سلام
راستش قصد نداشتم این پست را بنویسم. چون هم به اندازهی کافی مطلب توی این تاپیک بود هم اینکه میترسیدم نظرات غلط من موجب دردسر بقیه بشه. ولی خوب بالاخره امروز گفتم بنویسم، شاید به درد یکی خورد! .gif)
نکتهی مهم دیگه این هست که اینها نظرات شخصی من هست و ما آدمها مثل خیلی چیزهای دیگه با هم اختلاف نظر داریم. توی کتاب هم همینطور. البته در این بین دبیران، امکانات آموزشی، میزان علاقه به یک درس و ... تاثیر داره، ولی اختلافنظر همواره هست.gif)
●● ادبیات●●
در مورد ادبیات یک سری کتاب هست که خط به خط مفاهیم، آرایهها، معانی کتاب را بررسی کردند. مثل کلک معلم، گاج و ... . من خودم کلک معلم را توصیه میکنم، ولی اگر معلمتون خوب هست میتونید بیخیال این دسته کتابها بشوید (در ادامه توضیح دادم)
این هم لینک دانلود قسمتی از کتابهای کلک معلم (مدرسهی کنکور)
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
کد:
کد:
کتاب تست جامع ادبیات هم من خودم چیز خوبی ندیدم. به شما هم توصیه نمیکنم!
اما برای تسلط بر ادبیات... ببینید! سبک تستهای کنکور نسبت به سالهای گذشته عوض شده و هر سال داره از حافظه محوری دورتر میشه. پس عملا تستهای قدیمی بهدرد نمیخورند! از طرفی بخش عمدهای از تستها از مطالب خارج از کتاب هستند. به عنوان مثال تستهای املا ، آرایههای ادبی و قرابت معنایی (تقریبا) هیچ کدوم از متن کتاب درسی طرح نمیشوند. پس حفظ کردن خط به خط کتاب درسی و یا حتی بررسی خط به خط آرایههای اون چندان فایدهای برای شما نخواهد داشت (دقت کنید! منظورم این هست که نشینید حفظ کنید!). به خاطر همین توصیهی من این هست که شما کتابهای موضوعی در زمینهی ادبیات تهیه کنید و به تسلط بر همین کتابها بپردازید. مطمئنا نتیجهی بسیار خوبی خواهید گرفت.
الف) املا و لغت (5 تست)
یک کتاب املا و لغت کلک معلم داره که میتونید از لینک زیر ببینید:
کد:
یک کتاب هم دکتر سبطی نوشتند که میتونید قسمتی از اون را ببینید:
کد:
کتاب کلک معلم اومده همهی لغتها را جمعآوری کرده و بعد در ادامه هم دستهبندی جالبی ازشون درست کرده (جامهها ، اصطلاحات عرفانی و ...). اما به نظر من یه ایراد عمدهای که میشه بهش گرفت این هست که روش اصولی را آموزش نداده. یعنی گفته تکلیف شما این هست که بشینید اینها را با املاش حفظ کنید!
اما کتاب دکتر سبطی (انتشارات دریافت) اومده با استفاده از همریشهها و ترکیبات رایج به شما آموزش داده. اگر این کتاب را کامل بخونید (که حجمش هم حدود 100 صفحه بیشتر نیست) مشکلتون حل خواهد شد. در مورد معنی لغت هم به شما روشهای خوبی را آموزش داده. یه مزیت خیلی خوب که این کتاب داره این هست که بعد از هر آموزش برای شما تمرین به اندازهی لازم و کافی داده. چه املا و چه معنی لغت. حل تمرینها هست که معجزه میکنه. در پایان هم تستهای مناسبی اومده که با حلش تسلط کامل پیدا خواهید کرد (تستهای تالیفی/کنکور/آزاد/سنجش)
راستی، معنی لغت درسهای حذف شده، حذف نیست (امسال رشتهی تجربی داده بود) و از متن کتاب هم تست معنی طرح میشه (مثل واژههای منقذ که یک سال اومده بود که اسم کتاب بود!). البته نگران نباشید، واژههای داخل متن کتاب درسی هم در کتاب دکتر سبطی براتون جمعآوری شده!
یه چیزی دیگه اینکه واژهنامهی پایانی کتاب سوم شما با ما فرق داره. البته بیشتر حذف شده و یکی دو تا لغت اضافه شده. بعدا وقت شد براتون میذارم!
ب) زبان فارسی (5 تست)
تستهای زبان فارسی امسال را که ببینید خودتون میفهمید چه خبره! تستهای شمارش واج، تکواژ، نوع واژه و ترکیب وصفی و اضافی جزء وقتگیرترین و تقریبا دشوارترین تستهای ادبیات هست که نیاز به دقت و تمرین زیادی داره. یه کتاب خوب در این زمینه، کتابی هست که به صورت مشترک کانون و همگامان چاپ کردهاند. هم تستهای تالیفی و کنکور و اینا داره و هم توی ایستگاه درس و نکته آموزش داده. آموزشهاش که خیلی به من کمک کرد. آموزش داده، نه اینکه نکته بگه و بره!
کتابهای دیگری هم هست که من ندیدم. مثل رمزینه، اندیشهسازان (ره!) که مبتکران داره چاپ میکنه و دو جلدی هست و مولفهایی خوبی داره!
قسمتی از کتاب زبان فارسی رمزینه را از لینک زیر میتونید بخونید:
کد:
دکتر سبطی هم بالاخره کتاب زبان فارسی انتشارات دریافت را چاپ کرد. این کتاب دو جلدی هست و فعلا جلد اول منتشر شده. قسمتی از کتاب را از لینک زیر بخوانید:
کد:
پ) تاریخ ادبیات (3 تست)
کتاب تب کنکور کلک معلم را از این آدرس مشاهده کنید:
کد:
من خودم کتاب موضوعی گاج را داشتم و به نظرم کامل بود. همهی تاریخ ادبیات ها (حتی توی کتاب زبان فارسی) و درآمدها و اینا را به همراه تست داشت.
کتاب تاریخ ادبیات مصور تخته سیاه هم ببینید. شاید خوشتون اومد!
هر جوری میخونید (چه از توی کتاب درسی و چه کتابهای موضوعی) دقیق بخونید. یک سال تست اومد که کدوم بیت از زیبالنسا هست و امسال هم یه بیت داده بود گفته بود این بیت از کی هست. فکر کنم این تستها باید جزء تاریخ ادبیات حساب کرد .gif)
ت) آرایههای ادبی (3 تست)
اولین توصیهی من این هست که سعی کنید توی کلاس با دبیرتون بحث کنید و قبل از اینکه ایشون بخواد آرایهها را بررسی کنه خودتون دست به کار بشید و مدام بپرید وسط حرفش
! یا نذارید فقط بگه این بیت این آرایهها را داره و شما هم زود زود بنویسید. دلیلش را بپرسید. این خیلی به شما کمک میکنه.
اگر کتاب خواستید، کلک معلم را دانلود کنید ببینید!
کد:
یه کتاب هم انتشارات مبتکران به نام آرایههای ادبی به زبان تصویر چاپ کرده. اون هم یه نگاهی بکنید. شاید کتاب خوبی باشه. (من ندیدم!)
ث) قرابت معنایی (9 تست)
مهمترین و پرحجمترین قسمت تستهای ادبیات! توصیه میکنم که حتما کتاب تناسب مفهومی و قرابت معنایی دکتر سبطی را تهیه کنید و از اولش شروع کنید خوندن. این کتاب با بقیه فرق داره!
اول اینکه مشکل مهم این هست که چهطوری یه بیت را بخونیم. توی این کتاب روش درست خوندن بیتها را به شما آموزش میده. بعد چه طوری معنی کنیم. باز روش درست را به شما آموزش میده. بعد هم مفاهیم مهم ادبیات را در سه شاخهی عاشقانه و عارفانه و تعلیمی با کلی مثال و توضیح و تشریح و استدلال به شما آموزش میده. کلی هم تست سخت داره که میتونه حسابی حال شما را بگیره!! باز یکی از بهترین خصوصیتهای این کتاب این هست که در بین آموزش برای شما تمرین تعیین کرده و همین جوری یه چیزی به شما یاد نمیده و شما را به امان خدا ول کنه! حجم کتاب فکر کنم حدود 400 صفحهای باشه. نذارید برای بعد از عید! از همین الان شروع کنید تا نتیجهی بسیار خوبی بگیرید. نکتهی مهم دیگه این هست که به شما نگفته این بیتها را حفظ کنید. بلکه با روش استدلالی آموزش داده و نیاز نیست چیزی را حفظ کنید! خلاصه من هر چهقدر از این کتاب تعریف کنم کم هست! خودتون میتونید قسمتی از این کتاب را اینجا ببینید:
کد:
آخرش هم کلی تست کنکور و سنجش و آزاد و خارج از کشور و المپیاد ادبی برای جمعبندی داره.
اگر تست کم اوردید و باز هم خواستید تست تمرین کنید، توصیه میکنم کتاب انرژی اتمی را تهیه کنید. تا قبل از اینکه کتاب دکتر سبطی بیاد، این کتاب یکهتاز عرصهی قرابت معنایی بود .gif)
برای کسانی هم که حال و حوصله ندارند که این مطالب را یاد بگیرند، قسمتی از کتاب تب کنکور کلک معلم را از اینجا ببینند:
کد:
گمونم حجمش کمتر باشه!
از کسانی که با خوندن چرت و پرتهای بنده دچار سردرد شدند معذرتخواهی میکنم.gif)
نمیدونم چرا اینقدر زیاد شد! سعی میکنم برای بقیهی درسها کمتر بنویسم! اصلا اگه نخواستید بگید که من ننویسم .gif)
موفق باشید