تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: ميزان رضايت شما از كيفيت سريال تاريخي يوسف پيامبر چقدر

راي دهنده
513. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • عالي

77 15.01%
  • خوب

126 24.56%
  • متوسط

102 19.88%
  • ضعيف

208 40.55%
صفحه 136 از 156 اولاول ... 3686126132133134135136137138139140146 ... آخرآخر
نمايش نتايج 1,351 به 1,360 از 1553

نام تاپيک: سريال يوسف پيامبر (ع)

اگه نباشه جاش خالی می مونه cj-afshin's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2008
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

حادثه ی مهمش این قسمت فقط کور شدن یعقوب بود که

2. این کاربر از cj-afshin بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه Raptor 2009's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    Tehran_shahrak gharb

پيش فرض

دوستان صحنه وسوسه زلیخا که حدود 20 قسمت پیش بود نسخه خارجی هم دارد و با دیدن این فیلم(نسخه خارجی یوسف) به هنر کپی برداری کارگردان پی میبرید
    حتی زاویه های قرار گیری دو شخص در تصویر دوربین هم کپی برداری شده
    صد هزار افرین به خرج الله

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

آخر فروم باز RoYaYeEe_NiIiLi's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت
    >>زندان<<

پيش فرض

مگه نگفتن که مصطفی زمانی فعلا اجازه ی بازی در فیلمی رو نداره(به خاطر قرارداد فیلم یوسف)؟

5. این کاربر از RoYaYeEe_NiIiLi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز raz72592's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    dreamland

پيش فرض

راستی تا پایان این سریال( اگه از دست این پست دلیت های دوست عزیزم اکوا نمیرم حتما" روانی میشم )چند قسمت دیگه مونده!

7. این کاربر از raz72592 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز *Necromancer's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Graveyard

پيش فرض

سوتی بزرگ تاریخی سریال یوسف پیامبر

سریال یوسف پیامبر در هفته های گذشته نشان داد که ِ فرعون از آمن هاتب چهارم به آخناتون تغییر نام داده و توسط حضرت یوسف (ع) غسل تعمید داده شد و به خدای یگانه (الله ) ایمان آورد . در حالی که تمام نگاره ها و تصاویر به دست آمده خلاف این را نشان میدهند!
    [شخصیت شناسی آمن هاتب چهارم ( آخناتون )
    در تمامی این نگاره ها و تصاویر آخناتون در حال پرستش خدای خورشید می باشد !

در ادامه میخوام از خانواده ی اخناتون بگم که:

آخناتون : آمن هاتب چهارم

مصر ٬ در زمان فرعون (پادشاه) آمن هاتب چهارم ٬
    اعتقاد سنتی خود به خدایان متعدد را از دست داد
    تا تنها خدای خورشید آتون ٬ رابپرستد.

تصویر نگاره ای از آخناتون در حال پرستش خدای خورشید

این گام انقلابی ٬ زمینه پرستش یک خدا در آئین عبری را به وجود آورد.

تصویر نگاره ای از آخناتون و همسر و فرزندانش به همراه خدای خورشید

آخناتون ٬ پسر فرعون آمن هاتب سوم ٬
    در سال 1379 قبل از میلاد به عنوان آمن هاتب چهارم ٬ به تاج و تخت رسید.
    با این وجود نامش را به افتخار آتون ٬ به آخناتون تغییر داد.
    او همچنین پایتخت زیبای جدیدی به اسم آخناتون ساخت
    و در آنجا به اتفاق همسرش نفرتیتی زیبا ٬ به حکمرانی پرداخت.

مذهب جدیدی که او به وجود آورده بود ٬ چندان دوام نیافت.
    پس از مرگش جانشین او توتون خامن به پایتخت قدیمی ٬
    طبس بازگشت و مردم مصر نیز به پرستش خدایان متعدد خود ٬ روی آوردند.

من رفتم تو ویکیپدیا اونجا در مورد آتون نوشته بود که آتون خدای یگانه ست و مظهرش هم خورشیده! یعنی مظهرش خورشیده نه اینکه واقعا خود خورشید باشه(این تو چند قسمت پیش سریال هم گفته شده نا سلامتی 8 میلیارد خرج کردن!)
    اینم لینک:
    کد:
    می تونید به قسمت انگلیسی اش هم مراجعه کنید

اینم لینک مربوط به آخن آتون که در مودر آتون توضیح بیشتری داده:
    کد:
    Last edited by *Necromancer; 12-04-2009 at 17:42.

9. 3 کاربر از *Necromancer بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز mohamad23's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

نشست نقدوبررسي «يوسف پيامبر(ع)» در فارس/1
    سلحشور: هيچ خلافي در روايت داستان حضرت يوسف(ع) صورت نگرفت
    خبرگزاري فارس: كارگردان مجموعه تلويزيوني «يوسف پيامبر(ع)» با حضور در خبرگزاري فارس به بسياري از سئوالاتي كه پيرامون پخش اين سريال به‌وجود آمده، پاسخ گفت. «سلحشور» در اين نشست، تأكيد كرد: هيچ خلافي در روايت داستان حضرت يوسف(ع) صورت نگرفته است.

به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، فرج الله سلحشور (كارگردان)، محمود پاك نيت(بازيگر نقش يعقوب)، مهوش صبر كن(بازيگر نقش كاريماما) و آذين (مدير توليد پروژه تلويزيوني «يوسف پيامبر(ع)» با حضور در خبرگزاري فارس درباره اين سريال به گفت‌وگو نشستند كه در اين نشست، فرج‌الله سلحشور درباره دلايل موفقيت اين سريال در زمان پخش و جذب مخاطبان بسيار گفت: «من مهم‌ترين دليل را سطح اختلاف كلام خدا با بشر مي‌دانم. بالاترين دليل همين است. نه من كارگردان توانمندي هستم و نه بازيگران و عوامل اين سريال خيلي استثنايي هستند و نه عوامل منفي و ديگر دست‌اندركاران. اگر اين سريال متفاوت شده به اين دليل است كه كلام خداوند، در سطح ديگري از كلام انسان است و ما اين سريال را بر مبناي قرآن ساختيم و تأثير‌پذيري آن نيز به همين دليل است.»

## سريال «يوسف پيامبر(ع)» با عنايات الهي ساخته شد

كارگردان مجموعه پرمخاطب «يوسف پيامبر(ع)» درباره اثرات معنوي كه در طول ساخت سريال شامل او و گروهش شده نيز گفت: من هميشه به دوستان گفته‌ام و شايد ادعاي بزرگي باشد كه اين سريال را خدا ساخت. بارها و بارها ما شاهد عنايات الهي بوديم كه دست‌مان را مي‌گرفت و مسائلي را پيش مي‌آورد كه ما هيچ دخل و تصرفي در آن نداشتيم. همين‌ها عاملي بود كه ما را به خودمان متوجه مي‌كرد كه مبادا باورمان بشود كه ما كاره‌اي هستيم.
    وي افزود: من احساس مي‌كردم خداوند متعال مي‌بيند كه كتابش را كه دوست دارد، توسط جمعي از بندگانش كه آنها را هم دوست دارد، در قالب تصوير ساخته مي‌شود. در حقيقت ما كاري را كرديم كه مبلغان مي‌كنند و قرآن را براي مردم تفسير كرديم. وقتي دست خدا را به‌عنوان پشتيبان كار مي‌بينيم، متحول مي‌شويم. من در اين كار هم صبر ياد گرفتم و هم تحمل ياد گرفتم.

