تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 14 از 76 اولاول ... 41011121314151617182464 ... آخرآخر
نمايش نتايج 131 به 140 از 755

نام تاپيک: بحث درباره المپیاد نجوم

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

سلام

بله دوستان خیلی خوب توضیح دادن .....دسته همشون درد نکنه

پیشرفته کارم ؟؟؟؟افتضاااااااااااااااح
    هنوز فصل 3 هستم ..... خیلی کند پیش می رم دارم روانی می شم ..... هر روز سعی می کنم 2 ساعت رو بخونم روزایه تعطیل هم 5/6 ساعت می خونم ولی خب هم خیلی کمه هم می بینین که اصلا جلو نمی رم ....آخه همش فک می کنم که فصلایه قبلی یادم رفته 2ساعت می شینم اونارو می خونم بعد که میام جدیدارو بخونم ...

.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.* .*.*.*.*.*.

راستش من هر چی چرخیدم نتونستم کتابه آمادگی برای المپیاد نجوم رو گیر بیارم ... اینجا که پیدا نمی شه

شما اگه جایی 2 تهران می شناسین که می شه از اونجا تهیه کرد لطف کنین آدرسشو بدین تا ....!

یه سوااال ؟؟>>>> مگه نگفتین المپیاد بهمن - اسفند(همون موقع هاا) برگزار می شه ؟؟؟ والا من که خبر ندارم دقیقا کی هست ؟ به مدیرمون گفتم که هر وخ بهتون گفتن بهم اطلاع بدین ولی اونا این قد بی خیالن که ............ شما یه لطفی کنین بگین کیه ؟؟؟
    همون اول بهت گفتم بدون اعتماد به نفس به هیج جا نمی رسی .
    زیاد هم از این فکر ها نکن ... نجوم چیزیه که خوب تو ذهن ها می مونه .
    بهتره امسال روزنامه وار بخونی و شرکت کنی تا هم آشنا بشی و هم برای سال بعد راحتتر بتونی شرکت کنی .

در مورد زمان دقیقا یادم نیست .
    با مدرسه به هیج وجه هماهنگ نکن .. این مدارس اصلا به فکر نجوم نیستن .. اگه شهرتون پژوهش سرا داره برو اونجا پرس و جو کن ... اگه هم نه نگران نباش من و دوستان بهت می گیم کی .

سایت دانش پژوهان جوان رو هم هر دفعه چک کن ... در این مورد اخبار و .. رو میزاره . مسئول برگزاری هم هست ..

اون کتاب رو هم می پرسم برات پیدا می کنم کجا بری بگیری .
    موفق باشید .

پروفشنال Parnyan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض

جنوب رو فکر کنم اشتباه گفتی.

شما داری می ری جنوب زمین داره می ره سمت چپتون پس حرکت مورب به سمت غرب می شه.

باز هم ممنون از اینکه متوجه شدی چون خودم نفهمیدم چی گفتم(شوخی)
    سلام
    آها فهمیدم چرا اشتباه گفتم
    anyway
    ممنون از توضیحاته خوبتون

همون اول بهت گفتم بدون اعتماد به نفس به هیج جا نمی رسی .
    زیاد هم از این فکر ها نکن ... نجوم چیزیه که خوب تو ذهن ها می مونه .
    بهتره امسال روزنامه وار بخونی و شرکت کنی تا هم آشنا بشی و هم برای سال بعد راحتتر بتونی شرکت کنی .

در مورد زمان دقیقا یادم نیست .
    با مدرسه به هیج وجه هماهنگ نکن .. این مدارس اصلا به فکر نجوم نیستن .. اگه شهرتون پژوهش سرا داره برو اونجا پرس و جو کن ... اگه هم نه نگران نباش من و دوستان بهت می گیم کی .

سایت دانش پژوهان جوان رو هم هر دفعه چک کن ... در این مورد اخبار و .. رو میزاره . مسئول برگزاری هم هست ..

اون کتاب رو هم می پرسم برات پیدا می کنم کجا بری بگیری .
    موفق باشید .
    سلام
    ممنون....
    باشه به سایته ... سر می زنم ولی شما هم بهم بگین ....
    مدرسه ی ما به هر چیزی اهمیت می ده جز المپیادو ....
    بازم ممنون

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

با سلام ...
    پرنیان جان معلومه داری خوب پیش میری ...

