و علیکم السلام
عرض به حضور شما !
اول یه اطلاعاتی بدم تا روشن شید !
من 25 بلوک تصویر ماهواره ای لندست ETM+ رو دارم ! البته در کل 75 تا بلوک هست که بصورت سه سری 25 تایی از GLS2005-Gls2000 و Ortho میباشد وقتی هر بلوک رو باز میکنم بدین شکل است
B10
B20
B30
B40
B50
B61 - thermal high
B62 - Thermal low
B70
B80 - pan
میاشد ! تصاویر به شکل زیر است ! ( از لحاظ قرار گیری )
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ایا این تصویر نیاز به بهسازی نداره ؟
سوال اول ) بهترین سری برای کاوش کدام است ! GLS2005 یا Gls 2000 یا ortho
سوال دوم) از لحاظ کلی دو نرم افزار ENVI و ERmapper از لحاظ پردازش یکی است دستورات و خوبی ERmapper اینه که بصورت Wizard یا اتوماتیک انجام میده ( با قوانین کلی ) یعنی دیگه لازم نیست مثل ENVI دستی اطلاعات رو وارد کنیم و امکان خطا توش باشه ! و فرمول های ERmapper که استفاده میکنه خیلی خفن هست ! البته من فکر میکنم ! حالا بگذریم !
من اومدم و با EM ( منظور نرم افزار ERmapper است ) یک دیتا بیس از باند های مختلف یک بلوک از تصاویر ماهواره ای ساختم و در یک wizard گذاشتم تا بهم مناظق آلتراسیون و حاوی سیلیس و آهن رو بده ! بعد از چند دقیقه یک تصویر خروجی به من داد ! میخواهم این تصویر رو پردازش کنم ! یعنی من کاملا مفهوم تصویر رو نمیفهمم ! یعنی نمدونم در این تصویر خروجی کدام مناطقه دارای التراسیون و سیلیس و آهن ه ! من باید از کجا بفهمم که کدام نقطه خروجی تصویر من آهن داره کدام منطقه خاک رس ( Clay ) و کدام نقطه محیط آلتره است ؟!
مثلا برنامه در پردازش تصویر فرمول (خاک رس) clay رو برای R و فرمول Silica رو برای باند G و فرمول آهن رو برای باند آبی B منظور کرده است ! و یک خروجی گرفته است ! حالا سوال من اینه که شما اینو چطوری تفسیر میکنید یعنی مثلا برای محیط آهن دار باید در خروجی بر روی تصویر کناطق آبی رنگ باشه !؟
حال اگر فرض این بالایی درست باشه ( که مثلا ابی برای آهن باشه ) مثلا من برای یک بلوک تست کردم و خرجی من این بود که 30% خرجی رنگ های آبی ( از کم رنگ تا پررنگ ) داشت ! حالا چطور میتونم بفهمم که محیط آهن دار از بین این همه رنگ ابی کدام است !؟
ضمنا ایا لازم است قبل از انجام پردازش بر روی عکس مثلا از لحاظ هستوگرام ها کاری انجام داد تا به نقطه مطمئن تری از لحاظ بدست اوردن خروجی بهتر دست پیدا کنیم یا به کار بردن Filter و یا ... !
ان شالله منظور من رو فهمیده باشید منتظر جواب شما هستم
.gif)