درباره ی خالد سردار اسلام حرف هایی زده بودم که بدون ارجاع بود و چون بدون ارجاع ارزش علمی ندارد پس به سراغ اصل کتاب رفتم تا عین مطلب را از کتاب نقل کنم و این هم عین مطلب است :
در داخل كادر نقل قول عين مطالب نوشته شده ولي لازم است كه بگويم تماميه اين اقدامات ربطي به پيامبر ندارد ودر زمان خلافت ابوبكر انجام شده است .کتاب:تاریخ ایران
مولف :ژنرال سر پرسی سایکس
ترجمه :سید محمد تقی فخر داعی گیلانی
فصل چهل وسوم،صفحه 679-681،{لشکر کشی خالد بر علیه نواحی غربی امپراطوری ایران 12_13هجری (633_434 میلادی)}
عین متن :
این لشکر کشی از طرف دولت تازه ای است که دفعتا در عربستان تشکیل یافته وبالاخره آن دولت طومار شاهنشاهی ایران در نبشت .ماراجع به ظهور اسلام وعملیات اقداماتی که منجر به حمله عراق وشام شده شرحی به طور مبسوط در فصول آتی مذکور خواهیم شده در اینجا مقصود ما همین قدر است که در خصوص لشکر کشی هایی که اعراب در بدو امر بر علیه نواحی سرحدی کغرب شاهنشاهی ایران نموده و آن منتهی بسقوط و انحلال شاهنشاهی مزبور گردید شرحی به طور اختصار مذکورداریم .
خالد سرلشکر عرب که از سرداران نامی ودر جنگجویی معروف بود بالشکری که تقریبا تمام آن از اعراب بدوی صحرا گرد تشکیل یافته بود بطرف شمال که از کناره های خلیج فارس چندان دور نبود روانه شده به ناحیه سرحدی پادشاه بزرگ حمله کرد .او ابتدا به هرمزان حاکم آن حدود چنین پیشنهاد کرد :"دیانت اسلام را قبول نما تا با ما برادر شده از هر اذیت وآزاری در امان باشی ،ورنه باید تو و مردمت جزیه بدهید.اگر این را هم ابا کنی بر ما هیچ ایرادی نیست ،بلکه خودت را باید ملامت کنی ، اینک مردمی که برای جنگ با تو مهیا شده اند همانقدر که توحیات را دوست داری آنها به مرگ علاقمند میباشند".
منزل سرحدی کشور ایران مرسوم به حفیر چند میل در عقب کویت کنونی واقع بود که اولین جنگ در این نقطه واقع شد .در این جا نهر آبی بود که در تصرف ایرانیان بوده است .خالد ندا در داد که از میان ما دوفریق هر کدام شجاع تر است چشمه های آب از ؛آن وی خواهد بود .این را بگفت وفورا شروع به حمله کرد .او با هرمز به جنگ مرد ومرد (مبارزه دوسردار)مشغول شد . این عرب متهور وجسور عوض اینکه کمین کند ، دفعتا با ضرب خنجر کار حریفش را ساخت . مسلمانان بدشمن که بواسطه ی کشته شدن سردار دلسرد شده بودند حمله بردند و همه را منهزم ساختند .غنائمی که در اینجا به دست مسلمان ها آمد خیلی زیاد و از آن جمله فیلی بوده است که آنرا مخصوصا به مدینه فرستادند . این فتح به آسانی حاصل شد معروف به "جنگ زنجیر "یا "ذات السلاسل" میباشد . چون بعضی از سپاهیان ایران برای جلوگیری از فرار زنجیر شده بودند .
ولی بعد بواسطه رسیدن قوای امدادی ایران ، فاتحین سخت مرود تعقیب واقع شده ودر شعبه (کانال)دجله جنگ سختی بین آنها در گرفت .مخصوصا مسلمانان در یک موقع در خطر واقع شده مجبور گردیدند که عوض حمله بدفاع بپردازند . لیکن در این میانه عده زیادی به کمک آنها رسید ودر نتیجه فتح دیگری نصیب آنان شد . خالد که بزرگترین قائد وسردار لشکر به شما میرفت در این جنگ بر اثر ابراز شجاعت ودلاوری غنائم فراوانی به دست آورد وباز در والاجا نزدیک مصب دجله وفرات جنگی بین آنها با لشکر ایران که مرکب از عرب وایرانی بودند روی داد . فتح برای بار سوم نصیب مسلمین گردید ولی بعد از یک جنگ مایوسانه ای .
مدت یک ماه که از این قضیه گذشت خالد یک جنگی کرد که از تمام جنگهای قبلی سخت تر وهولناک تر بوده است . توضیح این که او بسمت شمال طرف بالای فرات پیش رفته ودر الیس واقع بین ابله وحیره مورد حمله لشکر ایران که مرکب از عرب وایرانی بود واقع گردید.بدوا اعراب از طرف ایرانیان حمله بردند ولی رئیس آنان به دست خالد کشته شد .سپس ایرانیان حمله ور شدند چون فتح تا مدتی بنوبت از طرفی نصیب طرف دیگر میشد خالد از این پافشاری ایرانیها در خشم شده وقسم یاد کرد که از خون دشمن نهر قرمزی جاری کند . بالاخره مسلمانان فاتح در آمده وسردار عرب برای ایفای قسم وحشیانه خود تمام اسرا را جمع کرده وهمه را مانند گوسفند قصابی ذبح نمود ،تا اینحد که گندم سپاه فاتح از نهری آسیلمیشد که آب آن از خون قرمز بوده است .خالد پیشرفت خود را بطرف تنگه غربی فرات ادامه داده ناگهان به امغیشبا حمله برد. پس از آن آب زیادی با خود حمل کرد حیره را محاصره نمود .اهالی با استحکاماتی که این شهر دارا بود حاضر بصلح شدند . اعراب هم موارد وشرائط سهلی بآنها پیشنهاد کرده بالاخره آن شهر را بدین طریق تحت اطاعت آوردند . این قسمت لشکرکشی اعراب بتصرف انبار وعین تمار واقع در مال منتهی گردید .
بحث درباره ي تاريخ هم با ارجاع درست هيچ اشكالي ندارد ولي حرفي كه بدون ارجاع ومقرضانه نوشته شود اصلا در اين بحث جاي ندارد چون اعتبار علمي بحث را زير سوال ميبرد .با اين وجود من هم مانند دوستان تاكيد بر اين دارم كه كمتر بحث تاريخي قرار دهيم وايني هم كه من گذاشتم براي اثبات حرفهاي قبلم بود وگرنه اصلا علاقه اي به شروع كردن اين بحث ها ندارم