اولا تعهد خدمت رایگان به معنی بدون حقوق کار کردن نیست. اگر زیر مردک موقتتو بخونی (البته مال من لیسانس بود) نوشته مثلا 2 سال خدمت در کشور یا یه همچین چیزایی یعنی اگر دویال کار کنی مدرکتو بدون پول آراد می کنند و در طی این دوسالم حقوقتو گرفتی
حالا شما دوتا راه دارید
1- در یک اداره کاریابی ثبت نام می کنید و 6 ماه بعد که کار براتون پیدا نکردند ازشون گواهی می گیرید و می برید وزارت کار و علوم و یک نامه می گیرید می برید دانشگاه بدون پول مدرکتونو آزاد می کنید. حالا چیزی که هست اکثر ادارات کاریابی بهشون بگی می خوام مدرکمو آزاد کنم خودشون دیگه دنبال کار برات نمی گردند. نکته دیگشم اینه که تو تهران خیلی از کاریابی ها و لاقال می دنم که اینجوریه ولی بدیش اینه که باید شما در محدوده محل سکونتتون اقدام کنید برای کاریابی ولی اگر فامیلی چیزی تهران دارید می تونید آدرس اونو بدیدو در کاریابی های تهران ثبت نام کنید هر چند من فکر کنم شهرستان ها هم به این نکته واقف هستند ولی تا به حال تجربه ای برای اونجا نداشتم. می تونید برید امتحان کنید اکر باهاتون کنار نیومدند اصلا از اون کاریابی اقدام نکیند برید یه جای دیگه. و در ضمن لازم نیست اگر براتون کار پیدا کردند حتما برید سر کار مثل اینکه می شه کارو قبول نکرد. نکته آخر اینه که چه دل خجسته ای دارید کار کجا بود که کاریابی پیدا کنه تو فرم های کاریابی حقوق بالا و کار بسیار تخصصی بنویسید ببینید پیدا می کنند اگر پیدا شد من می گم برید سرکار.
2- این یه ذره غیر قانونیه ولی خوب. این دوسالی رو که بعد کاردانیتون بوده از یکی آشنا گواهی کار بگیرید در دانشگاه ما لازم نبود بیمه رد بشه فقط یه گواهی روی سربرگی چیزی و حالا مدرک اینکه طرفی که براتون گواهی نوشته چی کارست کفایت می کنه اصلا هم لازم نیست شغل مرتبط با رشتتون باشه مثلا منشی پدرتون که شغل آزاد داره می شه ولی اینو ابتدا با دانشگاتون چک کنید. بدی این کار اینه که دیگه در مراحل بعی از اداره کا نمی تونید برای آزاد کردن مدرکتون استفاده کنید و البته این دوسالم نباید حین تحصیل باشه
3-پول می دید مدرکتونو می خرید
4- چرا مردکتونو می خواید؟ با همون مدرک موقت بسیاری از کارها راه می وفته و فکر کنم بعد5 الی 6 سال بدون هیچی مدرکتونو بهتون میدند
همین
پس نوشت الان خوندم برای چی می خوای
تو فرم تعهد محضریت چی نوشته فکر نکنم نوشته باشه مثلا مجنی بیا کار کن با مدرک موقت معمولا کارها راه میوفته اگر نعهد محضریت چیزی جر همون قوانین وزرت علوم نیست برو همونو بده فقط این چه دانشگاهیه خارجه که گفتند مدرک نمیدند بهت آخه تو ایران معمولا دانشگاه ها با هم مبادلات دارند از این چیزام نمی گند؟