این هم سوالات مرحله ی دوم المپیاد نجوم امسال ..

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

موفق باشید .

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

اینها هم جزوه ها و سوالات خوبیه که من پیدا کردم ... می تونی ازشون استفاده کنی :

جزوه ی آموزش اختر فیزیک (تابش) نوشته ی امیر حسن زاده را می توانید به رایگان از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.

قوانین کپلر چند تمرین مفید آن را در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ببینید.

نسخه ی دیگری از پاسخ تشریحی مرحله ی اول سومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید. این پاسخ تشریحی را ذوالفقار دانشی با همکاری علی اکبر نیری و امیر حسن زاده تهیه کرده است.

سوال های مرحله ی اول اولین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.
    سوال های مرحله ی اول دومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.

سوال ها و پاسخ های تشریحی مرحله ی اول سومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید. برای دانلود از گزینه save target as استفاده کنید.

تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

1

اینها هم جزوه ها و سوالات خوبیه که من پیدا کردم ... می تونی ازشون استفاده کنی :

جزوه ی آموزش اختر فیزیک (تابش) نوشته ی امیر حسن زاده را می توانید به رایگان از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.

قوانین کپلر چند تمرین مفید آن را در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ببینید.

نسخه ی دیگری از پاسخ تشریحی مرحله ی اول سومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید. این پاسخ تشریحی را ذوالفقار دانشی با همکاری علی اکبر نیری و امیر حسن زاده تهیه کرده است.

سوال های مرحله ی اول اولین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.
    سوال های مرحله ی اول دومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید.

سوال ها و پاسخ های تشریحی مرحله ی اول سومین المپیاد نجوم کشوری را می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دریافت کنید. برای دانلود از گزینه save target as استفاده کنید.

wow

Thanks a Miiiiiiiiiiiilllllllllllliiiiiiiiiion

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

سلام

نه خوب پیش نمی رم ...الان در ناامیدی کامل به سر می برم فک میکردم فصل 3رو بلدم ولی باز خیلی مشکل داشتم ولی الان از دوباره دارم می خونم ....
    راستی خیلی خیلی خیلی خیلی ممنون ....خیلی کمک کردین
    Last edited by Parnyan; 10-10-2007 at 22:51.

تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

1 سواااااااااااااااااال....

سلام

یه چند تا سوال دارم ... می شه یکی لطف کنه جوابشون رو بگه بهم ؟؟ !!

1. می شه یکی اعتدال ربیعی رو برام توضیح بده ... نمی تونم بگیرم کتاب چی گفته !

2. چه طوری میدان مغناطیسی زمین تغییر می کنه ؟؟؟

3. اگه دستگاه مختصات سمت و ارتفاع رو هم یه کمی توضیح بدین ممنون می شم.

4. من هر چی چرخیدم نتونستم جوابه این سوال رو پیدا کنم ! > چه خواصی از زمین حرکت تقدیمی را پدید می آورد؟

5. از کجا باید بفهمم که تو کدوم منطقه طول روز و شب تو بعضی از ماههای سال کوتاه تر یا بلند تره ؟

فعلا همینا هستن

ممنون
    Last edited by Parnyan; 11-10-2007 at 23:40.

حـــــرفـه ای مرتضی nvcd's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    بابل

پيش فرض

پرنیان جان از این همه شور و شوق تو برای نجوم و المپیاد خیلی خوشحالم و برات ارزوی موفقیت می کنم.

راستش دیشب برنامه گفتگوی ویژه خبری رو که در مورد المپیاد نجوم بود دیدم یاد تو افتادم.امیدوارم بتونی تو

هم روزی مثل همون خانم جزوء برنده ها باشی.راستی اگه قبول شدی ما رو ترک نکنی.