## حركت‌هاي سالم، دست‌هاي ناسالم را رو مي‌كنند

وي در پاسخ به اين سئوال كه همزمان با پخش سريال «يوسف پيامبر» موج مخالفي عليه اين سريال شروع شد كه از سوي برخي مطبوعات نيز به آن دامن زده مي‌شد، دليل اين مخالفت‌ها چه بود؟، اظهار داشت: بروز اين اختلافات دو علت دارد. يكي اينكه من با اين سينما و اين حركت موجود تلويزيون موافق نيستم و بالطبع جريان موجود هم حركت مخالف را بر نمي‌تابد و سعي مي‌كنند كه حركت مخالف و شخص مخالف را به هر نحوي كه شده از گردونه هنر، سينما و تلويزيون بيرون بيندازند. دوم اين كه معمولا حركت‌هاي سالم دست‌هاي ناسالم را رو مي‌كنند. وقتي كه در سريالي كار درست انجام مي‌شود، خيلي از دست‌ها رو مي‌شود و خيلي از سوال‌ها براي ارباب رسانه از مسئولان بالا گرفته تا دست‌‌اندركاران سينما پيش مي‌آيد كه چرا اين كارها اينقدر با يكديگر متفاوت هستند.
    وي ادامه داد: اين سوال‌ها براي بسياري از اصحاب هنر و رسانه و مطبوعات قابل تحمل نيست و يك بخشي از مخالفت‌ها نيز برمي‌گردد به تحمل نكردن اين حركت مخالف و بخشي هم برمي‌گردد به عدم آگاهي كساني كه انتقاد كرده‌اند. گاهي يك نفر دوست است اما در قضاوت و نتيجه‌گيري خود تعجيل كرده است و مطلبي را ارايه كرده كه اي بسا در قسمت‌هاي بعدي سريال پاسخ خود را گرفته. دوستاني كه متأسفانه ناآگاهانه و بدون قصد و غرضي به ما ضربه زده‌اند، نيز وجود داشته‌اند.

## هيچ خلافي در روايت داستان حضرت يوسف(ع) صورت نگرفته است

كارگردان مجموعه تلويزيوني «يوسف پيامبر(ع)» در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار فارس درباره تناقضات تاريخي موجود در سريال و اظهارنظرهاي متفاوت درباره روايت آن نيز تصريح كرد: در مورد سريال حضرت يوسف، اختلاف نظر‌ها زياد است. به قول طلبه‌ها خيلي از بخش‌هاي اين داستان محل مناقشه است. جايي هم كه اختلاف نظر وجود دارد، علما مي‌دانند كه نظر قطعي نبايد داد. چند قول وجود دارد و در اين ميان يكي ممكن است درست باشد. آنهايي كه از درصد علم و آگاهي كمتري برخوردارند حكم صادر مي‌كنند ولي اهل علم حكم صادر نمي‌كنند و مي‌گويند ممكن است اين قول باشد يا قول ديگري.
    وي افزود: در مورد احتمالات داستان حضرت يوسف(ع) هم ما مجبور بوديم كه يكي از داستان‌هاي موجود از ايشان را به تصوير بكشيم. حال ديگري پيدا مي‌شود و مي‌گويد اين قول نبايد تصوير مي‌شد و قولي كه بنده مي‌دانم بايد ساخته مي‌شد و خيال مي‌كند قول خودش وحي منزل است و قولي كه سلحشور نقل كرده، خلاف است. اين نگاه‌ها غلط و غيرمحققانه است. ما بهترين نظر را در تاريخ پيدا كرده و سعي كرديم آن را به كار ببريم.
    سلحشور عنوان داشت: ولي هر كسي كه با اين نظر مخالف است يا نظر ديگري غير از اين را در تاريخ مطالعه كرده، مي‌تواند بگويد آن چه شما مطرح كرده‌ايد، درست نيست در حاليكه آن نوع مطرح كردن درست نيست و بايد صادقانه بگويند كه اين نظر را سلحشور مطرح كرده اما چند قول ديگر نيز وجود دارد و مي‌تواند يكي از آنها باشد. ولي آنها قطعي نظر مي‌دادند و مردم هم چون آگاهي ندارند فكر مي‌كنند كه واقعا خلافي صورت گرفته است.
    وي ادامه داد: در حالي كه من چندي پيش خدمت آيت‌الله مكارم‌شيرازي رسيدم كه ايشان فرمودند در اين سريال اشكالات جزئي وجود دارد كه اصلا قابل طرح نيست و اين كار اصلا منافاتي با قرآن ندارد و حتي ملحقات و حاشيه‌هاي سريال نيز ندارند. عالمي مثل ايشان به اين‌گونه نظر مي‌دهند و كسي هم كه تازه وارد مباحثي شده، آن گونه نظر مي‌دهد.

## ده سال است كه بر سر سناريوي سريال مشكل داريم / از تهمت‌زننده شكايت مي‌كنم

سلحشور در پاسخ به اين كه «ادعاي «شهاب‌الدين طاهري» مبني بر سرقت فيلمنامه‌اش توسط سلحشور به كجا رسيد؟» عنوان داشت: ايشان در مورد اين مساله حتي شكايت هم كرده‌اند.آقاي شهاب‌الدين طاهري به من تهمت زده كه من سناريوي خود را از روي سناريوي ايشان تقلب كرده‌ام. من در خبرگزاري فارس رسما اعلام مي‌كنم كه اگر نتواند اين مسئله را ثابت كند، رسما از او شكايت كرده و برخورد قانوني با او خواهم كرد.
    وي ادامه داد: شايد از ده سال پيش تا به حال با ايشان سر سناريو كشمكش داريم. اولين قسمت‌هاي كارش را كه نوشته بود، به بنده و آقاي شورجه داد. يك بار هم از طريق آقاي لاريجاني چند قسمتي را به ما داد و ما خوانديم. در حالي كه آنها اصلا سناريو نبودند. يك چيزي بودند كه از روي كتاب «يوسف در آينه تاريخ» نوشته «توماس مان» آلماني ترجمه شده بود و در حقيقت از روي آن كپي صورت گرفته بود. اين آقا هيچ كلاس سناريونويسي در هيچ جاي عالم نديده و تا به حال، حتي يك اثر هم از او به فيلم يا سريال تبديل نشده است.
    كارگردان سريال «مردان آنجلس» گفت: وقتي چنين آدمي بيايد و ادعا بكند كه سريال يوسف پيامبر(ع) را من نوشته‌ام و سلحشور از آن تقلب كرده، بايد جواب‌گو باشد. البته من هم شكايت كرده‌ام و جواب داده‌ام و سناريوي خود را هم ارايه داده‌ام و اگر سناريوي من با سناريوي ايشان شباهتي داشته باشد، مي‌پذيرم اما هنوز خبري نشده است. من فقط براي اين كه او تنبيه شود، قصد دارم با او برخورد كنم.

