دوست ندارم تيم ملي ايران با آلمان در يک گروه قرار بگيرد
دانيال داوري 25 ساله حاصل پيوند پدري ايراني از اهالي اصفهان و مادري لهستاني است و در شهر "گيسن" آلمان به دنيا آمده.
دانيال 25 ساله حاصل پيوند پدري ايراني از اهالي اصفهان و مادري لهستاني است و در شهر "گيسن" آلمان به دنيا آمده. هر چند دانيال زبان پدري را فرا نگرفته ولي پدر با وجود بيست و هشت سالي که به سرزمين ژرمن ها مهاجرت کرده، فارسي را هنوز با لهجه اصفهاني صحبت مي کند.
داوري در گفت و گويش بيش و پيش از هر چيز بسيار آرام، ساده و واقع بين به نظر مي رسيد. چه زماني که از نيمکت نشيني اش در سيستم چرخشي براونشوايگ صحبت مي کرد و چه زماني که حرف از انتقادها از او در مقطعي از فصل جاري صحبت به ميان آمد. برق چشم هايش آن هنگام که از خانواده و بستگانش تعريف مي کرد، تماشايي بود.
متن پرسش و پاسخ ايسنا با دانيل داوري در زير مي آيد:
شهرآورد تهران
درباره بازي ميان استقلال و پرسپوليس چيزهايي شنيده ام. اين که دو تيم هواداران زيادي دارد و اين که هميشه بازي هاي دو تيم حساس بوده اند.
الگوي دروازه باني
ينس لمان دروازه باني بود که از او بسيار خوشم مي آمد. سبک دروازه باني او بسيار مدرن بود و همين عامل باعث شده است که از سبک دروازه باني او را بسيار بپسندم. هر چند اوليور کان هم دروازه بان بسيار خوبي بود و يکي از بهترين هاي دنيا ولي سبک کار لمان را به خاطر مدرن بودنش بيشتر مي پسنديدم.
تابستان افسانه اي
نقطه عطفي در فوتبال آلمان بود. شروعي تازه براي فوتبال آلمان. بازي هاي خوب تيم ملي آلمان در آن رقابت ها هيجان زيادي را به هوادارانش بخشيد و تماشاگران هم با حمايت پرشور از تيم ملي آلمان پاسخ بازي هاي خوب تيم ملي را دادند. شور و هيجان جام جهاني در تابستان 2006 فراموش ناشدني و به ياد ماندني بود. يکي از دلايل آن شور و هيجان و افسانه اي شدن آن تابستان اين بود که فوتبال آلمان دوران افتش را سپري مي کرد و کسي از اين تيم انتظار چنين نمايشي را نداشت.
نخستين برد بوندسليگايي
ما تيم خوبي هستيم ولي ديگر تيم ها بسيار بهتر از ما هستند. به نسبت ديگر تيم ها هنوز نياز به کار و تجربه بيشتر داريم.
انتقاد
بايد با آنها سر کرد و کنار آمد. وقتي اشتباهي از تو سر مي زند بايد آماده شنيدن انتقادها باشي درست همانند تعريف و تمجيدها پس از بازي هاي خوب و درخشان.
نخستين حضور بوندسليگايي
فوق العاده است. بوندسليگاي يک و دو هرگز قابل مقايسه نيست. جو ورزشگاه ها در بوندسليگاي يک بسيار خاص و منحصر به فرد است. تصور کنيد بازي برابر بوروسيا دورتموند يا بايرن مونيخ در حضور 80 هزار تماشاگر در ورزشگاه. جو ورزشگاه واقعا به يادماندني است. بازي مان در دورتموند بسيار متفاوت بود و هرگز آن بازي و جوي که تماشاگران در ورزشگاه ايجاد کرده بودند، فراموش نمي کنم.
سيستم چرخشي
دروازه بان ها هميشه دوست دارند در همه بازي ها به ميدان بروند و به سيستم چرخشي چندان روي خوش نشان نمي دهند ولي در براونشوايگ اين سيستم برقرار است و با نظر سرمربي بر سر اين موضوع مشکلي ندارم. پتکوويچ، ديگر دروازه بان ما بسيار باتجربه بوده و گلر بسيار خوبي است.
