راجع به IT من یه سری اطلاعات کلی دارم....کلا آی تی رشته ای میان رشته ای هست و یه جورائی ترکیبی از کامپیوتر + الکترونیک و مخابرات (به خصوص مخابرات شبکه و رمز) + شاید بشه گفت مهندسی صنایع هست....البته همه اینا کشکهخلاصه کلام به لحاظ صرف واحدهای درسی 90 درصد همون نرم افزاره....
خود آی تی بحثش بیشتر همون تکنولوژی اطلاعات و کلا بحث اطلاعات هست (به لحاظ ماهیت) ابزار هم عمدتا همون مهندسی نرم افزار هست ولی اینجا یه جور دید مدیریتی هم وجود داره...
مثلا بحثهائی مثل تجارت الکترونیک، امنیت شبکه،امنیت و مدیریت پایگاه های داده... ارائه اطلاعات یه سازمان روی شبکه و مدیریت این قضیه و ...
فکر کنم خودتون بتونین بیشتر راجع بهش تحقیق کنین....
اینکه بازار کارش چه جوریه چند مسئله هست که به نظرم میاد ولی اینکه کدوم میچربه و الان به چی بیشتر نزدیکیم روشن نیست:
1) توی کشور ما اغلب مهندسی ها به خصوص مهندسی آی تی کاراش توسط نیروهای کاردانی و دیپلم و ... انجام میشه ... در سطح مهندسی کمتر کار تعریف شده ی تخصصی آی تی داریم چون مهندسی آی تی (در معنی تخصیصیش) واسه سازمان های بزرگ که سیستم اطلاعاتی پیچیده ای دارند به کار میره......
2) از طرفی باز کارهای سطح پائین آی تی به شدت توسط بسته های آمده و پکیج هائی که از طرف شرکتهای نزم افزاری ارائه میشن (مثل CMS ها که با توجه به امضات احتمالا آشنائی) فرصت کاری آی تی رو کمی تهدید میکنن
3) این رشته توی ایران فکر کنم دکترا نداره........و اکثر اساتیدش هم غیرتخصصی اند....واسه همین دکتری آی تی یا حتی فوق لیسانسش میتونه فرصتهای کاری خوبی رو داشته باشه (البته خیز واسه این پستها چند سالی هست که شروع شده...)
4) هرچه مقطعتون بالاتر میره کارتون کمتر کاربردی میشه....
5) متخصصش در مقطع لیسانس هنوز به حد اشباع نرسیده ولی خوب فرصتهای کاریش هم زیاد نیستند اونم مهندسهای نرم افزار بعضا اشغالش میکنن....با اینکه حوزه تخصیصوشون نیست (البته اگه سازمان بزرگی باشه و واقعا نیازمند مباحث مدیریتی و تصمیمگیری اطلاعاتی باشه....)
6) این رشته توی خارج هم هست (البته کمی با ایران فرق میکنه) و کلا اونجا وضعیت به مراتب بهتری داره....اما متخصصان بیشتر و بهتری هم داره
در مورد خارج رفتن:
در صورتی که مشکلات رفتن رو در نظر نگیریم و فرض کنیم که میتونین راحت برین اون ور و از یه دانشگاه متوسط هم پذیریش بگیرین...مشکل شخصی هم ندارین... باید بگم:
"هر چه زودتر تحصیلاتتون رو اونجا پیگیری کنین بهتر هست...."
وقتی وقتی اما و اگر توی کار میاد این گزاره سست میشه.....
راجع به اینکه موفقیت هم همون چیزای کلی اینجا هم صادقه + اینکه به روز بودن مهمتره و همینطور وسعت توانائی ها به خصوص همون مسئله یادگیری سقراطی یا یه جورائی یادگیری مستقل.....البته اینجا تاکید کمتری روی ریاضیات به اون معنی میشه کرد....