤال ها ، فقط اونهایی که مطلب مهم یا نکته داشتن رو میخونم . کلا اگه موقع دوره کردن مطلب دیدید وقتتون تنگه فقط اون مطالبی که به عنوان نکته ی کلیدی مشخص کردید رو بخونید .
از خط کشیدن زیر مطالب هم زیاد خوشم نمیاد چون به نوعی کتاب رو بیخودی کثیف میکنه.
خلاصه برداری هم یه روش خیلی خوب هست ولی وقت گیره . به هر حال اگه وقت زیاد داشتید میتونید از این روش هم استفاده کنید
◄ اولــویــت بــنــدی در خـوانــدن مـطـالــب
مکررا توصیه میشه موقع درس خوندن جوگیر نشید ! اول از همه مطالب مهم رو بخونید و بعدش برید سر مطالبی که اهمیتشون کمتره . من خودم سال اول خیلی موقع درس خوندن جوگیر میشدم ! یعنی موقع خوندن درس ها حتی زیرنویس عکس ها ، بیشتر بدانید ها ، مطالب حاشیه ای و ... رو با دقت زیاد میخوندم و بعدش که به خودم میومدم میدیدم که وقت خیلی خیلی کمی دارم و هنوز کلی مطلب مهم مونده!به خاطر همین عادتم نمیتونستم مطالب رو کامل بخونم و یه بخشی از درس ها میموند و نمرم هم کم میشد
پس اول مطالب خیلی مهم رو بخونید بعدش برید سراغ قسمت های کم اهمیت تر .
◄ شــیــوه ی مـــرور درس هـــا
در مورد اهمیت این بخش قبلا صحبت کردم . روش های خوب برای مرور درس ها :
1) خوندن مجدد : در مورد درس هایی مثل ادبیات که همه ی مطالبش مهم هست واقعا به درد میخوره . سرعت کمی داره ولی در صورتی که با دقت بخونید بازده عالی داره .
2) تست زدن : ( روش مورد علاقه ی من ! ) خوبی این روش اینه که هم یه دوره هست هم برای کنکور مناسبه هم سرعت زیادی داره هم برای کل درس ها مناسبه .
3) حل نمونه سؤالات امتحان های سال قبل : برای امتحان های تشریحی توصیه میشه . میتونید از همین اینترنت نمونه سؤال هارو دانلود کنید یا از کتاب های گلواژه که جواب تشریحی هم دارن برای این کار استفاده کنید ...
دنبال روش های عجیب غریب دیگه مثل ضبط صدای خودتون نباشید . هیچ کدوم از این روش ها جای سه روش اصلی بالا برای مرور رو نمیگیره
◄ انـتـخـاب مــنـابـع مـطـالـعـاتـی مــنــاســب
هر سال کتاب های نشر الگو رو برای تست به ما میدادن ولی برای سال سومی ها دیگه کتاب نشر الگو رو نمیدن ( به خاطر حجم زیاد کتابها و صد البته پولش ! ) یه ویژگی خوب همه ی کتاب های این انتشارات تست های خیلی جون دارش هست !به همین خاطر برای تست تا حد امکان سعی میکنم از کتاب های این انتشارات استفاده کنم .. لیست کتاب های پیشنهادی من :
✔ حسابان : من خودم نشر الگو رو خریدم . نسبت به کتاب های دیگه تست هاش قوی تر و سخت تر و متنوع تره
✔ فیزیک : به توصیه ی معلمم کتاب تست خـیـلـی سـبــز رو خریدم . فوق العاده عالیه . برای توصیف این کتاب میتونم بگم کتاب شیمی مبتکران ( نوشته ی بهمن بازرگانی ) رو برای فیزیک تصور کنید .. میشه کتاب تست خیلی سبز فیزیک . هم تست آسون داره هم تست خیلی سخت . جواب های تشریحی اون کامله و به سبک کتاب شیمی مبتکران بین جواب تست ها ، نکته هارو توی کادر های مشخص همراه کاریکاتور و عکس و ... آورده . حتما توصیه میکنم این کتاب رو برای فیزیک بخرید
✔ شیمی : فکر کنم همه این نظر رو داشته باشن که کتاب های بهمن بازرگانی ( انتشارات مبتکران ) ، بهترین کتاب برای شیمی هست
✔ جبر و احتمال : نشر الگو رو خریدم . زیاد راضی نیستم چون اولا تعداد تست هاش خیلی کمه ، دوما از توضیحات علیپور ( نویسنده ی کتاب ) زیاد خوشم نمیاد . نگارش خوبی نداره . البته یه نکته قوت خیلی عالی داره و اونم تمرین های خوبش هست هست ولی در کل کتاب خیلی خوبی نیست . مشاور و معلممون کتاب ده استاد رو پیشنهاد دادن که راستش هنوز اون رو نگرفتم
✔ دین و زندگی : کتاب جامع نشر الگوی دین و زندگی رو از پارسال گرفته بودم که هم سال دوم رو داره ، هم سوم و هم پیش . تست های خیلی خوبی داره و علاوه بر کتاب یه ضمیمه هم ، همراهش هست که تمام پاسخ ها به صورت تشریحی اونجا نوشته شده .
