تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: کدامیک از دلایل زیر را عامل اصلی کاهش ازدواج میدانید ؟

راي دهنده
726. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • مسائل مالی و آینده ی مبهم

579 79.75%
  • مهریه

112 15.43%
  • عدم اعتماد به جنس مخالف

195 26.86%
  • از بین رفتن اعتقادات

86 11.85%
  • سایر دلایل

151 20.80%
Multiple Choice Poll.
صفحه 155 از 328 اولاول ... 55105145151152153154155156157158159165205255 ... آخرآخر
نمايش نتايج 1,541 به 1,550 از 3272

نام تاپيک: چرا ازدواج میکنم / نمیکنم ؟

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

جرف شما رو کاملا قبول دارم . بله وقتی کسی ازدواج میکنه در حقیقت مسیولیت قبول میکنه نه تنها خودش و طرف مقابلش بلکه مسیول نفر سومی

به نام فرزند هم هست که از قضا ازهمه مهم تره .چون اون تاوان انتخاب ما رو خواهد داد بنابراین بهتره طوری انتخاب کنیم که روزی شرمنده فرزندمون نباشیم

منظور من رو بد متوجه نشید(بحث من فقط در مورد ارایش بود نه موارد دیگه ) منظور من این هست که کسی حق اعمال زور رونداره

اگه دو طرف منطقی باشند و اهل گفت و گو باشند با حرف زدن وگفت وگو کردن خیلی راحت میشه همه مسایل و سو تفاهم ها رو حل کرد !

الان بیشتر مشکلات زوجین سر این مساله هست که نمیتونند با هم حرف بزنند .وقتی دو نفر وارد یک زندگی مشترک میشند دیگه هیچ چیز شخصی نیست

اما نجوه برخورد با اون مساله مهم هست نحوه گفتار مهم هست

یک مورد مهم دیگه هم که بسیار باید بهش توجه کرد : منطقی بودن و گفت و گو کردن هست.

.
    بانوی عزیز ما امروز دو مسئله و مشکل بیشتر نداریم بر خلاف تصور شما. قبل ازدواج مشکل کمبود شغل و وضعیت بحرانی اقتصاد ما و بعداز ازدواج هم بنا به امار سازمان ورزش و جوانان سکس هستش. بالای 90% (یادم نیس 93% یا 95%) طلاق ها در ایران به خاطر موضوعات جنسی هستش که به نظر من برمیگرده به آموزش ها فرهنگی-مذهبی غلطی که 35 سال هستش که تبلیغ میشه و هیچ سودی هم برای جامعه ما نداشته.
    در مورد مشکلی که شما گفتی بازم به نظر من افراد زیاد مقصر نیستن و سیاست گذاری های غلط دولتهاست که این مشکلات رو بوجود میاره. دختر و پسر های ایرانی از بچگی از هم جدا میشن و نه تنها آموزش های مربوط به کاری گروهی رو دریافت نمیکنن بلکه اینو یاد میگیرن که دختر ها و پسر ها همیشه باید از هم جدا و رغیب (حتی دشمن) یکدیگر هستن. اگر مدارس مختلط حداقل در دوره ابتدایی داشته باشیم افراد با هم و نحوه ی برخورد با هم آشنا میشن و خیلی از مشکلات پیش نمیاد. در فرهنگ ما کلن پروسه ازدواج اولین مواجهه ی جدی پسر و دختر هستش و به نوعی تازه تمرین محسوب میشه در حالی که نباید اینطور باشه.

2. این کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه emad_hs's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2012
    محل سكونت
    گرگان

پيش فرض

بانوی عزیز ما امروز دو مسئله و مشکل بیشتر نداریم بر خلاف تصور شما. قبل ازدواج مشکل کمبود شغل و وضعیت بحرانی اقتصاد ما و بعداز ازدواج هم بنا به امار سازمان ورزش و جوانان سکس هستش. بالای 90% (یادم نیس 93% یا 95%) طلاق ها در ایران به خاطر موضوعات جنسی هستش که به نظر من برمیگرده به آموزش ها فرهنگی-مذهبی غلطی که 35 سال هستش که تبلیغ میشه و هیچ سودی هم برای جامعه ما نداشته.
    در مورد مشکلی که شما گفتی بازم به نظر من افراد زیاد مقصر نیستن و سیاست گذاری های غلط دولتهاست که این مشکلات رو بوجود میاره. دختر و پسر های ایرانی از بچگی از هم جدا میشن و نه تنها آموزش های مربوط به کاری گروهی رو دریافت نمیکنن بلکه اینو یاد میگیرن که دختر ها و پسر ها همیشه باید از هم جدا و رغیب (حتی دشمن) یکدیگر هستن. اگر مدارس مختلط حداقل در دوره ابتدایی داشته باشیم افراد با هم و نحوه ی برخورد با هم آشنا میشن و خیلی از مشکلات پیش نمیاد. در فرهنگ ما کلن پروسه ازدواج اولین مواجهه ی جدی پسر و دختر هستش و به نوعی تازه تمرین محسوب میشه در حالی که نباید اینطور باشه.
    آقا ما 53% رو شنیده بودیم اما 93% رو عقل هم قبول نمیکنه
    البته من هنوز مجردم ولی من نمیفهمم مثلا چه مشکل س.ک.سی با هم دارند ؟ یا چقدر این مسئله مهم و بزرگه که منجر به طلاق میشه ؟!!!

تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

آقا ما 53% رو شنیده بودیم اما 93% رو عقل هم قبول نمیکنه
    البته من هنوز مجردم ولی من نمیفهمم مثلا چه مشکل س.ک.سی با هم دارند ؟ یا چقدر این مسئله مهم و بزرگه که منجر به طلاق میشه ؟!!!
    نه عزیز، شما یه سر به پایگاه اینترنتی سازمان ورزش و جوانان بزن و آمار یک سال و دو سال پیش رو بگیر و خواهی دید که بالای 90% هستش! و این امار فاجعه باره که متعدد در رادیو چون فضای آزادتری داره به این مسئله اشاره میشه و من هم عمدن هر جا که میتونم اشاره میکنم چون یا ما باید مثل قبل همه چیز رو روش سرپوش بذاریم و صحبت نکنیم و خجالت بکشیم و این مشکلات رو داشته باشیم یا باید بحث بشه و حل بشه.
    این مسئله اصلن یک مسئله نیست به اعتقاد بنده و یک مورد کاملن طبیعی هستش اما آموزش های غلط ما و غالب کردن دیدگاه مذهبی بعضی افراد با نفوذ هست که این مشکلات رو بوجود آورده. اتفاقن مذهب مخصوصن اسلام در این مورد خیلی باز هست و اگر مطالعاتی داشته باشید خواهید دید که تفکری که تزریق میشه به جامعه کاملن در تضاد هستش با تفکر مذهب در این مورد. یه بزرگواری هم از دوستان حوزوی (اسمش خاطرم نیست) کتابهای متعددی با منابع معتبر منتشر کرده در این باره که من توصیه میکنم حتمن مطالعه کنید. کتابچه "بوسه" از ایشون رو من مطالعه کردم.

تاريخ عضويت
    Dec 2012
    محل سكونت
    گرگان

پيش فرض

نه عزیز، شما یه سر به پایگاه اینترنتی سازمان ورزش و جوانان بزن و آمار یک سال و دو سال پیش رو بگیر و خواهی دید که بالای 90% هستش! و این امار فاجعه باره که متعدد در رادیو چون فضای آزادتری داره به این مسئله اشاره میشه و من هم عمدن هر جا که میتونم اشاره میکنم چون یا ما باید مثل قبل همه چیز رو روش سرپوش بذاریم و صحبت نکنیم و خجالت بکشیم و این مشکلات رو داشته باشیم یا باید بحث بشه و حل بشه.
    این مسئله اصلن یک مسئله نیست به اعتقاد بنده و یک مورد کاملن طبیعی هستش اما آموزش های غلط ما و غالب کردن دیدگاه مذهبی بعضی افراد با نفوذ هست که این مشکلات رو بوجود آورده. اتفاقن مذهب مخصوصن اسلام در این مورد خیلی باز هست و اگر مطالعاتی داشته باشید خواهید دید که تفکری که تزریق میشه به جامعه کاملن در تضاد هستش با تفکر مذهب در این مورد. یه بزرگواری هم از دوستان حوزوی (اسمش خاطرم نیست) کتابهای متعددی با منابع معتبر منتشر کرده در این باره که من توصیه میکنم حتمن مطالعه کنید. کتابچه "بوسه" از ایشون رو من مطالعه کردم.
    من توس سایتش چیزی پیدا نکردم
    ولی اگر واقعا باشه همچین چیزی باعث تعجبه
    فقط توی کشور ما اینطوریه ؟کشور های دیگه کمتره؟

Banned
    تاريخ عضويت
    Oct 2013
    محل سكونت
    Eblis 2011

پيش فرض

90% (یادم نیس 93% یا 95%) طلاق ها در ایران به خاطر موضوعات جنسی هستش

Saeed Dz
    عزیز ، شما که آمارها و ارقام دستت هست ، لابد راه حلی هم برای این مشکل داری ، میشه بدونم راه حلتون چیه؟

بعداز ازدواج هم بنا به امار سازمان ورزش و جوانان سکس هستش
    میشه آدرس این قسمتی رو که این درصد رو زده بدی؟

کاربر فعال بورس کاربر شماره ی یک's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2012

پيش فرض

محتوای مخفی: نرخ طلاق در تهران برابر با لندن /هشت هزار روسپی در تهران 
    آفتاب: همزمان با آغاز تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری، یکی از مسائلی که در میان هیاهوی رقابت‌های نامزدها تا کنون کم‌رنگ بوده، ارائه طرح و برنامه‌ای جامع برای ترویج سبک زندگی متناسب با ارزش‌های ایرانی – اسلامی بوده است.

مشرق نوشت: «آن كسانی كه می‌خواهند در یك كشور یا جامعه‌ای نفوذ پیدا كنند فرهنگ آن جامعه را در مشت خود بگیرند و فرهنگ خود را به آنها تحمیل نمایند، یكی از كارهایشان، معمولاً متزلزل كردن بنیان خانواده است. كما اینكه در خیلی از كشورها این كار را متأسفانه انجام داده‌اند. مردها را بی‌مسئولیت و زنها را بد اخلاق كرده‌اند.»

«از جمله اموری كه در جامعه‌ ما در میان بسیاری از خانواده‌ها، به این آفت خطرناك (تكلّف) مبتلا شده است، مسأله‌ مهم و سرنوشت ساز ازدواج است. به بهانه‌ انجام آداب و رسوم، آبروداری، حفظ حیثیّت و ارزش نهادن بر دختر و پسر و... این شیرین‌ترین حادثه‌ زندگی جوانان را به كابوسی وحشتناك تبدیل كرده‌ایم. نتایج تلخ این نگاه بیمار، تعداد زیادی از جوانان را از تشكیل زندگی ناامكید كرده است و تعداد فراوان دیگری را با مشكلات فراوانی در آغاز راه روبه‌رو كرده است.»

رهبر انقلاب تا کنون بارها در بیانات خود آسیب شناسی و علت‌یابی در زمینه عدم پیشرفت لازم در بخش سبك و فرهنگ زندگی را ضروری خواندند و با دعوت از اندیشمندان حوزه و دانشگاه، نخبگان سیاسی و فكری، دستگاههای مرتبط با فرهنگ و تعلیم و نیز جوانان به صراحت تاکید كردند: «در این زمینه باید همه به خود نهیب بزنیم و ضمن تلاش جدی برای آسیب شناسی، به چاره جویی و جستجوی راههای علاج بپردازیم.»

به گزارش مشرق، با وجود تاکیدات رهبر انقلاب در مورد ترویج سبک زندگی ایرانی – اسلامی و بیان دغدغه‌های ایشان در خصوص تغییر سبک زندگی ایرانیان بویژه در نسل جوان و در شهرهای بزرگ، اقدام عملی چندانی برای اصلاح روند نادرست کنونی صورت نگرفته‌ است و معضلاتی نظیر کاهش زاد و ولد و ازدواج، رواج زندگی مجردی و ...همچنان روندی رو به رشد دارند.

همزمان با آغاز تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری، یکی از مسائلی که در میان هیاهوی رقابت‌های نامزدها تا کنون کم‌رنگ بوده، ارائه طرح و برنامه‌ای جامع برای ترویج سبک زندگی متناسب با ارزش‌های ایرانی – اسلامی بوده است.

غفلت از رسیدگی به این معضلات رو به رشد جامعه، به سوژه‌ای برای رسانه‌های غربی در جهت ناکارآمد نشان دادن سبک زندگی ایرانی – اسلامی تبدیل شده است و تصویری ناهنجار و در تضاد با ساختارهای دینی از جامعه کنونی ایران انعکاس می‌دهند.

نشریه آمریکایی فارین پالیسی در گزارشی از وضعیت فرهنگی داخل ایران، شرایط کنونی نسل جوان را «انقلاب جنسی» می‌نامد که در آن تصویر زنی با پوشش چادر از جامعه ایران در حال محو شدن است. طی سی سال گذشته رفتار اجتماعی جامعه ایران به حدی تغییر کرده است که ایرانیان خارج از این کشور زمانی که به کشور خود باز می‌گردند، از شرایط فعلی حیرت‌زده می‌شوند.

یکی از ایرانیان ساکن لندن پس از بازگشت از ایران می‌گوید: شرایط این روزهای تهران به گونه‌ای است که لندن در برابر آن، شهری سنتی است. وقتی به رفتارهای جنسی جامعه می‌پردازیم، جامعه ایران دقیقا همان راه جوامع انگلیس و آمریکا را – حتی با سرعتی بیشتر – طی می‌کند.

فارین پالیسی در گزارش خود با مراجعه به آمارهای رسمی جمهوری اسلامی که حاکی از کاهش میزان موالید در جامعه ایران است، اینگونه نتیجه‌گیری می‌کند که گرایش جوانان ایرانی به پیشگیری از بارداری و کنترل جمعیت بیش از گذشته و رو به زوال بودن الگوهای سنتی خانواده در جامعه است.

براساس این آمار، ایران طی دو دهه گذشته سریع‌ترین کاهش میزان موالید در تاریخ را تجربه کرده است. رشد سالانه جمعیت ایران در سال ۲۰۱۲ به ۱.۲ درصد سقوط کرد در حالی‌که این رقم درسال ۱۹۸۶، ۳.۹ درصد بود. این در شرایطی است که بیش از نیمی از جمعیت ایران زیر ۳۵ سال داشته و در سن زاد و ولد هستند.

۴۰ درصد مردان جوان مجرد هستند/ نرخ طلاق در تهران برابر با لندن

فارین‌پالیسی در ادامه از افزایش سن ازدواج مردان و دختران جامعه ایران می‌نویسد: سن ازدواج در میان مردان ایرانی طی سه دهه گذشته از ۲۰ سال به ۲۸ سال و متوسط سن ازدواج دختران نیز بین ۲۴ تا ۳۰ سال است که نسبت به یک دهه گذشته ۵ سال بالاتر رفته است. ۴۰ درصد مردانی که هم‌اکنون به سن مطلوب برای ازدواج رسیده‌اند، در حال حاضر مجرد هستند.

افزایش آمار طلاق نیز از دیگر مسائلی است که این نشریه آمریکایی در گزارش خود آن را پررنگ کرده است. براساس آمارهای رسمی، نرخ طلاق‌های ثبت شده از ۵۰ هزار مورد در سال ۲۰۰۰ به ۱۵۰ هزار مورد در سال ۲۰۱۰ رسیده است و از هر ۷ ازدواج، یکی به طلاق می‌انجامد. این رقم در شهرهای بزرگی نظیر تهران ۱ طلاق به ازای هر ۳.۷۶ ازدواج است؛ رقمی مشابه نرخ طلاق در انگلستان.

تغییر رویکردها نسبت به ازدواج و طلاق و دگرگونی عظیم در نگاه ایرانیان نسبت به روابط دو جنس، از جمله مهمترین دلایلی است که فارین‌پالیسی برای اوضاع کنونی فرهنگ و سبک زندگی جامعه ایرانی بر می‌شمرد. براساس تحقیقات انجام شده سازمان ملی جوانان در سال ۲۰۰۸، بیشتر پاسخ‌دهندگان «مرد» به این تحقیق گفته‌اند که پیش از ازدواج دست‌کم یک‌بار به نوعی با جنس مخالف رابطه داشته‌اند و ۱۳ درصد از آن‌ها اذعان کرده‌اند که این رابطه منجر به بارداری ناخواسته شده است.

براساس بخش دیگری از این تحقیق، روابط ناسالم هریک از زوجین، یکی از اصلی‌ترین عوامل طلاق در میان زوج‌های ایرانی عنوان شده است.

فارغ از صحت یا نادرستی این آمار، شرایط سخت ازدواج جوانان طبیعتا موجب گسترش روابط خارج از چارچوب و پنهانی در جامعه شده است که آسیب‌هایی نظیر بارداری ناخواسته و سست شدن بنیان‌های خانواده در معنای حقیقی آن نیز اجتناب‌ناپذیر بوده است. بی‌میلی به ازدواج و تجردگرایی نیز از دیگر عوارض این روابط بوده است که همگی زنجیروار جامعه جوان کشور را گرفتار کرده است و علاوه بر اثرات مخرب داخلی، دستاویز حمله به ارزش‌های اصیل ایرانی – اسلامی از سوی معاندان قرار گرفته است تا الگویی ناکارآمد و شکست خورده از انقلاب را به تصویر بکشند.

این گزارش در ادامه به گسترش فحشاء و انتقال آن از سطح زیرزمینی به سطح آشکار خیابانی بویژه در شهرهای بزرگ نیز پرداخته است که به عنوان نمونه و با استناد به آمار منتشر شده در روزنامه انتخاب به تاریخ ۱۳۸۲، آمار رسمی روسپی‌های تهران در آن زمان ۸۵ هزار نفر از سوی مراجع ذی‌ربط اعلام شده بود.

نمونه‌های ذکر از سیاه‌نمایی جامعه ایران در رسانه‌های غربی، همزمان با تبلیغات ضد ایرانی در مسائل اقتصادی، مسئله هسته‌ای، هجوم شبکه‌های ماهواره‌ای به ارکان خانواده ایرانی و سست‌ کردن پایه‌های آن، هشداری برای نامزدهای ریاست جمهوری است که در برنامه‌های خود، همگام و متناسب با اهتمام ورزیدن به بعد اقتصادی جامعه، سبک زندگی و اصلاح روند کنونی – تسهیل ازدواج، ترویج فرهنگ ازدواج، و ... – را نیز دریابند.

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۲

کد خبر: ۱۹۶۴۳۷

محتوای مخفی: حقايقي عجيب درباره‌ قد و وزن افراد و ارتباط آن با طلاق ! 

آفتاب:
    بررسي‌هاي جديد دانشمندان نشان مي‌دهد آمار طلاق در ميان افراد بلند قد و لاغر به مراتب بيشتر از افراد چاق است.

افراد چاق در بدن خود داراي هورموني هستند كه اين هورمون آنها را به مراتب احساسي‌تر مي‌كند و كمك مي‌كند تا دچار عصبانيت و مشكلات عصبي نا‌بجا و بي‌مورد نشوند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهند دانشمندان با مطالعه روي 1800 داوطلب در ميانگين قدهاي مختلف و وزن‌ متناسب دريافتند، افراد لاغر به مراتب كنجكاوتر و روابط محدود و تعريف شده‌اي دارند و جدي‌تر از افراد چاق هستند، اين در حالي است كه افراد چاق تعداد دوستان بيشتري دارند و ارتباطشان با افراد مختلف به مراتب گسترده‌تر است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، نتايج مطالعات همچنين نشان مي‌دهند افراد لاغر بسيار سريعتر به آرزوها، اهداف و روياهاي خود دست مي‌يابند.

تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۰
    کد خبر: ۲۱۶۷۰۵

محتوای مخفی: افزایش 13 درصدی طلاق و کاهش 1.9 درصدی ازدواج در کشور  

دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۲ - ایسنا :

مدیرکل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال با تشریح جزئیات آمار ازدواج و طلاق در شش ماهه نخست سال جاری، گفت: آمار ازدواج نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.9 درصد کاهش و آمار طلاق نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل 13.3 درصد افزایش یافته است.

علی‌اکبر محزون در گفت‌وگو با خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: در شش ماهه امسال 390 هزار و 109 واقعه ازدواج به ثبت رسیده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش 1.9 درصدی را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: در این مدت بیشترین ازدواج ثبت شده مردان در گروه سنی 29-25 ساله با رقم 144 هزار و 86 نفر و بیشترین ازدواج ثبت شده زنان در گروه سنی 24-20 ساله با رقم 129 هزار و 413 نفر بوده است.

مدیرکل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال تصریح کرد: بیشترین ترکیب ازدواج ثبت شده مربوط به ترکیب سنی مردان گروه سنی 24-20 ساله با زنان 19-15 ساله بوده که تعداد آنها 67 هزار و 392 واقعه ازدواج ثبت شده است.

به گفته محزون، کل ازدواج ثبت شده در این مدت 390 هزار و 109 واقعه است که از این تعداد 336 هزار و 264 واقعه ازدواج در شهرها و 53 هزار و 845 واقعه ازدواج در روستاها به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه به طور متوسط در هر ماه 65 هزار و 18 واقعه ازدواج به ثبت می‌رسد، اظهار کرد: این آمار در هر شبانه‌روز به طور متوسط 2097 واقعه ازدواج و در هر ساعت به طور متوسط 87 مورد است.

محزون با اشاره به آمار شش ماهه نخست امسال درباره طلاق نیز گفت: ثبت 70 هزار و 323 واقعه طلاق در شش ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل 13.3 درصد افزایش داشته است.

به گفته وی، در شش ماهه نخست امسال بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی 29-25 سال با 18 هزار و 860 واقعه و بیشترین طلاق ثبت شده زنان در گروه سنی 29-25 سال نیز 17 هزار و 51 واقعه بوده است.

مدیرکل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال اضافه کرد: در این مدت بیشترین ترکیب طلاق ثبت شده مربوط به گروه سنی مردان 29-25 ساله با زنان 24-20 ساله است که بر اساس آمار، تعداد آنها 7867 واقعه است.

محزون با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست امسال 70 هزار و 323 واقعه طلاق ثبت شده، گفت: از این تعداد 65 هزار و 532 مورد مربوط به شهرها و 4791 مورد مربوط به روستاها بوده است و به طور میانگین در هر ماه 11 هزار و 721 واقعه طلاق به ثبت رسیده است.

به گفته وی، آمار متوسط طلاق در هر شبانه‌روز 387 مورد و در هر ساعت به طور متوسط 16 واقعه طلاق است.

کد خبر: 92080603071

محتوای مخفی: میانگین سنی ازدواج های موفق  

از مهم‌ترین شاخص‌های مورد بررسی در این تجزیه و تحلیل، شاخص «نسبت تعداد طلاق‌ به ازای هر 100 ازدواجِ ثبت شده»، «درصد طلاق‌های ثبت شده در یک سال اول زندگی» و «درصد طلاق‌های ثبت شده در پنج سال اول زندگی» در گروه‌های سنی مختلف است.
    مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال با تحلیل و تشریح آماری ازدواج های موفق در سنین پایین گفت: براساس آمارهای بدست آمده موفق ترین ازدواجها در سنین 20 تا 24 رخ داده و با بالا رفتن سن ازدواج زوجین، تعداد طلاق در مردان از 5.6 به 32 درصد و در زنان از 6 به 22.5 درصد افزایش یافته است.
    علی اکبر محزون در گفتگو با مهر با بیان این مطلب افزود: آمارها و شاخص‌های متعدد، از موفق‌تر بودن ازدواج‌های صورت گرفته در سنین 20 تا 24 سالگی حکایت دارند.
    وی گفت: با توجه به اینکه بیشترین ازدواج‌ها یعنی حدود 85 درصد ازدواج‌ها برای مردان در سنین 20 تا 34 سالگی و برای زنان در سنین 15 تا 29 سالگی ثبت شده، به همین دلیل آمارهای این گروه‌های سنی مورد تجزیه و تحلیل ویژه قرار گرفتند و از مهم‌ترین شاخص‌های مورد بررسی در این تجزیه و تحلیل، شاخص «نسبت تعداد طلاق‌ به ازای هر 100 ازدواجِ ثبت شده»، «درصد طلاق‌های ثبت شده در یک سال اول زندگی» و «درصد طلاق‌های ثبت شده در پنج سال اول زندگی» در گروه‌های سنی مختلف است.
    مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال تاکید کرد: شاخص نسبت طلاق به ازدواج در گروه‌های سنی مختلف نشان می‌دهد با بالا رفتن سن ازدواج زوجین، تعداد طلاق به ازای هر 100 ازدواج در مردان از 5.6 به 32 درصد و در خانم‌ها از 6 به 22.5 درصد افزایش یافته است.
    به گفته وی، این نسبت در مردان 20 تا 24 ساله 5.6 درصد، 25 تا 29 ساله 12.4 درصد و 30 تا 34 ساله 32 درصد بوده و در زنان 15 تا 19 ساله 6 درصد، 20 تا 24 ساله 10.9 درصد و 25 تا 29 ساله 22.5 درصد است.
    کد خبر: ۲۶۸۳۹۸
    عصر ایران:
    صفحه نخست » اجتماعی

محتوای مخفی: یک طلاق به ازای هر 2.9 ازدواج در تهران 
    آفتاب: سید حسن موسوی چلک در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: یکی از نشانگرهای وضعیت موجود در هر حوزه ای آمارها هستند که اگر واقعی باشند یا حداقل به واقعیت نزدیک باشند، می تواند در برنامه ریزی موثر واقع شود. وی گفت: آمار ازدواج و طلاق اعلام شده توسط سازمان ثبت احوال کشور نشان می دهد که در سال 91 در کل کشور به ازای هر 5.5 ازدواج یک طلاق ثبت شده است. این در حالی است که این آمار در تهران به ازای کمتر از هر 3 (2.9)ازدواج یک طلاق ثبت شده است. آماری که نگرانی را دراین زمینه درمیان مسئولین و مردم افزایش می دهد بطوریکه حضرت آیت الله مکام شیرازی نیز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در ایام ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود، به موضوع طلاق اشاره کرد و افزود متاسفانه امروز در جامعه ما شاهد افزایش طلاق‌ها و کاهش ازدواج‌ها هستیم.
    رئیس انجمن مددکاری اجتماعی تاکید کرد: همچنین آمارهای ارائه شده نشان می دهد که این شاخص در استان های البرز3.5 ،قم4.5،سمنان4.6، مازندران 4.8وگیلان4.9 ازدواج به ازای هر یک طلاق است که از میانگین کشور نیز بالاتر است.از طرف دیگر این شاخص در استان های سیستان و بلوچستان20.5،ایلام 10.9، چهارمحال و بختیاری 10.1،خراسان جنوبی9.9و یزد 9.3 طلاق به ازای هر یک طلاق است.
    به گفته موسوی چلک، با توجه به بالاترین فراوانی طلاق در ترکیب سنی مردان 25-29 ساله و زنان20 تا 24 ساله است و با این وجود موضوع جوان بودن زنان مطلقه را باید جدی گرفت که این شرایط آمار زنان سرپرست خانوار را نیز افزایش می دهد، همانگونه که در سالهای اخیر نیز این اتفاق افتاده است.
    وی افزود: نکته دیگر این است که براساس آمارهای ازدواج و طلاق که توسط سازمان ثبت احوال ارائه شده است که کمتر از آمار سازمان ثبت اسناد کشور است، در سال 91 در هر ساعت 95 واقعه ازدواج و 17 واقعه طلاق به ثبت رسیده است. تعداد ازدواجهای کمتر از 15 سال نیز قابل تامل است. براساس آمارهای ارائه شده تعداد 40 هزار و 653 فقره ازدواج و یک هزار و 77فقره طلاق کمتراز15 سال در کشور ثبت شده است.
    موسوی چلک به طلاقهای افراد در سنین بالا اشاره کرد و گفت: طبق آمارها تعداد طلاق های ثبت شده در مردان بالای 50سال 13 هزار و 423 فقره و در زنان بالای 50 سال 6 هزار و 422 فقره است. همچنین آمارهای ارائه شده دراین زمینه نشان دهنده کاهش ازدواج و افزایش طلاق است.براین اساس طبق آمار ثبت احوال کشور درصد تغییرات ازدواج درسال گذشته نسبت به سال قبل آن به میزان 5.1درصد کاهش داشته است که این نسبت درنقاط روستایی37.9درصد کاهش منفی داشته است که البته بر اساس آمار سازمان ثبت اسناد که توسط رییس این سازمان در ابتدای سال ارائه شده است این رقم9.5درصد منفی را نشان می دهد.
    رئیس انجمن مددکاران اجتماعی به آمارهای دو سازمان ثبت احوال و اسناد در مورد طلاق اشاره کرد و گفت: در همین زمان براساس آمارسازمان ثبت احوال کشور طلاق5.2رصد تغییرمثبت یعنی افزایش داشته است درحالی که طبق آمار سازمان ثبت اسناد کشور این رقم 6.2درصد مثبت را نشان می دهد.این شاخص در نقاط شهری13.1درصد مثبت و در نقاط روستایی38.3درصد تغییر منفی داشته است.
    وی تاکید کرد: حال با این شرایط و بالاتر رفتن میانگین سن ازدواج و در نتیجه کاهش تعداد ازدواج و... این سئوال پیش می آید که آیا می توان به افزایش جمعیت در کشور که کاهش آن چالش جدی کشور در 30 سال آینده است، امیدوار بود.

محتوای مخفی: بیست درصد طلاق ها در زمان عقد اتفاق می افتد 
    تبیان نوشت: چندی پیش آماری از سوی رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران کشور منتشر شد مبنی بر اینکه در سال 91 به ازای هر 2.9 ازدواج یک طلاق در تهران رخ داده است. این در حالی است که به باور کارشناسان بیش از 20 درصد از طلاق ها در دوران عقد به وقوع می پیوندند. آماری که زنگ خطری اجتماعی را هم به صدا در می آورد.

از هر چهار طلاق؛ یکی در دوران عقد

اینکه چرا طلاق در سال 91 به قله نموار سینوسی خود رسیده و ما در این سال با افزایش شوک آور موارد طلاق روبرو شدیم بیش از هر چی معلول رخدادهایی که در این سال و در سالهای پیش از آن به بطن جامعه ما تزریق شد. این در حالی است که از هر چهار طلاق سال 91 ، یک مورد در دوران عقد که شیرین ترین دوره زندگی مشترک محسوب می شود، رخ داده است.

افزایش چند برابری هزینه مشترک؛ شوک سال 91

یکی از پیامدهایی که باعث افزایش موارد طلاق در عقد در سال گذشته شد، ماجرای تغییرات نرخ ارز و تورم چند برابری قیمت هایی بود که در سال 91 به جامعه ما تزریق شد. افزایش چند برابری قیمت ها باعث شد که جوانانی که در روزهای خوش دوران عقد به سر می بردند و در حال تدارک برنامه های ازدواج بودند، به ناگاه متوجه شوند که با این پس اندازی که برای تهیه منزل مستقل و هزینه ازدواج و خرید جهیزیه در نظر گرفته اند، نمی توانند از پس این قیمت های جدید بر بیایند و این مسئله جوانان را با بهت و سرخوردگی روبرو کرد و باعث شد برخی ها به دلیل اینکه نمی توانند از پس برآوردن هزینه های تشکیل زندگی بربیایند، به طور کلی از خیر ازدواج بگذرند و بیراهه طلاق را به عنوان مفری از این باتلاقی که به آن دچار شده اند، برگزینند.

همسری که مثل رویاها نیست!

یکی از خطراتی که دوام ازدواج را در دروان عقد تهدید می کند، این است که برخی از افراد پس از ازدواج به ناگاه روی دیگری از شخصیت خود را نمایان می کنند و رفتارهایی را بروز می دهند که ناقض ادعاهای پیش از عقدشان است. از سوی دیگر به مرور زمان برخی از زوجین دیگر اشتیاق روز اول خود را ندارند و این مسئله باعث می شود که متوجه عیب هایی از طرف مقابلشان بشوند که تا پیش آن نمی دیدند در چنینی همسرشان را فردی می یابند که شباهتی به فردی که در تصورشان بوده ندارد و بعضی ها تصمیم می گیرند این رابطه را برای همیشه به پایان برسانند.

عقدهای طولانی

مشکلات اقتصادی از جهت دیگری هم باعث افزایش طلاق شد، به این ترتیب که برخی از جوانان زمانی که دیدند در زمان مقرری که پیش از این درباره اش به توافق رسیده اند، نمی توانند مراسم عروسی را برگزار کنند، تصمیم گرفتند که زمان ازدواج را به تعویق بیندازند. تعویق زمان عروسی و طولانی شدن دوران عقد هم که یکی از عوامل افزایش اختلاف ها است از دیگر مسائلی بود که در ادامه باعث شد که دوران عقد برخی از زوج ها هیچ وقت به مراسم عروسی و ازدواج ختم نشود.

ازدواج های زودهنگام آغازی برای طلاق در عقد

یکی از دلایل اینکه آمار طلاق در دروان عقد در سالهای گذشته تا به این اندازه افزایش پیدا کرده ، وقوع ازدواج های زودهنگامی است که بدون شناخت کافی و در کمترین مدت زمان آشنایی صورت می گیرد. اینکه برخی از جوانان به بهانه ازدواج روابطی را کلید می زنند و در نهایت پس از چند سال نه تنها ازدواج نمی کنند، بلکه با کوله باری از آسیب از این رابطه های خارج می شوند، به هیچ عنوان به نفع بنیان خانواده و جامعه ما نیست اما این مسئله دلیل نمی شود که برخی از والدین با محدودیت های بیش از حد امکان شناخت طرفین پیش از عقد را از میان ببرند و کار را به جایی برسانند که دختر و پسر برای رهایی از محدودیت های بی مورد والدین تن به عقدی زودهنگام بدهند و زمانی پی به شخصیت یکدیگر ببرند که دیگر دیر شده است. متاسفانه برخی از خانواده ها به دلیل اینکه آشنایی پیش از عقد را خطرناک می پندارند، حتی اجازه این که طرفین بتوانند در جلساتی به گفتگو و شناخت هم بنشنیند را هم نمی دهند و الزام آنها به عقد زودهنگام می تواند آغازی برای یک طلاق زودهنگام باشد.

هول حلیم و افتادن در دیگ

یکی دیگر از مسائلی که باعث ازدواج زودهنگام و در ادامه طلاق در و دران عقد می شود این است که برخی از دختران زمانی که می بینند خواستگار پولدار در خانه شان را زده است، از ترس اینکه مبادا پشت پا به بختشان بزنند و بدون شناخت و تحقیق لازم تن به ازدواج می دانند غافل از اینکه خواستگار محترم آنطور هم که نشان نمی دهد نیست، اما زمانی دختر و خانواده اش پی به شخصیت واقعی خواستگار می برند که دیگر کار از کار گذشته و خواستگار شوهر عقدی دختر خانه شده است. آن وقت است که تازه متوجه می شوند که از هول حلیم به داخل دیگی افتاده اند که برای رهایی ان بایید راه راهروهای دادگاه را پیش بگیرند.

به هر رو باید گفت که ازدواج در دوران عقد به نسبت جدایی پس از ازدواج و تشکیل خانواده، آسیب های کمتری را به دنبال دارد و در این میان کودکی به فرزندان طلاق اضافه نمی شود اما در هر حال هم خانواده و هم مدیران فرهنگی باید تدابیری را بیندیشند تا ازدواج در بهترین و سنجیده ترین شرایط انجام شود تا ما در آینده دیگر با سونامی آمار طلاق در عقد روبرو نشویم.

محتوای مخفی: بیوه‌های ایران، جوان شده‌اند  
    آفتاب: روزنامه قانون با ذکر این مقدمه ادامه داد: هم‌اکنون حدود ۱۰ درصد از مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند و طبق آماری که معاون حمایت و سلامت کمیته امداد بر اساس سرشماری سال ۹۰ داده، جهش قابل ملاحظه‌ای در بخش زنان سرپرست خانوار مشاهده می‌شود؛ به طوری که این زنان با "یک میلیون و ۳۰ هزار نفر" جمعیت، دومین فراوانی این کمیته پس از سالمندان به حساب می‌آیند و هر کدام سرپرستی یک تا چند نفر را بر عهده دارند.

فوت همسر، طلاق، اعتیاد، زندان، بیکاری و بسیاری موارد دیگر از زمینه‌های تبدیل شدن زنان به «زن سرپرست خانوار» است که از همراهی همسرانشان در زندگی محرومند.

افزایش طلاق، عامل اصلی کاهش سن زنان سرپرست خانوار

امان‌الله قرایی مقدم‌ جامعه‌شناس، کاهش سن زنان سرپرست خانوار را حاصل از افزایش طلاق در سنین پایین می‌داند.

وی می‌گوید که در حال حاضر بیشتر طلاق‌ها در سنین ۱۸ تا ۲۵ سال رخ می‌دهد و در پی آن، میزان زنان کم سن و سالی که بی سر و سامان شده یا به سرپرست خانوار تبدیل می‌شوند، بیش از گذشته است.

وی می‌افزاید: از هر ۵ ازدواج یک مورد به طلاق منجر می‌شود. چه انتظاری می‌توان داشت؟

بیوه‌های کم سن و سال، آسیب‌پذیرترند

قرایی مقدم کاهش سن زنان سرپرست خانوار را موجب افزایش آسیب‌ها پیرامون این زنان دانست و با تاکید بر اینکه این زنان جوان هستند، هنوز ریشه آرزو در آنها نخشکیده و در برابر مشکلات نیز آسیب‌پذیر‌تر و شکننده‌تر هستند، هشدار داد که آنها در معرض خطرات بی‌شماری از جمله فحشا، اعتیاد و قاچاق مواد مخدر قرار دارند که ممکن است به راحتی سر در راه آن بگذارند.

این جامعه‌شناس معتقد است که کمک به این زنان بسیار ضعیف است و با ۱۵۰ الی ۲۰۰ هزار تومان ماهانه نمی‌توان این زنان را حمایت کرد.

وی اشتغالزایی برای این زنان را «حمایت واقعی» می‌نامد و تاکید می‌کند که راهکار تنها همین است و هر چه بخواهیم برای این زنان کاری انجام دهیم، اشتغال‌زایی و تامین امنیت شغلی در اولویت است.

قرایی مقدم از «فقر» به عنوان مهم‌ترین مشکل این زنان نام برده و می‌گوید که تامین هزینه زندگی، تنگنای بسیاری برای این افراد ایجاد می‌کند که ممکن است از آنها به خاطر فراهم کردن حداقل‌ها برای افرادی که تحت سرپرست خود دارند، شخصیتی بسازد که در واقع آن نیستند.

طلاق، آسیب آسیب‌ساز

مجید ابهری آسیب‌شناس اجتماعی نیز معتقد است که با افزایش آمار طلاق، منحنی سنی بیوه‌ها نیز تفاوت چشمگیری با دهه قبل پیدا کرده و به ۱۸ تا ۲۵ سال کاهش یافته است.

او طلاق را آسیبی آسیب‌ساز می‌نامد که وقوع بیوگی از عوارض مستقیم آن است و می‌گوید متاسفانه در دهه گذشته به خاطر سیاست‌زدگی نهاد‌های متولی، پوشش‌های حمایتی مناسبی از زنان بیوه به عمل نیامده و بیمه زنان سرپرست خانوار، در حد حرف و شعار باقی مانده است.

ابهری می‌گوید که در حال حاضر تعداد بی‌شماری زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارند که سالانه چیزی در حدود ۶۰ هزار نفر نیز به آن اضافه می‌شوند.

کمبود درآمد در صورت اشتغال، و پایین بودن سطح تحصیلات و مهارت از دلایلی است که ابهری می‌گوید باعث شده درصد زیادی از بیوه‌های جوان به کارهای خدماتی مثل پرستاری در منزل از کودکان و سالمندان یا نظافت منازل روی بیاورند. این در شرایطی است که درصد زیادی از بیکاران، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی‌اند و در این شرایط، مطمئنا اشتغال این زنان دغدغه دولت نبوده است.

محتوای مخفی: روز بدون طلاق چگونه گذشت؟  
    آفتاب: به گزارش روزنامه اعتماد، قرار بود كه در اين روز بسياري از زوج‌هاي مراجعه‌كننده به دادگاه‌هاي خانواده و خواستار طلاق از تصميم خود منصرف شوند اما بسياري از زناني كه دنبال شعبات پرونده خود در مجتمع خانواده مي‌گشتند ديگر نمي‌خواستند «همسر» مردي شناخته شوند كه عادت‌هاي منزجر‌كننده دارد.

مواد مخدر، الكل و روابط نامتعارف در صدر مراجعات

كارشناساني كه در واحد معاضدت قضايي مجتمع قضايي نشسته‌اند قرار است با توصيه‌ها و راهنمايي‌هاي حقوقي، مراجعان را به سمت آشتي و انصراف از تصميم شتابزده هدايت كنند اما معمولا درخواست پاياني مراجعان اين است كه «حالا دادخواست را چطور تنظيم كنيم؟» وقتي از يكي از كارشناسان اين واحد مي‌پرسم كه آيا امروز (دوشنبه – روز بدون طلاق) تا اين ساعت (ظهر) تغييري در تعداد مراجعات براي طلاق داشته‌ايد؟ كم شده؟ زيادتر از روزهاي قبل بوده؟ سري تكان مي‌دهد كه معنايش حتما به سوال دوم من باز نمي‌گردد و بايد افزايش مراجعات را استنباط كنم. دستش به سمت زوج جواني اشاره مي‌رود كه در حال مطالعه تابلوي راهنماي شعبات دادگاه خانواده هستند و دنبال نزديك‌ترين مجتمع قضايي به محل سكونت شان مي‌گردند. «چند سال‌شان است فكر مي‌كني؟ برو بپرس ببين از درخواست‌شان به خاطر روز بدون طلاق منصرف مي‌شوند؟» زن، 26 ساله است و مرد، 32 ساله. مرد با اشاره ابرو به زن مي‌فهماند كه ديگر كاري ندارند و راهي رفتن هستند و زن نيم‌نگاهي به مرد دارد كه پا، جاي قدم او بگذارد در آن راهروي باريك بين صندلي‌هاي منتهي به واحد معاضدت قضايي. «مي‌دانيد كه امروز، روز بدون طلاق است؟» به همديگر نگاهي مي‌كنند. «چه فرقي مي‌كند؟» آنها مي‌پرسند. «نمي‌خواهيد از تصميم‌تان منصرف شويد؟» من مي‌پرسم. با علامت سوالي كه روي لبهاي زن و مرد نقش مي‌بندد مي‌فهمم كه سوال بيجا بوده است. «ما ديگر نمي‌خواهيم با هم زندگي كنيم.» سردفتردار يكي از دفاتر طلاق اطراف ميدان هم همين حرف را مي‌زند. «زوج‌ها معمولا از طلاق منصرف نمي‌شوند. چون زمان طولاني را در مجادله و برخوردهاي كلامي يا فيزيكي طي كرده‌اند و نامگذاري يك روز نمي‌تواند آنها را از تصميمي كه ماه‌ها پيشينه داشته منصرف كند. بارها از زوجين خواسته‌ايم كه به ما وكالت بدهند و ما حكم طلاق را متوقف كنيم تا آنها فرصت دوباره‌يي به يكديگر بدهند. تعداد افرادي كه پيشنهاد ما را مي‌پذيرند از تعداد انگشتان دست بيشتر نيست.»

پيامي كه كاربرد نداشت

كانون سردفترداران روز چهاردهم مهرماه به تمامي دفاتر ثبت ازدواج و طلاق پيامك داده كه از ثبت طلاق در روز دوشنبه – 15 مهرماه – خودداري كنند. قضات هم پيام مشابه دريافت كرده‌اند و قرار بوده كه صدور حكم طلاق را به روز بعد از 15 مهر ماه موكول كنند. اما محمد حيدري؛ رييس شعبه 263 مجتمع قضايي خانواده به «اعتماد» مي‌گويد: «براي طلاق توافقي حكمي صادر نمي‌شود و صرفا گواهي مي‌دهيم اما حكم طلاق صادر شده از سوي قاضي در واقع، زوج را محكوم به طلاق زوجه مي‌كند. پيام ارسال شده براي قضات دادگاه‌هاي خانواده هم اين بود كه به صورت نمادين، از صدور حكم طلاق در روز بدون طلاق خودداري كنيم اما اين اتفاق براي زوجي كه وقت تعيين شده دارد يا از شهرستان راهي دادگاه شده دردسر ساز است.» زن روي يك صندلي كنار ميز سردفتر نشسته و مرد، كنار در اتاق. به يكديگر نگاه نمي‌كنند و چشم شان متوجه حركت قلم سردفتر است. زن به سوال من درباره «روز بدون طلاق» جواب منفي مي‌دهد و لبخند كمرنگي روي لب‌هايش مي‌نشيند. سردفتر در حال امضاي شناسنامه‌هاست تا ثبت طلاق را در دفتر محضر وارد كند. « 34سال زندگي كردم و اگر هر سه فرزندم پسر بودند در همان سال‌هاي اول زندگي طلاق گرفته بودم.» شناسنامه مرد حاضر است. مرد شناسنامه را مي‌گيرد و مي‌پرسم «آقا، چرا جدا شديد؟» مرد در حال بيرون رفتن از اتاق مي‌گويد «جوابي ندارم.» زن، 54 ساله و مربي ورزش بعد از رفتن همسر سابق مي‌گويد كه «همزمان دو زن را به عقد موقت خود درآورده بود. زناني كه مادران دانش‌آموزانش بودند. همسران موقت خود را به خانه هم مي‌آورد و در حالي كه خانه من خالي از اسباب و وسايل زندگي بود، هزينه زندگي همسران موقت خود را تقبل كرده بود. داروهاي تقويت قواي جنسي مي‌خورد و روح و روانش هم در اثر مصرف اين داروها متلاشي شده بود. 8 سال بود كه ديگر، زن و شوهر نبوديم و فقط اسممان در شناسنامه يكديگر بود. دو هفته قبل در خانه تنها بودم كه به من حمله كرد و با توسل به زور قصد برقراري رابطه جنسي با من داشت و وقتي ممانعت كردم مرا كتك زد كه همان زمان، فرزندانم وارد منزل شدند و صورت خون‌آلود مرا ديدند و با طلاقم موافقت كردند. حالا فكر مي‌كنم كه اجازه تنفس پيدا كرده‌ام.»زن، 130 سكه مهريه‌اش را بخشيده و حالا بايد با درآمد ناچيز مربيگري مخارج خود و فرزندانش را تامين كند اما اثري از نگراني در چهره‌اش نيست. بعد از رفتن زن، سردفتردار مي‌گويد: «اين زن و مرد حكم طلاق خود را در روزهاي قبل گرفته بودند. روز يكشنبه آمدند و خواستار ثبت شدند كه نپذيرفتم. امروز آمدند و فرياد مي‌كشيدند و هياهو مي‌كردند و من هم براي آنكه غائله را ختم كنم طلاق‌شان را ثبت كردم. اما براي پيروي از پيامك خودداري از ثبت طلاق در روز بدون طلاق، جاري شدن صيغه عقد را به روز بعد موكول كردم.» روز بدون طلاق، در واقع روز ازدواج است. اما سردفتردار مي‌گويد كه تا ظهر اين روز هيچ مراجعه‌يي براي ازدواج نداشته و اين از اتفاقات ناخوشايند سال‌هاي اخير است كه نمود جاري و ملموسش را در بالا رفتن آمار طلاق و كم شدن آمار ازدواج مي‌بينيم. «هر سال، روز اول ذي‌الحجه، حداقل پنج مورد مراجعه تا ظهر داشتيم كه وقت عقد را براي عيد قربان و عيد غدير رزرو مي‌كردند. اما امروز تا اين ساعت(ظهر) هيچ مراجعه اي نداشتيم. اين اتفاق، فاجعه است و بايد ريشه‌اش را در بالا رفتن هزينه ازدواج، بيكاري و فقدان امنيت شغلي و كمرنگ شدن روحيه مسووليت‌پذيري در جوانان جست‌وجو كرد. آنهايي هم كه ازدواج مي‌كنند تابع جبر جامعه و فرهنگ بوده‌اند و به همين دليل است كه آمار طلاقمان روز به روز در حال رشد است. بدتر آنكه حدود 70 درصد از زناني كه مي‌آيند هم تمام حقوق‌شان را بذل مي‌كنند و بايد منتظر آسيب‌هاي جدي باشيم و امروز هم مي‌بينيم كه آسيب‌هاي اجتماعي، به ويژه در ميان زنان‌مان افزايش پيدا كرده است. به كرات در اين محضر مي‌بينم كه زنان براي دريافت سند طلاق خود مي‌آيند و مردي همراهي‌شان مي‌كند.» در فاصله نيم ساعتي كه كنار ورودي مجتمع قضايي خانواده ايستاده‌ام، از جمع 70 نفري كه وارد ساختمان يا از آن خارج مي‌شوند، 63 نفر، زن هستند. مراجعان – غير از وكلا كه آنها را با نشان وكالتي كه بر يقه دارند و كيف‌هاي سامسونت شان مي‌شود شناخت - در دو ويژگي با يكديگر اشتراك دارند. هيچ كدام حلقه‌يي بر انگشت ندارند و لبخندي هم گرد لب‌شان پرسه نمي‌زند. فهرست دلايل زنان مراجع به دادگاه خانواده چندان متنوع نيست. اغلب به دليل روابط نامشروع شوهر راهي دادگاه خانواده شده‌اند يا تحمل‌شان در برابر خشونت‌هاي جسمي شوهر به خط پايان رسيده است. زن 20 ساله: «يك سال عقد كرده بودم. كتك مي‌زد. مهريه 300 سكه‌يي را هم مي‌بخشم و طلاق مي‌گيرم.» زن 40 ساله: «20 سال زندگي كردم و در تمام اين سال‌ها پاي زنان ديگر در زندگي‌ام بود. در آخرين رابطه‌اش با خاله خودم همبستر شده بود. مهريه‌ام را بخشيدم و طلاق مي‌گيرم.» زن 32 ساله: «12 سال زندگي كردم. تمام بدنم پر از زخم نو و كهنه چاقوست. پرستار هستم اما آنقدر در محل كارم آبرو‌ريزي كرد كه روسايم به من گفتند تا طلاق نگرفته‌ام به محل كارم برنگردم. تمام حقوقم را هم مي‌بخشم.» زن 24 ساله: «سه سال با هم زندگي كرديم. مال هم نبوديم. هشت ماه است كه جدا از هم زندگي مي‌كنيم. از مهريه 114 سكه‌يي، 100 سكه را بخشيدم و طلاق مي‌گيرم.» زن 29 ساله: «دو سال زندگي كردم. چشم شوهرم در تمام روزهاي اين دو سال دنبال زنان ديگر بود. پدر شوهرم گفت اگر مي‌تواني برو مهريه‌ات را بگير. مهر هم نمي‌خواهم و بخشيدم. شوهرم را هم نمي‌خواهم. طلاق مي‌گيرم.» روي نيمكت‌هاي پنج طبقه مجتمع قضايي خانواده، زنان، تنها يا همراه با وكيل و اعضاي خانواده نشسته‌اند و منتظر دعوت شعبه هستند. جواب زني كه در آخرين طبقه، تنها نشسته، به سوال من درباره «روز بدون طلاق» يك لبخند تلخ است و چشم‌هايي پر از اشك. كنارش مي‌نشينم «مگر روز بدون طلاق ممكن است؟ روز بدون طلاق به چه دردي مي‌خورد؟ چه دردي دوا مي‌كند؟ بابت اين روز چه حقي به من بازگردانده مي‌شود؟ كدام مردي پيدا مي‌شود كه پرداخت حق و حقوق زن را قبول كند؟ به من بگو. تو يك زن هستي. (اشك از چشم‌هايش سرازير شده و با خشم گره خورده با اندوه، روي پاي من مي‌كوبد.) واقعا اين روز حرمت دارد؟ اگر حرمت دارد پس ما زن‌ها اينجا چه مي‌كنيم؟ يك زن در اين جمع پيدا نمي‌شود كه بتواند از حقوقش دفاع كند. پيدا مي‌شود؟»

چرا آموزش مهارت‌هاي زندگي را اجباري نمي‌كنند

حيدري از افزايش پرونده‌هاي طلاق در دادگاه‌هاي خانواده ابراز نگراني مي‌كند و مي‌گويد: «زوجين درباره ازدواج هيچ آموزشي دريافت نمي‌كنند. يك مرد و يك زن، وارد عرصه‌يي مي‌شوند كه هيچ اطلاعي از آن ندارند و چون نمي‌توانند مسائل را حل كنند، مشكلات انباشته مي‌شود و متاسفانه (با دست به ستون قطور پرونده‌هاي چيده شده روي ميز كنار دست و طبقات پشت سرش اشاره مي‌كند) تبديل به اين حجم پرونده‌هاي طلاق مي‌شود. زماني، درباره كنترل جمعيت به مردم آموزش دادند و مردم هم ياد گرفتند و از جمعيت‌مان كاسته شد. چرا درباره ازدواج و زندگي مشترك هيچ آموزشي نيست؟ عرصه‌يي كه با مسائل متعدد رفتاري، اقتصادي، اجتماعي، عاطفي، فرهنگي بين زوجين و والدين و بستگان آنها آميخته است. متاسفانه هيچ كسي هم دنبال ياد دادن و ياد گرفتن نيست و ما هم (اشاره‌يي به پوشش روحاني خود دارد) هيچ قدمي برنداشتيم. آموزش و پرورش و صدا و سيما هم هيچ قدمي برنداشتند. با تمام منابع غني اسلامي كه داريم حتي نتوانستيم مثل امريكا كه از دوران تحصيل در مدرسه، درس سازگاري به بچه‌ها مي‌دهند تا ياد بگيرند چطور با آدم‌ها و جامعه سازگار باشند، آموزشي داشته باشيم.» حيدري، از معدود قضات خوش اخلاق و همراه با خبرنگاران توضيح مي‌دهد كه: «متون كلاس‌هاي حدود 100 استاد روانشناسي خانواده را گردآوري كردم و در نهايت به گزيده گفته‌هاي دو استاد رسيدم و اين آموزش‌ها را روي سي‌دي منتشر كردم و در اختيار زوجيني كه به دادگاه مراجعه مي‌كنند قرار دادم. سي‌دي‌ها تمام شد و پولي هم براي تكثير دوباره آن نداريم. حالا هر زوجي كه مي‌آيد مي‌پرسم آيا فلش با حجم 16 گيگابايت دارند و مي‌برم خانه و همين مجموعه آموزشي را برايشان روي فلش مي‌ريزم تا مطالعه كنند و شايد ياد بگيرند كه چطور با هم سازگار باشند. واقعا چرا در تمام اين سال‌ها آزمايش خون پيش از ازدواج را اجباري كرديم اما براي آزمايش جسم و روح آدم‌ها اجباري قائل نشديم؟»

محتوای مخفی: رواج پدیده نوظهور "ادامه زندگی زوجین پس از طلاق از طریق دوستی  
    آفتاب: مهدی بیاتی با حضور در میزگرد بررسی «مسائل و مشکلات ازدواج جوانان» که در ایسنا، برگزار شد، افزود: امروزه بیشتر با جوانانی سر و کار داریم که با بزرگسالان بیگانه‌اند، آنها وقتی در خانواده‌ می ببیند بعضا ازدواج جز دردسر و درگیری، حاصلی برای او نخواهد داشت، زمانی که به آنها پیشنهاد ازدواج داده می‌شود، تن به ازدواج نمی‌دهند.

این روانشناس با بیان اینکه عده‌ای از جوانان بر این باورند که ازدواج سنتی به طلاق نمی‌انجامد، گفت: در بسیاری از ازدواج‌های سنتی، خانواده‌ها یکدیگر را تحمل می‌کنند و دچار طلاق عاطفی هستند. مادری که پس از 50 سال به فرزندش می‌گوید فقط به خاطر تو من این زندگی را ادامه داده‌ام، طبیعی است آن جوان از ازدواج بیزار شود.

مجری برنامه مناظره ازدواج خود مجرد است
    بیاتی با اشاره به برنامه‌های صدا و سیما در تشویق و تمایل جوانان به ازدواج، افزود: متاسفانه شاهد آن هستیم که در برخی از رسانه‌ها عمده کسانی که الگوی جامعه هستند، همچون فوتبالیست‌ها، بازیگران و ... تمایلی به زندگی مجردی دارند. به عنوان مثال در مناظره‌ای که اخیرا در مورد علل افزایش سن ازدواج از صدا و سیما پخش شد، مجری برنامه خود مجرد است و چگونه فردی که خود به ازدواج اعتقاد ندارد، یک برنامه مناظره با عنوان ازدواج را مدیریت می‌کند.

تولیدات صداوسیما عامل گرایش جوانان به زندگی مجردی است
    وی با اشاره به سریالی که این شب‌ها از شبکه سوم سیما پخش می‌شود، گفت: در این سریال بازیگر اصلی به زندگی مجردی تمایل دارد و از بازگشت به محیط خانه خود بیزار است، این مسائل ناخودآگاه فرد را به سمت زندگی مجردی سوق می‌دهد.

این روانشناس با بیان اینکه ازدواج یک امر متولی‌مدار نیست، افزود: اگر صرفا به فکر افزایش تسهیلات باشیم، آمار طلاق را افزایش داده‌ایم. مشکل ما تسهیلات نیست، بلکه مسائلی وجود دارد که حتی مسئولان نیز از آن بی‌اطلاع هستند.

بیاتی با اینکه این نگرش‌ها باید ریشه‌یابی شود، تصریح کرد: اگر به برنامه‌های کودک در دهه‌های 60 و 70 دقت کنیم، متوجه خواهیم شد در اکثر برنامه‌های کودک شخصیت‌های داستان در جست‌وجوی مادر خود هستند. به عبارت دیگر مجموعه‌ای از تفکرات به حوزه کودک وارد می‌شود که نگران از فرآیند تشکیل خانواده است و این در ذهنیت او اثر می‌گذارد و حال این فرد به سن ازدواج رسیده است و این مسائل بر ذهن او تاثیر گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه صدا و سیما دائما درگیری‌ها و تنش‌ها را در خانواده به تصویر می‌کشد، گفت: امروزه در برخی از سریال‌ها نشان می‌دهد وقتی دختر و پسر داستان با یکدیگر دوست هستند، زندگی خوشی به تصویر کشیده می‌شود، اما زمانی که با هم ازدواج می‌کنند. سراسر درگیری و مشکل به نمایش گذاشته می‌شود که این مسائل بر ذهنیت جامعه تاثیر منفی می‌گذارد.

مسئولین پای خود را از مسئله ازدواج بیرون بکشند
    وی با اشاره به اینکه مسئله ازدواج یک زنجیره است و محدود به یک و دو مسئول نمی‌شود، گفت: برخی از مسئولان چرا نگران آن هستند که مسائل نقد شوند. چرا از ارائه آمار می‌ترسند؟ امروزه در تهران از هر سه مورد ازدواج، یکی به طلاق می‌انجامد. به عبارت دیگر از هر 100 هزار ازدواج، 30 هزار طلاق رخ می‌دهد و اگر یک سوم این جمعیت در کنار خیابان بایستد. تصور کنید چه فسادی جامعه را دربرخواهد گرفت.

بیاتی با بیان اینکه ازدواج یک امر متولی‌مدار نیست، افزود: اگر صرفا به فکر افزایش تسهیلات باشیم، آمار طلاق را افزایش داده‌ایم. مشکل ما تسهیلات نیست، بلکه مسائلی وجود دارد که حتی مسئولان نیز از آن بی‌اطلاع هستند.

وی افزود: اقتصاد مسئله مهمی است،‌ اما اگر دائما بر آن تاکید شود، مسائل نوظهوری پدید می‌آید که هیچ برنامه‌ای برای آن پیش‌بینی نشده است و زمانی که مسئولین به این نتیجه نرسند که مشکلات اساسی در این باره وجود دارد و افرادی که تصمیم‌گیر هستند، به این باور نرسند که باید قدمی بردارند، وضعیت تغییر نخواهد کرد و اگر مسئولین پای خود را از مسئله ازدواج بیرون بکشند و به نهادهای مردمی بسپارند، تمام مسائل حل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه نیاز جنسی جوان در برخی مواقع ارزان و آسان در حال رفع است، افزود: دراین راستا یک بحران در راه است و یکی از مسائلی که باعث گرایش به ازدواج می‌شود، مسائل جنسی است و تا زمانی که نیازهای جنسی جوان ارزان و بدون دردسررفع شود و فرد دردسرهای زندگی خانوادگی را ببیند، دیگر ازدواج برای او لذت نخواهد داشت و سودی در آن نمی‌بیند.

بیاتی مهم‌تر از اقتصاد، نگرش افراد به ازدواج را عامل مهمی در افزایش سن ازدواج دانست و افزود: اگر بررسی کنیم، شاهد خواهیم بود میزان عدم تمایل به ازدواج در خانواده‌های مرفه، بسیار بیشتر از خانواده‌های متوسط و فقیر است. فردی که نگرشش به ازدواج، بهره‌برداری از زن است، با تسهیلات سه الی پنج میلیونی، تمایلی به ازدواج پیدا نخواهد کرد.

این روانشناس با بیان اینکه مسائل جنسی همچون بسیاری از نیازهای دیگر زندگی است، افزود: چرا باید این موضوع در جامعه پنهان شود. امروزه 60 درصد از طلاق‌ها از مسائل زناشویی نشأت می‌گیرد که این آمارها برای طلاق‌های ثبت شده است و طلاق‌های عاطفی خود مسئله دیگری دارد.

بیاتی افزود: یکی از مراجعه‌کنندگان عنوان می‌کرد که پنج سال در طبقه دیگری جدا از همسرش زندگی می‌کرد، طبیعی است این فرد برای رفع نیازش به سراغ روش‌های دیگری برود. متاسفانه این مسائل امروزه در برخی خانواده‌ها که حتی فکرش را هم نمی‌کنیم وحشتناک‌تر است و حتی مسائلی رخ می‌دهد که نمی‌شود به راحتی بیان کرد. برخلاف توصیه مذهب ما، در برخی خانواده‌ها گفتمان عشق‌ورزی وجود ندارد که این امر نیازمند آموزش و فرهنگ‌سازی در جامعه است.

بیاتی با اشاره به برنامه‌های صدا و سیما در تشویق و تمایل جوانان به ازدواج، افزود: متاسفانه شاهد آن هستیم که در برخی از رسانه‌ها عمده کسانی که الگوی جامعه هستند، همچون فوتبالیست‌ها، بازیگران و ... تمایلی به زندگی مجردی دارند. به عنوان مثال در مناظره‌ای که اخیرا در مورد علل افزایش سن ازدواج از صدا و سیما پخش شد، مجری برنامه خود مجرد است و چگونه فردی که خود به ازدواج اعتقاد ندارد، یک برنامه مناظره با عنوان ازدواج را مدیریت می‌کند.

این روانشناس یکی دیگر از عوامل عدم گرایش به ازدواج را وابستگی خانواده به فرزندان دانست و گفت: در گذشته تعداد خانواده‌ها بیشتر بود و فرزندان پس از سن 18 سالگی تقریبا از خانواده جدا می‌شد؛ اما امروزه‌ خانواده‌های تک فرزندی باعث شده تا وابستگی والدین به فرزندان از وابستگی فرزند به والدین بیشتر شود و حتی خود خانواده‌ها تمایلی به ازدواج فرزندانشان نداشته باشند.

این روانشناس با اشاره به سایت‌های همسریابی، گفت: نکته قابل توجه اینجاست که گروهی از افراد مراجعه‌کننده به سایت‌های همسریابی، متاهلین هستند و این نشان‌دهنده آن است که مشکل در جای دیگری است.

این روانشناس با بیان اینکه بیشترین آمار طلاق در دو سال اول زندگی و پنج سال اول زندگی رخ می‌دهد، افزود: کسانی که بعد از پنج سال از هم طلاق می‌گیرند، کسانی هستند که در زمان ازدواج، هم کفو هم بوده‌اند و پس از پنج سال از هم کفو بودن، درآمده‌اند. به طور نمونه یکی از زوجین به تحصیل می پردازد و سطح اجتماعی‌اش ارتقا پیدا می کند و احساس می کند دیگر هم کفو همسرش نیست و از او جدا می شود که برای حلی این مشکل باید با تزریق مناسب دانش و فرهنگ به طور مساوی به زن و شوهر در طول زندگی، خانواده را آرام کرد تا فرزندان نیز از ازدواج بیزار نشوند.

رواج پدیده نوظهور ادامه زندگی زوجین پس از طلاق از طریق دوستی
    وی با اشاره به یک پدیده نوظهور در امر طلاق، گفت: امروزه شاهد پدیده‌ای هستیم که برخی زوجین از یکدیگر طلاق می‌گیرند و بعد با یکدیگر دوست می‌شوند و زندگی می‌کنند. این مسئله یک بحران جدی است و اساس زندگی ما که بر اساس اسلام است را مورد تهدید قرار داده است.

این روانشناس افزود: عده‌ای این طلاق‌ها را ناشی از عدم شناخت می‌دانند، اما وقتی با این زوج‌ها صحبت‌ می‌کنیم، متوجه می‌شویم بعد از طلاق به خوبی زندگی خود را ادامه می‌دهند. این افراد مفهوم زندگی و با هم بودن و مسوولیت پذیری را به درستی درک نکرده‌اند و رسانه ملی به عنوان یک دانشگاه سراسری باید این مسائل را آسیب‌شناسی کند و در جهت آموزش درست مفاهیم زندگی گام بردارد. در غیر این صورت در حق مردم ظلم کرده است.

محتوای مخفی: اعلام نرخ طلاق در ازدواج‌های دانشجویی  
    مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه آیین نامه ازدواج آسان به استان‌ها ابلاغ شده است٬ افزود: تا به امروز 186 هزار ازدواج دانشجویی انجام شده است که گاهی در خصوص ازدواج‌های دانشجویی آمارهای دروغین در رسانه‌ها مبنی بر وقوع 90 درصدی طلاق در بین این زوجین منتشر می‌شود که این آمارها صحت نداشته و طبق آمار ثبت احوال تنها 0.7 درصد از این ازدواج‌ها منجر به طلاق شده است.
    Last edited by کاربر شماره ی یک; 31-10-2013 at 21:11.

8. 2 کاربر از کاربر شماره ی یک بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Oct 2013
    محل سكونت
    ;)

پيش فرض

موضوع مالی یک موضوع شناخته شده هست دیگه همه میدونند یکی از مهمترین مشکل اقایان (البته نه همه) مشکل مالی هست اما

همه مشکل این نیست !

در مورد سیاست گذاری های دولت و... کلا فکر میکنم هم عقیده باشیم

اگر بخواهیم موضوع جنسی رو بررسی کنیم بنده امار بالای 80 درصد رو خونده بودم (البته امار جدید رو اطلاعی ندارم ) این هم بر میگرده به عدم شناخت و عدم

گفت و گو
    .اجازه یدید یک مثال بزنم :

یک مشکلی بین زوج به وجود اومده خانوم ها بر اساس ساختار مغزیشون احتیاج به حرف زدن دارند تا موضوع رو فراموش کنند و

اقایون احتیاج به سکوت دارند تا موضوعی رو فراموش کنند (ساختار متفاوت مغزی ) خوب خانوم شروع میکنه به صحبت کردند و اقا

ایشون رو نادیده میگیره بعد شاید مرد تقاضای رابطه روداشته باشه اما زن به دلیل اینکه ناراحت هست از موضوع و زن بر خلاف مرد برای عمل

جنسی احتیاج به عشق و علاقه داره مرد رو پس میزنه و یا حتی اگه قبول کنه شور و شوقی وجود نداره خانوم در حین رابطه سرد هست و مرد بنای

این سردی رفتار رو بر این حساب محاسبه میکنه که ازنظر خانوم ایشون بلد نیستن خانوم رو به رضایت جنسی برساند .یا خانوم ایشون

رو دوست ندارند . یا ایشون جذاب نیستند برای خانومشون و....( در حالی که فرایند جنسی برای یک مرد بسیار مهم هست چون این مساله

رو کاملا با غرور و عزت نفس خودش برابر میدونه ) به مرور با تکرار این رفتارها عدم توجه به لزوم صحبت کردن و عدم توجه به

نوع گفتار (مخالفت کردن ) باعث به وجود سردی (عدم رغبت . عدم لذت .) در روابط میشه و توجه درست به این مسایل باعث یک رابطه شاداب

میشه که در نتیجه یک رابطه شاداب نزدیکی و استحکام زوج در زندگی مشترک بیشتر میشه

.

تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

من توس سایتش چیزی پیدا نکردم
    ولی اگر واقعا باشه همچین چیزی باعث تعجبه
    فقط توی کشور ما اینطوریه ؟کشور های دیگه کمتره؟
    میخواستم لینک بدم براتون اما سایت برام باز نشد. ما به کشورهای دیگه کاری نداریم، فرهنگ کشورها و ملت های مختلف با هم دیگه تفاوت های زیادی داره.

Saeed Dz
    عزیز ، شما که آمارها و ارقام دستت هست ، لابد راه حلی هم برای این مشکل داری ، میشه بدونم راه حلتون چیه؟

میشه آدرس این قسمتی رو که این درصد رو زده بدی؟
    در پست های پیشین اشاره کردم راه حل چیه به نظرم اما مهمترین گزینه اینکه اول ما بپذیریم که این مشکل وجود داره و اندیشه های بعضی از افراد! که به جامعه تحمیل شده و میشه باعثش بوده. تا کسی نپذیره مشکل و خودش رو با توهمات خود ساخته سرگرم کنه هیچ نکته ی مثبتی اتفاق نمی افته.
    خیر نمیشه، در واقع برا دوستمون در پست پیشین میخواستم قرار بدم اما سایت برای من باز نشد و ارور میده. مرکز آمار ایران رو میبینم و اگه داشت حتمن لینک میذارم اینجا.

Banned
    تاريخ عضويت
    Oct 2013
    محل سكونت
    Eblis 2011

پيش فرض

میخواستم لینک بدم براتون اما سایت برام باز نشد. ما به کشورهای دیگه کاری نداریم، فرهنگ کشورها و ملت های مختلف با هم دیگه تفاوت های زیادی داره.

در پست های پیشین اشاره کردم راه حل چیه به نظرم اما مهمترین گزینه اینکه اول ما بپذیریم که این مشکل وجود داره و اندیشه های بعضی از افراد! که به جامعه تحمیل شده و میشه باعثش بوده. تا کسی نپذیره مشکل و خودش رو با توهمات خود ساخته سرگرم کنه هیچ نکته ی مثبتی اتفاق نمی افته.
    خیر نمیشه، در واقع برا دوستمون در پست پیشین میخواستم قرار بدم اما سایت برای من باز نشد و ارور میده. مرکز آمار ایران رو میبینم و اگه داشت حتمن لینک میذارم اینجا.
    شما آدرس رو لطف کن شاید برای ما باز شد

بالفرض ما و دیگران پذیرفتیم ، بعدش چی میشه؟

بالای 90% (یادم نیس 93% یا 95%) طلاق ها در ایران به خاطر موضوعات جنسی هستش که به نظر من برمیگرده به آموزش ها فرهنگی-مذهبی غلطی که 35 سال هستش که تبلیغ میشه
    چه آموزشی؟
    پیشنهاد شما برای آموزش بهتر چیه؟

تاريخ عضويت
    Dec 2012
    محل سكونت
    گرگان

پيش فرض

نه منظورم این بود که این مشکل فقط برای ایران هست؟

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •