اگه پشت صحنه اش رو میزاشتن باید چیز جالبی میشد چون این سریال در طول 4سال تولید شده جالب در میومد
اگه پشت صحنه اش رو میزاشتن باید چیز جالبی میشد چون این سریال در طول 4سال تولید شده جالب در میومد
واحد مرکزی خبر: فرج الله سلحشور گفت: هدف ما از تولید سریال یوسف پیامبر ، تفسیر تصویری این سوره بود.کارگردان فیلم یوسف پیامبر ( ع) در جلسه نقد و بررسی این سریال با بیان اینکه تلاش کردیم به ظرایف و ارزشهای قصه حضرت یوسف بپردازیم افزود: بیش از 20 نسخه از قصه حضرت یوسف( ع) در قالب فیلم و پویانمایی در دنیا ساخته شده اما در همه این مجموعه ها به ابعاد نفسانی داستان توجه شده است.
وی با اشاره به انتقاد برخی افراد درباره طولانی شدن سریال گفت: هدف ما قصه گویی نبود بلکه برای اینکه بتوانیم ارزشهای قصه را مطرح کنیم مجبور شدیم برخی نکات آن را بیشتر توضیح دهیم.
سلحشور گفت: برای توضیح بیشتر این ارزشها باید از صحنه های بیشتری استفاده می کردیم که موجب طولانی شدن سریال شد.
کارگردان سریال یوسف پیامبر یکی از علت های انتخاب این قصه قرآنی را کامل تر بودن آن در مقایسه با دیگر قصص مطرح در قرآن کریم دانست.
وی افزود: همچنین این قصه زیباترین قصه قرآنی بود که به علت حساسیت و ظرافت بالایش اگر در فیلمنامه اشتباهی رخ می داد ممکن بود بدترین تاثیر ممکن را بر مخاطبانش داشته باشد.
حجت الاسلام نصیری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و حدیث نیز در این جلسه ساخت سریال یوسف پیامبر را خدمتی بزرگ به انقلاب خواند و گفت: در این سریال به عبادت یوسف (ع) در زندان به خوبی پرداخته شده است.
وی افزود: با اینحال، به علت نقل همه جزئیات این قصه در فیلم، هدف اصلی قرآن از روایت قصه که همان ابعاد تربیتی و اخلاقی آن است تضعیف شده است.
حجت الاسلام نصیری با بیان اینکه به ابعاد سیاسی و اجتماعی قصه و حضور حضرت یوسف در مسائل حکومتی باید بیشتر پرداخته می شد گفت : در این فیلم ، مسائل متافیزیکی قصه نیز به خوبی ارائه نشده است.
سعید حدادیان رئیس دفتر فرهنگ و ادب نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران نیز که در این جلسه شرکت داشت با تشکر از عوامل تولید این سریال گفت: در این فیلم قصه زندگی دو پیامبر از 30 پیامبری که قران کریم به آن اشاره کرده به تصویر کشیده شده است.
وی اضافه کرد: در این سریال آنگونه که شایسته بود به عصمت و وقار این پیامبران پرداخته نشده است.
حدادیان گفت: درحالیکه بیان و گفتار زلیخا با کهولت سن ، پخته تر و شیوا تر می شود ، اما در شخصیت حضرت یعقوب با بیانی رو به رو هستیم که گاهی فوق العاده ناپخته است.
در این جلسه که به ابتکار کانون دانشجویی کوثر بسیج دانشجویی و نهاد نمایندگی ولی فقیه دردانشگاه ها در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد جمال شورجه مشاور کارگردان و محمود پاک نیت بازیگر سریال حضرت یوسف (ع) حضور داشتند .
سلحشور پاسخ انتقادات عليه «يوسف پيامبر(ع)» را داد
خبرگزاري فارس: نشست خبري سريال «يوسف پيامبر(ع)» با حضور چند تن از بازيگران، كارگردان و مدير هنري اين سريال در موسسه تبيان فيلم برگزار شد و در آن «فرجالله سلحشور» به برخي دشمنيها و انتقادات عليه سريال «يوسف پيامبر(ع)» پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاري فارس نشست عوامل سريال يوسف پيامبر (ع) در موسسه تبيان فيلم با حضور عباس اميري، ناصر فروغ، جهانبخش سلطاني، فرجالله سلحشور و مجيد ميرفخرايي برگزار شد.
در اين نشست كارگردان و بازيگران فيلم به بيان مشكلات پيش رو به خصوص در زمان پخش سريال و دشمنيها و انتقادهاي شديد و تند عليه سريال پرداختند و فرجالله سلحشور بيان داشت كه علت اصلي دشمنيها و انتقادهاي مغرضانه، تضاد بين من و اين سريال با سينما و تلويزيون است.
وي همچنين در مورد شخصيت پردازيها، هماهنگيهايش با كليه عوامل فيلم، روابط دوستانه بين آنها، ديالوگها و مضمون سريال نيز صحبت كرد و در مورد پايان داستان و تكبر يوسف(ع) گفت: در روايات داريم كه يوسف(ع) تكبر ميكند و در مقابل پدرش دير پياده ميشود و خداوند هم به مجازات اين تكبر نور نبوت را از دست او بيرون ميبرد اما اين تنها روايت است و سند محكمي براي آن وجود ندارد، عقل نيز آن را نميپذيرد و ديگر اينكه علامه طباطبايي هم به عنوان يكي از بزرگترين مفسران قرآن اين مطلب را رد ميكند.
در اين نشست همچنين در مورد تكنيكهاي مختلف فيلمبرداري و طراحي صحنه نيز از سوي عوامل فيلم بحث و تبادل نظر شد.
سلحشور همچنين علت پرمخاطب بودن سريال يوسف پيامبر را به دليل فطري بودن، زيبايي قصه و محتواي آن دانست و در پايان با بيان دو مطلب به جلسه خاتمه داد و گفت: حرف اول من با مردم به عنوان ولي نعمتان ما است و اين كه اگر مردم از سريال يوسف خوششان آمده ما را دعا كنند و فكر ميكنم اين حق ماست كه اگر توانستيم آنها را راضي كنيم، ما را دعا كنند. روي دوم صحبتم با مسئولان فرهنگي هنري است، چرا كه پنهان كردن و تخريب كردن يك اثر به نفع جامعه هنري نيست.
گزارش تكميلي فارس از اين نشست متعاقبا ارسال ميشود.
سلحشور: اگر هدف قصهگويي بود، «يوسف پيامبر» در 25 قسمت تمام ميشد
خبرگزاري فارس: فرجا... سلحشور در دانشگاه تهران گفت: اگر هدف ما از ساخت «يوسف پيامبر» قصهگويي بود در 25 قسمت ميشد كل سريال را جمع كرد اما با كمك تفاسير، سعي كرديم قصه را باز كنيم.
به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، جلسه نقد و بررسي سريال «يوسف پيامبر (ع)» شب گذشته در دانشكده اميني دانشگاه تهران برگزار شد.
بنابراين گزارش، در ابتداي اين مراسم كه با حضور سعيد حداديان و علي نصيري كارشناس مذهبي، مسعود فراستي كارشناس هنري، فرجا... سلحشور كارگردان، محمود پاكنيت بازيگر و جمال شورجه مشاور كارگردان آغاز شد، از سلحشور در مورد چگونگي شكلگيري فيلمنامه سؤال شد كه وي در پاسخ گفت: اصولا در عالم هنر اينگونه است كه هنرمندان از صور خيال استفاده ميكنند و آنچه را در ذهن دارند، در قالب هنر به مردم عرضه ميكنند. من در «يوسف پيامبر» به سراغ كلام دين و يكي از شيرينترين قصههاي قرآن رفتم.
وي در ادامه گفت: اين قصه كاملترين قصه قرآن و زيباترين نوع قصهگويي بود، قصه بسيار حساس بود و اگر كوچكترين خطايي رخ ميداد، ممكن بود تأثيرات منفي داشته باشد. متأسفانه 20 سريال و فيلم در مورد حضرت يوسف (ع) ساخته شده كه اكثرا به اميال نفساني پرداختهاند اما ما از خداوند كمك گرفتيم تا از منظر اهل بيت به اين قصه نگاه كنيم و اميدوارم از عهده اين كار برآمده باشم.
بنابراين گزارش، سپس از سلحشور درباره تأكيد بر تفسير قصه يوسف (ع) سئوال شد كه وي در پاسخ گفت: در آخرين آيه سوره يوسف، خداوند متعال ميگويد: «اين قصه ريشه در واقعيت دارد». در مجموع قصهگويي هدف ما نبود و مهمتر از خود قصه، ارزشها و آموزههاي قصه بود كه ما سعي كرديم تا به اين نكات ناب برسيم. بعضيها خرده گرفتهاند كه سريال چقدر طولاني شد؟ اگر هدف ما قصهگويي بود در 25 قسمت ميشد كل سريال را جمع كرد اما با كمك تفاسير سعي كرديم قصه را باز كنيم. البته اين ادعاي بزرگي است و ما تمام سعيمان را كرديم، اما اين كه چقدر مؤثر بودهايم، بايد از مردم پرسيد.
به گزارش فارس، سپس از «علي نصيري» در مورد تفسير سؤال شد كه وي در پاسخ گفت: من فكر ميكنم بايد به اين قصه عميقتر پرداخته ميشد اما بايد از سلحشور تقدير و تشكر شود كه اين آموزهها را عيني كرد و در صفحه تلويزيون نمايان شد و اين خدمت بزرگي بود. سپس «سعيد حداديان» گفت: من هم وظيفه دارم از سلحشور تشكر كنم براي اين همه شجاعت و ريسك پذيري اما اين سئوال مطرح است كه عصمت انبياء در اين سريال خوب بوده يا خير؟ آيا ما از كارشناسان به اندازه كافي بهره گرفتهايم؟ آيا ظرفيت بازيگران كل كشور استفاده شد يا نه؟ آيا در شخصيت «يعقوب (ع)» پرداخت مناسبي داشتهايم؟
در ادامه سلحشور گفت: كلا ما خلاف جريان آب شنا و در اندازه بضاعتمان كار كرديم. تأثير اين سريال را در دنيا شاهديم و ايميلهايي كه به دستمان رسيده، نشان از تأثيرگذاري مثبت سريال است. آنها براي ما دعا ميكنند و اين براي من ارزشمند است چون هدف من ترويج قرآن كريم بود.
در ادامه «مسعود فراستي» گفت: اصولا در سينما واژه معناگرا درست تعريف نميشود. آقاي سلحشور معتقد است ميخواسته به عصمت پيامبران برسد و كاري در اين باره بسازد اما خيلي نتوانسته مانور بدهد. ميزانسنهاي سريال باورپذير نيستند چون از فرم خوبي استفاده نشده است. در سينما اول فرم ميآيد و بعد ميزانسن و بعد كاربلدي. از سوي ديگر، قصه سريال منظم نيست و با حواشي خود - كه ديگر ديني نيستند- ادامه پيدا ميكند كه اين به كار لطمه ميزند.
وي با اشاره به اين كه شخصيتهاي «يوسف پيامبر»، تيپ هستند، گفت: حضرت يعقوب (ع) در اين سريال گاهي انفعال دارد و پيام انتهاي سريال به دل نمينشيند.
در ادامه سلحشور گفت: همه مطالب صحيح است اما اين سريال با بضاعت سينماي ايران ساخته شده است و بيش از 80 درصد از اتفاقات سريال در تاريخ و تفسيرها موجود است و بنده آنها را از خودم درنياوردهام، يكي از اين منابع تفسير الميزان است كه فخر الشيعه را مبنا قرار دادم. در حقيقت، ما 4 سال مطالعه كرديم تا به اين قصه رسيديم.
بنابراين گزارش، در ادامه «علي نصيري» گفت: آقاي سلحشور، كار شما قابل ستايش است اما تصوير قرآن كريم از يوسف(ع) تفسير فراتر است. بنده اعتقاد دارم بهتر بود اين فيلمنامه را به كارشناسان ميداديد چون اگر اين اتفاق رخ ميداد، اگر ايرادي بعد از نظرخواهي از علما در محتواي سريال «يوسف پيامبر(ع)» وجود داشت، ديگر به شما برنميگشت.
سلحشور در ادامه گفت: من پيشنهاد ميدهم علما سكوت نكنند. آن قدر ايراد گرفتهاند كه من نميدانم اين راه را ادامه بدهم يا خير؟ در كل اين فتح بابي است و ما قدم بزرگي برداشتهايم در موضوعي كه چند ديدگاه درباره آن وجود داشت و من يك راه مفيد را براي تصوير آن انتخاب كردم.
در بخش ديگري از نشست، «جمال شورجه» گفت: به بركت پخش اين سريال مؤمنان و دانشگاهيان اين جا هستند. خيليها در طول اين سريال، براي شكلگيري آن زحمت كشيدهاند و عمرشان كفاف نداد تا سريال را ببينند. مثل زندهياد رسوي احدي، مرحوم رضا آقاربي، منوچهر انواري و ... براي روحشان صلواتي بفرستيد و براي حسن ختام اين برنامه، از «محمود پاك نيت» ميخواهم تا درباره سريال سخن بگويد و حرفهاي وي را هم بشنويم.
در ادامه، «پاك نيت» گفت: از لطف و محبت همه سپاسگزاري ميكنم. بنده به عنوان يك عضو كوچك اين گروه بودم و ميگويم هيچ كاري بي عيب نيست. اگر روزي هنرمند بگوييد كارش بيعيب است مرگ هنرياش فرا رسيده، چرا كه او فردا و آينده جديد اميدي ندارد. ما هيچ ادعاي نداريم اما ادعا ميكنيم يك كار عظيم قرآني را به تصوير كشيديم، همه زحمت كشيدند و اگر در تمام اين 45 قسمت ما توانستيم مسئله حسادت را به مردم بفهمانيم، كار عظيمي انجام دادهايم.
لازم به ذكر است در اين مراسم مهوش صبركن، سيروس كهورينژادو جعفر دهقان هم حضور داشتند.
سريال بسيار عالي بود. من همه قسمتهاشو ديدم. و خيلي تحت تأثير قسمتهايي شدم كه زليخا از عشق به يوسف، عاشق خدا شد. واقعاً نتيجهگيري خوبي بود. مطالعاتي هم كه از قبل در مورد تفسير سوره يوسف داشتم بيشتر در ذهنم جا گرفت.
اهدا بزرگترين آلبوم ديجيتال جهان به کارگردان سریال یوسف
فارس: بزرگترين آلبوم ديجيتالي جهان كه در كتاب ركوردهاي جهاني گينس ثبت شده، رونمايي و به فرجالله سلحشور كارگردان سريال «يوسف پيامبر»(ع) اهدا شد.
بزرگترين آلبوم ديجيتالي جهان در سايز 75 × 205 در غرفه كارگاه ديجيتال روژن واقع در نمايشگاه فنآوريهاي ديجيتال رونمايي و به فرجالله سلحشور كارگردان سريال «يوسف پيامبر»(ع) اهدا شد.
اين آلبوم شامل 80 عكس از سريال «يوسف پيامبر(ع)» است كه در يك آلبوم 20 صفحهاي و در سايز 75 × 205 در غرفه كارگاه ديجيتال روژن رونمايي شد و طي مراسمي در ميان استقبال گرم مردم به «فرجالله سلحشور» كارگردان سريال «يوسف پيامبر»(ع) اهدا شد.
«فرجالله سلحشور» نيز پس از رونمايي از آلبوم در جملاتي كوتاه گفت: اميدوارم همه كساني كه از اين سريال خوششان آمده است، ما را نيز دعا كنند.
وي گفت: از اين به بعد اگر قرار باشد فيلم يا سريالي بسازم، تنها به سراغ روايتهاي قرآن كريم و داستانهاي تاريخي برآمده از قرآن خواهم رفت.
در اين مراسم همچنين رضا رضوي، عباس صالح و سيروس اسنقي بازيگران سريال يوسف پيامبر(ع) نيز حضور داشتند.
كامران پيراني مديركارگاه ديجيتال روژن نيز بيان داشت: هدف ما از اين مراسم اين بود كه آلبومهاي ديجيتال تنها منحصر به خانهها نشود و به دنياي هنري و سينما هم كشيده شود.
بزرگترين آلبوم ديجيتال جهان شامل عكسهاي سريال «يوسف پيامبر»(ع) در كتاب ركوردهاي گينس نيز به ثبت رسيده است.
با سلام.
خیلی با حال و جالبه ملت دارن تو فقرو بدبختی دستو پا میزنن اون وقت واسه یه فیلم چرت و پرت میرن 17000000000 میلیارد تومن خرج میکنن.
اخه واسه یه فیلم هالیوودی هم یه همچین هزینه ای بسیار خنده اوره.
با تشکر
این سریا پشت صحنه نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟
راستی شایعه ات که مصطفی زمانی توی کماست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آقا ملت اونقدرها هم فقير و بدبخت نيست؟ مگه بايد هر چي پوله صرف شكم و تجملات بشه. بذار يك كم صرف بالا بردن سطح فرهنگي و فكري مردم بشه. چرا هر وقت تو حوزه سينما، هنر، فرهنگ، كتاب و ... پول خرج ميشه همه به ياد فقر و بدبختي و ... ميافتن. اگه خيلي جاهاي غير ضروري پول خرج بشه مردم نگران نميشن ولي اين جور موقعها...
بدون شرح
170 میلیارد تومن یه یاوه بزرگه! اصلا کلبودجه صدا و سیما اینقدر نیست! این سریال در 4 سال فیلمبرداری و 10 سال زمانی که صرف ساخت دکورش شده فقط 4 میلیارد خرج برداشته!
(پشت صحنه رو هم نشون دادن ولی 9 صبح بود شما مدرسه بودین!)
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)