✔ زبان انگلیسی : کتاب انگلیسی انتشارات مبتکران نوشته ی شهاب اناری خیلی کامل و عالیه و تست های خوبی هم داره .
✔ زبان فارسی : خودم از روی کتاب میخوندم . جزوه ی معلممون هم بسیار کامل بود به خاطر همین نیاز پیدا نکردم که دنبال کتاب کمک آموزشی برای اون بگردم ( به جز برای تست) کتاب تست خوب هم براش ندیدم
✔ ادبیات فارسی : سری کتاب های مدرسه کنکور مخصوص ادبیات فارسی از انتشارات کلک معلم به نظرم خیلی عالیه . توضیحاتش واقعا کامله و تست های خوبی داره . مثلا هر بیت رو جدا جدا گذاشته و تمام نکات مربوط به اون بیت رو هم زیرش نوشته + تمام بیت های دیگه که توی کتاب اومده و ارتباط معنایی با بیت مربوط داره رو لیست کرده که این برای کنکور خیلی به درد میخوره . یکی از دوستام برای ادبیات کتاب گاج رو گرفته بود و زیاد راضی نبود ... میگفت کلک معلم کامل تر و جامع تره
✔ عربی : نشر الگوی جامع عربی رو خریدم که اکثر تست های اون سخته . عربی سال اول تا عربی سوم رو داره و همراه با جواب های تشریحی هست . کتاب عربی ایاد فیلی رو هم زیاد تعریف میکنن ولی من هنوز نخریدم
✔ هندسه : کتاب هندسه 2 انتشارات مبتکران رو گرفتم و فعلا راضیم .
✍ نــکـــتـــه 1 : چون امسال امتحان نهایی داریم حتما باید یک منبع خوب برای کار های تشریحی هم پیدا کنیم . من پارسال کتاب گلواژه رو برای دینی خریده بودم . خوبی این کتاب نحوه ی توضیح دادنش هست که مختصر و مفیده + نمونه سؤال های خیلی خوبش . تست هم داره ولی من از تست هاش خوشم نمیاد چون خیلی آبکی هستن ! فقط به درد کار های تشریحی میخوره . برای دروس بالا ( به خصوص عمومی ها ) کتاب های گلواژه هم توصیه میشه
✍ نــکـــتـــه 2 : حالم از قلمچی به هم میخوره !توی هر جمعی اسمش میاد سعی میکنم از اون جمع فاصله بگیرم ! هیچ کدوم از دوستام و مشاورام قلمچی رو توصیه نمیکنن . چند دلیل دارم برای این کار :
- کتاب های بسیار بی ارزشی داره که تست های تألیفی اون در حد تست های کنکور دانشگاه آزاد هم نیست ! سعی کرده کتاب هاش رو از تست های الکی و بسیار مسخره پر کنه و اون رو با عنوان معجزه گر و منابع افراد برتر و ... به خورد دانش آموز ها بده ! من پارسال دنبال کتاب تست خوب برای زبان فارسی میگشتم و فقط قلمچی رو پیدا کردم . کتاب رو باز کردم و شروع کردم به تست زدن و با تست هایی برخورد کردم که تنفرم رو از قلمچی خیلی خیلی بیشتر کرد :
..
فعل چند زمان اصلی دارد ؟!-- 1) سه -----2) دو-----3) چهار-----4) پنج
فعل چند ویژگی دارد ؟!--1) سه ----- 2) دو----- 3) چهار ----- 4) پنج
..
نشانه ی مفعول کدام است ؟!-- 1) با-----2 2) را ----- 3) از -----4) که
..
بعد از دیدن این تست ها از خنده داشتم میترکیدم !!
