چرا پیدا میشه برادر اما صفحه قبل هم کامل توضیح دادم
اکثرا از ایران میرن
---------- Post added at 08:21 PM ---------- Previous post was at 08:20 PM ----------
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
چرا پیدا میشه برادر اما صفحه قبل هم کامل توضیح دادم
اکثرا از ایران میرن
---------- Post added at 08:21 PM ---------- Previous post was at 08:20 PM ----------
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سئوالاتون خیلی کلیه و میشه تا چند صفحه بهش پاسخ داد1. چرا شرکت خودرو ساز درست و حسابی نداریم؟
چرا هیچ تیم ملی درست و حسابی نداریم؟
چرا سینمای درست و حسابی نداریم؟
چرا آموزش و پرورش درست و حسابی نداریم؟
چرا اقتصاد درست و حسابی نداریم؟
مثلا درمورد اینکه چرا شرکت خودروسازی درست و حسابی نداریم چون شرکتهای بزرگ خودروساز ما میرن دنبال مونتاژ و دولت هم برای حمایت از اونا بازار رو برای خودروسازان جهانی میبندن و تعرفه رو تا 90 درصد بالا میبرن تا این شرکتها لطف کنند و خودروهای بی کیفیتشون رو چند برابر بازار جهانی به این ملت بندازن
در مورد سینما هم که تا وقتی مردم میرن فیلمهای مبتذل و پست و به قول فیلمسازا طنز رو میبینن و پول بلیط میدن خوب تهیه کننده ها بیکار نیست که روی فیلمهای با کیفیت و خواص پسند سرمایه گذاری کنن
چرا اقتصاد درست و حسابی نداریم....
چون برنامه ریزی بلد نیستیم...چون الگوی مناسب نداریم....چون سیاست با اقتصاد درآمیخته شده چون.........
آموزش و پرورش هم بگم که شاید مهمترین وزارت خونه یه کشور میتونه باشه بدون استثنا
ما میتونیم همین چراها رو از بین ببریم با درست تربیت کردن نسلی که داره درس میخونه.میتونیم بهشون برنامه ریزی و انگیزه و هدف رو آموزش بدید تا اونا بتونن آینده ایران رو بسازن
چرا فکر میکنید که باید همیشه به ما یه چیزی داده بشه ؟
چرا این اعتماد به نفس توی ما نیست که خودمون میتونیم از روی یک نمونه ساخته شده بسازیم و کاملش کنیم ؟
ما که نمیخوایم اختراع کنیم.
والا من این حرف حضرت محمد(ص) رو قبول دارم که میگن :
اگر علم در ثریا باشد مردانی از پارس به آن دست می یابند.
اما هنوز نتونستم اینو ببینم.
دوست عزیز
شما ایرانیا رو دست کم گرفتی یا من دست بالا ؟
بعدشم به نظر من زمانی یه نفر شاهکار کرده که با کمترین امکانات و کمترین علم و بیشترین عقب افتادگی پیشرفت کنه .و فکر میکنم توی ایران میشه.اما دلیلشو هنوز پیدا نکردم که چرا تا حالا نشده. ولی پیدا میکنم.
---------- Post added at 09:43 PM ---------- Previous post was at 09:40 PM ----------
من کاملا اون پست شما یادمه چون این موضوع برام خیلی مهمه دقیق یادم مونده.
اما منظورم این بود که کسانی با علم بالا که هنوز توی ایران هستند.
به هر حال هر کدوم از دوستان مطلبی دارن که بتونه کمک کنه خیلی ممنون میشم بزرگ ترین مشغله فکری منو حل کنه.
با تشکر از همه دوستان.
آره هستن
اطرافمو که نگاه میکنم میبینم کسانی هستند که واقعا هم علم دارن و هم سواد و هم درک و هم معرفت و هم آی کیو و ...
اما متاسفم برای نظامی که به این افراد بها نمیده.
متاسفم برای اینکه تو کشورمون به یه فوتبالیستی که بویی از شعور نبرده اینقدر ارزش داده میشه یا به قویترین مردی که باید الگوش حضرت علی باشه تو پهلوونی اینقدر بها و ارزش داده میشه و برای کسی که یک عمر تلاش کرده و هر شب بیداری کشیده و درس خونده و خونده و خونده و... هیچ ارزشی داده نمیشه
اینا همه اش حقیقته اما خیلی تلخه
بغض داره گلومو فشار میده
دیگه چی بگم
کاشکی این چیزا رو نمی دونستم
کاشکی هرگز بدی ها رو نمیدیدم
دیگه حرفی ندارم
بابت وقتی که گذاشتید خیلی ممنونم.
منم مثل شما تمام این چیزا رو میبینم.منم خیلی از این بابت ناراحتم.
من خیلی راحت میتونم از ایران برم و یه زندگی معمولی(شاید بهتر از الانم) داشته باشم.اما بر خلاف نظر تمام دوستام که فکر میکنن دیوانه هستم که تو ایران موندم ،فکر میکنم اگه همه برن پس کی قراره تلش بکنه برای اینکه ایران یه فرقی کنه.
شاید نتونم کاری کنم اما تلاش که میتونم بکنم.
این رو هم بخونید بد نیست.
محتوای مخفی: حکایت
محتوای مخفی: اینارو هر کی دوست داشت بخونه
بازم ممنون که وقت گذاشتید ولی بیشتر فکر کنید با بغض و عصبانیت به جایی نمیرسیم.
Last edited by dragon-fly; 10-05-2011 at 21:21.
اینکه میگید چرا مملکت اینجوریه چرا خودرو ساز موفق نداریم چرا هیچ شرکت بزرگ و جهانی نداریم چرا سینما داغونه چرا همه چی داغونه ، یه بحث پیچیده و کلی هست که شاید گوشه هاییش رو بعضی ها گفتن و بعضی ها به اشتباه چیزهایی رو بیان کردن
اما باید باور کرد برای اینکه یک جامعه پیشرفت لازم انجام بده خیلی از مسایل که به هم مربوط هست باید درست بشه ! بحث زیر ساخت های فرهنگی ، اقتصادی ، علمی و .... چیزهای کمی نیست
به عنوان مثال خیلی ساده ، خودمون رو نگاه کنیم ، ایا از نظر فرهنگی در جای درستی قرار داریم ؟ بارها تو همین فروم من دیدم به راحتی به ادمها یا عقایدشون بی احترامی میشه ، به راحتی از بی شعوری و بی فکری بی هویتی ادمهایی سخن گفته میشه که فقط شاید در حد یه اسم یا یه مطلب در مورد اونها اطلاعات داشته باشید
مشکل اولیه این هست که هر کسی در هر حدی با هر اطلاعاتی بدون مطالعه درست به خودش اجازه میده هر رفتاری که می خواد انجام بده و همین جوری حرف بزنه یا کاری انجام بده
این یه مثال ساده بود از ضعف فرهنگی ما (هزاران مثال واضح رو میتونید با یه نگاه ساده به خودمون پیدا کنیم)
از نظر اقتصادی هم که واضحه زیر ساخت ها داغون و بدلیل ضعف فرهنگی هم نمیشه این جامعه ساکن و تنبل رو درست کرد ! اخه چه جوری میشه به قشر عظیمی از جامعه که رانت خواری و انواع دوز و کلک و چپاول (از کوچیک تا بزرگ) رو هدف و روش اول زندگی شون قرار گرفته فهموند که باید درست رفتار کنن ! نمونه بارزش مالیات هست که به جز کارمندها هیچ کس درست نمیده !!! و البته کارمند ها هم بحث مفصلی دارند در این زمینه برای خودشون
مشکل ایران از ابتدا این بوده که همیشه دنبال یک قهرمان بوده برای نجات ، همیشه فکر میکرده اگه یک سوپر قهرمان بیاد راحت همه چی درست میشه به خاطر همین هم از ابتدا شاهد این هستیم مردم به راحتی پشت سر یک سری افراد و ایده ها قرار گرفتن بدون هیچ فکری و بعد خواستن بدون هیچ تلاشی اون قهرمان (که می تونه پوشالی باشه) مملک رو درست کنه (خیال خام)
حالا شما بیاید بگید خودرو ساز نداریم چون عوارض 90% هست چرا ازاد نمیشه !! برید یه کم تحقیق کنید که ایا واقعا مشکل اینه ؟؟؟ شما می دونید بزرگترین ورشکسته ها همین ایران خودرو و سایپا هستن ؟ اگه قرار بود ماشین رو دو برابر بدن الان این بود وضعشون ؟؟؟
نه مشکل کلی هست و اینجوری نیست یه تیکشو درست کنی ! مساله ای هست که احتیاج به کلی زمان و بحث و انرژی داره که از حوصله خیلی ها خارج هست و ما به عنوان یک منتقد راحت ترین راه رو انتخاب می کنیم بهونه و غر زدن و تکرار غر های دیگران بدون فکر و بررسی
با حرف شما موافقم
دلایل اقتصاد خراب و خودرو ساز ورشکسته و .... همه مشترک هست
به نظرم من (دلیلی که خودم متوجه شدم) خودخواهی یکی از عوامل مهم هست کسی که دستش میرسه به قول شما به فکر رانت خواری و دوز و کلک هست و فقط می خواد بار خودش رو ببنده
مثلا میگن ما از صنایع و دستی وفرش می تونیم درامدی برابر نفت داشته باشیم. این درامد همین طوری از آسمون نمیاد کسایی که تو این زمینه کاره ای هستن باید تلاش کنن ولی متاسفانه اونا به فکر کیسه خودشون هستن و می خوان سریع تر تا می تونن جیب خودشون رو پر کنن. کسی نمیاد تلاش کنه وقت بذاره تا به این درامد زیاد برای کشور برسه و خودش هم به نون نوایی برسه (چون اینقدر خود خواه هستن که نمی خوان زحمت بکشن تحمل ندارن 20 سال صبر کنن تا هم خودشون به ثروت برسن هم کشور)
یکی رو میشناسم که تو ایران خودرو کار میکنه همین سوال رو ازش پرسیدم که چرا ایران خودرویی که پیکان میساخت 1-2 میلیون می فروخت 7 میلیون ورشکست شد؟ گفت به خاطر دزدیه تنها کسایی که تو ایران خودرو دزدی نمیکنن کارگرا هستن از مهندس جز بگیر تا نمیخوام بگم کی!
مثلا: یه آقایی می خواد یه کار خونه بزنه باید ماشین آلات خاص این کار رو بخره. نمیاد از حیبش بذاره. یه لیست ماشین آلاتی که لازم داره به ایران خودرو میده، شرکت از خارج وارد میکنه تحویل آقا میده. بعد از چند ماه این آقا تمام این ماشین آلات رو به عنوان اقلام مازاد رد میکنه. ایران خودرو هم اقلام مازادش رو حراج میکنه. همین اقا میره و نصف قیمت تمام ماشین آلات مورد نیاز خودش رو میخره.
نمونه دیگه اش هم همون شرکت صد هزار تومنی بود که می خواست پروژه 600 میلیون یورویی پل بندر عباس قشم (درست یادم نمیاد) رو انجام بده.
اینجور چیزا یکی از عوامل مهم وضعیت کنونی هست
اقتصاد ما وضعش خیلی خرابه
یه مثلا کوچیک میزنم
برای ساخت یک پل در ... وزارت راه پروژه را به مناقصه گذاشت
شرکت ... مناقصه رو برنده شد
سپس این شرکت با برداشتن درصدی از هزینه ها پروژه رو به شرکت دیگه ای واگذار کرد
شرکت بعدی هم که اصلا وجود خارجی نداشت و فقط کارش دلالی بود این پروژه رو دوباره با برداشتن یه درصد دیگه به یه شرکت دیگه داد.
خلاصه خسته تون نکنم
این چرخ و فلک بازی ها ادامه داشت تا پروژه دست 7 تا شرکت یا بیشتر چرخید در آخر سر شرکت ... که همون اول مناقصه رو برنده شده بود دوباره پروژه رو گرفت و انجام داد.
اینجور شد که بعدا میبینی پل مذکور هنوز راه نیوفتاده تعطیل شد
به علتهای فراوان مثلا آسفالت نا مناسب یا جدول خراب یا پایه های نا مناسب پل و لرزشهای مکرر اطراف و یا نشست زمین
خوب وقتی مدیریت نباشه همینه دیگه
وزارت راه باید نظارت دقیق میکرد که این اتفاق نیوفته
مثال خیلی زیاده
این نمونه یکی از رانتخواری هاست
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)