## از تعصب ناموسي تا جايگاه زليخا

وي همچنين در پاسخ به سوال ديگري با اين موضوع كه «مردم دوره زليخا بت‌پرست بودند، چرا كار زليخا اين قدر برايشان بد جلوه كرد؟ چون با غلامش مراوده داشت بد بود يا اگر پادشاه هم بود، اين كار بد جلوه مي‌كرد؟»، توضيح داد: به طور كلي علاقه و تعصب زن و مرد به يكديگر در تمام ملل بوده و سختي اين مسئله شدت و ضعف دارد. در مذهب آسماني، اين مسئله بسيار شديد‌تر و با يك تعريف و چارچوب‌بندي مشخصي است اما در فرقه‌هاي ديگر نه. ولي به هر حال اين وجود دارد. حتي بت‌پرستان هم به آن اعتقاد دارند و تفاوت انسان و حيوان هم در همين مسئله است. اما در مصر آن زمان، بيش از اين تعصب ناموسي، آن جايگاه اجتماعي مطرح بوده است. زليخا به‌عنوان يك اشراف‌زاده كه بزرگ‌ترين زن مصر در عصر خود بوده است، نبايد با برده‌ خود چنين ارتباطي را برقرار مي‌كرد. اين براي جامعه مصر قابل قبول نبود. كما اينكه بعدا خيلي از زنان مصري به فكر چنين ارتباطي مي‌افتند و معلوم مي‌شود كه آنها هم اگر موقعيتي پيش مي‌آمده، همين رفتار را داشتند و خيلي زنان صالحي نبودند كه بخواهند از چنين اعمالي شرم داشته باشند. اين به جايگاه زليخا بر مي‌گردد.

##مشاوران مذهبي در تمام لحظات توليد با ما بودند

نويسنده فيلمنامه سريال قرآني «يوسف پيامير(ع)» در ادامه درباره مشاوران مذهبي كه در ساخت اين سريال نقش داشته‌اند نيز اظهار داشت:
    ما در ساخت سريال از استاد پرورش كه در خيلي از موارد به دفتر ما مي‌آمدند كمك مي‌گرفتيم كه در حال حاضر معتقد است كه در اين سريال هيچ عيبي نيست و آنهايي هم كه ايراد گر‌فته‌اند، اشتباه كرده‌اند. چند بار هم من با آقاي عسگراولادي صحبت‌هايي داشتيم و دوره‌اي كه قرار بود داستان را به فيلمنامه تبديل كنيم، با ايشان مراوداتي داشتم. سه نفر ديگر نيز بودند كه دكتراي علوم قرآني داشتند. آقاي قاسمي و مهدي غفاري و آقاي لنكراني كه روحاني از اعضاي دفتر ما بودند و يك مسئول تحقيق كه خودش فرد مطلعي در حوزه قرآن بود به اضافه بنده و مشاور هنري كه هر روز در هنگام خواندن متن دور هم بوديم و دو تن هم خارج از اين جمع حضور داشتند و به ما مشاوره مي‌دادند.

## داستان حضرت يوسف(ع) نبايد به دست نااهلان بيافتد

كارگردان و تهيه كننده سريال قرآني «يوسف پيامبر(ع)» در پاسخ به اين سوال كه «چرا بين قصه‌هاي قرآني، قصه حضرت يوسف(ع) را انتخاب كرديد؟»، اظهار داشت: من به تمام قصه‌هاي قرآني علاقه دارم و نمي‌توان گفت كدام يك از آنها اولي‌تر از ديگري است. ولي قصه‌هاي حضرت يوسف ويژگي‌‌اش اين است كه اگر به دست نااهل بيافتد ، ممكن است نتيجه معكوس بدهد.
    وي ادامه داد: اگر اين داستان به دست سازندگان ناباب بيافتد، ممكن است ابعاد نفساني و جلوه‌هاي بد آموز قصه بيشتر مد نظر بيايد. همانطور كه در گذشته هم 18 بار از روي اين داستان فيلم و سريال و كارتون ساخته شده و همه هم به ابعاد عشقي و روابط يوسف و زليخا پرداخته است.من نگران بودم نكند يكبار ديگر اين اتفاق بيافتد. به همين دليل تلاش كرديم با دوستان تا اين داستان از ديدگاه قرآن و اهل بيت باشد و براي اولين بار يك داستان يوسف با ديد سالم و قرآني به جامعه ارائه شود وگرنه براي من اين داستان قرآني با ساير قصه‌هاي قرآني تفاوت ندارد، مگر اينكه اين قصه كامل‌تر و جذاب‌تر بيان شده و قصه‌هاي ديگر ناقص بيان شده‌اند.

## رحيم نوروزي شبيه فرعون بود

سلحشور درباره نقش فرعون (آمن هوتپ چهارم) در اين سريال با بازي رحيم نوروزي نيز در گفت‌وگو با فارس عنوان داشت:انتخاب رحيم نوروزي دليل خاصي نداشت. ما درباره اين نقش‌ها، سر هر كدام كه به توافق مي‌رسيديم، بازيگر را دعوت مي‌كرديم.فقط چهره‌اش تقريبا با نقشي كه ما مي‌خواستيم همخواني داشت. البته در توان آقاي نوروزي ترديدي نيست و ايشان بيشتر به تصوير آخناتوني كه در تاريخ ديده‌ايم، شباهت داشت.

## مصطفي زماني اولين انتخاب ما براي ايفاي نقش يوسف بود

«فرج‌الله سلحشور» با بيان اين كه ما از 2 الي 3 هزار نفر حرفه‌اي و غير حرفه‌اي براي ايفاي نقش حضرت يوسف(ع) تست گرفتيم، درباره نحوه انتخاب مصطفي زماني عنوان داشت: از بين همه اين افراد تنها كسي كه از همان اول كه از او تست گرفتيم و رويش به توافق رسيديم آقاي زماني بود و روي فرد ديگري به توافق نرسيديم.
    وي درباره دلايل جدي شدن بحث حضور زماني در اين نقش تصريح كرد:اول اينكه چهره‌اش خوب بود. دوم اينكه از او چند بار تست گرفتيم و ديديم كه استعداد اين كار را هم دارد. پرس و جو هم كه كرديم. متوجه شديم شخصيت خوبي هم دارد.

## هيچ صحنه‌اي از سريال «يوسف پيامبر(ع)» حذف نشد

وي با بيان اينكه سريال «يوسف پيامبر(ع)» تفسير سوره حضرت يوسف(ع) است كه ما آن را با تصوير باز كرده‌ايم، درباره تعامل سازمان صدا و سيما با سازندگان اين مجموعه در زمان پخش آن گفت: تا به حال هيچ بخشي از سريال حذف نشده، فقط شنيدم شبكه الكوثر صحنه مربوط به حضرت يوسف(ع) كه به 5 تن و 14 معصوم اشاره مي‌كند، حذف شده كه آن هم به اين دليل بوده كه شايد مخاطبان اهل تسنن آن را نپسندند و ما در كل كار، هيچ حذف و اصلاحي نداشته‌ايم.
    وي در ادامه افزود: البته صدا و سيما يك سنت غير حسنه و نادرستي را از گذشته در روند توليد سريال‌ها باب كرده كه هر سريال چندين بار براي اصلاح برآورد برود در حالي كه مجموعه ما از ابتدا تكليفش مشخص بود و ما اول سريال، بودجه آن را مشخص كرديم. ولي به‌خاطر اين سنت غلط، با ما هم مانند سريال‌هاي بلاتكليف رفتار كردند. در صورتيكه اگر اين دو مطلب را رعايت كنند، كيفيت سريال‌‌ها رشد چشمگيري خواهد داشت.
    سلحشور گفت: تا متن‌ها تمام نشده و تصويب و نقد و بررسي نشده، صدا و سيما نبايد اجازه ساخت بدهد. بايد به مردم رحم كرد. هر كاري كه هنوز مشخص نيست چه خواهد شد، انصاف نيست جلوي دوربين برود. همچنين هر سريال را در همان ابتدا برآورد نهايي كنند. تكليف بودجه مشخص باشد و تا جلسات متعدد برگزار نشد، كار كليد نخورد و اگر كسي هم به تعهدات خود عمل نكرد، با او برخورد شود. قرارداد يعني قانون و توليدكنندگان بدانند كه وقتي قرارداد مي‌بندند بايد كار را انجام بدهند. ضمن اين كه تا كار كامل و اصلاح نشده، براي پخش نرود.