ولی بعدش واقعا یه خورده فکر کردم از خودم پرسیدم این دانش آموز ها به چه چیز این قلمچی دل خوش کردن ؟! واقعا توی کدوم کنکور این سؤال های مسخره میاد ؟! اصلا این کتاب های قلمچی به چه دردی میخورن ؟!
..
..
- قلمچی برای خودش مغازه باز کرده ! میاد امتحان میگیره میگه X درصد از سؤالات این امتحانی که میگیریم از کتاب های تست ما میاد . یه دانش آموزی برای گرفتن تراز خوب میره کتاب های تست قلمچی رو هم میخره و چندین بار و با دقت این تست های مسخره رو جواب میده
و بعدش رتبش بین یه سری فردی که از نظر درسی ضعیف و متوسط رو به ضعیف هستن میشه 22 . دیگه فکر میکنه همه چی تمومه و همین روزاست که با رتبه ی دو رقمی توی کنکور بین فامیل بچرخه ! بعدش که کنکور میده و رتبش میاد باورش نمیشه که باید بره فلان دانشگاه محروم توی یه شهر محروم تر درس بخونه ! اینقدر هم دنبال جامعه آماری بزرگ از نظر تعداد نگردید . جامعه آماری که 95 % از اون رو افراد ضعیف و متوسط رو به ضعیف تشکیل میدن به درد قلمچی و امثالش میخوره ! به نظر من یکی از عواملی که باعث شده مدرسه ی ما هر سال رتبه های خوبی توی کنکور بده ، شرکت نکردن توی آزمون های قلمچی هست !
✍ نــکـــتـــه 3 : شنیدم جوکار با گاج به مشکل خورده و اومده بیرون و یه انتشارات به اسم خودش زده و بعضی از نویسنده های گاج هم باهاش اومدن . برای خرید کتاب های گاج امسال دقت بیشتری به خرج بدید چون ممکنه با کتاب های چاپ 89 زمین تا آسمون فرق داشته باشه
✍ نــکـــتـــه 4 : در مورد خرید کتاب ها خسیس نباشید . سعی کنید بهترین منبع رو انتخاب کنید و همون رو کامل و چند بار بخونید . برای هر درس یه کتاب تست و یه کتاب تشریحی کفایت میکنه ( زیاد هم هست ! ) پس بیش از حد هم کتاب نخرید
☜درس های سال سوم
همونطور که قبلا گفتم ، مدرسم توی تابستون یه سری کلاس گذاشته بود که یه مقدار از درس های زیر توی اون کلاس ها تدریس شد . لازم دونستم برای آمادگی بیشترتون در مورد این درس ها یه سری توضیحاتی رو بدم :
❁ دین و زندگی : مثل همون سال دوم تصورش کنید
❁ جبر و احتمال : فصل اول در مورد انواع روش های اثبات هست . درس شیرین و آسونیه اگه علاقه داشته باشید
❁ زبان انگلیسی : کتابش رو ندیدم از روی کتاب مبتکران درس رو میخوندیم . یه نگاه کلی انداختم به کتاب ، به نظرم زبان انگلیسی امسال به خصوص توی بخش قواعد خیلی آسونتر از زبان انگلیسی پارسال هست
❁ حسابان : واقعا مطالبش خیلی زیاده . این همه توی تابستون حسابان خوندیم هنوز فصل اول تموم نشده ! از نظر معلمم کتاب حسابان جدید نسبت به کتاب حسابان قدیم پیشرفته تر و بهتر شده . امتحان نهایی پارسال حسابان ، خیلی آسون بوده ( از پیش های امسال پرسیدم ) دلیلش هم به احتمال زیاد عوض شدن کتاب بوده . فکر کنم برای ما امتحان سخت تری بگیرن
❁ فیزیک : دقیقا از اونجایی شروع میشه که سال قبل تموم شد ! ولی به دلایلی معلم فیزیکمون اول از همه فصل دوم رو درس داد ( الکتریسیته ) که فصل راحتی بود و فقط بعضی تست های آونگ الکتریکی یه مقدار سختی داره
❁ هندسه : فصل اولش یه حالت دوره داره و فقط توش قضیه های تکراری اثبات میکنیم
❁ عربی : فوق العاده سخته ! درس اول برای ما کامل تدریس شد و درس دوم هم فقط قواعدش گفته شد . قواعد خیلی سخت و پیچیده ای داره . توصیه ی من اینه هر وقت معلمتون قواعد رو درس داد ، همون روز برید و بخونیدش . البته به گفته ی معلممون سختی عربی امسال فقط توی همین دو درس اول هست .
❁ شیمی : یه خورده در مورد واکنش و موازنه و اینجور چیزا مطلب خوندیم . تا اینجا که چیز خاصی نبود . به نظرم از شیمی دوم آسونتر هست چون مطالبش قابل لمس تره . توی شیمی دوم میگفتیم اوربیتال فلان اصلا معلوم نبود در مورد چی داره صحبت میکنه ! ولی توی این شیمی میگه سه گرم از فلان ماده رو بر میداریم . چون این مطالبش قابل لمس هست و دیگه عین سال دوم در مورد یه جهانی صحبت نمیکنیم که هیچیش رو به عینه ندیدیم ، از نظر من شیمی سوم آسونتره
✔ درس های امسال به خصوص دروس اختصاصی تا حدی با پارسال مشترکه پس حتما توی تابستون یه مرور روی درس ها داشته باشید
☜ آفــت هـــای مــطـــالــعــه !
◄ کــلاس هــای غـــیــــر ضــروری
بین دوستان خودم ، کلاس های فوق برنامه و غیر ضروری بزرگترین آفت مطالعه هست ! کلاس هایی مثل زبان انگلیسی ، موسیقی ، کامپیوتر و ... که وقت آدم رو خیلی میگیرن ( هر چند کلاس های موسیقی خیلی کمتر از بقیه وقت رو میگیره ولی اگر احساس کردید داره به درستون لطمه وارد میکنه ، بیخیالش بشید ) من هم قبول دارم زبان انگلیسی هم به درس دبیرستان کمک میکنه و هم برای آینده خوبه ولی اگه بیش از حد وقت آدم رو بگیره ، ترک کردنش واجبه ! مکررا دوستانی رو دیدم که به خاطر همین کلاس ها ، نتونستن حتی تکلیف روز بعدشون رو انجام بدن ( چه برسه به اینکه بخوان برای امتحان مطالعه هم بکنند ! ) . باشگاه رفتن و کلاس های ورزشی رو برای شب بزارید . اگر بعد از مدرسه بلافاصله برید باشگاه ، دیگه جونی واستون برای درس خوندن نمیمونه.
◄ دوســـتـــان نــــابــــاب !
مطمئنا شما هم افرادی رو دیدین که همش سعی میکنن درس رو بد جلوه بدن. این افراد دو دسته هستن . یا خیلی ابله و نادون تشریف دارن یا خیلی زیرک و باهوش !
دسته ی اول ، کلا درس رو بد میدونن و درس خوندن رو وقت تلف کردن به حساب میارن و ... چوبش رو هم خیلی زود میخورن ( نمونش دوست دوران راهنمایی خودم که الان درس رو ول کرده داره دست فروشی میکنه !)
دسته ی دوم خودشون روزی N ساعت درس میخونن و مدام از مضرات درس خوندن میگن . مدام با صفت هایی مثل خرخون و ... سعی میکنن شما رو از درس خوندن منصرف کنن . همش از آینده صحبت میکنن . اینکه فلان شخص موفق بیسواد بوده یا این همه مهندس و ... توی یه پروژه ی ساخت و ساز زیر دست یه بی سواد کار میکنن. حالا سؤال اینه که با این افراد باید چیکار کرد ؟! اگر شما توی این موقعیت قرار گرفتید ، اول از همه حرف های اون شخص رو تأیید کنید ! بعدش بی اعتنا به حرف هایی که رد و بدل شده درس خوندنتون رو ادامه بدید ! آخر که رتبه ها اومد با یه نگاه عمیق از جلوی اون شخص رد بشید ! دیدن قیافه ی اون هم خیلی خنده دار و جالبه که لذتش قابل وصف نیست
◄ اعــتــیـــاد بـــه یــک تــفــریــح ( فـیـلـم دیـدن ، بـازی کـردن ، ایـنـتـرنـت و ... )
توی اعتیاد به کامپیوتر و اینترنت فکر نکنم از هم سن ها کسی به پای من و محمد برسه ! اگه به تاریخ عضویتم دقت کنید میبینید که از تابستون کلاس پنجم ابتدائی عضو P30World بودم ! دیگه خودتون تا تهش رو برید !
محمد هم که از اعضای قدیمی P30World هست و مثل من معتاد به اینترنت و کامپیوتره !هر دو با هم از صبح تا شب بازی های آنلاین رو شیفتی بازی میکردیم و ... !! ولی با یه ترفند خیلی ساده نزاشتیم این اعتیاد، به درس خوندنمون لطمه وارد کنه
فرض میکنیم از مدرسه که میرسید خونه ساعت 4 بعد از ظهره. برای رفع خستگی و ... تا ساعت 5 استراحت میکنید ( دقت کنید ! استراحت به معنای کامپیوتر رفتن و بازی کردن و حتی تلویزیون دیدن نیست ! ) از ساعت 5 تا 9 ، چهار ساعت برای درس خوندن دارید که واقعا کافیه . ساعت 9 هم که معمولا شام میخورید و دیگه بعد از اون به دلیل سنگین شدن ، حالی برای درس خوندن باقی نمیمونه . از 9 به بعد خیلی راحت میتونید به تفریحتون برسید و لذت ببرید ! حتی میتونید با تقسیم زمان خوندن دروس و انجام تکالیف بین روز های هفته ، مدت زمان تفریحتون رو بیشتر هم بکنید. اگر شما به محض دیدن کامپیوتر وسوسه میشید و نمیتونید خودتون رو کنترل کنید بهتره برای درس خوندن به خونه ی یکی از اقوام برید !( ترجیحا خونه ی مادربزرگ و پدر بزرگ ! )
◄ دوســـت جــنـــس مـــخــالـــف !
با دیدن خیلی از دوستام و با توجه به تجربه های اونها به طور قطع میگم این ارتباط در 99.99% موارد چیزی جز وقت تلف کردن نیست ! ( البته الان همتون میگید ما جزء اون 0.01 % هستیم ! که این هم برخواسته از روحیه ی تافته ی جدا بافته بودن ما ایرانی هاست که همیشه خودمون رو برتر از بقیه و یک استعداد کشف نشده میدونیم که صحبت در مورد این روحیه از ظرفیت این مقاله خارج هست ! ) نمیدونم چرا با این همه تجربه ی ناموفق ، باز هم جوون ها و نوجوون ها دنبال این دوستی ها هستن و روی این روابط از ریشه غلط ، نام مقدس « عشق » رو هم میزارن ! پیشنهاد میکنم چند تا مقاله ی علمی در این مورد بخونید . ( مقاله های دینی غالبا با افراط به این قضیه نگاه میکنن به خاطر همین مقاله های علمی رو توصیه میکنم )
◄ خـــــواب !
یکی از بزرگترین آفت های مطالعه خواب بیش از حد هست ! سال دوم من این مشکل رو داشتم . از مدرسه که به خونه میرسیدم مثل جنازه روی زمین میفتادم و تا ساعت 7 ( حداقل ! ) میخوابیدم و بعد از اینکه بیدار میشدم نه تنها خستگیم برطرف نمیشد بلکه کسل تر هم میشدم ! با بی حوصلگی درس میخوندم و ... خواب بیش از حد یا درست تر بگم خستگی بیش از حد میتونه ناشی از یه بیماری مثل کم خونی باشه یا ناشی از به هم خوردن ساعت خواب شبانه باشه یا ناشی از غذای چرب خوردن و ... اگر شما موقع مطالعه احساس خواب آلودگی می کنید یا سرگیجه دارید بهتره به دکتر چشم پزشک مراجعه کنید . در صورت جدی نگرفتن این مشکلات ، توی دوران کنکور این مسائل دست و پا گیرتون میشه.
پ.ن 1 : سعی میکنم این پست رو آپدیت کنم و مطالب بیشتری بهش اضافه کنم
پ.ن 2 : به دلیل کمبود وقت نمیتونم به تاپیک سر بزنم . اگر سؤالی داشتید توی همین تاپیک مطرح کنید و از پیغام خصوصی زدن خودداری کنید !
پ.ن 3 : تمام قسمت های این مقاله رو میتونید با ذکر منبع توی سایت های دیگه کپی کنید
پ.ن 4 : بهترین راه برای تشکر کردن از من فقط دعا کردن برای منه ... همین !
پ.ن 5: انگشتام بی حس شد از بس تایپ کردم !![]()
Last edited by saeed_cpu_full; 03-01-2012 at 13:54.
WOOOWممنون سعید جان نصفشو خوندم دارم دو باره و سه باره همون نصفشو میخونم تا کاملا عمق جملاتتو بفهمم و ملکه ذهنم شه
دمت گرم پسر
آخیش از این قابلیت تایید پست بوسیله مدیران دراومدیم خدا رو شکر![]()
اسم کوچیک : مهرداد
مدرسه : سمپاد بوشهر
رشته تحصیلی : ریاضی فیزیکـــــ!
معدل : 16.90
-------------------------
سلام به همه
اینجا هم از این تاپیکا بوده می نمی دونستیم؟
مدرسمون یه سری کلاسا واسه مرور درس های امسالمون گذاشته بود
حیف بود نرفتم پشیمونم الان
ولی ...
حال هوای آخر تابستون چطوره ؟؟؟
اول از همه جا داره از سعید عزیز بابت مقاله ای که نوشتند تشکر کنم ،
خیلی کامل بود سعید جان ، ممنون ...
+
مقاله ات به پست اول اصافه شد
+
خودت هم به پست اول اضافه شدی !!
شیرینی بده ! شماره ام رو میدم یه شارژ 5 تومنی بخر کدش رو برام بفرست ! همین حالا !! : دی
خوش اومدی مهرداد جان ، به پست اول اضافه شدی ...
+
چیجوری با تاپیک آشنا شدی ؟
+
حال و هوای اخر تابستون خیلی حال میده !! من که خیلی منتظر شروع مدارس هستم !
الان این رو میگم ، باز وسط مدرسه میگم که دلم واسه تابستون تنگ شده !!
مرسی سعید جان همشو خوندم
هاندرد پرسنت تائید میشه◄ دوســـت جــنـــس مـــخــالـــف !
با دیدن خیلی از دوستام و با توجه به تجربه های اونها به طور قطع میگم این ارتباط در 99.99% موارد چیزی جز وقت تلف کردن نیست ! ( البته الان همتون میگید ما جزء اون 0.01 % هستیم ! که این هم برخواسته از روحیه ی تافته ی جدا بافته بودن ما ایرانی هاست که همیشه خودمون رو برتر از بقیه و یک استعداد کشف نشده میدونیم که صحبت در مورد این روحیه از ظرفیت این مقاله خارج هست ! ) نمیدونم چرا با این همه تجربه ی ناموفق ، باز هم جوون ها و نوجوون ها دنبال این دوستی ها هستن و روی این روابط از ریشه غلط ، نام مقدس « عشق » رو هم میزارن ! پیشنهاد میکنم چند تا مقاله ی علمی در این مورد بخونید . ( مقاله های دینی غالبا با افراط به این قضیه نگاه میکنن به خاطر همین مقاله های علمی رو توصیه میکنم )
یکی از عواملی که باعث شد امسال رو کلا گند بزنم همین بود![]()
سلام مهرداد خوش اومدی
شیرینی بده ! شماره ام رو میدم یه شارژ 5 تومنی بخر کدش رو برام بفرست ! همین حالا !! : دی
شمارتو بده بفرستم فقط خطه ایرانسل ندارم
یکی از عواملی که باعث شد امسال رو کلا گند بزنم همین بود
عشقی مشقی بوده یا نه بچه بازی بوده؟![]()
Last edited by Sn@pe; 15-08-2011 at 12:26.
ممد برا آخرین بار بهت تذکر میدم اون علامت تعجبارو برداری وگرنه بد میبینی!!!![]()
خوش اومدی مهرداد جان ، به پست اول اضافه شدی ...
+
چیجوری با تاپیک آشنا شدی ؟
+
حال و هوای اخر تابستون خیلی حال میده !! من که خیلی منتظر شروع مدارس هستم !
الان این رو میگم ، باز وسط مدرسه میگم که دلم واسه تابستون تنگ شده !!
ممنون از همه انشالله دور هم جمع دوستانه و مثبتی رو داشته باشیم( عجب جمله بستم!)
توی امضای خودتـــــ
من که هنوز هوس مدرسه نکردم
کلا عند عشق و تعطیلات توی همین ماهه، البته واسه استان های بالا اینجا که هوا مثل جهنمه!
نگران نباش اون همه تعطیلی بین سال هست که ز تعطیلی زده میشی
امسال امتحانات نهایی داریم، میدونم دارم شعار میدم ولی از این تعطیلی ها خیلی میشه استفاده کرد!
Last edited by nafe-bandar; 15-08-2011 at 12:26.
نبوده...هنوزم هستعشقی مشقی بوده یا نه بچه بازی بوده؟![]()
![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)