سلام
خوب اميدوارم هر روز پيشرفت كنيد به سوي ادم خوبي كه منظورتون هست . مهم ترين ويژگي هاي اخلاقي براي يك ادم خوب را چي مي دوني ؟سلام
شکر خداوند منان . همین که امروز از خواب بلند شدم دیدم هنوز وقت دارم آدم خوبی باشم خودش کلی لطفه
بله يادمه . ممنون بابت توضيح كامل و مفصلت . خيلي كمك كرد . منتظر تاپيكت هم هستمخوب یه بار هم با هم بحث کردیم . ایشالا یه تاپیک تو ادبیات می زنم راجع به این مقوله . اما کلا تو ادبیات این ها رو قبول دارم : بهمن فرزانه (به خاطر ترجمه خاطره انگیز و فوق العاده از شاهکار بی همتای ادبیات "صد سال تنهایی") ، سروش حبیبی (ایشون هم که دیگه خیلی معروف هستند از زبر دست ترین مترجمان ایران هستند. تازه روسی رو هم یاد گرفتند و دارند آثار داستایوفسکی رو ترجمه مجدد می کنند.) نجف دریابندری (چند تا از بهترین ترجمه هایی که خوندم واسه استاد بوده . جالبه ایشون کتاب بسیار معروفی هم در زمینه آشپزی دارند که یه جورایی حاصل تجربیات زندان ایشونه. فقط کافیه یه بار متن اصلی رمان های همینگوی رو بخونی تا بفهمی این بشر چیکار کرده . ترجمه از آثار همینگوی بی نهایت مشکله) فرزانه طاهری (فقط به خاطر ترجمه خواندنی از مسخ کافکا)، محمد قاضی(چند تا از بهترین کتاب ها کار ایشونه . شازده کوچولو با ترجمه ایشون به اعتقاد منتقدان بهترین ترجمه از این رمانه. دن کیشوت هم ترجمه ی ایشونه)،عبدالله کوثری ( اگه ماریو بارگاس یوسا رو بشناسی که می دونم میشناسی چون کتاب "سور بز" رو خوندی ازش بایدایشون رو هم بشناسی چون تخصصش ادبیات آمریکای لاتینه) ،دوست عزیزم امیر مهدی حقیقت (یکی از بهترین مترجمان نسل نو ست. ترجمه از کارهای جومپا لاهیری تخصص ایشونه یه جورایی. کتاب خوبی های خدا رو از نشر ماهی تهیه کنید تا بفهمید این بشر چه ترجمه ی روانی از متن اصلی ارائه داده.خیلی دوستش دارم)،کریم امامی و گلی امامی( این دو تا رو هم من تضمین می کنم . اگه اسمشون رو پای کتاب دیدی شک نکن. آقای کریم امامی مترجم مجموعه شرلوک هلمز از نشر طرح نو است) ،لیلی گلستان (از خانواده مشهور گلستان و مترجم چند تا از بهترین رمان ها)، خجسته کیهان (مترجم اختصاصی آثار بزرگمرد ادبیات معاصر پل آستر )،بابک تبرایی (تو اکثر زمینه ها ترجمه داره .سینما ، ادبیات و....)، سهیل سمی ،سیاوش جمادی (فلسفه)، داریوش آشوری، محمد شهبا(افتخار ملاقات حضوری با استاد را داشتم . مترجم آثار سینمایی)، امید نیک فرجام (مترجم آثار سینمایی و ادبی)،کامشاد (مترجم دنیای سوفی و سرگذشت فلسفه )، مهدی غبرایی (ادبیات)، علی اصغر حداد (ادبیات آلمان)وحسینی زاد (ادبیات آلمان)و.............
- از بهمن فرزانه كه خوشت مي ياد . چرا هيچ وقت كتاب هاي دلدا را امتحان نمي كني مترجمشون فرزانه است .
- از ترجمه هاي دريابندري رگتايم و بيلي باتگيت را خوندم خيلي سخت بودن ولي . به دلم ننشست البته شايد هم سبك نويسنده بود . داستان خوب بود اما روند و ساختارش واقعا اذيتم كرد . خونديشون ؟ اگه اره نظرت چيه؟
-بله يوسا هم فقط سور بزش را خوندم اما كتاب فوق العاده اي بود . حتما سعي مي كنم بقيه كتابهاش را هم بخونم
-خوبي هاي خدا داستان هاي كارور هست نه؟ نخوندمش اما اونم حتما توي ليستم مي گذارم . از كارور كليساي جامع را خونم به نظرم فوق العاده بود .
در زمينه داستان كوتاه نويسنده هاي مورد علاقه ات چه كساني هستند ؟
رمان هاي فارسي مورد علاقه ات ؟
ادبيات شرق منظور چين و ژاپن و ... است مي خوني ؟ اگه اره چند تا كتاب خوب معرفي كن ؟
به نظرت تفاوت فضاي ادبيات شرق و غرب توي چيه ؟
-به تاپيك نقاشي ما هم سر مي زني هيچ وقت ؟ تاپيكي كه توش داريم با كمك هم سبك هاي نقاشي رو مرور مي كنيم ؟به نقاشی علاقه دارم . اکثرا نقاشی های سوررئال رو دوست دارم . کارهای ونگوگ رو هم خیلی دوست دارم. یه اثر هم هست کار ادوارد مانش اگه اشتباه نکنم اونم فوق العاده است . حرفه ای دنبال نکردمش.
- به كدوم تكنيك نقاشي بيشتر علاقه داري ؟ منظورم ابرنگ ، پاستل و .... است ؟
- نظرت در باره نقاشي هاي رئاليسم چيست؟
- تابلو موناليزا را دوست داري ؟
در هر صورت خوشحال مي شم نقدتون را بدونم و كاربراي خيلي خوبي هم توي ادبيات داريم كه خيلي خوب كار مي كنند و اوناه هم خوشحال مي شدند . و واقعا باعث خوشحاليه كه بعضيهاشون سن هاي خيلي كمي در حد 16 و 17 دارند اما اطلاعاتشون عاليه . البته كسايي هم هستند كه متاسفانه روال انجمن را به هم مي زنن ... كپي پيست هاي مكرر بي دليل فقط براي افزايش پست ... جا زدن نظرات بقيه به جاي خودشون .... خودت هم در جريان هستي .... اما در هر صورت اگه نقد خاصي داري كه متوجه فرد خاصي نباشه خوشحال مي شم بشنوموالا کلا من به انجمن ادبیات و علوم انسانی خیلی نقد دارم اما دوست ندارم مطرح کنم و کلی دشمن واسه خودم درست کنم .دلیل این که معرفی نمی کنم فقط مشغله زیاد هستش و لاغیر.
- گفته بودي دلت مي خواهد كليدر اقتباس بشه . به نظرت يك كتاب به اون حجيمي با اون همه مطلب و نكته قابليت فيلم شدن داره؟ لطفا توضيح بدهبهترین ها رو هنوز ندیدم . اما چند تا کارگردان بودند استاد اقتباس بودند مثلا یکی اش همین دیوید لین بوده . اقتباسش از آرزوهای بزرگ دیکنز بی نهایت جذاب و سینمایی از کار در اومده. اقتباس های هیچکاک هم موفق بودند. مثلا سرگیجه که خود اقتباس از داستان از میان مردگان هست یا پرندگان دافنه دوموریه که از رمانش خیلی بهتره . جان فورد هم یه اقتباس داره هنوز ندیدم اما میگن خیلی عالیه اونم فیلم خوشه های خشم هست که از رمانی به همین نام و با نویسندگی جان اشتاین بک اقتباس شده . مهرجویی تو ایران هم کارای خوبی تو زمینه اقتباس داره مثلا "گاو" که اقتباس از داستان کوتاهی از ساعدی است . مهمان مامان که اقتباس از مرادی کرمانی است . یا مثلا سارا که از خانه عروسک ایبسن اقتباس شده و خوب هم دراومده یا "پری" که اقتباس نصفه و نیمه ای است از فرنی و زویی استاد سالینجر . اتفاقا این آخری بدجوری سالینجر رو عصبی کرده بود و قصد شکایت از مهرجویی رو هم داشت که بعدا فهمید دستش به هیچ جا بند نیست و بی خیال شد.فعلا اینا یادم اومد.
- اگه فيلمي را ديده باشي مي توني كتابش را بعد بخوني يا حوصله ات را سر مي بره؟
- اسم كتاب و نويسنده و .... دقيق مي گي لطفابا رمان تاریخی مشکل ندارم اما ترجیح می دم اول خود تاریخ رو بخونم بعد برم سراغ رمان ها . مثلا همین "سلاخ خانه ی شماره پنج " وونه گات که واقعا یکی از تاریک ترین اتفاقات تاریخ جنگ دوم جهانی رو روایت می کنه که همون بمباران شهر درسدن تو آلمان بوده . جالب اینجاست که خود وونه گات هم واقعا تو دردسدن گیر افتاده بوده.این مجموعه تاریخ جهان نشر ققنوس رو بخونید تا از تاریخ لذت ببرید . بی نهایت جذاب و لذت بخش هستند.
- منظورم اينجور كتاب ها نبود . منظورم رمان هاي مستقيم بود مثلا فرض كن خواجه تاج دار . حالا مترجمش و نوسنده اش را بي خيال شو ها كلا منظور كتاب هاي اين سبكيه كه محور اصلي ماجرا تاريخ هست
- خوب خوشحال مي شيم چه اينجا چه توي تاپيك مربوطه يا چه توي گروه انتقاداتت را عنوان كني به خصوص كه داريم شماره دومش را اماده مي كنيماین مجله ها هم ابتکار خوبی بود البته انتقادات زیادی بهش دارم اما شروع یه روند خوب بود.
- و خوشحال مي شيم اگه از بين مطالبي كه نوشتي اجازه بدي به انتخاب خودت توي مجله استفاده بشه
قرار بود مجله اولين شماره اش به صورت كپي- پيست و با انتخاب افراد تهيه بشه تا كم كم راه بيفته اما من به شخصه واقعا غافلگير شدم بچه ها حاضر شدن 90% مطالب را خودشون بنويسن و واقعا قلم هاي خوبي هم داشتن و همين جا از همشون تشكر مي كنم
- سوال نويسنده هاي مورد علاقه هم باشه واسه بعد بحث راجع بهش الان ديگه خسته شدم از اين همه تايپ
3تا سوال ديگه
- ببين اصلا نمي دونم چه سوالي مي خوام بپرسم فقط دلم مي خواد راجع به نشرهاي مختلف كتاب ( يك شااره هم كردي البته ...) بدونم اگه مي دوني موردي هست كه بتونه كمك كنه ممنون بشم توضيح بدي
- اون قدر كه فيلم زندگي زيباست را دوست داري به نظرم مي يومد كه رابطه اون پدر و پسر و فداكاري پدر جذبت مي كنه . چرا اين فيلم را دوست داري ؟
- شروع كتاب خونيت و مشوقت را تعريف كردي . فيلم چي شد رفتي سراغش و كي كمكت كرد؟
خيلي خيلي ممنون بابت حوصله اي كه به خرج مي دهي
موفق باشي شديد