دوستان تندر دار یه چند تا نکته در موردتندر
با سلام خدمت دوستان به خصوص اقا لوگان که قصد خرید تندر داره
اقا لوگان تندر کولر اتومات نداره
تندر چندتا عیب داره
تو 1000 کیلومتر اول پشت ماشین (در صندوق ) رو به هواست و در دید عقب اسمان نیلگون را مشاهده میکنید و لی بعد اینکه یه 5 نفری سوار ماشین بشن و چند روزی با همین روند کار کنه فنرهای پشت ماشین می خوابه و دیگه مشکل با دید عقب نداری (اخه تندر قسمت جلوش هم با لاس و تقریبا وقتی پشتش بخوابه قد ماشین میزون میشه .تازه بعد گذشت زمان هم قد سمند میشه و اصلا قد بلند به نظر نمیاد
عرض عجیب قریب ماشین : وقتی که از دور به ماشین نگاه می کنی فکر میکنی عرض خیلی کمی داره که اشتباه است . جلوی ماشین عرضش کمه ولی پشتش عرضش خیلی زیاده یعنی اگه وسط دوتا اینش رو حساب کنی با عرض پشت ماشین یکی است
توی ترافیک هواست باید جمع باشه که پشت ماشین رو نزنی
بعد گلگیر های خیلی بزرگش که از همه بدتره یعنی وقتی داری از یه کوچه تنگ رد میشی یا می خوای لایی بکشی احتمال برخورد گلگیرهاش خیلی زیاده .
لاستیک های ایرانی و مضخرفش
تو 1000 کیلومتر اولیه هم فنر بندیش به شدت خشکه ( مثل نیسان )
اگه مراعات نکنی اتاق به صدا می افته
ولی بعد گذشت 3000 کیلومترش که دوری ابندیش تموم میشه خیلی نرم میشه (خیلی بهتر از 405 و پرشیا ) یا در حد سمند ( البته سمند جلو بندیش صدا داره که در تندر اینطور نیست )
قدرت خیلی خیلی کم موتور در 1000 کیلومتر اولیه
قدرت موتورش تو این دوره مثل پراید است . اصلا به نظر نمیاد که خودرویی با قدرت 107 اسب باشه . ولی خوب بعد 3000 هزار کیلومتر درست میشه
کولر نسبتا ضعیفترش نسبت به بقیه خودروها به دلیل اینکه گاز کولر اکثر تندر داران کم است . که برای حل اون باید گاز کولر مرغوب امریکایی تهیه کنی و ببری نمایندگی تا گاز رو برات عوض کنند
دسته دنده ضعیف اون
اینه های بد اون که بزرگ و یه جورایی بی حرکت و خشک است . ودیدش هم زیادی خوب نیست .
ولی اینه هاش یه خوبی داره اگه به هر ماشینی بخوره اینه ماشین طرف رو می شکونه و لی خودش هیچیش نمیشه
سپر های ضعیف اون
البته به علت محافظت از عابر در هنگام تصادف
ولی در تصادفات با دیگر خودرو ها سریع کج و ماوج میشه ولی به صورت باور نکردنی وقتی یه کم ور بری میاد سر جاش مثل روز اول
سپرش اصلا نمی شکنه و یه جور حالت نرم داره که در تصادفات خم میشه و با کشیدن سپر دوباره سر جاش میاد .
.................................................. ......................
ویژگی هاش
شتاب بالا
سرعت بالا
گیربکس خیلی قوی اون
همون گیربکس مگان است
شتاب ثانویه اون خیلی خیلی عالیه
در سربالایی از 206 تیپ 5 کم میاره ولی اس دی رو رد میکنه
دید جلوی ماشین عالی
درها و شیشه های بزرگش تو سفر های طولانی از خستگی جلوگیری می کنه
الان شاید 90% مردمی که تندر رو می شناسن می گن تو سرعت های بعد 180 تو دست نیست که کاملا تصور غلطی است .gif)
.gif)
تندر بر خلاف قیافش تو سرعت های بالا تعادل خوبی داره .
بدنه اون خیلی محکمه
یه عکس دارم اگه خواستین بذارم
تندره زده بود به پشت پیکان و سپر پیکان تقریبا رفته بود تو صندلی های عقبش
ولی تندر قسمتی از جلوش که به پیکان خورده بود له شده بود و قکاپوتش هم کج شده بود و سپرش شکسته بود و باتری و چراغ سمت باتریش هم شکسته بود و قسمت موتور و دیگر اجزاش کاملا سالم بود .
.................................................. ...........
ترمز های abs مجهز به abd اون که 4 کاناله هستش .
ترمز ضد قفل 4 کاناله یعنی : ترمز ضد قفل با چهار کانال و 4 حسگر سرعت
این بهترین طراحی است که در ان برای هر چرخ حسگر و سوپاپ جداگانه ای وجود دارد
با این روش کنترل گر هر چرخ را به صورت مجزا بررسی می کند تا به هر چرخ بیشترین نیروی اصطکاک وارد شود .
پس ABS اون الکی نیست و این نیست که بگید با ABS دار شدن پراید ABS تندر دیگه مزیت براش نداره .
برای پراید ABS سه کانالس یا 1 کاناله
من سیستم سه کاناله رو توضیح می دم
در این سیستم برای هر چرخ جلو یک حسگر و سوپاپ جداگانه وجود دارد
ولی در چرخهای عقب برای هردو چرخ فقط یک سوپاپ و حسگر وجود دارد
در این حالت برای هر چرخ کنترل جدا گانه ای وجود دارد
بنابرین چرخ های جلو به بیشترین نیروی ترمز گیری خود میرسند
چرخ های عقب هم قبل از فعال شدن این سیستم قفل می کنند
در این سیستم ممکن است یکی از چرخهای عقب قفل کند
این سیستم سه کاناله قدرت ترمز گیری نسبت به سیستم 4 کاناله کمتر می باشد .
حالا اگه سیستم 1 کاناله باشه وضعیت هم خیلی بدتر میشه .
ریو که تا اونجایی که من میدونم سیستم 3 کاناله داره
ولی 206 سیستم 4 کاناله دارد .
سمند رو هم شک دارم که سیستم 4 کاناله داره یا 3 کاناله
ولی سیستم ABS سمند خیلی وقت ها از کار میوفته
یعنی تو سرعت های بالا احتمال قفل کردن اون زیاده
من یه بار باسرعت 190 تا با تندر چندین بار ترمز شدید کردم ( به خدا راست می گم )
برای تست ABS اون
این کار رو 5 بار کردم و هر دفعه با یه ترمز ثابت سرعتم رو تا 60 تا کم میکردم
که هیچ دفعه هم قفل نکرد
ولی وقتی که دفعه پنجم ماشین رو برای اینکه به موتورش خیلی فشار اورده بودم نگه داشتم تا کمی موتور استراحت کنه وقتی از کنار چرخ هاش رد می شدی حرارت خیلی زیادی داشت به طوری که تا 1 متری لاستیک حرارت به شدت حس می شد .
.................................................. .................................
به زودی هم یه پست می ذارم و در مورد پدال های اون و کلاچ که به طور ایمنی طراحی شده اند تو ضیح می دم