بله درسته . اگر سایز سنسور هاشون برابر باشه اونی که مگاپیکسل کمتری داره نویز کمتر و در کل کیفیت بهتری خواهد داشت .
راجع به مورد بعدی شما مدل دوربین رو بردارین و بعد برین تو گوگل بزن مثلا Canon Powershot SX50 Specs . اینجا سایت هایی هستن که اطلاعات دوربین رو نوشتن و توی هرکدوم که برین احتمال زیاد بتونین جوابتون رو بگیرین ( تو لیست سایت ها به سایت شرکنده سازنده برین بهتره ، مثلا تو این موردی که مثال زدم اگه سایت Canon بینشون بود از اون استفاده کنین ) . ولی اکثر کامپکت ها ، سایز سنسورشون 1/2.3 اینچ یا همون 6.17 * 4.55 میلی متر هست .
کیفیت عکس هایی هم که پرسیدین تا اونجایی که من میدونم به خیلی چیزها میتونه مربوط باشه که یکیش همین سایز سنسوره ! نوع سنسور هم مهمه که CMOS خیلی بهتر از CCD هست و الان دوربین با سنسور CCD خیلی کم پیدا میشه مگر تو ارزون قیمت ها . مورد بعدی پردازشگرِ دوربین هست . اون رو باید تحقیق کنی ولی توی Canon تا اونجایی که من میدونم فعلا Digic 5 خوبه . پردازشگر تصویر رو بهتر و احتمالا با نویز کمتری بیرون میده !
مقدار نور توی عکس رو هم دست خودتونه که با تنظیمات کم و زیاد کنین . که البته یکی از راه هاش افزایش ISO هست که با افزایش نویز همراهه ! البته سایز سنسور بزرگتر به دریافت نور بیشتر کمک میکنه . همینطور اگه دیافراگم یا f کوچیکتر باشه مثل 2 یا 2.8 یا کوچیکتر . . . در شرایط کم نور بهتر عمل میکنه نسبت به دوربینی که دیافراگمش 3.2 یا 3.4 هست . البته این چیزایی که من میگم رو کاغذ هستن و عملا شاید چیز دیگه ای تجربه بشه . نمونه ش رو میتونین در مقایسهء دو دوربین Sony HX300 و Canon SX50 ببینین که رو کاغذ از لحاظ عکاسی سونی بهتره با توجه به دیافراگم ، ولی در عمل اکثر سایت ها از برتری Canon SX50 در عکاسی از این مدلِ سونی گفتن ( تو مقایسه فیلم برداری این دو دوربین سونی بهتره ).
حالا مسئله رو زیاد کشش نمیدم که قضیه پیچیده شه ، در مورد چاپ هم اگه سایز عکس ات زیاد بزرگ نباشه ، مثلا بزرگتر از A4 یا مثلا در حد یه پوستر (!) حتی 12 مگاپیکسل هم میتونه همه کاراتو انجام بده . اما اگه واسه چاپِ بنر یا پوستر بزرگ میخوای باید به فکر دوربین با مگاپیکسل بالا باشی تا موقع چاپ کیفیت از لحاظ رزولوشن پایین نیاد ( این چیزیه که من تو یکی از انجمن ها خوندم )
شما اگه چند تا مدل دوربین رو که میخوای بهمون بگین بهتر میتونیم کمک کنیم .
شاد باشی