تيم ملي و باشگاه مورد علاقه
ندارم. نه تيم ملي خاصي مورد علاقه خاص من است نه باشگاه خاصي. بيشتر از فوتبال لذت مي برم تا تيمي خاص.
حضور در فوتبال باشگاه ايران
شايد روزي ليگ برتر ايران را هم تجربه کنم. در فوتبال همه چيز شدني و ممکن است. بر همين اساس شايد روزي درون دروازه تيمي ايراني بايستم ولي در حال حاضر در بوندسليگا و براونشوايگ هستم.
فاکتورهاي خاص دروازه باني
يک دروازه بان بيش از هر چيز بايد از توان بازي خواني و تصميم گيري بالايي برخوردار باشد. در کنار ديگر ويژگي ها اين يکي از مهم ترين هاست. تو در روي خط بايد بداني و پيش بيني کني آن جلو چه خبر بوده و چه در حال رخ دادن است. بايد از ديد خوبي هم برخوردار باشي.
رقيبان در تيم ملي ايران
دروازه بان هاي خوبي در تيم ملي ايران داريم. رحمان احمدي را در اردوهاي قبلي هم ديده بودم. او دروازه بان خوب و با تجربه اي است. سبک کار و تمرين او و ديگر دروازه بان ها در تيم ملي کمي متفاوت است ولي روي هم رفته در تيم ملي دروازه بان هاي خوبي داريم.
پيراهن شماره يک تيم ملي
به آن فکر نمي کنم. دوست دارم که اين پيراهن را بپوشم ولي اين دست من نيست. من بايد کار خودم را بکنم و توان و عملکرد خودم را در تمرين و بازي هاي باشگاهي نشان بدهم. اميدوارم با تيم ملي فوتبال به جام جهاني 2014 برزيل بروم و در تيم ملي بازيکن موثري باشم.
سيدمهدي رحمتي
مي دانم دروازه بان استقلال تهران است ولي از آن جا که بازي هاي باشگاهي ايران را چندان دنبال نمي کنم، درباره او چيز زيادي نمي دانم.
بازنشستگي و مربيگري
هنوز جوان هستم و 25 سال بيشتر ندارم. تا بازنشستگي ام زمان زيادي باقي مانده است ولي بدم نمي آيد بعد از بازنشستگي وارد دنياي مربيگري شوم. به مربيگري هم فکر مي کنم.
سرگرمي
در کنار فوتبال به بسکتبال هم علاقمندم و گاهي که فرصت داشته باشم بازي هم مي کنم. اهل مطالعه هم هستم و گهگاه کتاب هم مي خوانم.
فوتبال آسيا و اروپا
چيز زيادي درباره فوتبال آسيا نمي دانستم ولي به خاطر جام جهاني خواندن درباره فوتبال قاره آسيا را شروع کرده ام.
تهران ديروز و امروز
15 سال پيش که به تهران آمدم سن و سال زيادي نداشتم و زمان زيادي هم در اين شهر نبودم ولي به نسبت آنچه به يادم مانده، تهران در اين مدت تغييرات زيادي کرده است. هرگز فکرش را هم نمي کردم تهران به اين اندازه بزرگ باشد. شنيده بودم که تهران شهر بسيار بزرگ و پر جمعيتي است ولي هرگز فکرش را هم نمي کردم تهران اين اندازه بزرگ باشد و وسعت و جمعيت داشته باشد. بايد بگويم رانندگي در تهران هم بسيار سخت و فاجعه آميز است.
کارلوس کي روش
مربي بسيار بزرگ و سرشناسي است. حتي پيش از حضور او در تيم ملي ايران هم نامش را شنيده بودم. او بسيار باهوش و موفق و به کارش وارد است. حضور در منچستريونايتد در کنار سر آلکس فرگوسن نکته کوچکي نيست. دعوتم به تيم ملي از سوي او انگيزه اي مضاعف بود ولي اگر اين دعوت از سوي هر فرد ديگري به عنوان سرمربي تيم ملي صورت مي گرفت، باز هم آن را مي پذيرفتم و آماده بازي در تيم ملي ايران بودم. دعوت کي روش انگيزه اي دو چندان براي من بود.
تيم ملي ايران
بايد واقع بين بود. در آلمان دروازه بان هاي خوب زيادي وجود دارند که شانس حضور در تيم ملي را کم و کمتر مي کند. پيشنهاد بازي در تيم ملي ايران رسيد و آن را پذيرفتم ولي اين تنها دليل نبود. وابستگي به سرزمين پدري هم در پذيرش اين پيشنهاد نقش داشت. پدرم ايراني است و بسياري از بستگان و خانواده ام هم در ايران زندگي مي کنند. همين حالا هم در خانه مادربزرگم در ولنجک هستيم. وجود اين پيوندها عاطفي و وابستگي ها هم در گرفتن اين تصميم موثر بودند.
در جام جهاني 2006 پيراهن تيم ملي ايران را تهيه کرده بوده و طرفدار تيم ملي بودم. متاسفانه براي تماشاي بازي به ورزشگاه نرفتيم ولي از تلويزيون بازي هاي تيم ملي را تماشا مي کردم.
لژيونرهاي ايراني بوندسليگا
بازي هاي بسياري از آنها را به ياد ندارم. از ميان آنها با وحيد هاشميان کم و بيش در ارتباط هستم ولي مي دانم مهدي مهدوي کيا در هامبورگ و علي دايي و علي کريمي در بايرن بازيکنان موفقي بودند.
اشکان دژآگه
بازيکن بسيار خوبي است. متاسفانه دچار آسيب ديدگي شد و مدتي از فوتبال دور ماند. بعد از پذيرش پيشنهاد بازي در تيم ملي ايران با او دراين باره صحبت کردم.
دوست صميمي
با رضا (قوچان نژاد) رابطه نزديکي دارم و با او بسيار راحت تر هستم. با جواد نکونام و آندرانيک تيموريان هم صميمي هستم. نکونام بعد از حضورم در تيم ملي ايران چند بار به من پيامک داد.
ايران
هيجان زيادي براي ديدن ايران داشتم. در هواپيما که بودم به خانواده ام فکر مي کردم. مدت ها بود بسياري از آنها را نديده بودم و دوست داشتم هر چه زودتر آنها را از نزديک ببينم. مردم ايران را هم در همين چند برخورد کوتاه گرم و خوش برخورد ديدم. مي دانم فوتبال در ايران بسيار پرطرفدار است. اين را در فرودگاه از حضور خبرنگاران و همچنين در تمرين ها فهميدم.
جهنم سئول
آن بازي را از تلويزيون تماشا کردم. بازي بسيار دشوار و پرهيجاني بود. ايران در آن بازي شانس هم آورد ولي تنها با بخت و اقبال به جام جهاني نرفت. تلاش و کوشش بازيکنان هم در رفتن به جام جهاني نقش و تاثير داشت. مگر مي شود تنها با شانس و اقبال به موفقيت رسيد؟
حريف مورد علاقه
دوست ندارم تيم ملي ايران با آلمان در يک گروه قرار بگيرد. آلمان تيم بسيار خوبي است و يکي از مدعيان قهرماني در جام جهاني 2014. دوست دارم با تيم ديگري همگروه شويم. مي خواهم در جام جهاني موفق باشيم و مهاجمان ما در گلزني موفق باشند. شايد اين کار در مقابل آلمان سخت تر باشد. در نهايت اين که تمام تيم هايي که در جام جهاني برزيل سرگروه مي شوند قدرتمند هستند و نمي شود آرزو کرد با تيمي آسان همگروه شويم. از رويارويي تيم ملي با آلمان در جام جهاني 1998 چيزي يادم نيست ولي بازي دوستانه سال 2005 را کما بيش به ياد دارم.
خانواده
از ديدن دوباره آنها پس از اين همه سال بسيار خوشحالم. مي خواهم باعث افتخار آنها باشم. ديدن خانواده و بستگان برايم بسيار خاص و بااهميت بوده و هست. اميدوارم بتوانم با موفقيتم آنها را خوشحال کنم.