## تدوين سريال امري سليقه‌اي است

كارگردان مجموعه تلويزيوني «يوسف پيامبر(ع) درباره تدوين كار و نقدهايي كه پيرامون ضعف اين بخش ارائه شده، نيز اظهار داشت: زندباف در مجموع به كيفيت كار خيلي كمك كرده است و شب و روزش را گذاشته. اگر او با همه وجودش و عاشقانه كار نمي‌كرد، به اين كار لطمه مي‌خورد.
    وي با بيان اينكه ما بخش اعظم موفقيت‌ كارمان را مديون تلاش صادقانه حسين زندباف و همه دوستان هستيم، گفت:تدوين از مواردي است كه هر كس با تكنيك خود كار مي‌كند. ممكن است فرد ديگري به شكل ديگري تدوين كند. براي اين حكم قطعي نمي‌توان صادر كرد. اي بسا اگر فرد ديگري با تكنيك ديگر و با يك ضرباهنگ و ريتم ديگري كار را مونتاژ مي‌كرد، خراب مي‌شد و آرامشي كه در سريال وجود دارد و ريتم متين و آرام و روان سريال از ويژگي‌هاي مثبت سريال باشد. مهم اين است كه كار آقاي زندباف در اين دوره خوب بوده و جواب داده است.

## «جمال شورجه» را كارگردان دوم سريال مي‌دانم

سلحشور با عنوان اين كه اگر شورجه نبود، من از عهده ساخت سريال بر نمي‌آمدم، تصريح كرد: اگر اعلام كنيد كه كارگردان مشترك اين سريال كه بود؟ من مي‌گويم كه شورجه است و مديون او هستم. او در تمام طول كار، دست مرا مانند يك استاد گرفته و قدم به قدم راه برده و ما مديون او و اخلاق‌اش هستيم. ما هم از حمايت فكري، تكنيكي و تخصصي او بهره برديم و همه از اخلاق‌شان بهره برديم.

## شكل خاص عبادتي از دوران حضرت يوسف(ع) به‌دست نياورديم

وي درباره اين كه چرا نحوه عبادت دو پيامبري كه در اين سريال وجود دارند، به تصوير كشيده نشده، تصريح كرد: گاهي آنها را در حال دعا كردن مي‌ديديم. اما شكل خاص عبادتي را از آن زمان به‌دست نياورديم. يعني در تاريخ شكل خاصي از عبادت براي پيامبران نقل نشده، براي همين هم مقداري از نشان اين مقوله اكراه داشتيم.
    وي گفت: البته در حال دعا كردن آنها را نشان داده‌ايم. گاهي مي‌بينيم كه حضرت يوسف(ع) دست به دعا برداشته است يا با خدا حرف مي‌زند. اما چون شكل عبادي خاصي در تاريخ نقل نكرده بودند، ما هم خيلي به آن نپرداختيم.

## بودجه سريال «يوسف پيامبر(ع)» يك چهارم ساير سريال‌هاي هم ‌رديف‌اش بود

كارگردان مجموعه تلويزيوني «يوسف پيامبر(ع)» در ادامه نشست فارس در پاسخ به اين مطلب كه «بحث بودجه سريال يكي از مباحث چالش‌برانگيز سريال بود، چند سريال ديگر نيز هم رديف سريال «يوسف پيامبر(ع)» همزمان شروع به ساخت كردند، آيا توانستند با رقمي كمتر يا معادل بودجه اين سريال، كار را تحويل بدهند؟»، تصريح كرد: چند وقت پيش يكي از روزنامه‌ها تيتر زده بود كه پروژه حضرت يوسف 200 ميليارد ريال معادل 20 ميليارد تومان هزينه داشته است. اين خبر مصادف با زماني بود كه من با آقاي ضرغامي صحبت كرده بودم و از ايشان خواهش كرده بودم رقم اصلي بودجه اين سريال را اعلام كند.
    وي افزود: بلافاصله نيز از سوي سيما فيلم اعلام شد كه 7 ميليارد تومان براي ساخت سريال هزينه شده كه ما 6 ميليارد و 400 ميليون آن را از تلويزيون گرفتيم و 600 ميليون هم خودمان از جاهاي مختلف جذب كمك كرديم. سريال‌هايي نيز كه همزمان با اين سريال ساخته شد، هنوز در حال ساخت است. پخش اين سريال به پايان رسيد، اما آنها هنوز تصويربرداري مي‌كنند. پس نمي‌توانيم بگوييم زمان آن سريال‌ها با زمان سريال ما متفاوت بوده است. هر قدر بودجه ما و آنهاست ، مي‌تواند مبناي قضاوت باشد. سريال‌ ما يك چهارم سريال‌هاي ديگر هزينه برداشته است.

## مسائل مالي سريال حساب و كتاب داشت

«فرج‌الله سلحشور» كه بازي در فيلم سينمايي «توبه نصوح» را در كارنامه خود دارد، درباره راه‌هايي كه در كم هزينه ساخته شدن اين سريال نقش داشت، گفت: در شروع كار ما سناريوي آماده داشتيم. وقتي سناريو نوشته شده، شما مي‌توانيد به‌طور دقيق برنامه‌‌ريزي كنيد. مي‌دانيد كه چه مقدار بازيگر داريد، چه مقدار دكور داريد، چقدر لباس مي‌خواهيد و چند روز كار داريد. ما برنامه‌ هر روز را هم روز قبل ارائه مي‌داديم و هر روز سركار مي‌رفتيم.
    وي با بيان اين كه عوامل اين سريال تعطيلي نداشتند، اظهار داشت: گاهي سريال‌ها 6 الي 7 ماه تعطيل مي‌شوند در صورتي كه ما فقط 75 روز كه آن هم تعطيلات رسمي بود، كار را تعطيل كرديم. وقتي شما تعطيلات كمي داريد، بودجه كمتري خرج مي كنيد و سرعت كار بالا مي‌رود. همچنين وقتي كه قراردادهاي‌مان را بستيم، كلان نبود و آقاي آذين تلاش كرد تا قيمت‌هاي بالا نپردازد. سريال ما حساب و كتاب داشت و سر برج نيز دستمزدها پرداخت مي‌شد.
    سلحشور افزود: دلسوزي خود عوامل نيز مسئله مهم ديگري بود. بچه‌ها با جان و دل كار مي‌كردند. مثلا ما براي ساخت مجسمه‌ها، خود را آماده كرديم تا براي هر كدام 5/2 تا 3 ميليون پرداخت كنيم. ولي بچه‌هاي فايبرگلاس خودشان گفتند ما خودمان اين‌ها را قالب‌گيري و تكثير مي‌كنيم تا ارزان‌تر از آب درآيد و در نهايت هر مجسمه‌ حدود 600 هزار تومان براي ما هزينه داشت. همچنين ما حدود120 الي 130 مجسمه در اين كار داشتيم كه روي هر كدام حدود 2 ميليون تومان صرفه‌جويي شد. بسياري از ستون‌هايي هم كه حدود 120 هزار تومان پولشان بود، ما با 20 هزار تومان ساختيم. آن هم به اين خاطر بود كه عوامل عاشقانه و دلسوزانه كار كردند، براي اينكه دستمزدهاي‌شان به موقع پرداخت مي‌شد و ما به آنها احترام مي‌گذاشتيم و به طرح‌ها و مشكلات‌شان رسيدگي مي‌شد.