اما سوالات:

سوال اول:

اعتدال ربیعی:

امید وارم با مفهوم مختصات سماوی(میل و بعد)اشنا باشی.در این مختصات شما به یک مبدا احتیاج دارید تا

بتوانید از انجا اسمان را تقسیم بندی کنید.اما چون حرکت اسمان مثل زمین نیست .یعنی معلوم نیست که کی کجای اسمون بالای کدوم شهره؟!.اومدند یه کار دیگه کردند.
    زمین در حال گردش بدور خورشید با کجی محوری که داره همیشه در دو جای مدار خودش دقیقا در وضعیتی قرار می گیره که خورشید در اون روز بر استوا می تابه.ما هم اون نقاط رو به عنوان اول بهار و اول پائیز می شناسیم.در این روز ها (یا بهتر بگیم در لحظه ای خاص در این روز)که خورشید دقیقا در بالای استواست اگر محل خورشید را ثبت کنیم و چند ماه بعد که ان نقطه بر اثر حرکت زمین در مدار به شب منتقل شد مورد بررسی قرار بدیم می بینیم که هر سال دقیقا همین نقطه است(نقطه ای در زیر ستاره از صورت فلکی فرس اعظم).این نقطه رو به عنوان مبدا قرار می دیم و به اون مبدا بهاری یا همون ربیعی می گوییم.شاید در اولین نگاه به نظر بیاد خوب مگه هر سال امکان داره که دقیقا همون نقطه بشه.بله شما برای محاسبه این نقطه اول باید محل رصد رو به عنوان زمین مرکزی در نظر بگیرید و بعد از محاسبه نقطه مورد نظر محل هر کدوم از کشور ها رو حساب کنی و بعد عددی که بدست می اوری می شه همون زمان تحویل سال که ما اون رو نوروز می نامیم.
    پس دقیقا در این زمان که نوروز شروع می شه(حالا هر ساعتی)اگه شما با محاسبات ساده روی کره زمین محلی را که دقیقا در ان ساعت ظهر است در نظر بگیرید خورشید در ان شهر دقیقا در زمان ظهر روی استوا قرار می گیرد.

سوال دوم:

منبع میدان مغناطیسی زمین هنوز دقیق شناخته شده نیست.ولی محتمل ترین ان را هسته داغ و متبلور زمین می دونند که ذرات بار دار داخل اون بر اثر گردش زمین بدور خود میدانی ایجاد می کنند.اما دقیقا این موضوع به اثبات نرسیده و بنابراین نمی شه دقیقا گفت برای چی هر چند میلیون سال میدان زمین برعکس می شه.البته یه نظریه های باز هم محتمل وجود داره که من هم هنوز اطلاع درستی ازشون ندارم.

سوال سوم:

دستگاه مختصات سمت ارتفاعی دارای دو مشخصه است.یکی سمت و دیگری ارتفاع.اگر نقطه ای در اسمان که جسم در ان واقع شده رو طوری به افق وصل کنیم عمود بر خط افق بشه .این مقدار زاویه قوسی رو ارتفاع اون جسم از افق می گوییم که همون ارتفاع خودمونه.اما حالا اگه زاویه نقطه شمال روی افق تا محل تقاطع خط ارتفاع(که تازه گفتم)با افق رو اندازه بگیریم سمت اون جسم می شه.برای درک بیشتر از سمت شمال وقتی ساعتگرد به سمت جنوب بریم 180 درجه دور زدیم.یعنی شرق در مختصات ما دارای سمت 90 درجه هست و سمت جنوب توی مختصات 180 درجه.ارتفاع بالای سر ما از افق هم که 90 درجه می شه........

سوال چهارم:

علت حرکت تقدیمی دقیقا داخل کتاب نجوم دینامیکی اومده.(صفحه 153).تو با کجاش مشکل داری؟

سوال پنجم:
    من دقیقا این سوالت رو متوجه نشدم.می شه یکم توضیح بدی.

فعلا همین توضیح رو می دم که زمانی طول روز از شب کوتاهتر می شه که خورشید در محل مورد نظر به افق جنوبی نزدیک باشه.این یعنی زمانی هم که خورشید به استوا نزدیک بشه زمان روز و شب برابر و اگه از استوا به سمت شمال اون بره طول روز از شب بلند تر می شه.اما حالت اول زمستان حالت دوم در اعتدالین و حالت سوم در تابستان اتفاق می افته.

حالا هر جا که یکی از این مشخصه ها رو داشت می تونی مقایسه شب و روز رو انجام بدی.نمی دونم جواب سوالت رو گفتم یا نه ولی اگه نبود حتما بگو دقیقا چی می خوای بگی تا کمکت کنم.اگه سوالهای دیگه هم نا مفهومه بگو تا توضیح بیشتری بدم.

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

سلام

یه چند تا سوال دارم ... می شه یکی لطف کنه جوابشون رو بگه بهم ؟؟ !!

1. می شه یکی اعتدال ربیعی رو برام توضیح بده ... نمی تونم بگیرم کتاب چی گفته !

2. چه طوری میدان مغناطیسی زمین تغییر می کنه ؟؟؟

3. اگه دستگاه مختصات سمت و ارتفاع رو هم یه کمی توضیح بدین ممنون می شم.

4. من هر چی چرخیدم نتونستم جوابه این سوال رو پیدا کنم ! > چه خواصی از زمین حرکت تقدیمی را پدید می آورد؟

5. از کجا باید بفهمم که تو کدوم منطقه طول روز و شب تو بعضی از ماههای سال کوتاه تر یا بلند تره ؟

فعلا همینا هستن

ممنون
    خوب مرتضی جان خوب کامل جوابتون رو دادن .. من فقط جسارت می کنم یه سری نکات رو دوباره می گم ...
    سوال اول که فکر نکنم مشکل داشته باشید . اگه دارید بگید تا کمک کنم .

سوال دوم هم بهتره یه سری مقالات رو برات بزارم تا متوجه بشی ...
    پست بعدیم هم در این مورده .
    سوال سوم رو هم که مثل اولی مرتضی جان توضیح دادن
    اما سوال چهارم ...
    یادم می آد در این مورد تو انجمن نجوم اولین کنفرانس خودم رو دادم ، به همبن خاطر تو این زمینه استادم ...
    ببین پرنیان جان کج شدن محور جسم در حال حرکت یه خاصیت فیزیک در جهان ماست ... اگه توجه کنید وقتی شما یه فرفره رو می چرخونید همیشه میل داره کج بشه ... این یه خاصیت فیزیکی در اجسامه .... اما ماه و خورشید و البته دیگر سیارات (که تاثیر فوق العاده کمی دارن ) می خوان جلوی این کجی رو بگیرن و محور زمین رو به سمت خودشون کج کنن و در بین این کشمکش حرکت چرخانی برای محور زمین پیش می آد که باعث می شه محور فرضی زمین دایره ای به شعاع 27 درجه رو تو فضا رو جاروب کنه . عکسهای تو کتاب می تونه بهت خیلی کمک کنه .
    پس علت ماه و خورشید هستن . ok ؟
    در مورد سوال پنجم :
    ببین طولانی تر شدن روز و شب علتش چیه ؟ کند حرکت کردن زمین که نیست ؟ پس مطمئنا باید ربط به محور فرضی حرکت خورشید داره . اگه زمین این کج بودن محور رو نداشت (همین حرکت تقدیمی و کج شدن که بالا گفتم ) این کوتاه و بلندی پیش نمی اومد و اونوقت معلوم نبود که ما وجود داشتیم یا نه !
    پس علت طولانی شدن، مداریه که ما در موقع روز تو آسمون می بینیم . وقتی تابستونه (در این نیمکره ،یعنی شمالی ) خورشید تقریبا از بالای سر ما می گذره . و مجبوره که کمان طولانی تری رو بگذرونه تا به افق غربی برسه ... اما در زمستون همین نیمکره،، چون نیمکره از خورشید دور می شه (بازم به تقدیمی ربط داره )بنابراین کمان خورشید هی بسمت جنوب می ره و اگه تصور کنی می بینی که هی کمان از گوشه ها داره کوتاه می شه ...
    امیدوارم که با این زبان نچندارن قابل فهم من متوجه شده باشی .

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

چرا میدان مغناطیسی زمین عوض می شود؟

هسته زمین از آهن و نیكل تشكیل شده كه بخش عمده ای از انها به حالت گداخته وجود دارد این مایع فلزی پیوسته در جنبش است و این جنبش به نحوی جریانهای الكتریكی به وجود می اورند كه میدان مغناطیسی زمین را ایجاد می كنند.
    میدان مغناطیسی یا آهنربایی كره زمین در حال ضعیف شدن است. اگر این كاهش در شدت میدان با همین اهنگ به پیش رود ظرف ۱۲۰۰ سال آینده قطب نماهای سراسر دنیا از كار خواهند افتاد تا مدتی به طرف همه جا ولی در واقع هیچ جا منحرف خواهند شد. سپس به آهستگی پس از گذشت دهها یا صدها سال بار دیگر همراستا خواهند شد اما این بار به سمت جنوب.
    نتیجه این می شود كه میدان مغناطیسی زمین وارونه خواهد شد این اتفاق پسشتر نیز بارها روی داده است. زمین شناسان در سنگ های مغناطیسی چندین میلیون ساله قراینی یافته اند كه این را تایید می كند. روشن است كه این پدیده بیانگر مطلب بسیار مهمی درباره هسته درونی زمین است.اما پرسش اینجاست كه این مطلب مهم چیست؟
    هسته زمین از آهن و نیكل تشكیل شده كه بخش عمده ای از انها به حالت گداخته وجود دارد این مایع فلزی پیوسته در جنبش است و این جنبش به نحوی جریانهای الكتریكی به وجود می اورند كه میدان مغناطیسی زمین را ایجاد می كنند. جزئیات این فعالیت فلزی گداخته و تغییراتی كه در میدان مغناطیسی زمین بوجود می اورد هنوز روشن نشده است برخی از سرنخ هایی كه درباره رویدادهای درون زمین در اختیار داریم از بررسی ساختار بیرونی این میدان بسیار گسترده بدست آمده اند این میدان زمین را در محاصره خود دارد و تا صدها هزار كیلومتر در فضا ادامه دارد. میدان مغناطیسی را می توان به صورت مجموعه ای از خط های فرضی تصور كرد كه در فضا از قطب جنوب در جنوبگان تا قطب شمال در كانادا قوس می زند و سپس در درون هسته زمین ادامه می یابد تا بار دیگر از قطب جنوب سر در آورد.
    میدان مغناطیسی زمین همواره نابسامان است. قطب های مغناطیسی زمین ۱۱ درجه با قطب های جغرافیایی زمین فاصله دارند در این میدان پیچش ها و خمیدگی هایی وجود دارد كه در آن نواحی ممكن است جهت عقربه قطب نما حتی تا ۲۰ درجه از شمال حقیقی فاصله داشته باشد. دریانوردان این نواحی را از قرن یازدهم هجری تا كنون نقشه برداری كرده اندتا مبادا قطب نماهایشان آنان را از مسیر واقعی منحرف كند. از روی نوشته های آنان در میابیم كه شدت میدان مغناطیسی زمین افت و خیز بسیار زیادی دارد.و سالانه در حدود ۲۰ كیلومتر به طرف غرب جابجا می شود در نظر دانشمندان امروزی این بدان معناست كه مایع گداخته هسته زمین با سرعتی در حدود نیم میلیمتر در ثانیه در حركت است. یعنی در روز تقریبا مسافتی برابر نصف طول زمین فوتبال را می پیماید. زمین فیزیكدانان در مقیاس گسترده تر با بررسی مغناطیس هایی كه در گدازه های منجمد باستانی محبوس شده اند ردپای میدان مغناطیسی زمین را ۳۰ تا ۵۰ میلیون سال گذشته دنیبال كرده اند همچنانكه سنگ ها گداخته می شوند اتم های آهن موجود در آنها تمایل می یابند با راستای میدان مغناطیسی ان دوره همراستا شوند. این مدارك نشان می دهد كه در گذشته میدان مغناطیسی زمین در فاصله های زمانی نامعین از ۳۰ هزار سال گذشته تا ۱ میلیون سال وارونه شده است. میدان از این رو به آن رو می شود. یعنی در مدت نزدیك به ۱۰۰ هزار سال ضعیف می شود و سپس در جهت دیگر افزایش می یابد.
    بسیاری از زمین شناسان كه درباره علت وارون شدن ها بررسی می كنند اكنون معنقدند كه میدان مغناطیسی ضعیفی كه بر سطح زمین می سنجیم ( آن قدر ضعیف كه آهنربای نعلی شكل اسباب بازی هم ۱۰۰ برابر از آن نیرومند است) تنها مشتی از خروار است. بخش عمده از فعالیت مغناطیسی زمین در هسته آهنی و نیكلی آن صورت می گیرد برابر مقبول ترین توضیحی كه برای این مساله ارائه شده و به نظریه دینامو معروف است بخشی از میدان كه در هسته زمین امتداد دارد در مایع باردار و گداخته آن محبوس شده و با چرخش زمین كشیده می شود. درنتیجه به طور مستقیم از هسته نمی گذرد بلكه بارها دور هسته پیچیده می شود تا مانند دسته ای از كش های محكم تشكیل خطوط شار نیرومندی را بدهد.
    بنابر این نظریه جریان همرفتی فلز گداخته كه از اعماق هسته بالا می آید حلقه های كوچكی از این ماده مغناطیسی دور هم پیچیده را به سطح می راند كه از اینجا به فضا امتداد می یابند و تشكیل میدان آشنایی را می دهد كه می سنجیم. سپس یك بار دیگر به درون هسته شیرجه می روند و سخت دور هسته پیچیده می شوند بدین ترتیب میدان خود را نگه می دارند. در این فرضیه درباره اینكه چه چیزی ممكن است باعث وارونه شدن میدان شود چنین استدلال می شود كه طبیعت غیر قابل پیش بینی جریان همرفتی كه نقش دارد.
    اگر در یك نقطه چند حلقه بیشتر از نقطه دیگر جمع شود ذره های میدان كه به سطح می رانند در جهت مخالف حلقه می زنند. احتمال دیگر آن است كه این وارونه شدن ها به هیچ وجه كاتوره ای و تصادفی نیست. و اگر اطلاعات كافی داشتیم می توانستیم آن ها را پیش گویی كنیم و شاید بر همكنش های الكترومغناطیسی مایع جوشان درون زمین چندان پیچیده اند كه وارونگی تصادفی به نظر می رسد اگر چنین باشد شاید روزی دانشمندان بتوانند به ما بگویند كه وارونگی بعدی چه هنگام رخ می دهد اما اكنون تنها كاری كه می توانیم بكنیم این است كه قطب نماهایمان را تماشا كنیم و حدس بزنیم در دل گداخته زمین چه می گذرد.

منبع: سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
    نقل از: aftab.ir

تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض ممنون

پرنیان جان از این همه شور و شوق تو برای نجوم و المپیاد خیلی خوشحالم و برات ارزوی موفقیت می کنم.

راستش دیشب برنامه گفتگوی ویژه خبری رو که در مورد المپیاد نجوم بود دیدم یاد تو افتادم.امیدوارم بتونی تو

هم روزی مثل همون خانم جزوء برنده ها باشی.راستی اگه قبول شدی ما رو ترک نکنی.

اما سوالات:

سوال اول:

اعتدال ربیعی:

امید وارم با مفهوم مختصات سماوی(میل و بعد)اشنا باشی.در این مختصات شما به یک مبدا احتیاج دارید تا

بتوانید از انجا اسمان را تقسیم بندی کنید.اما چون حرکت اسمان مثل زمین نیست .یعنی معلوم نیست که کی کجای اسمون بالای کدوم شهره؟!.اومدند یه کار دیگه کردند.
    زمین در حال گردش بدور خورشید با کجی محوری که داره همیشه در دو جای مدار خودش دقیقا در وضعیتی قرار می گیره که خورشید در اون روز بر استوا می تابه.ما هم اون نقاط رو به عنوان اول بهار و اول پائیز می شناسیم.در این روز ها (یا بهتر بگیم در لحظه ای خاص در این روز)که خورشید دقیقا در بالای استواست اگر محل خورشید را ثبت کنیم و چند ماه بعد که ان نقطه بر اثر حرکت زمین در مدار به شب منتقل شد مورد بررسی قرار بدیم می بینیم که هر سال دقیقا همین نقطه است(نقطه ای در زیر ستاره از صورت فلکی فرس اعظم).این نقطه رو به عنوان مبدا قرار می دیم و به اون مبدا بهاری یا همون ربیعی می گوییم.شاید در اولین نگاه به نظر بیاد خوب مگه هر سال امکان داره که دقیقا همون نقطه بشه.بله شما برای محاسبه این نقطه اول باید محل رصد رو به عنوان زمین مرکزی در نظر بگیرید و بعد از محاسبه نقطه مورد نظر محل هر کدوم از کشور ها رو حساب کنی و بعد عددی که بدست می اوری می شه همون زمان تحویل سال که ما اون رو نوروز می نامیم.
    پس دقیقا در این زمان که نوروز شروع می شه(حالا هر ساعتی)اگه شما با محاسبات ساده روی کره زمین محلی را که دقیقا در ان ساعت ظهر است در نظر بگیرید خورشید در ان شهر دقیقا در زمان ظهر روی استوا قرار می گیرد.

.نمی دونم جواب سوالت رو گفتم یا نه ولی اگه نبود حتما بگو دقیقا چی می خوای بگی تا کمکت کنم.اگه سوالهای دیگه هم نا مفهومه بگو تا توضیح بیشتری بدم.
    سلام
    خیلی خیلی ممنون ... همه رو فهمیدم جز اولیه ! ( که اونم یه چیزاییش رو گرفتم ,ولی نه خوبه خوب ولی فک کنم بعد از 500 بار خوندن می فهمم بالاخره ...)
    راستی برایه سواله آخرم هم معذرت می خوام که اون طوری پرسیدمش (اصلا سواله مشکله فنی داره )
    من می خواستم بگم که مثلا به یه همچین سوالی ( که تو کتاب هم بود)

>>ساکنان نیو یورک در مقایسه باساکنان فلوریدا کدامیک از نمود های زیر را تجربه می کنند ( ممکن است چند پاسخ صحیح باشد)؟
    1.روهای طولانیتر تابستان 2. روزهای طولانیتر زمستان 3.روزهای یکسان در طول سال 4.روزهای کوتاه تر تابستان 5.روزهای کوتاه تر زمستان

چه طوری باید جواب بدم ؟ نمی دونم چه قد تونستم منظورمو برسونم فک کنم این طوری بگم بهتره >من از کجا باید بدونم که فلان جا روزهایه تابستون / زمستونش کوتاه / بلند هست ؟

بازم از کمکاتون ممنونم

موفق باشید

خوب مرتضی جان خوب کامل جوابتون رو دادن .. من فقط جسارت می کنم یه سری نکات رو دوباره می گم ...
    سوال اول که فکر نکنم مشکل داشته باشید . اگه دارید بگید تا کمک کنم .

سوال دوم هم بهتره یه سری مقالات رو برات بزارم تا متوجه بشی ...
    پست بعدیم هم در این مورده .
    سوال سوم رو هم که مثل اولی مرتضی جان توضیح دادن
    اما سوال چهارم ...
    یادم می آد در این مورد تو انجمن نجوم اولین کنفرانس خودم رو دادم ، به همبن خاطر تو این زمینه استادم ...
    ببین پرنیان جان کج شدن محور جسم در حال حرکت یه خاصیت فیزیک در جهان ماست ... اگه توجه کنید وقتی شما یه فرفره رو می چرخونید همیشه میل داره کج بشه ... این یه خاصیت فیزیکی در اجسامه .... اما ماه و خورشید و البته دیگر سیارات (که تاثیر فوق العاده کمی دارن ) می خوان جلوی این کجی رو بگیرن و محور زمین رو به سمت خودشون کج کنن و در بین این کشمکش حرکت چرخانی برای محور زمین پیش می آد که باعث می شه محور فرضی زمین دایره ای به شعاع 27 درجه رو تو فضا رو جاروب کنه . عکسهای تو کتاب می تونه بهت خیلی کمک کنه .
    پس علت ماه و خورشید هستن . ok ؟

نه من به جز سوال اخریه مشکله خاصی ندارم توضیحاته شما و مرتضی جان خیلی کامل و خوب بودن ( از هر دوتون ممنونم )...لطف کردین در باره ی میدان مغناطیسی زمین برام مطلب گذاشتین

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

چند تا سواله دیگه هم دارم....

1. تو کتاب نوشته ثابت گرانش ( G )

(به توان 2) g/سانتی متر مربع - dyne( به توان 8- )10 ×6.68

( ببخشید که این طوری نوشتم ) حالا من می خوام بدونم این (به توان 8-)10×6.68 ماله چیه ؟ از کجا آوردنش؟

2.سواله آخره فصل( کتابه )> اگر در استوا زندگی می کردید و یک شب کامل بیدار می ماندید چند درصد آمان را می دیدید ( من از کجا باید بفهمم ؟) ؟

3. (بازم سوالایه آخره فصل) > اگر محور زمین بیش از 23.5 درجه کج شود .آیا فصول طولانیتر می شوند ؟آیا فصل زمستان سردتر خواهد شد ؟ چرا ؟

من که می گم نباید فصلا طولانیتر شن چون( فک نکنم) انحرافش به طولانیتر شدن / کوتاه تر شدن فصل ها ربطی نداره و به گردش زمین ربط داره !برا دومیش هم فک کنم باید کوتاه تر بشه ...

نمی دونم می شه شما بگین جوابش چی می شه ؟

بازم ازتون ممنونم

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •