فقط برای یاد اوری چند باره:هر کس دلیل محکمی برای رد موجودات غیر از انسان یا فضایی داره اینجا بگه
بحث وجود زیست فرا زمینی با بحث حضور بیگانگان در زمین ( یوفو) فرق داره.
دلیل اینهم که به وجودشون اعتقاد دارم عظمت هستیه! آخه مگه میشه این همه کهکشان اینهمه ستاره اینهمه سیاره و .... بعد فقط ما (که به طور کلی در منظومه شمسی در هستی نقطه ی میکروسکوپی بیش نیست!) در این دنیا وجود داشته باشیم؟ 100% باید موجودات دیگه ای هم باشن ولی انسان هنوز دلیل قطعی برای وجود یا عدم وجودشون پیدا نکردهیک نگاه عقل/شعور/زیست محورمثل اینکه بگیم که خداوند کل یک کوه شن رو برای یک دانه ریز شن آفریده و این دید اشتباه رو دین وارد کرده و مثل اینکه از بین هم نمیره چون انسان ها بسیار زیاده خواهن
یعنی به نوعی به کیهان نگاه میشه که انگار بودن کیهان برای حضوره موجودات زنده است. ما و مشابهین ما (زیست فرازمینی) هدف این تفکر هستیم.
دوستان قبلا چندین بار از سفسطه رایج زیر استفاده میکردن:
دانشند ها 1000 سال پیش فلان جور فکر میکردن. بعد فهمیدن اشتباهه. از کجا معلوم که بعد ها دانش امروز ما نقض نشه.؛
هر چند که این کلام در حقیقت درسته و هویت عملی دانش در رشد و نمو خلاصه میشه, اما اتفاق رخ داده در چند دهه ( و صده نزدیک) گذشته کلا ماهیت تفکر انسان رو تغییر داده .
اون چیه؟ دیگه ما در مطالعات بشری اثری از استدلال بر مبنایی { به نظرم این طوری درست تره! , با عقل جور در نمیاد!, منطقی نیست!, من فکر میکنم این بهتره!, مگه میشه اینجوری باشه, و و و } نمیبینیم.
این همه گفتم تا برسم به روش استدلالی شما:
اگر بگیم فقط ما در این دنیا هستیم و همه چیز برای ما
مثل اینکه بگیم که خداوند کل یک کوه شن رو برای یک دانه ریز شن آفریده و این دید اشتباه رو دین وارد کرده و مثل اینکه از بین هم نمیره چون انسان ها بسیار زیاده خواهناین رویه ما رو به جایی نمیرسونه.دلیل اینهم که به وجودشون اعتقاد دارم عظمت هستیه! آخه مگه میشه این همه کهکشان اینهمه ستاره اینهمه سیاره و .... بعد فقط ما (که به طور کلی در منظومه شمسی در هستی نقطه ی میکروسکوپی بیش نیست!) در این دنیا وجود داشته باشیم؟
اما بعد
تا این لحظه ( ساعت 17:20 - 22 دی) هیچ نشانی از وجود زیست غیر زمینی حتی در حد یک باکتری کشف نشده. این از داده موجود.
بریم سراغ احتمالات.
محدوده جستجو شده توسط بشر بسیار محدود بوده. چند بخش از ماه + چند بخش از مریخ + چند بخش از زهره+ یک بخش از تیتان+ یک بخش از مشتری+ کاوش رادیویی بسیار بسیار بسیار محدود و در زمان کم. فقط فرض کنید یک تمدن بیگانه یک پالس رادیویی به سمت زمین ارسال کرده باشه. اما 100 سال قبل. کی رادیو داشته؟ منظورم از زمان کم همین بود.
عملا با ملاحظه محدود بودن جستجوی بشر نمیشه به هیچ نطری در مورد زیست بیگانه رسید. در عمل ما چیزی نمیدونیم.
تا اینجا همه چی خوبه و احتمال وجود زیست بیگانه میره بالا.
اما یک جایی هست که ما خیلی خوب برای حیات توش گشتیم. وجب به وجب. زمین خودمون. و هر جایی که شما تصورش رو بکنید در زمین حیات پیدا میشه. در کنار گدازه های آتشفشانی. در عمق در یخ های قطب. قعر اقیانوس. در جو. بدون اکسیژن و ... . کلا ما هر جایی تو سیاره خودمون دست بزاریم نوعی حیات پیدا میشه. این در حالیه که زمین ما و خورشیدمون هیچ یک ایده آل برای زیست نیستن. یک ستاره کوتوله سرخ و یک سیاره با جرم 2 تا 3 برابر زمین مناسب تر بود برای حیات.
پس چرا روی ماه و مریخ در همون محدوده کوچک جستجو چیزی پیدا نکردیم؟
این مسئله کمی ماجرا رو بد* میکنه. شاید ما تنها باشیم.
*شاید هم خوب. اگر روزی یک تمدن فزا زمینی بیاد به سیاره ما و ببینه همه زمینی ها قفل میزنن در خونشون چه فکری درباره ما میکنه؟ :این زمینی ها به همنوع خودشون رحم نمیکنن. ما که فضایی هستیم.