## تضرع حضرت يوسف(ع) به درگاه خداوند به خاطر ترك اولي بود

اين كارگردان تلويزيون در پاسخ به اينكه برخي علما مانند شيخ حسين انصاريان معتقدند كه نبايد صحنه گريه و تضرع حضرت يوسف(ع) به تصوير كشيده مي‌شد، نيز اظهار داشت: در مورد سوره يوسف(ع) و بسياري از سوره‌ها و داستان‌هاي قرآن اختلاف نظر زياد است. بعضي‌ها با توجه به اين اختلاف نظر صحبت مي‌كنند كه در اين مورد آقاي انصاريان گفته بودند كه حضرت يوسف(ع) در اينجا كه مي‌گويد من پشيمانم، براي يك معصوم صحيح نيست و نبايد به تصوير كشيده شود، ولي تقريبا 60 تا 70 درصد مفسرين و مورخين نوشته‌اند كه حضرت يوسف(ع) در اينجا مرتكب ترك اولي شده است براي اين كه گناه براي پيامبران متصور نيست و مرتكب نمي‌شوند ولي در ترك اولي حتي در مورد پيامبر خودمان نيز وجود دارد.

## به دنبال قهرمان پروري در سريال نبوديم

فرج الله سلحشور در پاسخ به اين سوال كه «چرا فيلم‌برداري كار به نحوي است كه كلوز آپ كم است و بيشتر مديوم كار كرده‌ايد؟»، نيز اظهار داشت:در مورد رسول احدي كه خداوند رحمتش كند، بايد بگويم كه بهترين فيلمبرداري را انجام داده و اگر ما كلوزآپ كم گرفته‌ايم، به خاطر اين است كه به دنبال قهرمان‌پروري نيستيم. هرگاه حس لازم را نياز داشتيم، كلوزآپ هم داشته‌ايم. اعتقادي به چهره‌پروري ندارم و اين به نگاه من برمي‌گردد ضمن اين كه هر فيلم‌برداري جدا از قواعد اصلي تصويربرداري كه بايد رعايت شود، در كار خود به دنبال ويژگي‌هايي است.

## نمي‌خواهم سريال يوسف پيامبر(ع) را حلوا حلوا كنند

فرج الله سلحشور در ادامه گفت: من مطلبي را مي‌خواهم خطاب به دولتمردان بگويم كه اول اينكه از حركت مثبتي كه در جامعه انجام مي‌شود، بهره‌برداري بهينه كنند. سريال يوسف پيامبر(ع) يك اتفاق بود كه مي‌توان با تشويق از آن يك جريان سالم ايجاد كرد يا مي‌توانند با تنزل بخشيدن، آن را در سطح كارهاي معمولي عنوان كنند. اين كار به يك حركت لطمه مي‌زند. خواهش من اين است كه از اين اتفاق بهره‌برداري خوب بكنند.
    وي افزود: من خودم را كارگردان و نويسنده نمي‌دانم و عوامل اين سريال هم خيلي ادعا ندارند. اما يك هنرپيشه قرآني و گروه قرآني را با گروهي كه كار لودگي و ضدارزشي مي‌كنند، در يك رده قرار ندهند و اين اقدام در شأن مسئولان فرهنگي يك كشور اسلامي نيست. اگر ارزش‌گذاري‌ها را متفاوت نكنند، دوغ و دوشاب قاطي مي‌شود. مثلا يك دانشمند عالم و فرهيخته را روز عيد در كنار خانم هنرپيشه‌اي قرار مي‌دهند كه افتخارش اين است كه يك پايش ايران و پاي ديگرش آمريكاست. وقتي از اين اشتباهات صورت مي‌گيرد، صحيح و ناصحيح قاطي مي‌شود. خواهش من اين است كه اين مرزها را رعايت كنند. من نمي‌خواهم سريال يوسف پيامبر(ع) را حلوا حلوا كنند، اما خواهشم اين است كه بچه‌هاي اين گروه‌ را با كساني كه كارهاي ضد اين مملكت انجام مي‌دهند، هم رديف و يكي نكنند.

## رئيس‌جمهور نظر مثبتي روي «يوسف پيامبر(ع)» دارد

فرج‌الله سلحشور در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس اظهار داشت: رئيس جمهور اين سريال را ديده و من هم دو بار نظر ايشان را شنيدم كه نظر مثبت داشته‌ و گفته‌اند كه «من در 10 سال گذشته به ندرت اتفاق افتاده كه سريالي را ببينم، اما مقيدم سريال «يوسف پيامبر(ع)» را با خانواده و با توجه به همه گرفتاري‌هايم ببينم».

##در ساخت سريال از امكانات شخصي استفاده نكرديم

«فرج‌الله سلحشور» با بيان اين كه ما در تاريخ داريم كه حضرت يوسف(ع) همسري به نام «آسنات» داشته كه قطعا زليخا نبوده و دو فرزند هم داشته است، در ادامه اظهار داشت: انداختن عباي حضرت يوسف(ع) براي جوان شدن زليخا يك ايده از سوي ما بود و مي‌توانست به نحوه ديگري نيز تصوير شود اما ما قصد داشتيم قدرت خداوند را مستقيم به تصوير نكشيم، چون از حد و توان ما خارج است.
    وي درباره شايعاتي مبني بر استفاده عوامل اين سريال از امكانات شخصي و گرفتن هدايا، اظهار داشت: ما در ساخت سريال كمك‌هايي جذب كرده ايم ولي هيچ هديه يا امكانات شخصي در توليد سريال از هيچ‌كس نگرفته‌ايم و تنها در ابتداي ساخت سريال، زمين‌هايي نزديك امام‌زاده داوود به ما معرفي شد كه من هم به اتفاق برخي دوستان، از آن زمين‌ها خريدم كه هيچ ربطي به سريال نداشت.

## مطبوعات زرد پاي خانواده‌ام را به مسائل حاشيه‌اي باز كردند
    فرج‌الله سلحشور در پايان اين گفت‌وگو در پاسخ به اين سوال كه «چرا مسائل خانوادگي و اختلاف نظرهاي شما نيز در خلال پخش سريال در برخي از مطبوعات مطرح شد؟»، اظهار داشت: اين اقدام از جوانمردي و ماهيت حقيقي روزنامه‌ها و مجلات زرد پرده‌ بر مي‌دارد كه سعي مي‌كنند از هر ابزاري براي ضربه زدن به كسي كه خوش‌شان نمي‌آيد، استفاده كنند.
    وي گفت: دختر من در كارهاي هنري فعاليت مي‌كند كه من هيچ وقت راضي نبودم، اما الان كارهاي خوب و سالمي انجام مي‌دهد. او مقصر نيست. مقصر روزنامه‌نگاراني هستند كه به دنبال ضربه زدن هستند. ما در جمهوري عدل اسلامي زندگي مي‌كنيم. در اين مملكت مسئله دردناك در مورد روزنامه‌نگاران اين است كه هر نيش و ضربه‌اي كه بخواهند مي‌زنند كه يا آدم بايد زندگي و سرمايه خود را بگذارد تا آن مسائل را حل كند و يا نوش جان كند و صدايش درنيايد وگرنه قضيه به همين منوال پيش مي‌رود.

گزارش از :مريم فيروزفر

11. 2 کاربر از mohamad23 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

نشست نقد و بررسي «يوسف پيامبر(ع)» در فارس/2
    پاك‌نيت: حسادت دليل مخالفت با سريال «يوسف پيامبر(ع)» است
    خبرگزاري فارس: بازيگر نقش حضرت يعقوب(ع) با اشاره به اين كه سه سال با حضرت يعقوب(ع) زندگي كردم، ‌اظهار داشت: حسادت از عوامل مخالفت با سريال «يوسف پيامبر(ع)» بوده است.

به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، فرج الله سلحشور (كارگردان)، محمود پاك نيت(بازيگر نقش يعقوب)، مهوش صبر كن(بازيگر نقش كاريماما) و محمد صادق آذين (مدير توليد پروژه تلويزيوني «يوسف پيامبر(ع)») با حضور در خبرگزاري فارس پيرامون اين سريال به گفت‌وگو نشستند كه در اين نشست، محمود پاك نيت درباره نحوه حضورش در اين سريال گفت: من قبلا قرار بود در مجموعه «مردان آنجلس» با آقاي سلحشور كار كنم كه شرايط مهيا نشد و سر پروژه يوسف پيامبر(ع) مدير توليد سريال با من تماس گرفت و بعد با وي صحبت كردم و سناريو را تحويل داد و گفت برو بخوان و اگر خوشت آمد، بيا و نقش يعقوب را بازي كن.من هم با توجه به اينكه داستان دستم نبود، ولي از شيوه و روايت آن خوشم آمد و حضور در اين سريال را پذيرفتم.
    وي درباره ميزان اطلاعات‌اش از شخصيت يعقوب اظهار داشت: هيچ اطلاع و آشنايي خاصي با اين نقش نداشتم و تنها قصه‌‌اي كه از دوران كودكي شنيده بودم تمام اطلاعات من از شخصيت حضرت يعقوب (ع) را تشكيل مي‌داد. هر چه كه بود همان متني بود كه از آقاي سلحشور گرفته بودم كه بسيار فراگير و از منابع بسياري اخذ شده بود و من براي آشنايي بيشتر هر قدر به منابع ديگر چنگ مي‌انداختم به همين ماجرا و روايت درون فيلمنامه مي‌رسيدم و از خود متن استفاده كردم كه با راهنمايي‌هاي آقاي سلحشور همراه بود.

## بازيگر نبايد در خطوط يك فيلمنامه كلاسيك دست ببرد

پاك نيت پيرامون آزادي عملش در اين سريال اظهار داشت: وقتي كه يك متن كلاسيك نوشته مي‌شود، يك بازيگر نبايد در ميان خطوط آن دست ببرد چون فيلمنامه اساسي و كلي است و چارچوبي دارد كه من نمي‌توانم آن را بشكنم. من فقط مي‌توانم درباره بازي خودم نظر بدهم و در اين حد آزاد بوديم و حتي درباره حركت‌ها و نگاه‌هاي‌مان نيز با يكديگر صحبت مي‌كرديم.
    وي در بخش ديگري از اين نشست، درباره بازي با بازيگران جوان و كم تجربه در اين سريال نيز تصريح كرد: بازي با اين بازيگران هيچ تفاوتي نداشت و به نظر من آقاي زماني اين شخصيت را به خوبي در آورده و فكر كنم اگر كسي با نقش خود زندگي كند و ادا در نياورد و بازي نكند، موفق مي‌شود و هيچ فرقي نمي‌كند كه آماتور باشد يا حرفه‌اي.
    وي ادامه داد: غيرحرفه‌اي بودن فقط در بازده كار تاثير دارد كه ممكن است يك نفر ديرتر بگيرد و ديرتر پس بدهد. كساني كه تازه وارد هستند به دليل اينكه شناختي از كاري كه انجام مي‌دهند، ندارند، ممكن است كمي ديرتر خود را با نقش وفق بدهند كه بارش به گردن كارگردان مي‌افتد كه بايد بيشتر توضيح بدهد و بيشتر حواس‌اش باشد.
    بازيگر نقش يعقوب پيامبر(ع) با بيان اين كه به نظر من تمام بازيگراني كه براي اولين بار جلوي دوربين مي‌رفتند، خيلي راحت قضيه را مي‌گرفتند و راحت بازي مي‌كردند، عنوان داشت: مثلا آن پسري كه دوران كودكي بنيامين را بازي مي‌كرد، به قدري خوب كار مي‌كرد كه من شيفته بازيگري او شده بودم. مثلا در سكانسي كه من گندم مي‌آوردم و براي زمين گذاشتن آن كمك مي‌خواستم، اين پسر شروع به تكاندن خار و خاشاك از سر و روي من كرد و احساس مي‌كردم واقعا پسرم است.
    وي افزود: اين اتفاق به خاطر اين بود كه او واقعا خود را به كار سپرده بود و راهنمايي‌هايي كه شده او را به اين مرحله رسانده است. مابقي اداست كه امروز بايد تمركز بگيرم و ... و همه كلاس گذاشتن است. وقتي كه دل دادي به كار و آن صداقت وجود داشت، نقش ايجاد و عمل مي‌شود. ديگر ادا در آوردن نيست و آن شخصيت زندگي كردن است. من بعضي وقت‌ها كه به خانه مي‌رفتم. احساس مي‌كردم كه هنوز يعقوبم چرا؟ چون باري كه از اين شخصيت روي دوش من بود، يك شخصيت سنگين بود.
    پاك نيت در ادامه گفت: من در بسياري از كارها كه حضور دارم، بعد از پايان ساعت كارم، آن را فراموش مي‌كنم و به خانه نمي‌برم. ولي در مورد حضرت يعقوب مي‌خواستم كه اين شخصيت را درون خودم ايجاد كنم.همان باشم كه در اين نقش وجود دارد. اين بود كه اين بار را با خودم همه جا حمل مي‌كردم. در تمام اين سه سال با حضرت يعقوب(ع) زندگي كردم. آدم‌هايي كه با من كار كردند نيز همين گونه بودند. الان كه كار را مي‌بينم. متوجه مي‌شوم چقدر مصطفي زماني خوب كار كرده و در تمام لحظات دل به كار داده است. يا خانم رياحي چقدر خوب كار كرده است. من با خانم رياحي كارهاي بسياري انجام داده‌ام. ولي نقشي كه اينجا ايفا كرده سواي همه نقش‌هاست در اين كار رياحي بازي نكرده بلكه زندگي كرده است و همه اينها برمي‌گردد به رهبري كار و نظم آن به همراه صداقتي كه افراد از خود نشان دادند.

## حسادت از عوامل مخالفت با سريال «يوسف پيامبر(ع)» بود

اين بازيگر سينما، تلويزيون و تئاتر در بخش ديگري از اين نشست، با بيان اين كه خود بازيگر به نقطه‌اي مي‌رسد كه مي‌داند نبايد در كارش ادا در بياورد و بايد بازي كند، اظهار داشت: من معتقدم تمام كساني كه در اين سريال بازي مي‌كردند نسبت به توانشان خوب كار كرده‌اند در حاليكه من در برخي رسانه‌ها ديده‌آم كه از سر بي‌اطلاعي و يا از سر همان حسادتي كه يكي از محورهاي اصلي سريال يوسف نيز هست، اقدام به تخريب اين سريال كردند.
    وي ادامه داد: اين آدم‌ها هم در زندگي خود حسادت دارند و اين حسادت است كه نمي‌گذارد آنها در زندگي خود، خوب تصميم بگيرند و اين حسادت متاسفانه به آنها لطمه زده است. البته رفته رفته كه كار پيش رفت، آنها هم متوجه شدند كه اشتباه كردند ولي ديگر نمي‌خواهند برگردند و اين نخواستن آنها را آزار مي‌دهد و هيچ وقت نمي‌تواند بگويند ما اشتباه كرديم.
    پاك نيت تصريح كرد: يك خبرنگار پس از پخش قسمت سوم كار با من تماس گرفت و گفت اين كار بسيار ضعيف است و اگر كارگردان ديگري آن را مي‌ساخت بهتر بود. قسمت 10 يا 11 بود كه دوباره تماس گرفت و معذرت‌خواهي كرد و گفت من حالا متوجه مي‌شوم كه اين كار به خوبي ساخته شده اما در ابتداي كار برخي مدام به من فشار مي‌آوردند كه اين كار ضعيف ساخته شده و من تحريك شدم و گفتم كار ضعيف است. اما برخي همين شهامت را هم ندارند و حسادت همچنان آنها را مي‌خورد و راهي براي بازگشت ندارند. خود اين قصه به قدري مسائل زيادي را در برگرفته كه اگر ما در زندگي روزمره خود دقت كنيم بيشتر آنها را در اطراف خود مي‌بينم.
    وي گفت: بازيگران بسياري در اين سريال ايفاي نقش كردند كه من هم يكي از آنها بودم، اگر بر فرض من در بخشي ضعف داشته‌ام، نمي‌توان گفت كه كل سريال ضعيف بوده است. من ضعف داشته‌ام و توانايي نداشته‌ام در حاليكه قصه بار خود را جلو مي‌برد و شايد حتي به من هم نياز نبود.

13. 2 کاربر از mohamad23 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

نشست نقد و بررسي سريال «يوسف پيامبر(ع)» در فارس/3
    صبركن: متهم شدم كه با كارگردان فاميل هستم
    خبرگزاري فارس: بازيگر نقش كاري ماما گفت: در جريان جوسازي‌هاي كه عليه سريال «يوسف پيامبر(ع)» صورت گرفت، به دليل حمايت از سلحشور، متهم شدم كه با كارگردان فاميل هستم.

به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، فرج‌الله سلحشور (كارگردان)، محمود پاك نيت(بازيگر نقش يعقوب)، مهوش صبر كن(بازيگر نقش كاريماما) و محمد صادق آذين (مدير توليد پروژه تلويزيوني «يوسف پيامبر(ع)») با حضور در خبرگزاري فارس پيرامون اين سريال به گفت‌وگو نشستند كه در اين نشست، مهوش صبركن گفت: بازي در سريال حضرت يوسف براي من يك معجزه بود. اصلا فكر نمي‌كردم كه از من خواسته شود تا در اين سريال باشم چرا؟ چون پاك‌نيت حضور در اين سريال را پذيرفته بود و در آن كار مي‌كرد، به نظر من سازندگان فهرست بازيگران خود را بسته بودند و در اين سريال ديگر سراغ من نمي‌آمدند.
    وي افزود: آن دوره، من بيكار هم بودم و خواست خدا بود كه دنبالم آمدند. در اين باره «پاك‌نيت» هيچ وقت با من صحبت نكرد. شايد چيزهايي راجع به تصميم گروه‌شان مي‌گفت اما درباره حضورم صحبت نكرده بود و اگر هم كسي از او درباره من مي‌پرسيد كه سركاري مي‌آيم يا خير؟ او پاسخ نمي‌دهد.
    وي تصريح كرد: الهي شكر من را صدا كردند. رفتم. زياد با آقاي سلحشور آشنايي نداشتم. تنها چند سال قبل زمان ساختن «مردان آنجلس» كه ما تازه از شيراز به تهران آمده و اينجا غريب بودم. مرا دعوت كرده و عكسي از من انداخته بودند و ديگر هيچ برخوردي با ايشان نداشتم. تا اين كه ايشان آمدند توي اتاق و مرا ديدند و گفت پذيرفته شديد. من هم متن را خواندم و بار اول زياد هم متوجه اين شخصيت نمي‌شدم. تا اين كه دوباره خواندم و با پاك‌نيت صحبت كردم و پيرامونش با آقاي سلحشور و نجاريان هم صحبت كردم تا اين كه بالاخره به آنچه كه مي‌خواستم رسيدم.

## شخصيت «كاري‌ماما» را از درون متن‌ها بيرون كشيدم

«مهوش صبركن» در ادامه سخنان خود اظهار داشت: كاري‌ماما شخصيتي بود كه من نمي‌توانستم آن را در كتاب، خانواده و يا اطرافم پيدا كنم. من چون تئاتري‌ام، هميشه سعي مي‌كنم شخصيت‌ها را در كتابي، فيلمي، حتي شده در خانواده يا همسايه‌ها پيدا كنم. هرچه مي‌كردم نمي‌توانستم شخصيت كاري ماما را پيدا كنم. خيلي رويش فكر كردم و بيشتر از جملات و متن اين شخصيت را بيرون كشيدم. بازي‌هايي كه بايد ارائه مي‌دادم از جملات بيرون كشيدم و از برخوردهايي كه با زليخا و يوسف داشت به آن دست پيدا كردم.
    وي در پاسخ به اين سوال كه چگونه به اين نگاه‌هاي خاص رسيديد؟»، گفت: من از جمله‌ها آن را بيرون كشيدم. در روابط اين شخصيت را پيدا كردم و خداوند خيلي به من كمك كرد و زماني كه تصوير را ديدم، باز هم فكر نمي‌كردم اين جور درآمده باشد. از خودم توقع نداشتم ولي شايد پررويي باشد اما از كارم راضي بودم.
    «مهوش صبركن» همچنين درباره اين كه كاري ماما بر چه مبنايي به زليخا مشاوره مي‌داد، گفت: من در واقع فقط نديمه زليخا نبودم. من مادر و مشاور و وزير او بودم و اين عوامل باعث شد كه مثل يك مادر از خيلي چيزها او را حذر كنم. شايد آن عقيده كاري‌ماما و غلط و منفي بود اما به هر حال يك مادر است و اين است كه مي‌تواند چنين تأثيراتي بر زليخا بگذارد.

## متهم شدم كه با كارگردان فاميلم

بازيگر نقش كاري ماما درباره جو سازي هاي پيرامون اين سريال نيز گفت:من خيلي جاها محكوم مي‌شدم به اينكه آقاي سلحشور پسرخاله من هستند. در صورتي كه من اولين بار بود كه در اين سريال با ايشان همكاري مي‌كردم. ما پس از ترك شيراز و حضور در تهران چند سالي وقفه در كار داشتيم. من دو پسر داشتم كه بايد آنها را بزرگ مي‌كردم و همچنين معتقدم كه يك فرد موفق بهتر از دو نفر نيمه موفق است. به همين دليل من خودم را وقف پسرانم كردم و پاك نيت كار مي‌كرد. در حاليكه من دلم مي‌خواست در تهران رشد كنم آن هم در شرايطي كه از شهرستان آمده بوديم و خيلي تئاتري‌هاي تهران را نمي شناختيم.
    وي ادامه داد: كار اولم با آقاي سلحشور بود. من تا به حال كارهايي انجام داده‌ام كه شايد تعدادشان كم بوده اما جزو كارهاي بزرگ بوده است. الهي شكر كم بود اما خوب بود. من در بسياري از كارهايي كه در پايتخت انجام دادم رفتار و كرداري را كه از آقاي سلحشور ديدم جاي ديگري نديدم. ايشان هميشه به همه احترام مي‌گذاشت. چيز خاصي را آقاي سلحشور انجام نمي‌دادند كه ديگران نتوانستند. همان احترامي را كه من مي‌توانم به آبدارچي و فيلمبردار و بازيگران مي‌گذاشتند. انجام احترام براي دست‌اندركاران سينما سخت نيست.
    وي افزود: ديگري عدالتي بود كه در پرداخت دستمزدها انجام مي‌دادند. يك روز يك نفر نشد كه سراغ پولش را بگيرد. اينها در عالم سينما خيلي مهم است. رسيدگي به مسائل معنوي نيز جايگاه مهمي دارد. يك لحظه در اين چند سال من متوجه نشدم كه يك حرف ناشايست از دهان آقاي سلحشور يا شورجه بيرون بيايد. اينها ماندگار است. آن پول رفت و خرج شد. اين سريال تمام مي‌شود و سريال ديگري مي‌آيد ولي اين خاطرات خوب مي‌ماند.
    «صبركن» با بيان اين كه «چرا يك بدي را كه در كاري مي‌بينيم، در ده جاي ديگر بيان مي‌كنيم اما كار خوب را كه مي‌بينيم نمي‌گوييم؟»، تصريح كرد: براي چه من شخصي كه صالح است و كار خوب انجام مي‌دهد را نمي‌گويم؟ چرا من كه اين مسائل را ديده‌ام از آنها حرف مي‌زنم متهم مي‌شوم كه پسرخانه سلحشور هستم؟ آنهايي كه انتقاد مي‌كنند فقط نقاط منفي را مي‌گويند. مثبت‌ها راهم بنويسند. آنها را هم زير آگران ديسمان قرار دهيم و بزرگ كنيم و بگذاريم اگر فرد ديگري قرار شد كاري نظير سلحشور انجام بدهد، اين راه را پيش بگيرد. چه اشكالي دارد؟ من به خاطر گفتن اين حرفها خيلي مورد تهاجم قرار گرفتم و هنوز بر حرف‌هايم پايبند هستم و خواهم بود و احترامي كه براي شخص آقاي سلحشور دارم تا آخرين لحظه عمرم باقي خواهد ماند. ما بايد شهامت و جسارت داشته باشيم.

15. 2 کاربر از mohamad23 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

نشست نقد و بررسي سريال «يوسف پيامبر(ع)» در فارس/4
    آذين: در مورد بودجه «يوسف پيامبر(ع)» مدعي صرفه‌جويي هستيم
    خبرگزاري فارس: مدير توليد مجموعه قرآني «يوسف پيامبر(ع)» گفت: من در مورد بودجه اين سريال ادعا دارم و اگر برنامه‌ريزي‌هاي ما جهت صرفه‌جويي در توليد اين سريال نبود، بودجه آن چندبرابر مي‌شد.

به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، فرج الله سلحشور (كارگردان)، محمود پاك نيت(بازيگر نقش يعقوب)، مهوش صبر كن(بازيگر نقش كاريماما) و محمد صادق آذين (مدير توليد پروژه تلويزيوني «يوسف پيامبر(ع)») با حضور در خبرگزاري فارس پيرامون اين سريال به گفت‌وگو نشستند كه در اين نشست، محمد صادق آذين درباره راهكارهاي استفاده شده در اين سريال به منظور صرفه‌جويي در بودجه گفت: من زماني به گروه سازندگان سريال پيوستم كه به دليل بحث بودجه كار تعطيل بود. در جلسات برآورد نيز اعلام شد كه ما دكور كشور مصر را مي‌خواهيم و ساختن اين دكور به مستندات تاريخي و فضاي باورپذير احتياج داشت.
    وي افزود: آنها قبلا مكان‌ها را انتخاب كرده بودند و طبعا اين دكورسازي و بناسازي هزينه داشت. البته ما دكور نساخته و بنا ساختيم چون بايد در طول 3 سال اين دكورها در مقابل باد و باران سالم مي‌ماندند و ساختن اين حجم عظيم بودجه بسياري مي‌طلبيد و ما با عنايت حضرت حق و صداقت و درستي در اين سريال توانستيم كار را پيش ببريم.
    آذين در ادامه تصريح كرد: من درباره بودجه اين سريال ادعا دارم چون بايد بسيار بيشتر از اين رقم مي‌شد. به‌طور متوسط ما روزانه 120 تا 130 نفر را غذا مي‌داديم و رقم همين غذا نجومي مي‌شود. 38 هزار متر دكور ساخته شد، ساخت مجسمه‌ها در ابعاد 8 و 9 متر كار سختي است آن هم به نحوي كه قابل حمل باشد. ما براي اولين بار، بچه‌هاي دانشكده را دور هم جمع كرديم و قالب يونوليتي زديم و پس از آن قالب فايبرگلاس زديم تا ماندگار باشد و در حال حاضر نيز دكورهاي اين سريال يك پشتوانه ملي است كه حداقل در كنارش مي‌توان 10 الي 15 پروژه ديگر را هم ساخت.
    وي در ادامه اظهار داشت: به نظر من نظم، ترتيب، صداقت و درستي در كار تأثير بسياري داشت. آقاي سلحشور قصدش انجام كار بود و ما هم وسايل و ابزار را در خدمت كار تهيه مي‌كرديم. هيچ سياست عجيب و غريبي هم نداشتيم و درستي و صداقت كار آن را جلو مي‌برد و خلاقيت خاصي پشت اين صرفه‌جويي‌ها نبود.
    وي در ادامه سخنانش درباره دكورهاي اين سريال نيز گفت: ساخت اين دكورها اطلاعات فني بسياري به دكورسازان ما اضافه كرد و تجربه‌اي گرفتند كه در كار بعدي به طور حتم موفق‌تر باشد.
    آذين همچنين پيرامون حواشي ايجاد شده براي سريال «يوسف پيامبر(ع)» نيز عنوان داشت: حواشي ايجاد شده بچه‌ها را خيلي اذيت كرد. بچه‌هاي اين گروه افرادي دل سوخته با كم‌ترين توقع بودند كه دستمزد معمولي آنها كم‌تر از رقمي بود كه از اين سريال دريافت كردند. چرا اگر افرادي با سلحشور دشمني دارند، عوامل ديگر را هم پايين مي‌كشند؟ بودجه اين سريال را ضرب و تقسيم كنيد، هر سال 25 درصد نيز تورم داشته‌ايم. سه سال و نيم كار كرديم و حتي سر يك نفر درد نگرفت كه همه اين‌ها از عنايت حق است.
    وي گفت: ما در طول سه سال هر روز توليد داشتيم و طي اين روزها به تعداد انگشتان دست، روز تعطيل نداشته‌ايم. اين مقوله در فيلم‌سازي نقش اساسي دارد و اگر يك روز كار تعطيلي شود 5 تا 6 ميليون هزينه سربار مي‌شود و نظم بهترين حرف است.

17. 3 کاربر از mohamad23 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال mohammad_77's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    کوچه بن بست

پيش فرض

در مورد سری قبل , البته من ندیدم ولی دو تا از دوستان میگفتند اون در مخفیه که بنیامین رو ازش بردند بیرون , ظاهرا لولاش معلوم بوده , یعنی لولاش این ور بوده . چی بگم :

البته سایر سریال ها هم سوتی داره شاید زیادی حساس شدیم .

19. این کاربر از mohammad_77 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •