ممنون از اطلاع رسانیت مژگان خانم.امیدوارم مثل اون داور اسپانیایی اون دفعه نباشه که چند تا سوتی به نفع استقلال داد.اخبارم نیم ساعت پیش گفتش.تلتکست هم نوشته.داور جوانیه.
بله
خير
ممنون از اطلاع رسانیت مژگان خانم.امیدوارم مثل اون داور اسپانیایی اون دفعه نباشه که چند تا سوتی به نفع استقلال داد.اخبارم نیم ساعت پیش گفتش.تلتکست هم نوشته.داور جوانیه.
جام ملتهاي آسيا (2007) براي فوتبال ايران خوشايند نبود. جدا از حذف تيم ملي، Afc با توجه به قضاوت ضعيف مسعود مرادي و رضا سخندان در ديدار قطر و امارات آنها را تا اطلاع ثانوي از قضاوت بازيهاي بينالمللي محروم كرد در حالي كه مسعود مرادي در سالهاي اخير لقب بهترين داور وسط فوتبال ايران را به خود اختصاص داده بود و قضاوت در جام كنفدراسيونها را در كارنامه داشت و بالطبع رضا سخندان هم كمك داور خوبي بود كه از سوي كميته داوران فدراسيون فوتبال به Afc معرفي شد.
از روز سوم مرحله مقدماتي جام ملتهاي آسيا و در بازي قطر – امارات رضا سخندان كمك داور مسابقه گل اول مسابقه كه توسط قطريها به ثمر رسيد را مردود اعلام كرد در حالي كه تصاوير تلويزيوني راي به سالم بودن گل ميدادند و ثابت ميكردند بازيكن قطر قبل از دريافت توپ در منطقه آفسايد نبوده است البته براي اين تصميم نميتوان مسعود مرادي را مقصر دانست چون او با راي كمك داور گل را مردود دانست اما مسعود مرادي نيز اشتباهي را مرتكب شد كه كمتر از اشتباه رضا سخندان نبود. او در طول مسابقه به يك بازيكن دو كارت زرد ميدهد اما بازيكن مورد نظر را اخراج نميكند و حتي به توصيه داور چهارم مسابقه نيز گوش نميدهد و اذعان ميدارد اخطار اولي را به بازيكن ديگري داده است.
اين مسابقه در نهايت با نتيجه دو بر يك به سود امارات پايان مييابد و هم تيم پيروز از صعود به مرحله يك چهارم نهايي راه مييابد و هم تيم قطر، در حالي كه اگر گل اول قطر صحيح تشخيص داده ميشد شايد شرايط بازي به گونه ديگري رقم ميخورد و قطر با پيروزي در اين مسابقه به مرحله يك چهارم نهايي صعود ميكرد.
بعد از بازي هم قطر به نحوه قضاوت مسعود مرادي و رضا سخندان اعتراض كرد و هم تيم امارات، در چنين شرايطي طبيعي بود Afc براي همدردي با دو تيم مذكور اين دو داور ايراني را محروم كند و گويي اينكه حالا حالاها بايد به قضاوت محمد فنايي به عنوان كمك داور در فينال جامجهاني 1994 بين برزيل و ايتاليا نبازيم البته در برههاي از زمان اسفنديار بهارمست داور ايرانيالاصل كه اكنون ساكن سرزمين ينگه دنياست و مسئول كميته داوران فدراسيون فوتبال آمريكاست در معتبرترين مسابقات فوتبال جهان نام خود را به عنوان يك داور ايراني مطرح كرد.
عنايت: مرادي و سخندان بايد تاوان دهند
مسعود عنايت رييس كميته داوران فدراسيون فوتبال اشتباهات مسعود مرادي و رضا سخندان را در ديدار قطر و امارات پذيرفت البته او چارهاي جز اين نداشت چون تصاوير تلويزيوني خود گوياي همه چيز بود و صحه بر اشتباه اين دو داور ايراني گذاشت.
مسعود عنايت به خبرنگاران گفت: اشتباه مسعود مرادي و رضا سخندان در بازي ياد شده محرز بود و داوران ما بايد بدانند اشتباهات آنها در ميادين بينالمللي ميتواند چنين پيامدهاي منفي به همراه داشته باشد. به هر صورت طبيعي بود Afc در برابر چنين اشتباهاتي از خود واكنش منفي نشان دهد تا هم با تيمهايي كه متضرر شدهاند همدردي كند و هم به ديگر داوران بگويد اشتباهات در ميادين بينالمللي تاوان سنگيني دارد. اشتباهات مسعود مرادي و رضا سخندان آنقدر محرز بود كه رضا غياثي رييس سابق كميته داوران فدراسيون فوتبال هم در برنامه تلويزيوني نود گفت: اين اشتباهات از مسعود مرادي و رضا سخندان بعيد بود حال كه آنها اين اشتباهات را مرتكب شدهاند بايد به تصميمي كه Afc گذاشته احترام بگذارند.
هوشنگ نصيرزاده كارشناس داوري ميگويد: ميزان اشتباهات داوري بايد در ميادين بينالمللي به حداقل برسد و كمترين ميزان تاثير، را در نتيجه داوري داشته باشد چون اولا يك مسابقه بينالمللي از اهميت بسيار بالايي برخوردار است و ثانيا ميتواند در همه جاي كره خاكي بيننده داشته باشد طبيعي است وقتي داوري در چنين ميدان بزرگي مرتكب اشتباه ميشود جريمه سنگيني براي او در نظر خواهند گرفت.
وي ادامه داد: تصاوير تلويزيوني گوياي اين مسئله است كه گل تيم قطر صحيح بوده است، اينكه ميگويند مسعود مرادي به يك بازيكن دو كارت زرد داده و او را اخراج نكرده لابد اين چنين بوده است در غير اين صورت Afc مسعود مرادي را به خاطر اشتباه رضا سخندان محروم نميكرد چون هر كسي جوابگوي كار خود است نه ديگري.
اشتباهاتي كه داوران ايراني قبول نكردند
متاسفانه بايد اذعان كرد واكنشهاي مسعود مرادي و رضا سخندان بعد از اشتباهاتي كه در بازي قطر و امارات مرتكب شدند اصلا جالب نبود.
واقعيت امر اينكه انسان جايزالخطاست و داور نيز يك انسان است و صد البته اشتباه داور چون غيرعمد بوده گناه محسوب نميشود اما يك داور بايد همواره سعي كند كمتر مرتكب اشتباه شود و اگر اشتباهي از او سر ميزند آن را بپذيرد و از اهالي فوتبال به ويژه تيمي كه متضرر شده عذرخواهي كند.
رضا سخندان در توجيه اشتباه خود گفت: من مرتكب اشتباهي نشدم، گل قطر آفسايد بوده و اگر تصاوير تلويزيوني غير از اين را ثابت ميكنند به اين خاطر است كه خوب نتوانستند صحنه را ثبت كنند.
مسعود مرادي هم اظهار داشت: در صحنهاي كه گل اول قطر را مردود اعلام كردم براساس راي كمكداورم يعني رضا سخندان بوده و اينكه ميگويند به يك بازيكن دو بار كارت زرد نشان دادم اشتباه ميكنند چون من اخطار اول را به نام بازيكن ديگري ثبت كرده بودم.
اين بود نتيجه حمايت احساسي
متاسفانه بايد اذعان كرد مسعود مرادي كه داعيه حضور در جامجهاني 2002 آلمان را داشته پيش از اين در فوتبال داخلي هم اشتباهات بزرگي را مرتكب شده فينال جام حذفي كه بين تيمهاي پرسپوليس و سپاهان برگزار شد را كه به ياد داريد ديداري كه در اصفهان انجام شد. مسعود مرادي از گرفتن يك پنالتي محرز به سود پرسپوليس خودداري كرد. پنالتي كه اگر گرفته ميشد پرسپوليس قهرمان ميشد و به ليگ قهرمانان آسيا صعود ميكرد. هيچ وقت مسعود مرادي به خاطر اين اشتباه خود مورد مواخذه قرار نگرفت به طوري كه حتي در مصاحبه خود بعد از پايان اين مسابقه ميگفت: من «درست تصميم گرفتهام!»
داور عنصر مهمي در فوتبال است به طوري كه تا زماني كه داور نباشد هيچ مسابقه فوتبالي برگزار نميشود و صد البته، تحت هر شرايطي موافق تضعيف روحيه داوران نيستيم اما كي گفته از داوري كه اشتباه ميكند بايد حمايت شود و بايد گفت او درست تصميم گرفته است. در سنوات گذشته وقتي داوري در ليگ برتر يا جام حذفي مرتكب اشتباه ميشد نه تنها راضي به پذيرش اشتباه خود نميشد بلكه از حمايت رييس كميته داوران در رسانههاي گروهي به ويژه برنامه تلويزيوني نود برخوردار بود و بارها و بارها به منتقدان داوران از جمله مطبوعات و كارشناسان داوري عملي شد نتيجه اين رفتارها به اشتباهات مسعود مرادي و رضا سخندان در پيكار قطر وامارات ختم شد.
حمايت همه جانبه از داوران آن هم در شرايطي نه تنها هيچ نفعي براي جامعه داوران نداشته بلكه آنها را نيز متضرر كرده است، فراموش نكنيد مسعود مرادي و رضا سخندان در جام ملتهاي آسيا نماينده تمامي داوران ايراني بودند. بدون شك كميته داوران در شرايطي ميتواند به پيشرفت داوري در فوتبال ايران اميدوار باشد كه انتقادپذير باشد و از حمايت كوركورانه از مردان سياهپوش پرهيز كند.
راستي اگر اعلام محروميت داور از سوي كميته داوران فدراسيون فوتبال جرم است پس چگونه Afc اعلام كرد كه تا اطلاع ثانوي مسعود مرادي و رضا سخندان از قضاوت در ديدارهاي بينالمللي محروم هستند؟ نكته ديگر اينكه در كنار تنبيه، تشويقي هم باشد. شايد تشويق داوراني كه خوب قضاوت ميكنند به نوعي به پيشرفت داوري در فوتبال كشورمان كمك كند.
درخشش كيومرثي چه بود؟
اين را بدانيد كه Afc هيچ خصومتي با فوتبال ما به ويژه داورانش ندارد و اگر مسعود مرادي و رضا سخندان را محروم كرد به خاطر غرضورزي نبوده است. همين چند روز قبل حسن كيومرثي فينال مسابقات فوتبال ساحلي قهرماني آسيا را بين امارات و ژاپن به عنوان سرداور سوت زد و آن قدر عملكردش خوب بوده كه از سوي Afc به فيفا براي مسابقات فوتبال ساحلي جامجهاني معرفي شده است. مسابقاتي كه تا چند وقت ديگر در برزيل برگزار ميشود.
اگر پيشرفت داوري فوتبال ايراني در آسيا و جهان لاكپشتوار است به اين خاطر است كه داوران ما وزنشان بالاتر از حد استاندارد است، زبان انگليسي بلد نيستند، در مسابقات بينالمللي آنقدر خوب سوت نميزنند كه براي تورنمنتهاي خيلي مهم مثل جامجهاني گزينش شوند و... بياييد به جاي اينكه عدم پيشرفت خود را به ديگران ربط دهيم اول خود را اصلاح كنيم. وقتي داوران ما در ليگ برتر و ديگر مسابقات داخلي مرتكب اشتباهات گوناگوني ميشوند آن وقت چه انتظاري داريم كه قضاوت تورنمنتهاي بينالمللي به آنها سپرده شود.
ختم كلام اينكه داوران ما با عدم پذيرش اشتباهات خود و برخورداري از حمايت كميته داوران آنقدر به خود بد كردند كه قضاوت ديدار استقلال – پرسپوليس به داوران خارجي سپرده شد و از سويي سرمربي كه از راه ميرسد عملكرد آنها را زير سوال ميبرد. البته شايد از داوري بايد همان انتظاري را داشته باشيم كه از فوتبال خود داريم.
دیدار تیم های پرسپولیس و استقلال که قرار بود روز عید سعید فطر برگزار شود به زمان دیگری موکول شد.
به گزارش مهر، به دنبال درخواست شورای تامین استانداری تهران، شصت و سومین دیدار تیم های استقلال و پرسپولیس در روزی به غیر از روز عید فطر برگزار خواهد شد. زمان برگزاری این دیدار متعاقبا اعلام خواهد شد
قطبي: من بعد از بازي با فجر سپاسي گفتم، بازي شير تو شير شده بود و سازماندهي را از دست داديم. پيش از آن چند باري شنيده بودم كه در ايران به فوتبال شير تو شير «علياصغري» ميگويند. من با خودم فكر كردم علياصغر يك فوتباليست بوده است كه اينطور بازي ميكرده كه زير توپ ميزده است و اصلاً تصور نميكردم اين لفظ، اشاره به يك فرد خاص، آن هم علي پروين باشد. كاملاً يك سوءتفاهم اتفاق افتاد. من اصلاً نميدانستم
افشين قطبي حالا فاز تازهاي از فوتبال ايران را تجربه ميكند. حاشيهها و جنجالها كه وقتي نام پرسپوليس به ميان ميآيد، به اوج ميرسد.
سراغ مربي پرسپوليس ميرويم تا او هم درباره حواشي و هم درباره تغييراتي كه در آخرين بازي پرسپوليس شاهد بوديم، بپرسيم.
* پرسپوليس چند هفته بدون تغيير در نفرات و آهنگ بازي به ميدان رفت، اما مقابل پاس همدان شاهد تغييرات بوديم.
ما در اين بازي در چهار پست بازيكن عوض كرديم. موقعيت خوبي بود كه در داخل تيم انگيزه ايجاد كنيم. به اين ترتيب به هوادران و كارشناسان نشان ميدهيم، حرف آنهايي كه ميگويند پرسپوليس نيمكت ندارد درست نيست. چرا كه در بازي با پاس با چهار بازيكن از روي نيمكت به پيروزي رسيديم.
* از مشكلات فني پرسپوليس در هفتههاي گذشته، تعداد كم نفرات در خط مياني بود، مقابل پاس اين روند اصلاح شد. آيا اين يك برنامه براي بازيهاي بعدي هم خواهد بود؟
تغييرات ما براي جبران اشتباهاتي بود كه در بازي با فجر روي داد. در آن بازي فاصله بين خطوط ما زياد بود كه به آنها فضا ميداد. ما در طول هفته روي اين مساله كار كرده بوديم. من هميشه ميگويم اگر ميخواهيم قهرمان بشويم بايد نظم داشته باشيم، اين مساله در خارج از خانه مهمتر است. نكته ديگر اين است كه ما بايد بازي را مديريت كنيم. همچنين اداره بازي وقتي جلو افتادهايد، مهم است. اينكه چطور از زمان استفاده كنيد و اين كاري بود كه مقابل فجر انجام نشده بود. ما در آينده هم بايد اينگونه بازي كنيم. نكته ديگري كه براي من مهم بود تعداد زياد پاسهاي سالم بود كه رد و بدل ميشد. در چند مرحله من شاهد بودم بازيكنان حتي تا بيش از 20 پاس بين خود رد و بدل ميكردند و اين باعث ميشود در هنگام حمله، موقعيتهاي بهتري هم داشته باشيم.
* به نظر ميرسد؛ رضايت كاملي از تيم خود داريد؟
ما هنوز بايد بهتر از اين باشيم. گذشت زمان اين را به شما ثابت ميكند. ما در هر بازي تاكتيك خاص خود را داريم. انتظار دارم در هنگام دفاع، همه خطوط دفاع كنند و در هنگام حمله هم همه خطوط در حمله شركت كنند. با كادر فني روي اين مسائل كار ميكنيم. اينها كه ميگوييم بازيكنان باهوش لازم دارد كه ما زياد داريم. نكته ديگر اين است كه بازيكنان بفهمند، هميشه يك بازيكن آماده پشت سر آنهاست كه ميتواند جاي آنها را بگيرد. ما بايد در هر بازي نتيجه بگيريم. اين را هواداران ميخواهند، پس براي ما آسان است كه بازيكنان را از روي نيمكت به تركيب اصلي بياوريم.
* عباس آقايي اين هفته بهتر از چند هفته اخير بازي كرد. گويا عقبتر كشيدن او براي خودش و تيم خيلي خوب بود؟
اين تصميم جديدي بود كه گرفتيم و من فكر ميكنم، مكان فعلي، بهترين منطقه براي او باشد و با همين شيوه از وي استفاده كنيم.
* در دو هفته اخير درباره برخوردي كه با شيث داشتيد يك سري حوادثي مطرح شد.
يك اتفاق معمولي، بزرگ شد. شيث از بازيكنان خوب ما است ولي در نيمه اول بازي با فجر، اشتباهاتي داشت و تصميم هايي گرفت كه درست نبود. ما از چهار مدافع خودمان اول انتظار انجام كارهاي دفاعي را داريم. مربي بايد در چنين مواقعي تصميم بگيرد. از سوي ديگر در ايران رسم است كه خبرنگار بلافاصله با ميكروفن توي صورت بازيكن ميرود. بازيكن هم ملتهب است و ممكن است حرفي بزند. خود شيث هم گفت اشتباه كرده و موضوع همانجا تمام شد. من هيچ احساسي بدني نسبت به او ندارم. ما معلم هستيم و بايد آموزش بدهيم. براي من نظم تيم مهم است، چون اين به سود همه خواهد بود. فوتبال همين است. مطمئن باشيد، در اين پرسپوليس هيچكس فيكس نيست.
* منظور ما بيشتر به شايعات بعد از بازي با پاس همدان بود؟حرفهايي كه زده شده است، اصلا درست نيست. من و شيث نسبت به هم احساس خوبي داريم. من بعد از بازي دست او را در دستم گرفتم و فشار دادم كه نشانه خوبي بود. در رختكن هم به او خسته نباشيد گفتم. بالاخره در فوتبال پيش ميآيد. ما اصلاً چنان حرفهايي كه مطرح شده است، بين ما رد و بدل نشد.
* مشكل ديگري هم كه در روزهاي گذشته مطرح شده بحث شما درباره فوتبال «علياصغري» است؟من مدت زيادي نيست كه به ايران برگشتهام. بسياري از لغتها عوض شده است. هر روز اوضاع من بهتر ميشود. من بعد از بازي با فجر سپاسي گفتم، بازي شير تو شير شده بود و سازماندهي را از دست داديم. پيش از آن چند باري شنيده بودم كه در ايران به فوتبال شير تو شير «علياصغري» ميگويند. من با خودم فكر كردم علياصغر يك فوتباليست بوده است كه اينطور بازي ميكرده كه زير توپ ميزده است و اصلاً تصور نميكردم اين لفظ، اشاره به يك فرد خاص، آن هم علي پروين باشد. كاملاً يك سوءتفاهم اتفاق افتاد. من اصلاً نميدانستم «علياصغري» چيست؟ وقتي بعد از آن مصاحبه، موضوع را براي من توضيح دادند، به شدت ناراحت شدم. من اصلاً منظور بدي نداشتم و اگر هم احساسات آقاي پروين را جريحهدار كردم، عذرخواهي ميكنم و ميخواهم كه مرا ببخشند. اما واقعاً هيچ عمدي در كار نبوده است. من براي ايشان و كساني مانند ايشان كه تاريخ پرسپوليس و فوتبال ايران هستند، احترام زيادي قائل هستم. شخصيت من اينطور نيست كه به كسي توهين كنم. استفاده از اين لفظ يك اشتباه، به خاطر عدم اطلاع من از تاريخ بهوجود آمدن اين كلمه بود.
* چه كسي اين كلمه را به شما گفت؟
در اين مدت چند بار شنيده بودم. اينقدر مهم نبود كه به خاطر بسپارم چه كسي اين كلمه را به كار برد، اما اينطور كه ميگوييد، نوشتهاند، نبوده است. يعني از نزديكان من يا از اعضاي كادر فني نبودهاند. به هر حال من باز هم از آقاي پروين عذرخواهي ميكنم. هرچند كاملاً از موضوع بياطلاع بودم.
Last edited by amiroo88; 02-10-2007 at 19:42.
جالب بود.نشون میده واقعا مربیه فهیمی هستش.ولی من هنوز دنیزلی رو بیشتر دوست دارم
روشون نشده بگن که چون عید فطر دیقیا معلوم نبوده کیه انداختنش به یه روز دیگه ...
بازي در روز دوازدهم مهر ماه برگزار ميشه
این هم از قدرت برنامه ریزی و تصمیم گیری شما انسان ها !
![]()
---
ضمنا منبع خبر وبسایت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هست. (امیر خان لطفا از این ببعد قید کنید.![]()
)
موفق باشید و پیروز.![]()
بیچاره اون داور خارجی ای که برای این بازی انتخاب کردن...
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)