آقا هیچ کاری نمی شه کرد!
اون موقعی که آقای SuB عین همین سوال رو پرسید من می خواستم بهشون جواب بدم...اما با خودم گفتم که شاید متد تستهای ارتباط معنایی ادبیات پیش با 2و3 فرق داشته باشه....
تا اینکه من از خود راضی که فکر می کردم بهترین روش برای پاسخگویی به تست های ارتباط معنایی ادبیات رو پیدا کردم سر آزمون 4 مرآت که یکشنبه برگزار شد ادبیاتش رو کولاک[!] زدم:
46%
طراحان به طرز فجیح و وحشیانه ای تست های ادبیات رو طرح کرده بودند(البته دستشان درد نکنه!از تست های آبکی قلمچی که بهتر بود!)
دو نمونه از سوال های ادبیات مرآت رو ببینید:
سوال 1:برای کدام واژه معنای درستی ارائه شده است؟
1)گر آفتاب نور همی گسترد به روز دیدار او به روز و به شب نور گستر است(دیدار=رخسار)
2)همچنان در ته دیوار شکسته است تنم اگر بال هما طره ی دستار بود(طره=بنایی در معماری)
3)رسم این زاویه که اجرا شد از دو خط نخست پیدا شد(زاویه=شاه نشین)
4)چو بر براق سفر کرد در شب معراج بیافت مرتبه ی قاب قوس او ادنی(قاب=آسمانه و قوس بنا)
پاسخ:
لابد شما هم فکر می کنید که 3 گزینه درسته؟
اما با کمال تعجب گزینه 1 درست بود
حتی اگر هم بخواین از تناسب میون کلمه ها جواب درست رو حدس بزنید،
گزینه 2وار یا طره متناسب می شد.
گزینه 4:شب معراج با قاب و قوس متناسب می شد.
اما کلمه های طره و زاویه و قاب در معنای حقیقی در کتاب درسی به کار نرفته است!!!(پاسخ طراحان این بود!)
سوال 2:مضمون برآمده از بیت زیر را در همه سروده های زیر به جزگزینه ..... می توان یافت.
«سعدی ز خود برون شو گر مرد راه عشقی کانکس رسید در وی،کز خود قدم برون زد»
1) ای آن که ز خود با خبری در سفر عشق زنهار نیابی که نیابی خبر ما
2)قدم از خویشتن خویش نهادند برون ورنه معشوق عیان در قدم خویشتن است
3)باده عشق چو خوردی خبر از خود مطلب کاندرین میکده از خویش خبردار کجاست؟
4)صائب ز خود برآی که شرط طریق عشق گام نخست از خودی خود گذشتن است
[به قول آقای ملک محمدی]پاسخ بر عهده دانش آموز گرامی!!!
راستی آقا معین شیمی ده استاد گرفتم....کتابش خیلی خوبه!حتی از بیشتر بدانید هم سوال داده!
ولی در کل به نظر من اول باید هر بخش مبتکران رو فول شد بعد حتما ًهمون بخش رو از ده استاد زد.(ولی بعضی چیزها تو ده استاد بود که مبتکران حتی کوچکترین اشاره ای هم بهشون نکرد...بعضی ها اینقدر افراطی طرفداری نکنن!!)
ممنونم از راهنمایی شما و سایر دوستان...