یک نظریه و ادعا زمانی میتونه درست باشه که قابل آزمایش - قابل بررسی - تکرار پذیر و قابل رد شدن باشه .من کاملا با بحثی که شما کردید موافقم، مثلا مباحثی که شخص ابن خلدون عنوان کرده هیچ دلیلی نداره لزوما درست باشه، همونطور که بسیاری از مباحث علمی ممکنه درست نباشن که البته نه به دلیل علم بلکه به دلیل عالِم هست، مثل قوانین فیزیک و.. و نقض برخی قوانین و .. در طول زمان، که حتما همه واقف به اونها هستیم...اما میتونه مثلا نظر ابن خلدون کاملا هم درست باشه ...
ولی این صحبت ایشون هیچ یک از این خصوصیات رو نداره . پس در علم روی همچین مدعیاتی اصلا حساب نمیشه و بهش پرداخته نمیشه .
در بررسی این موارد چیزی داریم به اسم فیزیک و ریاضی . هر مورد طبق قواعد خاص خودش و قوانین و فرمول های تعریف شده سنجیده میشه .اما یه مسئله ی مهم که توجه بهش باید بشه اینه که مثلا در علم نجوم تمام قوانین بر مبنای مشاهدات انسانی هست، و ما کاملا به اونها اعتماد می کنیم هرچند اشتباه باشن، مثلا تعداد سیارات در کهکشان ها و یا همون قضیه معروف سیاره ی پلوتون و... میخوام اینو بگم که به هر حال در تمام دریافتها ، چه علمی چه شهودی، ویژگیهای اون انسان و میزان دانایی و توانایی و ادراکات تاثیر گذار هستن، میتونه صحیح و یا اشتباه باشن،
هر ادعایی و نظریه ای هم که مطرح میشه با استناد به فرمول بندی ها - مستندات و اصول قابل بررسی دیگه مطرح میشه تا جا برای بررسی های مجدد و آزمایش های گوناگون داشته باشه .
نظریه میتونه توسط هر دو گروه مخالف و موافق بررسی بشه و ایرادات و مشکلاتش بیان بشه و اگر هم نظریه ای بهتر و دقیق تر ارائه بشه , با پشت سر گذاشتن مراحل قبلی و موفقیت در آزمون ها جایگزین نظریه پیش از خودش میشه .
هیچ کس صرفا بخاطر باور داشتن و تفکرات صرفا فردی خودش نمیتونه ادعایی در باب مسئله ای داشته باشه مگر با مستندات و استدلال های محکم و قوی .
این مباحثی که ایشون مطرح کردن صرفا جنبه انفرادی داره . تجربه شخصی جزو مدرک محسوب نمیشه . بقیه هم دلیلی ندارن که بخوان مدعیات ایشون رو باور کنن .همونطور که سهروردی به مباحثی اشاره می کنه که کاملا به دلیل ویژگیهای فردی و توانایی ها ی ذاتی خودش، شهود شده و مطمئنا برای انسانهای دیگه امکان پذیر نیست، ما اینجا نمی تونیم اون قضیه رو نفی کنیم، به دلیل اینکه دیگران پس چرا این چیزها رو مشاهده نمی کنن و یا چرا نمیشه از طریق علم اثباتش کرد و ...(من اینجا با نظر ابن سینا و دیدگاهش در مورد امور وحیانی آنجا که از طریق علم توانایی اثبات وجود ندارد ، موافقم)
من هم میتونم بگم که توی اتاقم یک دیو دو سر نشسته و اون رو بخاطر ویژگی های بخصوص و چشم سومی که دارم میتونم ببینم و برای بقیه دیدن اون امکان پذیر نیست . ولی چون من دیدم پس یعنی هست ؟! {این ادعا تا چه حد برای شما قابل پذیرشه؟}
بحث ما این نیست که چه شخصیتی چه ادعایی داشته یا چی گفته !
اینجا قراره بر سر صحت و اعتبار اون مدعیات و صحبت ها گفتگو داشته باشم . وگرنه خیلی ار فلاسفه و بزرگان علم بودن که نظریات بزرگی ارائه کردن ولی در طول زمان و پیشرفت علم خیلی از اونا رد شده .