عمو مشقا رو خوب انجام ندادیا!
ببین مخابرات یک شرکت جداست! اونی که شما منظورته سازمان تنظیم مقرراته! به شرکت مخابرات ربطی نداره!
منم کاری به اینترنت ماهواره ای ندارم! امکان انجامش تو تهران نیست!
در ضمن الان اشتراکی نیست! خطوط از پشت DSLAM کانفیگ میشن! یعنی شما وقتی 128 داری سخت افزاری اون 128 مال شماست! ربطی به ما باقی نداره! حالا اینکه این خطوط با هم ادغام میشن یه بحثه اینکه شما در یک زمان مشخص چقدر از اون پهنای باند مال شماست یه بجثه! من دارم 128 کیلوبیت رو می خرم! یعنی جدای از ادغام بستر در لایه های پایین تر توی لایه بالا منم و من! نه اینکه با باقی از نظر زمان اشتراک داشته باشم! مخابرات تنها فرقش با باقی شرکتها این بود که می گفت من چون مصرف کننده ام زیاده می ارزه برام DSLAM بخرم و بدم به مشتری! حالا به این نتیجه رسیده از این تجهیزات سود کاذب داشته باشه یه مسئله چدیده! من قرار نیست سرعت 16 کیلوی تحمیل شده به خاطر DSLAM رو تحمل کنم و در عین حال از نظر زمانی هم مشکل داشته باشم!
شرکتهای خصوصی می گفتن ما پول DSLAM نداریم خط رو زمانی به اشتراک می گذاشتند و به هرکی حجم می دادند! یعنی خط 1 مگابیت که در آن واحد 128 کیلو رو میده باید مثلا می دادند به 10 نفر و به هرکی 16 کیلو میرسید! منتها شما اگه توی اون زمان تنها بودی نرم افزار به شما اجازه افزایش سرعت تا 128 تایی که دستش بود رو می داد!!! هر چند اونها هم دروغ می گفتند و عملا به 10 نفر نمی دادن! تعداد خیلی بیشتر از این حرفها بود! خط در حالت عادی می تونست 300 گیگ در ماه حجم بکیره! شما اگه نفری 10 کیک هم ترافیک داشتید میشد 30 نفر اشتراک! اگر هم در یک زمانی تعداد نفرات روی خط زیاد میشدن شرکت می گفت اختلال داریم! البته این اتفاق رو نمی گذاشتند بیفنه چون مشترک تجاری و خانگی رو قاطی می کردن تا الگوی مصرفشون متفاوت باشه!
مخابرات مال ما رو سخت افزاری کانفیگ کرده! ما از پهنای باند هم نمی تونیم استفاده کنیم! نتیجه اینکه وقتی میگه 128 شما سخت افزاری به 16 کیلو لیمیت شدی! کسی بیاد نباید سرعتت افت کنه کسی هم بره نباید سرعت افزایش پیدا کنه! که نمی کنه هم! مشکل افت سرعت توی ایران مشکل پروسس فیلترینگه نه سخت افزار! واسه همینم میگم اونایی که از دانلود باقی شاکی خودشون رو گذاشتن سر کار!
اما اینی که مخابرات حجم من رو محدود می کنه یعنی خط 128 من رو هم می خواد با باقی از الان به صورت نرم افزاری به اشتراک بگذاره! یعنی از این به بعد اگه 7 نفر رو بزاره روی یک خط و هم اونها هم وصل باشند سرعت من میشه 2.5 کیلوبایت! یا به بیان دیگه خط 20 کیلوبیت بر ثانیه داره می فروشه نه خط 128!!!
نگه داشتن این سرویس یک جور حماقت از نظر من یکی محسوب میشه! 3G و وایمکس دارند حجم می فروشن! نه اینترنت حجمی! اون خیلی به نظرم بهتره!
در ضمن هر دو شون هم قابل حمل هستند هر چند به خاطر ضعف سخت افزار وایمکس توی ایران در حال حرکت با سرعت بالا نمیشه وایمکس داشت (باقی دنیا میشه! اینجا سخت افزارها نمی تونن!) ولی حداقلش من هر جا باشم (سر کلاس، سر کار، یا توی خونه!) همون اینترنت رو دارم! زمان هم نداره حجمم بپره! (البته برای 3G منظورمه!)
این طرح مخابرات به درد فک و فامیل خودش می خوره و بس! دره ای مصرف کننده رو به نگه داشتن سرویسش تشویق نمی کنه!
شبانه مجانی هم ارزونی خودش!
اشتراک زمانی اینترنت و تخصیص حجم یه مدل کلاه برداری پیشرفته است که چون کسی سر از قضیه در نمیاره خیلی ساله توی این مملکت باب شده! منم اینقدر پولدار نیستم به این اقایون اجازه بدم یه همچین کلاه گشادی رو سرم بزارن! پیشنهاد می کنم شما هم اگه نمی خواین این مرض پیشرفت کنه اینقدر راحت زیر بارش نرید!