مطمئنن شما معتقد نیستید که تمام علم همین چیزی هست که ما داریم، بشر تقریبا همه علم امروزش رو طی سیصد چهارصد سال پیش بدست اورده، فرض کنید یک میلیون سال دیگه علم به کجا خواهد رسید؟ آیا نسبت به اون زمان علم ما مثه علم یه بچه اول دبستانی نسبت به یک دانشمند نخواهد بود؟ چرا باید طوری صحبت کنیم که گویا همین امروز ما تمام هستی رو بدون کم و کاست کشف کردیم و مطمئن هستیم که روح، خدا و ... وجود ندارن.
من اگر این استدلال رو میکنم برای موجوداتی مثل گودزیلا و غیره نیست، برای مسائلی مثل روح، زندگی پس از مرگ و ... هست، درسته میفرمایید که در زمان حال بود یا نبود گودزیلا مهم نیست، اما بود یا نبود روح هم همینطوره؟ شما فرض کنید ما نظر شما رو بپذیریم و بگیم چون فعلا دلیلی بر روح نداریم لزومی نداره بش اعتقا داشته باشیم، خوب اگر مثلا یک میلیون ساله دیگه اثبات شد که روح وجود داره، آیا برای ما که دیگه مردیم تفاوتی نخواهد داشت؟
بله اگر هیولا اثبات بشه/نشه برای ما هیچ فرقی نمیکنه، من چه به اینها اعتقاد داشته باشم چه نداشته باشم تاثیری در زندگیم نداره، مثه اعتقاد به اینه که زمین کروی هست، حالا اونا که فکر میکردن مسطح هست چه ضرری کردن، اصلا برای اکثر مردم این مسائل مهم نیست
اما بحث خدا و روح فرق میکنه! چون تمام دیدگاه، احساست، عقاید و ... انسان زیر و رو میکنه، تمام حرف من اینه که همه علوم و اعتقادات از نظر اهمیت در یک سطح نیستن. برای خیلیا اعتقاد به خدا و روح آرامش بخشه، باعث میشه دچار پوچی و افسردگی نشن، پایه و اساس اخلاقشون و خوب بودنشون رو شکل میده و ...
خب وقتی هنوز علم ردش نکرده، و فقط میگه نمی دونم، هنوز اثباتش نکردم شاید در آینده اثبات بشه وجود داره، چه اشکال داره در مورد روح بگیم چون هنوز علم تمام جهان رو کشف نکرده، من فعلا فرض رو بر این میذارم که وجود داره، بگیم متقاعد نشدم که وجود نداره،
+
همونطور که قبلا هم گفتم بیش از صد ساله که مراکز تحقیقاتی در غرب تاسیس شدن که صرفا به مسائل مربوط به روح می پردازن، حتی در بعضی دانشگاه ها هم رشته هایی به همین منظور در نظر گرفته شده، کتاب ها بسیار زیادی در این مورد نوشته شدن، فلاسفه بسیاری به روح اعتقاد داشتن، اکثر مردم به این مسائل اعتقاد دارن ...
آیا اعتقاد به هیولا و غوری هم در این سطح بوده؟ آیا این دو رو میشه با یه چوب زد؟
آیا
پ. ن.
قصد ندارم در مورد روح و غیره ... صحبت کنم، فقط دلیلم رو برای این اعقادم اوردم، و اینکه سوال کننده روح رو در کنار گودزیلا و و ... اوردن و اون رو مردود و بی ارزش و نامفهوم شمردن