سلام
. تلسکوپ ها تصویرشون عموما معکوسه. چون نیازی به تصویر مستقیم نیست در اسمان.
برای مستقیم شدن تصویر در تلسکوپ های شکستی از چپقی استفاده میشه.
تلسکوپ شما مینی دابسونی 76 میلیمتر( همین تلسکوپی که صفحه قبل دربارش بحث شده) یه بازتابی نیوتونیه. نیوتونی ها رو میشه گفت تصویرشون هیچ وقت مستقیم نمیشه. قطعه ای هست که تو بازار ایران (اگر بدونید کجا باید پی اش گشت) به اسم مستقیم کننده نیوتونی شناخته میشه . اما باز هم نتیجه مطلوب نمیده. چون زاویه دید شما همیشه تغیر میکنه در نیوتونی ها.
اگه یه مدت کار کنید با تلسکوپ کم کم چشمتون (مغزتون در واقع) خودش رو هماهنگ میکنه و تصویر رو مستقیم درک میکنید.
من از یه راه غیر متعارف استفاده میکنم برای مستقیم دیدن با نیوتونی ها. سوژه رو بگیرید با تلسکوپ. بعد پشت به سوژه و مقابل لوله ورودی تلسکوپ بایستید. کم جا به جا شید که نور بتونه وارد لوله تلسکوپ بشه. حالا اگه با هم پوزیشن نگاه کنید در چشمی تصویر مستقیم دیده میشه.
حد نهایی بزرگنمایی تلسکوپ شما حدود 150 برابره . از این بالاتر امکان نداره. تا جایی که من میدونم تلسکوپ شما یه چشمی 20 و یه 4 میلیمتر داره با این دو شما بزرگنمایی 15 برابر و 75 برابر رو دارید. قطعه ای به نام بارلو وجود داره. بزرگنمایی چشمی ها رو دو برابر میکنه. یه بارلو 2 ایکس بگیرید باهاش بزرگنمایی های 30 و 150 رو دارید.